Odorex Extra Dry Spray

Het is geen nieuw product, maar ik wilde de Odorex Extra Dry Spray toch graag voor jullie reviewen omdat ik er zo tevreden over ben. Ik gebruik deze deodorant nu al een aantal maanden en het heeft me absoluut niet teleurgesteld. En dat terwijl de beloftes haast ongeloofwaardig zijn: volgens Odorex hoef je deze deodorant slechts 2 – 3 keer per week aan te brengen.

Zoals jullie misschien weten ben ik vrij sweaty, dus ik ben gewend om ‘zwaar geschut’ in te zetten met een hoge concentratie werkzame stoffen. Al eerder reviewde ik de Secret Clinical Strength deodorant (helaas niet in Europa te koop) met een concentratie van 20% Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY.

secret deodorant_3Aluminium zirconium tetrachlorohydrex GLY is een antiperspirant. Het creëert een dun gellaagje op de huid dat de zweetklieren bedekt zodat de aluminiumzouten kunnen oplossen in het zweet en een verbinding kunnen aangaan waarbij het de zweetklieren (deels) blokkeert. Het laagje met de aluminiumzouten vermindert de hoeveelheid zweet die er geproduceerd wordt gedurende zoveel uur. Dit is afhankelijk per persoon en van de hoeveelheid aluminiumzout.

De hoogste concentraties aluminiumzout die normaal te koop zijn (dus zonder doktersvoorschrift) bevatten tussen de 15-20% aluminiumzouten. De Secret Clinical Strength deodoranten bevatten dus de hoogst mogelijke concentratie die nog over de toonbank verkocht mogen worden.

Wil je meer lezen over de werking van antiperspiranten dan kun je mijn artikel ‘alles over zweet, deodorant en antiperspirant‘ eens doorlezen.

deocollage1Ook Odorex bevat een bepaalde concentratie Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY, maar een telefoontje met Koninklijke Sanders B.V (het bedrijf dat Odorex heeft ontwikkeld) leverde niets op. De exacte concentratie van deze werkzame stof is bedrijfsgeheim en mogen ze niet vrijgeven. Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat de concentratie vrij hoog is, maar niet hoger dan 20%. Helaas kan ik niet dit met zekerheid zeggen.

Ingrediëntenlijst;
odorex extra dry spray3De Odorex Extra Dry lijn bestaat uit vier producten; een spray, een depper, een crème en een lotion. De spray leek mij het meest prettigst in gebruik. Bovendien is de spray alcoholvrij, parfumvrij en bevat het als enige van de vier verzachtende allantoïne.

odorex extra dry spray1De spray zit in een glazen flesje en bevat 30ml deodorant. De adviesverkoopprijs is €5,99. Het product is zeer zuinig in gebruik (1 tot 2 spraytjes per oksel, om de 2 tot 3 dagen) waardoor je er vrij lang mee kunt doen. Hoe lang exact durf ik niet te zeggen, maar zeker zo’n 3 tot 4 maanden bij regelmatig gebruik.

odorex extra dry spray5De Odorex Extra Dry Spray heeft een speciale gebruiksaanwijzing die je goed op moet volgen wil je dat het product effectief zijn werk doet:

 • Breng de Odorex Extra Dry bij voorkeur ‘s avonds aan op een gewassen en goed afgedroogde huid.
 • Breng onder elke oksel 1 – 2 sprays aan waarbij je goed op het midden van de oksel richt.
 • Laat de deo goed opdrogen voordat je kleding aantrekt om vlekken in kleding te voorkomen.
 • De volgende ochtend was je jezelf zoals gebruikelijk.
 • Herhaal de behandeling 2 – 3 keer per week of wanneer Odorex Extra Dry is uitgewerkt.

Dat laatst verschilt natuurlijk per persoon. Ben je lekker zweterig dan zal je Odorex wellicht om de 2 dagen moeten gebruiken, maar valt het wel mee met de zweterigheid dan kun je het misschien wel om de 4 dagen gebruiken. Zelf gebruik ik het om de 3 tot 4 dagen, dus tweemaal per week, op basis van 2 spraytjes per oksel.

odorex extra dry spray4Odorex is geurloos, maar ik vind het zelf altijd wel lekker om een zacht en schoon geurtje onder mijn oksels te ruiken als ik mijn armen omhoog til ofzo, dus na mijn ochtenddouche spray ik vaak nog wat Dove Original op (gewoon voor de geur). Zonder Dove Original ruiken mijn oksels de gehele dag naar niets. Geen zweet, zelfs geen beginnende zweetgeur. Je oksels blijven geurloos en droog. Tot wel 3 dagen lang. Ideaal. Vooral voor sweaty girls like me!

Ik voel me veel zekerder nu als ik naast mijn vriend op de bank zit (hij heeft een sterk reukorgaan, niet altijd even leuk) of als ik me na een fysieke inspanning (sprintje naar de trein) weer tussen de mensen moet begeven. Ook hoef ik niet meer bang te zijn dat ik mijn gloednieuwe kleding ‘verpest’ met een lichtelijk zweetgeurtje in de oksels, iets wat ik erg vaak heb aan het einde van de dag.

odorex extra dry spray6Ik moet normaal gesproken ergens halverwege de dag mijn deodorant verversen (even bijsprayen), maar ik vergat dat nog wel eens. Ain’t nobody got time for that! Nu hoef ik me daar in elk geval geen zorgen meer over te maken. Ik spuit nu alleen in de ochtend wat deo op (en om de zoveel dagen Odorex in de avond) en ik ben de hele dag gegarandeerd okselfris.

Het is even een kleine verandering in je routine, want de meeste mensen nemen alleen een ochtenddouche en nu moet je ook tweemaal per week in de avond douchen. Ik heb het er echter wel voor over, en die twee avonden dat ik ‘extra’ douche gebruik ik meteen als excuus om er meteen een pamper-avondje van te maken met maskertjes, uitgebreide scrub-sessies en oil treatments voor mijn haren.

odorex extra dry spray2Ik kan Odorex Extra Dry Spray van harte aanbevelen aan mijn lezeressen die net als ik wel eens last hebben van een zweetgeurtje, vooral zo aan het einde van de dag.  Heb jij aan een ‘normale’ deodorant voldoende? Dan zou ik dit product skippen en gewoon bij je oude vertrouwde deodorant blijven. Heb je last van overmatig zweten, dan kun je Odorex een kans geven, maar mocht het geen baat hebben dan raad ik je aan een afspraak bij je huisarts te maken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met Odorex Extra Dry. Wat is momenteel jouw favoriete deo, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

181 Reacties

 1. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Sommigen zweten na het douchen direct weer en kunnen dan ook licht naar zweet ruiken. Als die deodorant maar niet te licht is maar er is altijd wel een te vinden. Odorex dry is vergeleken bij die andere merken die tegen overmatig zweten zijn wel voordelig in prijs. Sommigen zijn er door hun naaste of partner er op gewezen en die zijn er dan in gaan voorzien dat ze dat gaan gebruiken. Als naaste wil je natuurlijk ook niet dat anderen er iets van gaan zeggen van dat iemand een zweetgeur heeft. Dan moeten wildvreemden er iemand nog op wijzen of op attent maken. Ik vind iemand je deodorant geven ook wel een directe oplossing die discreet en duidelijk overkomt zo dat je weet waar je aan toe bent. En dat zonder er omheen te draaien enz. Want dan kan het nog onduidelijk zijn waar het om gaat. Ik denk dat sommigen het van huis uit mee hebben gekregen en ook van deodorantgebruik. Ma of pa gebruikte dan ook van dit soort toiletartikelen en zoon en dochter ook. Ook met parfums dan gebruikt hun dochter weer de zelfde geur. En met zeep is dat het zelfde. Pa gebruikt Old Spice deostick of Brut after shave of Tabac orginal after shave en zoon gebruikt deze merken dan ook en is geen meeloper die met alle trends mee gaat. Zo wat op doen als gewoonte in de ochtend wat. taxichauffeurs en serveersters ruiken meestal wel lekker naar een vleugje eau de toilette. Als ze langs je heen lopen dan ruik je dat wel. Ik vind dat wel lekker. Ze hebben er dan ook niet te veel van op maar een klein beetje en dat maakt dat je in een betere stemming komt. In de schouwburg vind ik het meestal ook wel lekker ruiken en ook op festivals wel en tijdens optredens van bandjes ruikt het er naar eau de toilette van de wat duurdere merken. Ik heb daar niet bepaald goedkope geurtjes geroken. Het maakt dat je in een betere stemming komt als de mensen om je heen lekker ruiken naar een vleugje parfum of eau de toilette of wat after shave. Het moet ook weer niet te veel zijn anders kan het storend zijn maar nog erger is zweet en sterkruikend zweet. Er stond ook wel eens voor mij bij een optreden en die rook lichtelijk naar poep en oorsmeer. Ook opgedroogde urine in kleding heeft een speciale geur. En ook dat ben ik een paar keer tegengekomen. Ik kwam de deur binnen en het eerste wat ik rook was een geur die leek op opgedroogde urine in combinatie met oud zweet. Ze zullen hun kleding wel niet gewassen hebben ook hun zelf waarschijnlijk niet. Het is moeilijk om hier met hun over te praten want niet eens een wasmiddel en zeep en douchegel hebben laat staan misschien een deodorant. Voor dat geval heb ook een eau de cologne zakdoekje van 4711 bij me om de geur maar niet in te ademen, daar deze te bedwelmend is om het hier lang bij vol te houden.

  • Diana
   8 februari 2019 / vrijdag, 8 februari 2019

   Snap geen reet wat dit er mee te maken heeft

   • Lies
    20 juni 2020 / zaterdag, 20 juni 2020

    Precies dat ????

 2. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Syneo 5 is nog een zwaarder geschut deodorant dan Odorex dry. Syneo 5 is wel duurder dan Odorex dry. Het gaat lang mee wel ongeveer een half jaar. Maar een enkeling zegt dat het niet heeft geholpen maar het werkt bijna in alle gevallen als je dat zo in reviews leest van de gebruik(st)ers.

  • Kiki
   26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

   Syneo 5 is echt heel fijn spul!! Normaal zweet ik mij een ongeluk en voelde ik mij echt onzeker, maar dankzij Syneo 5 voel ik mij weer zelfverzekerd! Het is wel duur, maar ik hoefde die maar 1 keer in de week te gebruiken en ik was zweet vrij!!

 3. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Deo”s zijn geen overbodige luxe meer. Ik denk dat er mensen zijn die dat zo zien en die het zich niet kunnen veroorloven om een goedwerkende deodorant te kopen. Men kan er iets aan doen. Zweten gaat automatisch zonder dat je je daar van bewust bent. Met veel stress en inspannigen zweet je meer. Na het sporten is een poedelbadje alleen niet genoeg. Hoe hadden de mensen dat vroeger dan dan wasten ze zich bij een lampetkan met kom en kan en een zeepbakje en de tobbe. Kinderen gingen vroeger een keer per week in de tobbe of het lavet en dit was op zaterdag. De normen over hygiene zijn veranderd. Er waren toen niet zo veel merken en soorten deodoranten zoals die er nu zijn. Vroeger had je toch wel Mum en Fa maar meer weet ik me niet te herinneren.

 4. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Ik ben ook eens bij iemand geweest en die rook naar oud zweet, van ik geloof wel een paar dagen oud. En dat hun naasten er niets van zeggen zoals bijv. partner of iemand waar zij mee samenleven. Bij het zitten vanaf een paar meters afstand kon je dit zo wel ruiken. Die vrouw van die man heeft er denk ik ook niets van gezegd anders zou hij niet naar oud zweet ruiken. Anders was zijn vrouw wel grof, maar hier niet bij.

 5. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Ik ken een klasgenoot die iemand in het korfbalteam had die na het sporten nooit onder de douche ging en zo op de fiets stapte. Toen zeiden die andere leden van dat korfbalteam dat het een varken zou zijn. Want stapte steevast met een bezweet lichaam al na het sporten zo op de fiets naar huis toe.

 6. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Het is genant als anderen je er op moeten wijzen dat je naar zweet ruikt. Sommigen zeggen er niets van, of draaien er om heen. Laatst was er een verkoopster in een speciaalzaak en die had natte vlekken onder de oksels van de blouse. Verder had zij wel nette kleding aan maar, dan zien de klanten dat ook en dit kan dan wel wat genant zijn. Ze rook verder niet naar zweet maar had alleen natte oksels van het zweet. .

 7. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Odorex extra dry zal wel een probaat middel zijn tegen overmatig zweten. Er zijn ook meer merken die hele goede reviews hebben gekregen van mensen. Bij een Drogistwebshop. Het heeft honderdtal positieve resultaten opgeleverd. In een enkel geval niet maar dan zullen ze wel tot botox injecties overgaan. Gelukkig zijn er nog wel veel mensen die er rekening mee houden. Ze schamen zich voor natte plekken tijdens sociale gebeurtenissen waarbij zij mensen tegenkomen zoals vergadering en spreken in het openbaar en als tolk en als reisleidster of reisleider. dan wil je fris en droog voor de dag komen dat anderen die zweetplekken niet zien. Sommigen schamen er zich zo om dat het ten koste van hun sociale leven gaat en dat hoeft niet want er zijn genoeg middelen om het overmatig zweten op te lossen. Syneo 5, zou ook goed zijn en Medex en Odaban en Odorex dry en seven days en er zijn ook okselpads verkrijgbaar bij de Drogist. Mensen die last hadden van overmatig weten zeiden dat hun t. shirt na het wassen nog steeds naar zweet rook en hebben die weggegooid maar na gebruik van deze middelen tegen overmatig zweten hebben ze dat weten te voorkomen dat ze hun t shirt daarna wel weg konden gooien vanwege de zweetgeur die er na het wassen nog in kan zitten. T.shirts Of overhemden inweken met azijn zou volgens sommigen dan nog wel kunnen helpen.

 8. Tio
  10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Het is niet zo vaak dat ik iemand tegenkom die sterk naar zweet ruikt. Maar zelden is dat wel eens voorgekomen. De geur was niet te harden bij die sterke zweet lucht of zeg maar walm. In de verte rook ik het al. Een kassamedewerker rook heel sterk naar zweet. Ik had de boodschappen al op de boodschappenband gedaan en kwam telkens dichter bij. Ik moest afrekenen en stond er vlakbij en het was nu echt niet meer om vol te houden. Je denkt dan dit tuttig of aanstellerig is of dat ik niets kan hebben maar zo was het niet. Ik had bijna de neiging mijn hoofd af te wenden omdat de zweetgeur bij het dichterbij komen al heel sterk was. Ik heb niets gezegd maar het was verschrikkelijk hoe iemand naar zweet kan ruiken. Het lijkt mij haast niet mogelijk om daar dicht bij te zitten.

 9. T.Huisman
  25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

  Het is soms een hele zoektocht om er achter te komen wat echt helpt tegen zweten. Iedereen is anders. Wat bij de een werkt kan bij de ander heel anders uitpakken en weer minder goed werken. Geur en hoeveelheid zou erfelijk bepaald zijn en je hebt er geen invloed op. het gebeurt onbewust en automatisch. het is niet even een knopje omzetten en dat zweetproductie stopzet of minder maakt. De werking van sommige deodorants is voor mij ook te zwak. Dat is Vogue girl, en Extase en Playboy. Ik vond Nonchalance wel goed maar kost 8,95 per spuitbus. Het is zeker heel persoonlijk at goed werkt. In Drogisterijketens lijkt het alsof je het zelf maar moet uitzoeken. Er zullen toch wel gespecialiseerde drogisten zijn die daar werken en die er ook wat verstand van hebben wat goed is en wat werkt. Hier hebben volgens mij ze altijd wel wat voor. Het is ervaring op de winkelvloer die zij hebben opgedaan. .

 10. T.Huisman
  25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

  Louis Widmer zou ook goed zijn voor iemand die snel last heeft van zweethanden. Annemarie Borlind en Weleda hebben natuurlijke stoffen in hun deodorant maar betwijfel of dit tegen overmatige zweetproductie helpt. Je hebt er namelijk zelf geen invloed op tegen dat zweten. Ook bij stress kan de zweetproductie toenemen. Deodorant van Medex zou 15 dagen werken. Er is ook een merk dat heet Seven days, en zou 7 dagen moeten helpen tegen overmatige zweetproductie. Vooral na een dag werken is wassen met zeep alleen niet voldoende ook voor mensen die gewoon zweten niet. Het is frustrerend dat bij enkelen bijna niets schijnt te helpen. Misschien is operatief ingrijpen nog een alternatief. Dit komt maar zelden voor maar zo”n kliniek is er wel. Waarschijnlijk kan dit wel vergoed worden door de Ziektenkostenverzekeraar.

 11. T.Huisman
  25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

  Medex zou goed zijn tegen overmatige zweetproductie en Syneo 5, Odaban. Sommigen hebben zelfs okselpads want dit voorkomt dat je zweetplekken krijgt. Ze zeggen dat het er moeilijk uitgewassen kan worden en dat je dit na het wassen nog steeds ruikt. Ze adviseren dan het t.shirt in de azijn te laten weken dan zouden ze daarna weer fris ruiken. Er was leerling op school die na gymnastiek wel wat indringend naar zweet rook, en ook een leraar. Ze zeggen dat de hoeveelheid zweetproductie en de geur erfelijk bepaald zou zijn. Syneo 5 heeft altijd wel goede reviews gekregen van mensen die eindelijk van het overvloedige zweten af waren. Het was in eens veel minder. Het was maar een enkeling waar bij het niet hielp. Dan zal er wel medisch ingegrepen worden met botox-injecties maar dat is ook maar tijdelijk. .Dat zweten staat je sociale leven wel in de weg. Je gaat zo sociale situaties uit de weg maar sommigen kunnen er niet onderuit. Spreken in het openbaar als reisleidster of als tolk. Syneo 5, kan hier bij helpen of Medex. Sommigen zijn hier op gewezen door hun vrouw of partner of mensen waar zij mee samenleven.

 12. cora
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Heb door het gebruik van odorex extra dry warmte uitslag gekregen in mijn gezicht.
  Gezwollen, jeuk en rode vlekken, koortsig was het resultaat, het duurde even voordat ik wist waardoor het kwam. In de ochtend was het het ergst. Zelfs naar de dokter voor een kuur prednison. Gebruik het dus nooit weer! Ik lees niets over bijwerkingen.

  • Shir
   4 april 2016 / maandag, 4 april 2016

   Hoe kan dat in de gezicht? Want je doet het op je oksels. Niet vervelend bedoelt want vraag het me gwn af omd ik het product miss ook wil maar snel uitslag krijg

 13. Irene Evers
  7 juli 2015 / dinsdag, 7 juli 2015

  Goededag,
  Ik heb odorex extra dry depper een heel lange tijd gebruikt en het werkte prima. Zelfs als ik onder de zon ging liggen in de zomer bleven mijn oksels perfect droog terwijl mijn hele lichaam ging zweten. Op gegeven moment na lange en regelmatige gebruik kreeg ik niet meer het oude effect. Nu helpt odorex mij helemaal niet meer. Ik ben opzoek naar een ander middel en het liefst eentje die je maar ook 2-3 keer per week moet aanbrengen.

  Mijn vragen zijn:
  -heeft iemand zoiets ervaren dat je lichaam gewend raakt aan de werkzame stoffen van odorex en niet meer reageert?

  -hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Bedankt.
  Groeten,

  Irene

 14. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Ik gebruikte altijd Thermé 5 dagen behandelspray met hetzelfde principe. Maar die kost bijna 17 euro. En er zit alcohol in. Ik ben zo blij dat ik nu een goedkoper alternatief hen gevonden! Deze werkt net zo goed. Ik zweet heel snel en heb soms echt natte oksels; ik merk meteen verschil als ik zulke deo’s gebruik.

 15. sylvana
  7 februari 2015 / zaterdag, 7 februari 2015

  Ik had ook altijd last van zweetplekken en een vies geurtje erbij. Echt heel erg. Ik durfde niet eens mijn armen omhoog te doen. Vooral na een dag werken. Al mijn leuke shirtjes moest ik weg gooien. Want na het wassen bleef zelf een zweetlucht hangen aan de oksels gedeelte.

  Ik zag dit product bij de Kruidvat en weet dat het een nicht van me heel erg geholpen heeft. Ik heb het gekocht en nog dezelfde avond gebruikt. De volgende dag merkte ik meteen resultaat. Geweldig spul. Ik voel me nu veel lekkerder in me vel.

  • Carlijn
   16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

   De zweetgeur kun je uit kleren halen door het in een emmer met water en een scheutje schoonmaak azijn te doen…

 16. Mel
  2 oktober 2014 / donderdag, 2 oktober 2014

  Ik gebruik ook Odorex Extra Dry Spray en het is absoluut geen aanrader als je vaak een gevoelige huid hebt. Ik zweet heel erg, dus ik blijf het wel tweemaal per week gebruiken. Het werkt heel goed en ik voel me een stuk zelfverzekerder door dit product. Maar wanneer je een gevoelige (oksel)huid hebt doet het echt heel veel pijn. Elke keer als ik het product in de avond heb gebruikt, dan lig ik de hele nacht wakker van de pijn. Maar als ik de volgende ochtend opsta en mijn oksels weer was, werkt het product 3-4 dagen perfect! Ik heb die pijn en slapeloze nachten er wel voor over want het is een goed product.

 17. 29 april 2014 / dinsdag, 29 april 2014

  Overproductieve zweetklieren. Er is wel een merk dat heet five days en belooft dat je vijf dagen geen last meer zult hebben van overmatig zweten. Eigenlijk is dit merk niet zo heel bekend en is niet overal te koop.

 18. 29 april 2014 / dinsdag, 29 april 2014

  Ik zweet niet omdat ik geen zwaar werk doe maar zittend werk. Er zijn mensen die in de bouwvak zitten of bij band spelen en halverwege zo”n optreden dan gutst het zweet van hun gezicht af omdat zij hard werken en zich veel inspannen. Een goede deo en een opfrisbeurt is dan wel van belang.

 19. anoniem
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Hee,

  Ik heb zelf ook altijd dit gebruikt, maar was minder enthousiast. Ik gebruik nu de deo Rexona Maximum protection, blauw vaak.
  Ik raad dit iedereen aan die wat meer zweten!
  xx

 20. 20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Het is ook echt een ideaal product!
  Het enige wat werkt bij mij. Vroeger moest ik het om de drie dagen herhalen, maar nu kan ik 5 dagen zonder odorex. Wat wel handig is om de dagen erna een beetje lotion op je oksels te smeren als je snel last hebt van een droge huid.

 21. Maria
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Serena, thanks voor je review. Ik heb deze deodorant gisteren gekocht en ‘s avonds meteen gebruikt. Vandaag naar mijn werk gefietst, geen zweetplekken te bekennen! 🙂 So far, so good. Top!

 22. Noëlle
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Hi Sereen, klein vraagje: Was je je oksels in de ochtend dan helemaal niet? En zo niet, als je het wel zou doen, zou dan de deo eraf gaan? Ik ben namelijk gewend om elke ochtend m’n oksels te wassen met m’n (heerlijke Lush) zeep. In principe is dat natuurlijk niet nodig als het zo goed werkt, maar wilde het gewoon even checken 🙂

 23. mariette
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik heb deze een lange tijd gebruikt maar als je het te lang achter elkaar gebruikt gaan je oksels irriteren. Of ja: ik heb daar last van. Ik krijg dan op de plek waar ik spray uitslag. Ik wissel dit product dus af met andere anti-zweters omdat het wel goed werkt!

 24. Angela
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik zweet sinds de middelbare school ook veel. Ik schaam me er altijd best wel voor en tegenwoordig houd ik er rekening als ik kleding koop, dat ze niet te strak bij mn oksels zitten en dat je zweetplekjes niet goed ziet in de stof. Allerlei deo’s heb ik al uitgeprobeerd, ook deze van Odorex alleen dan de dep-versie. Helaas werkt hij bij mij niet zo goed als bij jou en ben ik alweer overgestapt op een andere deo, namelijk Rexona maximum protection stick. Over deze deo ben ik het meest tevreden, ik gebruik er ook altijd nog wel een deo met een geurtje overheen.

  In juni volgend jaar ga ik met school naar Londen, dan ga ik zeker Secret en/of Lady Speed Stick kopen, heb daar al zoveel goeds over gehoord!

 25. Rachelle
  19 september 2013 / donderdag, 19 september 2013

  In mijn pubertijd had ik last van over actieve oksels. Ik had altijd okselvijvers en ook vaak een geurtje. Ik waste smorgens mijn oksels voor ik naar school ging maar na enkele uren rook ik mezelf al weer. Echt niet goed voor mijn zelfvertrouwen toen. Tot ik dus odorex ontdekte. Een echte lifesaver dus! Nergens meer last van. Geen geur en geen okselvijvers! Nu ben ik 25 en is het probleem gelukkig vanzelf weggegaan en heb ik odorex niet meer nodig 🙂

 26. Roosjee
  19 september 2013 / donderdag, 19 september 2013

  Ik gebruik in de zomer de depper en die werkt erg goed. Bij mij prikt die alleen wel als ik me oksels dezelfde dag of de dag ervoor heb geschoren. Heb jij dat ook met de spray want als jij daar geen last van hebt is het voor mij een reden om in de toekomst te wisselen van depper naar spray…

 27. Gaya
  19 september 2013 / donderdag, 19 september 2013

  Mijn favoriete deo is die van Dove voor geschoren oksels, want andere deos irriteren altijd als ik geschoren heb en doen pijn, en deze verzorgd juist.
  Ik ben niet zo’n avond doucher, dus ik weet niet of ik de deo uit je review zou proberen.

 28. Lily
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik gebruik zelf de lotion al jaren en ben super tevreden! Vroeger zweette ik altijd behoorlijk, maar de lotion is echt fijn! Ik gebruik het tegenwoordig ongeveer een keer per maand (in het begin 1x per week) en dat is meer dan voldoende! Gewoon even je oksels wassen, met een wattenschijfje de lotion op je oksels deppen en je kunt er weer tegen aan! In het begin had ik wel last van een prikkelend gevoel, maar daar heb ik nu geen last meer van. Het is echt zo fijn om je geen zorgen te hoeven maken wat dat betreft! 🙂

 29. Diana
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik heb de lotion, die je erop moet deppen. HEEL fijn.

 30. 18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik gebruik een crème van Vichy, maar deze ga ik testen. Ik heb al een keer een depper van Odorex gehad, maar die prikt heel erg en ik krijg er bultjes van. Dat prikken schijnt te horen, doet deze dat niet?

 31. 18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik ben erg fan van Syneo 5!
  Wel een stuk duurder, dus misschien dat ik Odorex nog een kans geven. De andere producten van Odorex hebben mij tot nu toe teleurgesteld.

 32. Kelly
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Hallelujah voor deze wondermiddeltjes! Ik had jaren geleden zoveel last van natte oksels. Ik hoefde een shirtje maar een kwartiertje aan te hebben en ik had al zweetplekken, terwijl ik bij wijze van spreken gewoon op de bank zat. Ik ben toen bij de Etos Syneo5 tegengekomen. Deze gebruik ik nu al járen en het werkt nog altijd even goed. Hij werkt wel langer dan Odorex, namelijk tot wel 5 dagen. Ik wissel hem af met Therme antistranspirant behandelspray (ook bij o.a. Etos te koop). Dit is hetzelfde als Syneo5 maar ietsie goedkoper. Het enige nadeel is dat als je net je oksel hebt geschoren het na het sprayen eventjes een beetje prikt.

 33. José
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Mijn moeder gebruikt dit product ook al jaren, maar toen ik het gebruikte had ik de volgende dag ontzettend brandende oksels, en het was ook helemaal rood en geïrriteerd. Het deed echt super erge pijn en ik kon mijn arm bijna niet meer tegen mijn lichaam aanhouden. Ik merk vaak dat ik een gevoelige huid heb bij mijn oksels, maar bij dit was het dus echt dramatisch jammer genoeg! Want ik hoor er veel goede dingen over. Ik had de dag ervoor ook niet geschoren of dergelijk waardoor het erger zou kunnen zijn,. Geen idee waardoor het kwam.

 34. Raihana
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Interesting! Goeie voor de oksels hoewel ik daar niet zo heel veel last van heb gelukkig. Echt raar de laatste tijd merk ik dat ik echt veel warmteverlies door mn hoofd….haha dit klinkt raar. Als ik sport is mn haar (wat in een staart zit) bovenop mn hoofd echt nat van het zweet en niet alleen de zijkant ofzo, ook mn gezicht zweet echt veel, bij mn snor en rondom mn neus. Hierdoor moet echt vaker mn haar wassen want ik vind dat echt niet fris aanvoelen. soms sport ik daardoor ook minder vaak, is meteen een excuus :p Vroeger merkte ik dat niet zo veel op mn hoofd maar ik heb ook gehoord dat he via je hoofd het meeste warmte schijnt te verliezen…

 35. Chiara
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik vind Odorex ook erg fjin. Zelf gebruik ik hem meestal 1 keer per week. 2 keer zou beter zijn, maar ik ben vaak te lui om te wachten tot het droogt.

  Je hoeft trouwens niet speciaal te douchen om je oksel schoon te krijgen. Gewoon een washandje met zeep werkt ook prima 😉

 36. Jolanda
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Mijn dochter van 14 gebruik het al 2 jaar en zij wil nooit meer iets anders het werkt zo goed bij haar. In het begin kreeg ze wel even rode oksels maar dat moest gewoon even wennen. Het is niet goed koop maar je heb maar zo wijnig nodig.
  Ik heb een blijje docht. Gr,

 37. 18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Als je geen zin hebt om te douchen, kun je toch ook gewoon alleen even je oksels wassen bij de wasbak? Doe ik ook weleens als ik deo opdoe.

 38. Christa
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  In hoeverre is dit gezond voor je? Ik had ooit ergens gelezen dat er Aluminium Chloride, de werkende stof van deodorant, een risicofactor is voor borstkanker. Geen idee waar ik het had gelezen.

 39. Soesa
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Hey serena wat ik zelf ook een erg goede deo vind is antitransperant van therme je heb die ook in verschillende vormen spray,gel, roller, met een geurtje en ik zweet snel precies hoe jezelf beschrijft. En heb met sporten goed getest en rook helemaal niks!! Probeer is uit !

 40. Martine
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik heb dit vroeger wel eens gebruikt. Het werkte een half jaar erg goed maar daarna werd de werking een stuk minder. Ik kan me ook nog goed herinneren dat het ontzettend jeukte.

 41. Marinka Lettink
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Jaaaa, deze is erg fijn! Gebruik ‘m ook al een tijdje en daarnaast mijn gewone deodorant. Ik kan de odorex alleen niet opdoen als ik net mijn oksels geschoren heb. Dan irriteert het.

 42. 18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Wat klinkt dat fijn zeg! Ik heb zelf net een routine voor mezelf gevonden waar ik erg blij mee ben. Ik gebruik standaard ‘s avonds na het douchen de Clarins Roll-On Deodorant en die dep ik een beetje af met talkpoeder. Dan plakt de deodorant niet zo én helpt ook bij transpiratie vocht. In de ochtend gebruik een Dove deodorant, sliky soft? Ik weet niet precies hoe die heet maar het is met een goud dopje en die spray ik dan lichtelijk. Zo ruik ik heel de dag lekker fris en zelfs na een hectische werkdag is er geen geurtje te bespeuren! 😀

 43. Rianne
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik gebruik zulk soort deo’s nooit meer! Ik heb altijd al last gehad van overmatig zweten, dus een jaar geleden heb ik deze deo geprobeerd maar dan in creme vorm. Resultaat: heel erg pijnlijke harde bulten onder mijn oksels die ik door de huisarts weg moest laten snijden! Verstopte talgklieren aldus mijn huisarts, door het gebruik van deze deo die je huid helemaal dichtsmeert. Hij raadde het gebruik van zulke deo’s af. Dus voortaan maar weer een gewone deo, dan maar iets vaker opspuiten om nare luchtjes te voorkomen maar in ieder geval geen verschrikkelijke pijn meer!

 44. 18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Gelukkig zweet ik niet al te veel maar zo te horen is dit een goede oplossing. Nooit geweten dat dit product zo goed werkte.

 45. suus
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  leuk ! wil ik proberen, waar kan ik deze deo halen en hoe duur is die ?

  • Angela
   20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

   Deze kun je gewoon bij Kruidvat e.d. halen. Hij kost €6 staat in het artikel 🙂

 46. Savannah
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Ik heb odorex ook een aantal jaar gebruikt toen ik op de middelbare school en elke dag na school moest fietsen. Toen ik het niet meer gebruikte duurde het nog enkele maanden voordat ik weer normaal begon te zweten. Ik heb er ook nog hele droge okses aan over gehouden, een hele droge huid rondom mijn oksel. En een beetje een lichtbruine waas bij m’n oksel. Dus ik zou toch beetje oppassen met het product. In elk geval niet een hele lange tijd achter elkaar gebruiken.

 47. Marijke
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  T werkt prima maar de jeuk tijdens de nacht vind ik niet te doen.. Ik volg de instructies.. Na het ontharen paar dagen wachten, schone droge oksels.. Ik kan gewoon niet slapen van de afgrijselijke jeuk! Zelfde verhaal bij syneo 5 ook trouwens.. Maar bij het zelfde goedje van therme heb ik minder last van de jeuk (zal minder werkzame stoffen bevatten denk)

  • Lily
   18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

   Je kunt het beste na een half uur een beetje nivea soft op je oksels smeren! Dan is de werking al gedaan en kun je de jeuk bestrijden 🙂

 48. Dorine
  18 september 2013 / woensdag, 18 september 2013

  Oeeh dit was echt jaren mijn holy grail! Totdat hij ineens niet meer werkte.
  Kan het dat je in de pubertijd meer zweet? Ben nu half de 20 en de rexona maximum protection werkt voor nu goed genoeg.
  Al was ik echt dolgelukkig toen ik ooit odorex ontdekte <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *