Nieuw in de shop: Tropical Island facial mask

Nieuw in ons assortiment is het exotische gezichtsmasker Tropical Island! Het is een heerlijk masker met allemaal tropische ingrediënten zoals kokosmelk (afkomstig uit een luxe spa uit Hong Kong), mango, papaya en meloen. Maar wat doen deze ingrediënten nu precies?

Kokosmelk
Bevat alpha-hydroxy-acids (AHA) die je huid op een natuurlijke manier exfoliëren en het superzacht maken. Ze hebben deze exfoliërende werking doordat ze dode huidcellen kunnen verwijderen. Dit doen ze door de bovenste laag van de dode huidcellen, die voor een groot deel bestaat uit keratine (een eiwit) los te maken. Je huid voelt aan als een perzikje!

Witte Kaolin klei
Kaolin reinigt de huid zonder oliën op te nemen, en is daarom een hele milde klei die geschikt is voor alle huidtypen met name de droge en gevoelige huid. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het masker hard opdroogt en tijdens dit opdrogen trekt het masker alle vuil uit de poriën. Kaolin verfijnt tevens de poriën.

Mango
Deze tropische vrucht is niet alleen superlekker, ook heeft het een verfrissende en verjongende werking op de huid. Het houdt vocht vast en is daarom zeer geschikt voor een droge huid. Mango is heel rijk aan vitamine A. Deze vitamine stimuleert cel vernieuwing en maakt de huid soepeler. Na gebruik voelt je huid echt gladder en steviger aan.

Papaya
Papaya bevat papaïne, een proteolytische (eiwit oplossend) planten enzym. Hoewel dit dezelfde functie heeft als AHA’s, namelijk het exfoliëren van de huid door het verwijderen van dode huidcellen, zijn enzymen veel effectiever. Ze maken de keratinelaag niet alleen los zoals de AHA’s, maar zorgen er voor dat deze laag simpelweg oplost en dus gewoon helemaal verdwijnt. Je huid voelt glad en zacht en als nieuw!

Meloen
De netmeloen is een bron van anti-oxidanten. Lees hier waar anti-oxidanten zoal goed voor zijn.

Havermout
Gemalen havermout staat bekend om haar egaliserende en verzorgende werking. Havermout eiwitten laten namelijk een beschermend laagje achter op de huid zodat deze niet uitdroogt. Havermout is echt een wondermiddeltje van de natuur. Iemand met een gevoelige, jeukende en trekkerige huid heeft al baat bij een handje havermout in een warm bad.

Honing
Niet alleen lekker op je pannekoek of in je thee, maar ook heerlijk voor je huid. Honing heeft van nature een antibacteriële werking en is dus huid zuiverend. Het is een vochtvasthouder en zorgt voor een gladde stralende huid die babyzacht aanvoelt!

Al met al is Tropical Island een heerlijk gezichtsmasker geschikt voor alle huidtypes (zowel voor de jongere en rijpere huid) die wel een vitamine boost kan gebruiken. Het maakt je huid zachter, gladder, steviger, schoner en egaler. Het reinigt en verzorgt. Zoals al mijn maskers lever ik ze droog aan, zodat jullie keer op keer een vers masker kunnen klaarmaken met een vloeistof naar keuze. Ik raad bij dit masker een zuivelproduct aan zoals yoghurt of (verwarmde) melk met eventueel een drupje honing. Het zorgt voor een stevige en goed uitsmeerbare substantie en extra AHA’s!

More to come
Verder ben ik achter de schermen bezig met andere maskers. Eentje is uitvoerig getest en kan de webshop al in. Ik heb nog niet een goede naam gevonden maar er zitten aardbeien en kersen in, samen met karnemelk en honing. Ik dacht zelf aan Cherry Berry of Berries & Cream. Wat is leuker vinden jullie? Of weten jullie een leukere naam?

De andere maskers heb ik uitgeschreven op papier, daar moet ik nog een test batch van maken. De ene heeft een Aziatisch thema en de andere een Starbucks thema. Worden jullie al nieuwsgierig?? 😀

Houden jullie van gezichts maskers? En wat zouden jullie nog graag zien in mijn masker assortiment?

Until next time
~Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *