Pandora – sieraden met een boodschap

Mijn moeder zegt altijd dat ik net een ekster ben. Van kleins af aan heb ik een voorliefde gecreëerd voor glimmende en blinkende voorwerpen. Als er iets glittert en schittert beginnen mijn ogen te glanzen en hoor ik niets meer om me heen. Vroeger uitte zich dat in Barbiejurken afgezet met pailletten, My Little Pony’s met ogen van diamanten en haarspeldjes met strass. Tegenwoordig uit zich dat in sieraden.

Nu heb ik de mazzel met een moeder die al zo lang als ik me kan herinneren sieraden maakt. Mama is dol op edele materialen zoals sterling zilver en goud en gebruikt het liefst echte zoetwaterparels en de mooiste edelstenen. Vaak ben ik met haar mee geweest naar stenen- en mineralenbeurzen waar we samen strengen parels en edelstenen hebben gekocht die ze dan weer kon verwerken in haar sieraden. In de loop der jaren heb ik dan ook best veel opgestoken van mijn moeder en is mijn liefde voor sieraden en voor edele materialen en edelstenen nog sterker geworden.

pandora sieraden_1Toen het Deense sieradenmerk Pandora* zo’n 15 jaar geleden naar Nederland kwam was ik er dan ook meteen verliefd op. Alle sieraden zijn gemaakt van echt sterling zilver en 14K goud*. Geen coatings dus, maar the real deal. En hoewel ik vaak trendsieraden koop voor weinig, ben ik van mening dat je ook juist moet investeren in kwalitatief goede sieraden die je leven lang meegaan. Sieraden die je later als je een oud omaatje bent doorgeeft aan je kinderen en kleinkinderen. Zoals ik ook sieraden heb geërfd van mijn oma’s.

*Sterling zilver wordt ook wel .925 zilver genoemd. Dit is eerste gehalte zilver en bevat 92,5% zilver aangevuld met andere metalen om het sterker te maken. 14K staat voor 14 karaat goud en bestaat uit 585 delen goud aangevuld met andere metalen om het sterker te maken.

pandora sieraden_4pandora sieraden_5pandora sieraden_6Pandora onderscheidt zich van andere sieradenmerken door hun persoonlijke charms; bedeltjes die je aan een armband of ketting kunt rijgen. Elke charm heeft een bepaalde betekenis. Wanneer je een nieuwe charm koopt voor jezelf, of cadeau krijgt, rijg je in feite een nieuwe herinnering aan je sieraad. Je spaart eigenlijk mooie momenten en herinneringen, maar dan in de vorm van een prachtig sieraad.

pandora sieraden_2Zo staan de charms uit de Essence collectie voor innerlijke waarden. Want wat is nu echt belangrijk in het leven? Gezondheid, liefde, wijsheid, kracht, respect, eerlijkheid, hoop. Elke charm staat symbool voor een belangrijke innerlijke waarde die gegrafeerd staat in de charm, zodat je hem niet vergeet.

pandora sieraden_3Naast de charms die je kunt verzamelen op je ketting of armband heeft Pandora ook schitterende ringen in hun collectie. De ringen zijn zowel los te dragen of kun je stapelen voor een opvallender effect. Sommige ringen zijn heel rustiek en weer anderen zijn juist heel fijntjes. Persoonlijk houd ik van die mooie, fijne ringetjes waarvan je er dan 2 op elkaar stapelt. Dat geeft echt een chique effect!

pandora sieraden_7Mochten jullie nog op zoek zijn naar een sieraad met een luxe uitstraling die ook nog eens een symbolische gedachte met zich meebrengt, dan nodig ik jullie zeker uit om even een kijkje te komen nemen in de Pandora webshop of in een Pandora store. Pandora verkoopt een ruime selectie aan kettingen, armbanden en ringen en er is keuze uit honderden prachtige charms die stuk voor stuk kleine kunstwerkjes zijn met een mooie boodschap. Een prachtig cadeau voor jezelf of voor een dierbare.

Zijn jullie bekend met de sieraden van Pandora? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

* dit artikel is geschreven in samenwerking met Pandora.

Volg:

76 Reacties

 1. 16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van die sieraden. Met de juiste combinaties van bedels zijn deze armbanden echt prachtig. Heb er zelf ook eentje!

 2. Ilja
  4 december 2014 / donderdag, 4 december 2014

  Ik moet zeggen dat ik ook al een aantal dingen van Pandora heb, 2 armbanden en 1 ketting met bedels 😛 Hihi! 😀

 3. Linda Harkink
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik heb op mijn twaalfde een armband gekregen en op mijn veertiende een ketting. ik heb inmiddels een stuk of 25 bedels in totaal 🙂

 4. 20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Ik kreeg een armband voor mijn 16e verjaardag en ben inmiddels 23. Hij zit helemaal vol met bedels met een betekenis en dus vol herinneringen.

 5. Jette
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Hoi Sereen!
  Misschien een beetje raar om onder deze foto dit te reageren, maar ik moet dit even laten weten! Ik zat laatst op sillysilsil.com en zij had een review van de MUA velvet lipglossen. Er zat een paarse kleur bij en die leek me echt perfet voor jou!! Dus ik zou zeker even kijken als ik jou was !
  X jette

 6. Nienke
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Wow! Die sieraden die je op de foto’s om hebt vind ik ontzettend mooi! Ik houd van lichtroze en het staat prachtig bij je huidskleur!! Helaas ben ik iets te wit voor die kleur.
  Ik vind deze collectie van Pandora erg mooi. Die beeldjes die eerder een trend waren, zijn niet echt mijn ding. Maar deze collectie houd ik in mijn achterhoofd.

 7. Judith
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Een cadeautje voor mezelf. Ik ben overtuigd!

 8. 20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Mijn moeder heeft ook een armband en veel bedels. Ik hou totaal niet van pandora het is niet mijn ding, vind het ook niet hip. & een beetje oudbollig. (Alhoewel de sieraden die je om hebt op de foto, ik best mooi vind!)

 9. Diana
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Ik vind pandora een beetje afgeleefd, zowat de helft van de bevolking heeft het al. Doe mij maar iets exclusievers zoals tiffany&co, zeker als het naar mijn kinderen zou gaan.

 10. Diana
  20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

  Ik vind pandora een beetje afgeleefd, zowat dr helft van de bevolking heeft het al. Doe mij maar iets exclusievers zoals tiffany&co, zeker als het naar mijn kinderen zou gaan.

 11. ashley
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik heb op mn 12e verjaardag een pandora armband gehad van mn opa en oma. Vorig jaar ben ik doe verloren. Ik was daar echt ziek van. Mijn oma zelf had ook een armband van pandora en ook van troll beads. Met oud en nieuw kreeg ik om 12 uur de pandora armband van mijn oma. Ze vond het zo sneu. Ben er altijd heel zuinig op geweest. Ben nu 21 jaar dus had m al een tijdje. Dus het was wel erg speciaal dat ik haar armband kreeg. Ik hecht veel waarde aan pandora!

 12. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Tof! Ik heb 8 jaar terug, voor mijn 18e verjaardag een Pandora armband gekregen. Inmiddels zit hij vol met bedels, inderdaad allemaal met een bijzondere betekenis gekregen!

 13. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Wauw prächtige sieraden!

 14. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Dit ziet er zo mooi uit!

 15. samantha
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  ja, ik heb ook Pandora bedeltjes. echt een heel mooi sieraden merk. Love it!

 16. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Mijn moeder heeft een ook klein fortuin aan pandora om haar polsen hangen. Voor mijzelf is het niet echt wat, ik vind met mijn werk een armbandje meestal in de weg zitten en ik maak zelf ook armbandjes…. bezigheidstherapie hahaha. Toch zien ze er echt wel mooi uit, alleen voor mij zou het zonde zijn. xxx Lucinda

 17. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Pandora armbandjes zijn echt heel leuk maar best prijzig..

 18. Irene
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik heb een armband van Pandora die ik eerlijk gezegd bijna nooit draag. Ik heb hem al meer dan 5 jaar en ben er een beetje op uit gekeken. Denk dat ik hem weer eens te voorschijn haal en weer weet ga ik het weer meer waarderen want het blijft en is een mooi sieraad 🙂 De essence collectie klinkt erg mooi.

 19. Syl
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Vooral de stapelringen vind ik mooi. Armbanden deaag ik minder vaak

 20. 19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Prachtige sieraden! Ik heb sieraden van Tandora en mijn moeder van Pandora. Het leuke is dat je iedere keer kunt afwisselen met de bedeltjes, waardoor het elke keer weer een nieuwe armband lijkt

 21. Flore
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik heb als student als kassierster in Pandora gewerkt en het is echt niets voor mij. Een armband gevuld met normale bedels (lees: de goedkoopste/gemiddelde prijsklasse) kost ongeveer € 500. En die armband is qua materialen niet echt iets waard. Ja, je hebt sterling silver en blinkende steentjes, maar het zilver is in redelijk kleine hoeveelheden aanwezig en de steentjes zijn zirkonium (artificieel produceerbare edelsteen) en de murano-bedels zijn gewoon glas. Ik ben echt geen fan van dit product, omdat de ervaring er rond meer betekend dan de waarde van het juweel op zich. Ik zou liever een gouden broche erven dan een armband met bedels die voor mij geen betekenis hebben en op zich niet even veel waard zijn als wat ervoor betaald is.
  P.S.: Kleine rant, echt niet tegen de blogpost bedoeld, gewoon mijn mening over het product.

  • Culpa
   20 november 2014 / donderdag, 20 november 2014

   Is het niet met heel veel sieraden merken zo dat je ook een beetje verhaal koopt, een merk, een belevenis. Pandora heeft al lang bewezen meer te zijn dan een eendagsvlieg met mooie producten. De Murano glaskralen heb je in diverse soorten. Omdat ik zelf glaskralen als deze heb gemaakt weet ik hoe bewerkelijk dat kan zijn en hoeveel tijd daar in gaat zitten. Voor niets gaat alleen de zon nog op. Ik ben erg benieuwd naar hoe je sollicitatiebrief er destijds aan Pandora heeft uitgezien. Aangezien ze vaak toch wel willen dat je affiniteit hebt met het product. 😉

   En ze staan je weer prachtig Serena, mooie collectie van Pandora!

   • Flore
    21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

    Ah ik kende de shopmanager 🙂 . En ja, ik snap wel waarom mensen het kopen en er emoties aan hechten. Het is gewoon niet voor mij… Geef mij maar een gewone zilveren ketting met barnsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *