New Week: Veerle

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde werken aan de Wensdag van Veerle. Een Wensdag is dé dag van een kind met een levensbedreigende ziekte. Op deze dag mag hij of zij een wens in vervulling laten gaan en worden ze lekker in de watten gelegd zodat ze even niet met hun ziekte bezig hoeven te zin. Op de Wensdag is alles mogelijk. Met het hele gezin naar Disneyland, een eigen jurk ontwerpen, vliegen in een helicopter, voor één dag een prinses zijn, noem maar op! Veerle koos voor een meet & greet met mij.

Ik voelde me echt vereerd. Ik bedoel, je mag alles wensen, je mag alles doen wat je wilt die dag, en dan kies je voor een meet & greet met mij? Ik kon haast niet geloven dat iemand dat zou wensen. Ik hoefde er niet eens over na te denken, natúúrlijk wilde ik graag Veerle ontmoeten!

veerle_4 Veerle en haar gezin kwamen me ophalen met een luxe limousine (kan je nagaan, in dat kleine dorpje Houten). In de limo wisselden we cadeautjes uit. Ik had namelijk een goedgevulde goodiebag gemaakt voor Veerle en haar moeder, maar ook zij had cadeautjes voor mij meegebracht! Echt lief, dat had ik helemaal niet verwacht. Omdat ik jarig was geweest. Ik was oprecht verrast!

Ik kreeg hele leuke oorbellen met turkooisgekleurde touwtjes en veertjes en een prachtige fles met geurstokjes. Als ik de oorbellen draag of als ik een vleugje van die geurstokjes ruik (en die ruiken trouwens echt hemels lekker, je had gelijk Veerle) moet ik elke keer aan haar denken. Dat heb ik trouwens bij alle cadeautjes, ik moet dan altijd aan diegene denken die het me heeft gegeven.

veerle_5 De limousine zette ons af bij de Neude in Utrecht. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar restaurant Sumo, waar we hebben gelunched met sushi, Veerle’s favoriete eten. En ik ben daar natuurlijk ook hartstikke dol op! Hoewel de Wensdag een dag is om niet aan je ziekte te denken, merkte ik dat Veerle er juist heel vrij over kon praten.

Ik durfde er zelf niet over te beginnen, maar ze zei tussen neus en lippen door dingen als ‘ik ben rechts, maar ik eet nu met links omdat ik anders niet zo ver over tafel kan reiken’. En dan doelde ze op haar schouderoperatie aan de rechterkant. Of ‘ik ben zo dol op jouw katten! Ik word daar gewoon helemaal blij van. En daarom zei mijn moeder dat ik zelf ook twee Britse Kortharen mocht hebben als ik weer beter zou zijn. En nu heb ik twee Britjes en weet je hoe ze heten? Dolce en Gabbana. En dat heb ik dus eigenlijk aan jou te danken, Serena!’.

Ze praat over haar ziekte alsof het gewoon de normaalste zaak van de wereld is. Geen bitterheid. Geen schaamte. Geen verdriet. En dat terwijl ze dik een jaar uit de running is geweest, operaties achter de rug heeft en zo goed als kapot is bestraald en al haar haren en zelfs nagels kwijt is geraakt.

Ik praatte gezellig met haar mee, maar ergens anders in mijn hoofd kon ik alleen maar denken hoe ongelofelijk het is dat ze hier nu vrolijk en opgewekt tegen me aan zit te praten en met zo ontzettend veel positiviteit in het leven staat. Ze had zin om weer naar school te gaan, ook al was ze wel nieuw in de klas, en ze denkt er al heel lang over om een blog te beginnen, ook al vond ze dat wel spannend, en ze had gewoon zin in heel veel dingen. Om te leven, vooral.

veerle_7 veerle_1 veerle_2 Na onze sushi lunch zijn we naar de Douglas gegaan om te shoppen en om gewoon een beetje te keutelen. Ik gaf haar een cadeaubon, dus ze kon los! Mijn tante was ook aan het werk en omdat ze wisten dat we kwamen, hadden ze extra hun best gedaan om er een feestje van te maken. De rode loper lag uit, er waren ballonnen, glaasjes (alcoholvrije) champagne en als klap op de vuurpijl kreeg Veerle ook hier een fantastisch cadeaupakket mee naar huis. Ze straalde helemaal van al die verwennerij!

veerle_3Ik voel zoveel trots en respect voor Veerle. Het was ook zo gezellig en het voelde zo vertrouwd, bijna alsof ze een zusje of een nichtje van me was. Ze heeft zich echt door een zware battle moeten slaan, maar hier staat ze dan, stralend en wel. En wat is ze knap! Ze had eerst haren tot net boven haar billen, maar ik zei al dat ze dit kapsel supergoed kan hebben. Ik ben blij dat ze het ook kort wilt houden, het staat haar fantastisch! Op deze manier komen haar lieve gezicht en haar grote, lichte ogen nog mooier uit.

Veerle is pas 14 jaar, maar ondanks haar jonge leeftijd en de korte periode dat we elkaar hebben gezien heb ik veel van haar opgestoken. Veerle heeft me laten zien dat je gewoon op een normale manier over je ziekte moet kunnen praten en dat het niet erg is als je mindere dagen hebt, maar dat je nooit de moed moet verliezen en altijd van het leven moet blijven genieten!

Veerle, bedankt voor de mooie dag. Ik ben blij en ik voel me vereerd dat je mij hebt uitgekozen voor je Wensdag en ik voel me gelukkig met het feit dat mijn blog, filmpjes en Coco en Clarence je door de moeilijke dagen hebben gesleept. Je wilde mij graag ontmoeten en het genoegen was geheel wederzijds. Ik heb nog nooit zo’n meisje ontmoet als jij. Je bent prachtig van binnen en van buiten en je positiviteit heeft me echt een boost gegeven!

Misschien dat je mij ziet als een inspiratiebron, maar je moet weten dat ook jij een inspiratiebron bent voor mij. Jouw kracht en doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Ik hoop dat je je blog start en dat je daar alles zal delen wat je maar wilt, ook over je ziekte, want ik denk dat veel jonge meiden die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten er erg veel aan zullen hebben.

Het was een dag om nooit te vergeten. Bedankt Veerle en bedankt Make a Wish Nederland voor het mogelijk maken van Veerle’s Wensdag. Mocht je dit lezen en je steentje bij willen dragen aan Make a Wish, klik dan op deze link. Je kunt doneren, maar je kunt jezelf ook opgeven als vrijwilliger of je dienst of product aanbieden die in een toekomstige Wensdag gebruikt zou kunnen worden.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

188 Reacties

 1. Amani
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi zeg.. Ben er helemaal stil van. En wat is Veerle knap zeg!!! Vooral haar ogen

 2. Nina
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Veerle is prachtig! mooi initiatief serena ;)

 3. Elke
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Mooie organisaties zijn dat toch, heel fijn dat zulke wensen dan in vervulling kunnen gaan. Wat een eer ook voor jou! En Veerle ziet er super mooi uit, ze zal vast een top dag gehad hebben.

 4. Lidija
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een eer dat ze jou heeft uitgekozen als haar Wensdag! En wat een prachtige meid :)

 5. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi dat jij hier een onderdeel van hebt mogen zijn! Ik doneer al jaren aan Stichting Doe een Wens, dus dit is extra leuk om te lezen!

 6. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw… Ik ben er helemaal stil van..

 7. Janneke
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig verhaal! Heel mooi gedaan :)

 8. Judith
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Prachtig!

 9. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw, prachtig geschreven Serena, wat een mooie dag!

 10. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw wat een mooi meisje! Ik hoop dat je een leuke dag gehad hebt Veerle! :)

 11. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wow, ben echt sprakeloos! Vind het prachtig hoe je het hebt omschreven. Wat een topper is Veerle en jij ook om dit samen met haar te doen. Zit helemaal met vochtige ogen in de trein.

 12. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een dapper, inspirerend en vooral prachtig mooi meisje is Veerle!
  Ik kan me voorstellen dat jij je vereerd voelde!
  Erg mooi om te lezen!

 13. Anne
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat mooi :)

 14. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi en lief artikel. Ik kreeg kippenvel tijdens het lezen. En wauw, wat is zij super knap zeg! Echt een prachtig meisje.

 15. Vlinder
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een ontzettend prachtig meisje! En wat een mooi verhaal heb je er van gemaakt, zit hier op mijn werk gewoon met tranen in mijn ogen.

 16. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een lief en mooi artikel. She is freaking gorgeous!

 17. Sterre
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wow dat meisje is echt bloedmooi:O

 18. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Heel mooi dat ze dit doen. En prachtige foto’s ook, jullie stralen allebei!

 19. Marianne
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Mooi meisje en een prachtig verhaal.

 20. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Echt een prachtig verhaal, wat straalt ze en is ze mooi zeg!! Veel respect voor jullie allebei, heel inspirerend. Veel plezier op school Veerle en met alle andere fijne dingen die je wilt gaan doen!

 21. victoria
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  tranen in mijn ogen..wat een mooi geschreven!

 22. Ronja
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi meisje is zij!! Prachtig echt!

 23. Maria
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Erg bijzonder om te lezen! Prachtige meid is Veerle

 24. Rianne
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat supermooi dat je kunt meewerken aan zo’n dag! Hele mooie meid inderdaad, ze straalt en komt zo puur, krachtig en mooi over.

 25. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw. Ik heb dit artikel met een brok in mijn keel gelezen. Op iedere foto ziet ze er zo stralend uit! Zoveel respect voor jou, Veerle, ik wens je het beste en hoop dat je een super leuke tijd gaat beleven op school. Je bent trouwens echt een mooie meid om te zien. Liefs x

 26. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtige meid en wat een ontzettend mooi verhaal en dat je dat gedaan hebt! Ik heb er echt kippenvel van gekregen. Erg lief ook wat je hebt gedaan Serena!
  Zelf twijfel ik er geen moment aan en ik zal me dan ook opgeven als vrijwilliger.

 27. Emm
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een schoonheid! Enorm inspirerend ook, zoveel positiviteit en openheid!

 28. Fleur
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtige meid! Ze straalt!

 29. Donja
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Super leuk om te lezen! Wat mooi dat je dit voor haar hebt kunnen doen!

 30. assiepoester
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Heel leuk om dit te lezen. Prachtig om te zien hoeveel wilskracht, doorzettingsvermogen en veerkracht kinderen hebben als ze ernstig ziek worden.
  Veerle, ik wens je veel sterkte en veel succes in je leven!!

 31. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Echt geweldig om dit te lezen, wat fijn dat jij er samen met alle andere zo’n leuke wensdag van kon maken. En laat het vooral weten wanneer ze haar blog begint want ik wil haar zeker volgen!

 32. iris
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Dankjewel voor dit prachtige verhaal van deze krachtige jonge dame.
  Wat een kracht en moed, respect, en wat is ze mooi.
  Ik ben meteen donateur geworden. Wat een lieverd ben je ook Serena!
  x

 33. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig meisje! Mooi artikel Serena, ik ben er echt van onder de indruk!

 34. CCC
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw, wat een mooi meisje is dat zeg! Dat korte haar staat er supergoed! Lief gezichtje! :) Veel succes Veerle in je verdere leven!!

 35. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Zo wat heeft zij een prachtig koppie! Dat korte haar staat haar echt fantastisch!

 36. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtig artikel Serena, ik ben er echt even stil van. Heel veel respect voor Veerle!

 37. sarah elise
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw, wat is veerle een mooi meisje! haar ogen zijn echt prachtig!

 38. Caroline
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wauw! Veerle je zal dit vast lezen,…wat spat jij van het scherm..wat ben je mooi!! Dat korte haar staat je inderdaad fantastisch. Ik hoop net als Serena dat je een blog gaat beginnen. Je zal voor veel mensen een inspiratiebron zijn.
  Serena, ik zou me ook vereerd voelen…wat een eer dat iemand een meet and greet met jou als grote wens heeft. Super! Erg leuk dat je dit hebt gepost, en ook mocht posten van Veerle.

 39. Lisa
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooi verhaal en wat een prachtige mensen zijn jullie allebei! Van buiten en van binnen!!

 40. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooie dag en wat ontzettend leuk om te lezen. En dat korte haar staat Veerle inderdaad goed!

 41. Marlous
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat omtroerend.. ik heb altijd heel veel bewondering voor mensen die ondanks extreme tegenslagen positief in het leven staan. Kan me voorstellen dat het veel indruk op je heeft gemaakt!

 42. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  geweldig mooi!
  fijn dat je iemand zo kan helpen,
  en dat diegene jou ook tot mooie inzichten laat komen.
  mooi dat er stichtingen als deze bestaan, en mensen als jou die eraan meewerken!
  liefs,
  denise

 43. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een knap meisje is Veerle zeg! Ik vind dit zo’n goed initiatief! :)

 44. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat ontzettend leuk dat je dit gedaan hebt en wat ziet Veerle er prachtig uit wauw! :)

 45. elle
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een prachtige dame, en wat leuk dat je mee hebt geholpen met haar wens :D!

 46. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een mooie dag en wat een inspiratie!!

 47. 6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Wat een hartverwarmend artikel, Serena. Echt fantastisch dat je hieraan mee hebt gewerkt en een wens hebt laten uitkomen. Ik kan me voorstellen dat dit een heel indrukwekkende ontmoeting voor jullie beide is geweest.

  Ik kijk uit naar de blog van Veerle :)

 48. Michela
  6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

  Prachtig geschreven en wat een bijzonder meisje!
  Heel mooi dat dit soort dingen worden georganiseerd.
  Al het beste voor Veerle en ik hoop snel meer van haar blog te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *