The Nude Mattes eyelook

Vorige week ontving ik een prachtig palette van Paula’s Choice. Verrassend vond ik het wel, aangezien Paula’s Choice eigenlijk een huidverzorgingsmerk is en ik niet wist dat er ook een kleine selectie make-up in het assortiment zat. Het The Nude Mattes palette bevat maar liefst 12 kleuren in neutrale, aardse tintjes met een matte finish.

paula's choice the nude mattes_1paula's choice the nude mattes_2 paula's choice the nude mattes_3Door de vormgeving en het kleurenpalette moest ik meteen aan de Naked palettes denken van Urban Decay, alleen is dit palette geheel matte, met uitzondering van een shimmery highlighter. Ook de prijs is zo ongeveer hetzelfde. Zou het The Nude Mattes palette aan de Naked palettes kunnen tippen?

paula's choice the nude mattes_4 Het palette bevat een platte oogschaduwkwast met synthetische haartjes. Hiermee kun je prima de oogschaduw aanbrengen, maar niet zo goed blenden, vind ik.

paula's choice the nude mattes_5 Het palette is matte zwart, gemaakt van karton en bevat een spiegeltje. Niet heel spannend en gewoon heel rechttoe, rechtaan. Het geheel ziet er wel strak en modern uit.

Hieronder de swatches:

paula's choice the nude mattes_7 paula's choice the nude mattes_6Om heel eerlijk te zijn werd ik niet héél enthousiast van de swatches. Sterker nog, ik was lichtelijk teleurgesteld. Ik weet dat matte finishes vaak wat minder gepigmenteerd zijn, maar dit was wel heel matig. De lichtere kleuren zijn nog wel ok, en vooral de shimmery highlighter is goed gepigmenteerd, maar hoe donkerder de kleuren werden, des te matiger het pigment, leek het wel.

Ik vond dit wel frappant, aangezien Paula’s Choice altijd kwaliteits skincare levert. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan met een nieuw palette komen die zo matig gepigmenteerd is. Gelukkig weet ik dat de meeste oogleden, en vooral die van mij, behoorlijk vettig kunnen zijn. Ik nam wat van de zwarte oogschaduw en bracht dit aan op mijn ooglid, bij wijze van test. BAM! Pikzwart. Zelfs de minst gepigmenteerde kleur, de een-na-laatste donkerbruine kleur, gaf goed pigment eenmaal op mijn ooglid.

Toen bedacht ik me ook, mijn huid is de laatste tijd wat droger. En ja, het maakt nogal verschil wanneer je swatcht op een droog armpje in plaats van op een wat vettiger ooglid. En zeker wanneer je een romige eyeshadow base gebruikt pakken de kleuren gewoon hartstikke goed uit.

Hieronder een eyelook tutorial die net tussen een daytime en een nighttime look in zit. Nou ja, het is voor de één misschien wel gewoon een everyday look en voor de ander een party look, it’s up to you.

Omdat de kleuren geen namen hebben, heb ik ze hieronder even genummerd, dan weten jullie van welke kleuren ik gebruik heb gemaakt voor deze look.

paulas-choice-the-nude-mattes genummerd
Let’s go!

smokey matte eyelook tutorial_01 Ik begin met een gereinigd ooglid en hier breng ik een laagje Art Deco eyeshadow primer op aan.

smokey matte eyelook tutorial_02 Vervolgens breng ik kleur nummer 6 aan op mijn gehele bewegende ooglid.

smokey matte eyelook tutorial_03 En kleur nummer 1 breng ik aan bij de traanbuis.

smokey matte eyelook tutorial_04 En ook onder mijn wenkbrauwen.

smokey matte eyelook tutorial_05 De zwarte oogschaduw, nummer 12, breng ik aan op het buitenste 2/3 van mijn bewegend ooglid.

smokey matte eyelook tutorial_06 Met een blending brush vervaag ik de lijnen en werk ik de kleur iets omhoog.

smokey matte eyelook tutorial_07 Dan pak ik weer kleur nummer 6 en deze blend ik in de arcadeboog met het zwart, zodat de kleuren mooi overlopen van zwart naar bruin naar crème. Normaal gesproken pak ik een donkere kleur in de arcadeboog en een lichte kleur op het bewegend ooglid, maar dit is dus net andersom en dat zorgt ook voor een erg mooi effect, vind ik.

smokey matte eyelook tutorial_08 Kleur nummer 11 breng ik een beetje smudgy aan onder mijn ogen.

smokey matte eyelook tutorial_09 De highlighter, kleur nummer 3, breng ik aan bij de traanbuis, voor iets meer verheldering.

smokey matte eyelook tutorial_10 Met een zwart oogpotloodje kleur ik zowel mijn bovenste als onderste waterlijn in.

smokey matte eyelook tutorial_11 Ook trek ik er een winged lijntje mee boven mijn ogen (van te voren even scherp slijpen!).

smokey matte eyelook tutorial_12Een flinke lik mascara, en voila! Klaar is je everydaypartylook.

the nude mattes eyelook_16 the nude mattes eyelook_15 the nude mattes eyelook_14 the nude mattes eyelook_13the nude mattes eyelook_17the nude mattes eyelook_20smokey eyelookDe swatches vielen tegen, maar eenmaal op het oog is de pigmentatie van het Paula’s Choice The Nude Mattes palette juist erg goed. Ondanks de matte finish is de oogschaduw niet krijtig of kruimelig en laat het zich fijn blenden met mijn huid en de andere kleuren. Toch niet zo’n tegenvaller als ik dacht, gelukkig!

Deze look is vrij zwaar, maar omdat het in de arcadeboog is geblend met een bruine kleur en door de highlighter bij de traanbuis oogt deze look niet zo heel erg donker. Ik vind het er best wel helder en stralend uitzien! Het scheelt natuurlijk wel dat ik geen hele grote oogleden heb zodat het zwart grotendeels wegvalt. Het is een soort frisse variant op de klassieke smokey eye. I like it!

Perfect voor een zomers avondje stappen. Ik droeg deze look dan ook gisteren op het eerste strandfeestje van dit jaar bij Woodstock, Bloemendaal.

Het Paula’s Choice The Nude Mattes eyeshadow palette is een limited edition en kost €40. Het palette is o.a. te koop via de officiële Paula’s Choice webshop.

Wat vinden jullie van het palette? En van de ooglook die ik ermee heb gecreëerd?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

95 Reacties

 1. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Gelukkig dat de kleuren op je ogen wel tot zijn recht komen! Je hebt een erg mooie look gemaakt.

 2. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Gelukkig was het palette toch niet zo’n tegenvaller als je in eerste instantie dacht. Mooie look heb je ermee gemaakt!

 3. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie ooglook en foto´s!
  Je wimpers lijken echt gegroeid!

 4. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Ondanks de matige pigmentatie op je arm vond ik de ooglook juist onwijs mooi! Wat hou ik toch van matte oogschaduws!

 5. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Supermooi palette! En mooi opgemaakt!

 6. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  veel te duur voor wat het is!! maar de look die jij hebt gemaakt is mooi! maar dat kunnen we ook met een Naked palette of met een MUA palette of met catrice… snap je wat ik bedoel!

 7. Sylvia
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look, vooral de blush en highlighter. Mag ik vragen welk(e) product(en) je voor je wangen hebt gebruikt?

 8. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  De swatches vind ik niet heel erg spannend, maar je look daarentegen vind ik echt prachtig! Grappig om te zien dat de kleuren op je oogleden wel redelijk gepigmenteerd zijn.

 9. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooi palette! Jammer dat de pigmentatie in eerste instantie wat tegenviel, maar de ooglook is prachtig!

 10. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look is het geworden. Ik vind dat het pigment op je ogen zelf nog wel redelijk meevalt. Toch vind ik het voor deze prijs wel erg tegenvallen. Jammer, ik had dat absoluut niet verwacht van Paula’s Choice.

 11. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look heb je ermee gemaakt. Maar wel heel jammer dat het pigment zo tegenvalt.

 12. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  heel mooie kleurtjes, maar ik vind hem wel wat duur!

 13. Lariesa
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Waaauuww wat een mooi palette zeg! Ik ben dol op matte oogschaduw, de Naked Basics palette is ook echt mijn go-to palette. Was aan t twijfelen na jouw swatches maar aangezien ik ook vettige oogleden heb en altijd een primer en een creamy eyeshadow van tevoren gebruik moet t zeker goedkomen, ik ga m kopen! :D

 14. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  De palettes lijken inderdaad op Urban Decay. De swatches vind ik ook niet zo denderend, maar eenmaal op je ogen: wauw! Je hebt wederom een prachtige look gemaakt. Je ogen stralen en glanzen :-)

 15. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look heb je gemaakt. Ik heb het palette ook maar hij valt mij best tegen, de oogschaduw is bij mij heel kruimelig en de lichte kleuren zijn bijna niet zichtbaar. Ik ga hem er toch maar weer bij pakken want je look ga ik zeker is proberen!

 16. Roos
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wauw je lippen!!! Wat heb je daar op?!?!

  Je ooglook staat je erg goed! X

 17. Nena
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wauw, mooi palette, mooie look, mooie Serena!! En je wangen glanzen zo mooi, dat krijg ik dus nooit voor elkaar :( Vast je Bobbi Brown Shimmer Brick? xxx

 18. r
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Hoi
  Wat gek? ik heb net een reactie geplaatst maar nu staat hij er niet tussen; P
  Ik zal het wel opnieuw vragen . Mooie oog look!
  Zijn dat je eigen wimpers? Ik heb zelf heel weinig wimpers.
  De lengte is er wel namelijk tot aan mijn wenkbrauw bot alleen is het niet veel.
  Krijg je door het wimperserum(mits je dat nog gebruikt) ook meer wimpers?
  Of worden ze alleen maar langer?

  Liefs

 19. Lady
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Ik weet niet wat ik van de palette moet vinden maar de look die je er mee hebt gemaakt is heel erg mooi.

 20. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  gelukkig was de oogschaduw wel gepigmenteerd op je oogleden! maar ik ga toch voor de naked palettes denk ik :)

 21. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wauw wat een kleuren! Ik houd juist wel van deze nude tinten, en het effect op je ogen is prachtig!

 22. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie ooglook, toch intens maar ook neutraal! Houd ik wel van! :)

 23. Fonghwa
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Ik had deze look al gespot in je filmpje gister en stiekem hoopte ik dat het een Make-up Monday artikel zou worden…en jahoor! Het is prachtig Sereen en staat je heel goed!
  Komt er ook een keer make-up monday in video vorm?

 24. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wauw wat een super mooie look. Alleen de lip kleur had ik niet zo nude gedaan alsnog super mooi!

 25. KR
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look heb je ermee gemaakt!

 26. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Fijn dat de ooglook zo mooi is geworden ondanks de tegenvallende swatches!

 27. r.
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wow dat ziet er mooi uit!
  Serena zijn dat je eigen wimpers? En zo ja komt dat dan door het wimperserum?
  Ik heb zelf lange wimpers maar het worden er steeds minder helaas.
  Mijn wimpers komen bijna tot onder aan mijn wenkbrauw zo lang zijn ze.
  Alleen heb ik steeds minder wimpers:( En ik zoek al een tijdje naar een product waarmee ik meer wimpers krijg. (dus niet direct langer)
  Heeft het dan wel zin om dit serum te gebruiken?

  Liefs

 28. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  O nou, ik vind het op je oog echt helemaal niet tegenvallen, ik vind het er top uitzien! Leuk dat ze eens een palet uitbrengen die echt volledig mat is, vaak noemen ze het wel een matte palet, maar zitter er toch nog een heleboel shimmery kleuren in… Leuk!

 29. Demi Prins
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  WAUW! wat een mooie ooglook en een mooi palette, alleen de prijs is een beetje hoog voor 12 kleuren, dan zou ik liever een naked 1, 2 of 3 palette kopen, daar zitten mooiere kleuren in en ze zijn ook beter gepigmenteerd, maar verder een mooi palette en echt een mooie ooglook, ga ik zeker een keer gebruiken, super bedankt! LOVEYOU SERENA! en trouwens je hebt echt super mooie ogen! xxxx

 30. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  de ooglook is echt prachtig! ik vind alleen de prijs wel hoog voor de pigmentatie.

 31. Dagmar
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  wat zie je er goed mooi en stralend uit, wow! maar ik heb juist grote oogleden en tja, als ik een dikke smokey eye maak lijk ik op een gothic panda haha. niet voor mij dus :p

 32. Sabah
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Waauw sarena! Dit staat je super goed, ik vind de kleuren ook zo mooi van het palette.

 33. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Jammer dat de pigmentatie wat tegenvalt. De look vind ik wel heel mooi!

 34. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid Paula’s Choice. De oogschaduw is erg mooi! Misschien toch nog waard om te kopen…

 35. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  De swatches vallen wat tegen, maar op je oog zien de kleuren er top uit!

 36. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  De swatches vallen inderdaad tegen, maar ik vind dat er toch nog wel een mooie look mee hebt gemaakt! X

 37. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look! Toch zou ik het palette niet zo snel kopen, als ik al besluit €40 uit te geven aan een oogschaduw palette, dan wil ik een Naked!

 38. samantha
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  vind de look echt mooi, ik hou er van.
  liefs Samantha

 39. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooi! Op andere blogs heb ik het palette ook al voorbij zien komen, maar die waren allemaal best wel negatief over het palette. Bij jou vind ik hem mooi, vooral na het zien van de look die je ermee hebt gemaakt. Maar voor die prijs haal ik toch liever een Naked palette van Urban Decay.

 40. Irene
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Heel mooi, dit zou ik zeker zelf ook dragen. Ik heb zelf Naked 1 die ik bijna dagelijks gebruik.

 41. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wat mooi!
  Mooier dan UD palette.
  Als ik die niet al had zou ik deze wel willen aanschaffen denk ik, wat ik vind hem erg chique :)

 42. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooie look, zoiets zou ik ook dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *