New Week: Veerle

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde werken aan de Wensdag van Veerle. Een Wensdag is dé dag van een kind met een levensbedreigende ziekte. Op deze dag mag hij of zij een wens in vervulling laten gaan en worden ze lekker in de watten gelegd zodat ze even niet met hun ziekte bezig hoeven te zin. Op de Wensdag is alles mogelijk. Met het hele gezin naar Disneyland, een eigen jurk ontwerpen, vliegen in een helicopter, voor één dag een prinses zijn, noem maar op! Veerle koos voor een meet & greet met mij.

Ik voelde me echt vereerd. Ik bedoel, je mag alles wensen, je mag alles doen wat je wilt die dag, en dan kies je voor een meet & greet met mij? Ik kon haast niet geloven dat iemand dat zou wensen. Ik hoefde er niet eens over na te denken, natúúrlijk wilde ik graag Veerle ontmoeten!

veerle_4 Veerle en haar gezin kwamen me ophalen met een luxe limousine (kan je nagaan, in dat kleine dorpje Houten). In de limo wisselden we cadeautjes uit. Ik had namelijk een goedgevulde goodiebag gemaakt voor Veerle en haar moeder, maar ook zij had cadeautjes voor mij meegebracht! Echt lief, dat had ik helemaal niet verwacht. Omdat ik jarig was geweest. Ik was oprecht verrast!

Ik kreeg hele leuke oorbellen met turkooisgekleurde touwtjes en veertjes en een prachtige fles met geurstokjes. Als ik de oorbellen draag of als ik een vleugje van die geurstokjes ruik (en die ruiken trouwens echt hemels lekker, je had gelijk Veerle) moet ik elke keer aan haar denken. Dat heb ik trouwens bij alle cadeautjes, ik moet dan altijd aan diegene denken die het me heeft gegeven.

veerle_5 De limousine zette ons af bij de Neude in Utrecht. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar restaurant Sumo, waar we hebben gelunched met sushi, Veerle’s favoriete eten. En ik ben daar natuurlijk ook hartstikke dol op! Hoewel de Wensdag een dag is om niet aan je ziekte te denken, merkte ik dat Veerle er juist heel vrij over kon praten.

Ik durfde er zelf niet over te beginnen, maar ze zei tussen neus en lippen door dingen als ‘ik ben rechts, maar ik eet nu met links omdat ik anders niet zo ver over tafel kan reiken’. En dan doelde ze op haar schouderoperatie aan de rechterkant. Of ‘ik ben zo dol op jouw katten! Ik word daar gewoon helemaal blij van. En daarom zei mijn moeder dat ik zelf ook twee Britse Kortharen mocht hebben als ik weer beter zou zijn. En nu heb ik twee Britjes en weet je hoe ze heten? Dolce en Gabbana. En dat heb ik dus eigenlijk aan jou te danken, Serena!’.

Ze praat over haar ziekte alsof het gewoon de normaalste zaak van de wereld is. Geen bitterheid. Geen schaamte. Geen verdriet. En dat terwijl ze dik een jaar uit de running is geweest, operaties achter de rug heeft en zo goed als kapot is bestraald en al haar haren en zelfs nagels kwijt is geraakt.

Ik praatte gezellig met haar mee, maar ergens anders in mijn hoofd kon ik alleen maar denken hoe ongelofelijk het is dat ze hier nu vrolijk en opgewekt tegen me aan zit te praten en met zo ontzettend veel positiviteit in het leven staat. Ze had zin om weer naar school te gaan, ook al was ze wel nieuw in de klas, en ze denkt er al heel lang over om een blog te beginnen, ook al vond ze dat wel spannend, en ze had gewoon zin in heel veel dingen. Om te leven, vooral.

veerle_7 veerle_1 veerle_2 Na onze sushi lunch zijn we naar de Douglas gegaan om te shoppen en om gewoon een beetje te keutelen. Ik gaf haar een cadeaubon, dus ze kon los! Mijn tante was ook aan het werk en omdat ze wisten dat we kwamen, hadden ze extra hun best gedaan om er een feestje van te maken. De rode loper lag uit, er waren ballonnen, glaasjes (alcoholvrije) champagne en als klap op de vuurpijl kreeg Veerle ook hier een fantastisch cadeaupakket mee naar huis. Ze straalde helemaal van al die verwennerij!

veerle_3Ik voel zoveel trots en respect voor Veerle. Het was ook zo gezellig en het voelde zo vertrouwd, bijna alsof ze een zusje of een nichtje van me was. Ze heeft zich echt door een zware battle moeten slaan, maar hier staat ze dan, stralend en wel. En wat is ze knap! Ze had eerst haren tot net boven haar billen, maar ik zei al dat ze dit kapsel supergoed kan hebben. Ik ben blij dat ze het ook kort wilt houden, het staat haar fantastisch! Op deze manier komen haar lieve gezicht en haar grote, lichte ogen nog mooier uit.

Veerle is pas 14 jaar, maar ondanks haar jonge leeftijd en de korte periode dat we elkaar hebben gezien heb ik veel van haar opgestoken. Veerle heeft me laten zien dat je gewoon op een normale manier over je ziekte moet kunnen praten en dat het niet erg is als je mindere dagen hebt, maar dat je nooit de moed moet verliezen en altijd van het leven moet blijven genieten!

Veerle, bedankt voor de mooie dag. Ik ben blij en ik voel me vereerd dat je mij hebt uitgekozen voor je Wensdag en ik voel me gelukkig met het feit dat mijn blog, filmpjes en Coco en Clarence je door de moeilijke dagen hebben gesleept. Je wilde mij graag ontmoeten en het genoegen was geheel wederzijds. Ik heb nog nooit zo’n meisje ontmoet als jij. Je bent prachtig van binnen en van buiten en je positiviteit heeft me echt een boost gegeven!

Misschien dat je mij ziet als een inspiratiebron, maar je moet weten dat ook jij een inspiratiebron bent voor mij. Jouw kracht en doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Ik hoop dat je je blog start en dat je daar alles zal delen wat je maar wilt, ook over je ziekte, want ik denk dat veel jonge meiden die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten er erg veel aan zullen hebben.

Het was een dag om nooit te vergeten. Bedankt Veerle en bedankt Make a Wish Nederland voor het mogelijk maken van Veerle’s Wensdag. Mocht je dit lezen en je steentje bij willen dragen aan Make a Wish, klik dan op deze link. Je kunt doneren, maar je kunt jezelf ook opgeven als vrijwilliger of je dienst of product aanbieden die in een toekomstige Wensdag gebruikt zou kunnen worden.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

188 Reacties

 1. Chantal
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wauw wat een mooi meisje zeg! En wat een sterk meisje ook, heel fijn om te lezen. Een feel good momentje <3

 2. marisha
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wat een prachtige meid! Haar positiviteit is een inspiratie bron voor velen! Ontzettend knap dat iemand in zo’n zware periode nog zo kan genieten van alles om haar heen.
  En wat lief van jou dat je er alles aan doet om er een top dag van te maken.
  Dat ze jou verkiest boven alles wat er te wensen valt, zegt ook veel over jou!

  Toppers!
  xx

 3. Marija
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Heel mooi artikel om te lezen! Veerle ik vind je prachtig!!

 4. melissa ligthart
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wauw wat ontzettend lief, tranen staan in mijn ogen! Wat een leuke meid en wat een mooie foto’s!!

 5. Ger
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig verhaal. Heb de tranen in mijn ogen. Wat een lief, mooi en dapper meisje is Veerle.

 6. Chey
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw wat is ze stunning zeg! niet alleen haar prachtige uiterlijk maar ook haar manier van leven een wijze les voor iedereen denk ik zo, wat een prachtig mens 🙂

 7. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Prachtig om te lezen, ik heb echt respect voor haar, ze klinkt zo volwassen al is ze slechts 14!

 8. Jessy
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi en sterk meisje is Veerle! En wat heeft ze prachtige ogen! Super dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad en dat haar wens is uitgekomen. Echt een lief artikel 🙂
  Ik ga nu even naar de link kijken en waarschijnlijk een donatie doen! Ik had er al vaker over nagedacht, maar dit geeft nu toch de doorslag. Geweldige stichting!

 9. Rita
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooie meid! Super veel respect. krijg echt kippenvel van je verhaal.

 10. Ingrid
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Ontroerend, ben er stil van en…..ook helemaal blij! Om mijn supermooie nichtje zo te zien stralen. En alle reacties…. Wauw!
  Dank voor je prachtige blog Serena.
  Trotse Tante Ingrid

 11. Laura
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een ontzettend knap meisje!

 12. Ilse
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Heel veel respect voor Veerle en echt super dat je dit voor haar gedaan hebt!

 13. Josefine
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi artikel en wat een prachtige, krachtige meid is Veerle! Heel veel geluk in de rest van je leven 🙂 Liefs

 14. Susan
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Mooi artikel Sereen! Veerle, je bent van binnen en buiten werkelijk een prachtig meisje!

 15. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wow wat een mooie dag! Ik ben helemaal ontroerd… Ik wens Veerle alle goeds toe en fijn dat je haar zo’n mooie dag hebt kunnen geven!

 16. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Echt super leuk! Ook hoe emotionele je hierover schrijft. 🙂

 17. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Heel mooi! Heb ook echt bewondering voor Veerle.

 18. Lina
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw! Wat een mooi en indrukwekkend verhaal! En wat een eer dat ze een ontmoeting met jou heeft gekozen! Zo te zien was het een super dag 🙂

 19. Inna
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Je bent echt lief! Dat je veel liefde en warmte terug mag krijgen in je leven, Veerle heeft vast dag van haar leven gehad!

 20. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Indrukwekkend, ik kan er niks anders over zeggen. Wat een prachtig mens lijkt Veerle me en wat is ze knap!

 21. Danielle
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw! wat een mooi artikel, tranen in mn ogen. Respect voor Veerle!

 22. karlijn
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig verhaal, super dat je Veerle haar wens hebt laten uitkomen! En wat een knap meisje! Haar kapsel staat haar prachtig! 🙂

 23. Fleur
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  wat een mooi verhaal!

 24. Annemarie
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi dat je zoiets voor iemand wilt doen!
  & wat heb je het mooi beschreven.. Het lijkt me zo moeilijk om een levensbedreigende ziekte te hebben en hoe Veerle ermee omgaat.. Fantastisch!

 25. Annemarie
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi dat je zoiets voor iemand wilt doen!
  & wat heb je het mooi beschreven.. Het lijkt me zo moeilijk om een levensbedreigende ziekte te hebben en hoe Veerle ermee omgaat.. Fantastisch!

 26. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Oh hier ben ik even stil van. Zo leuk dat jullie samen zo’n onvergetelijke dag ervan hebben gemaaktt!

 27. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Veerle klinkt me als een lief en erg sterk meisje, wat fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad! Ik vind haar erg leuk staan met haar korte haren!

 28. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw wat een mooi meisje! Fijn dat er zo’n dag werd geregeld 🙂

 29. Laura
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wát een ogen zeg, wauw!

  En vooral beginnen met je blog!! 🙂

 30. amelle
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Echt een mooi meisje, en prachtige ogen heeft ze.

 31. Amber
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi artikel zeg! Ik word er helemaal blij van als ik dit lees 🙂

 32. Ruby
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw wat een mooi verhaal en wat knap dat ze zo sterk is met haar ziekte! Ik hoop dat ze een blog start Respect!

 33. Maaike
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig meisje, en wat lief van jou dat je hieraan meedoet Serena! Jij bent zo’n fijne mens 🙂

 34. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Mooi geschreven. Inderdaad een heel mooi (en sterk) meisje!

 35. Nienke
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een knappe meid! En je moet zeker een blog starten, je straalt zoveel moois en kracht uit!

 36. Karin
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi!

 37. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een inspirerend verhaal. Ik vind het erg mooi dat hier ook aandacht aan wordt besteed op beautyblogs en dat je deze dingen doet. Erg mooi.

 38. Elisa
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Nog voordat ik het artikel Had gelezen, dacht ik al wauw wat een knap meisje! En nu ik het gelezen heb zie ik dat je van binnen ook prachtig bent 🙂
  Niet te geloven dat je nog maar 14 bent!
  Ontzettend knap van je hoe je met je ziekte bent omgegaan en hoe je nu in het leven staat. Ik denk dat je voor veel mensen een grote inspiratie bent.
  En ik zou zeggen begin zeker met je blog! Ik zou hem sowieso volgen!

  Zelf heb ik niet zoiets erg als jij meegemaakt, maar wel een bijna dood ervaring, en sindsdien probeer ik echt iedereen mee te geven om in het nu te leven, omdat het niet zeker Is hoe de toekomst wordt. Ik Was Kerngezond, maar werd vergiftigd waardoor me hart ermee ophield. Ik weet zeker dat als ik in die tijd een blog had om te lezen, van jou bijvoorbeeld, dat dat een grote steun zou zijn geweest, ookal ben je 6 jaar jonger. Ontzettend veel respect voor je 🙂

 39. Hasina
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  jezus wat is ze knap!

 40. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw, ze is echt knap, zeg !
  Het zou heel gaaf zijn als ze een blog zou beginnen, ik denk echt dat er dan mooie posts op komen zouden te staan.

  Liefs,

 41. Kayleigh
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Heel mooi en inspirerend zeg!

 42. t.
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Knap meisje zeg

 43. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een ontzettend stoere meid ben je Veerle en wat gaaf dat je haar wens hebt laten uitkomen Serena! En Veerle als je een blog begint zal ik het zeker lezen.

 44. Veerle
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Hallo Serena en alle lieve lezers,

  Ik wil Serena ontzettend bedanken voor dit mooie artikel. Je hebt het prachtig geschreven en dat jij mij als een inspiratiebron ziet, voelt voor mij alsof ik de lotto heb gewonnen. Het was een topdag, met prachtige foto’s, mooie herinneringen en tot slot dit geweldige artikel. Super bedankt!
  Ook wil ik iedereen bedanken die een reactie heeft achtergelaten. Het doet echt wat met me en ik ben gewoon… Sprakeloos. Alle reacties zijn stuk voor stuk erg lief en mocht ik een keer een baaldag hebben, zoek ik dit artikel weer op. Ik voel me op dit moment heel erg blij, ik heb weer hetzelfde gevoel als op mijn Wensdag. Hierdoor herleef ik alles weer een beetje. Dankjewel!
  Misschien in de herfstvakantie toch maar een blog beginnen, want nu zit ik ook vol inspiratie! Nogmaals bedankt en nog een fijne dag!

  Liefs, Veerle

  P.S. Ik ben toch niet zo sprakeloos als ik dacht, haha!

  • Katja Moret
   6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

   Super leuk Veerle, dat je dit hebt gedaan! Je bent echt een voorbeeld voor anderen.
   Groetje Katja (uit je klas)

  • Sasha
   6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

   Je bent echt een geweldige meid! Je korte haar staat ook echt geweldig!

 45. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat fijn voor haar! Blij dat ze ervan genoten heeft!

 46. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Ah, wat een mooi initiatief! En wat mooi dat jij hier een onderdeel van hebt kunnen zijn, Serena.. Wat een respect heb ik voor Veerle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *