New week: reizen

Een van mijn eerste reisherinneringen is die van een camping in Zuid-Frankrijk. Mama maakt eten op het gasfornuis in de Eurocamp tent, papa doet een dutje en mijn zusjes hebben weer één of ander gek spelletje bedacht en gillen het uit van de pret. En ik, ik zit in de schaduw van de Oleanders met het Grote Tina Vakantieboek op schoot een beetje om me heen te turen. In de verte hoor ik mensen Frans spreken, want mijn ouders kozen altijd campings uit waar weinig tot geen Nederlanders kwamen, vogeltjes fluiten en de zon voelt warm aan op mijn huid. Ik voel me blij. Gelukkig. Sereen.

zusjesMijn eerste vakantieherinnering is geen unieke belevenis, noch is het spannend of bijzonder. Er zijn zo veel mensen die op een Franse camping hebben vertoefd in hun jeugd. En toch moet dit de basis zijn geweest van mijn passie voor reizen. Bij sommige mensen ontstaat die passie omdat ze moederziel alleen met een rugzakje en een tent de hele wereld hebben rondgetrokken. Bij mij is de passie juist ontstaan omdat ik me als klein meisje altijd intens gelukkig heb gevoeld als we op reis gingen. Er was altijd een soort gezonde spanning als we met het hele gezin de auto vollaadden met kratten eten, mijn zusjes en ik ons installeerden op de achterbank met een hele hoop kussens, dekens en stapels Donald Duckjes en mama broodjes stond te smeren voor onderweg. De voorpret, de reis zelf, de vakantie en de reis terug naar huis. De complete belevenis vond ik reuze spannend allemaal.

strand vissenInmiddels ben ik 30 en krijg ik nog steeds hetzelfde gelukzalige en spannende gevoel wanneer ik op reis ga. Omdat ik weet dat ik weer iets nieuws ga ontdekken. Ergens naartoe ga waar ik nog nooit ben geweest, waar ik dingen zal zien die ik nooit eerder heb gezien en gerechten zal proeven die ik nooit eerder heb geproefd. Ik ben niet het type vrouw die backpacked en in hutjes en hostels slaapt. Ik kan eerlijk over mezelf zeggen dat ik een behoorlijk luxepaardje ben. Ik geef de voorkeur aan hotels met minstens 4 sterren, ik geef de voorkeur aan vliegreizen en ik geef de voorkeur aan inactieve vakanties. Niet dat ik de hele dag luierend op een resort wil doorbrengen – ik ben zelfs nog nooit op een resort geweest –  maar ik ben gewoon heel erg a-sportief. Ik geef overigens ook de voorkeur aan landen met mooi weer.

Maar.

Als ik reisgidsen doorblader, al zuchtend een prachtige natuurfoto pin op Pinterest, reisverslagen lees van travelbloggers en schitterende documentaires bekijk op Discovery dan begint het stiekem wel te kriebelen. Ik wil nog zo veel doen en ik wil nog zoveel zien van de wereld, dat het eigenlijk zonde is om me vast te klampen aan dat luxepaard imago. Reizen geeft me het gevoel van vrijheid. Reizen maakt me blij. Ik wil Azië ontdekken, ik wil naar Australië, ik wil de jungle in, trekken door woestijnen en ploegen door de sneeuw. Ik wil dieren in het wild zien, ik wil bergen beklimmen en uitzichten zien die me de adem benemen en ik wil kanoën, wandelen en surfen op de mooiste plekjes van onze aarde. Ik wil mijn grenzen verleggen.

Om deze reden heb ik samen met mijn zusjes Larissa en Tara een nieuwe blog opgericht, Travellab.nl, die we zullen bijhouden naast onze bestaande blogs KittehsCupcakes.nl en Beautylab.nl. We willen ons meer verdiepen in reizen en alles wat daarbij komt kijken en onze belevenissen en avonturen delen middels foto’s, travel vlogs en travel reports. Omdat we niet wekelijks op reis zullen gaan kun je hier zo’n 2 tot 3 artikelen per week verwachten.

Schermafbeelding 2014-11-03 om 12.28.11 AMVolg Travellab.nl via Instagram

We hopen dat jullie een kijkje komen nemen op onze reisblog en dat jullie geregeld terugkomen om de nieuwe artikelen te lezen. Volg ons in elk geval via Instagram om op de hoogte gehouden te worden van onze reizen.

Met Travellab.nl willen we jullie meenemen naar zo veel mogelijk reisbestemmingen waar we soms wel en soms niet uit onze comfortzone zullen moeten stappen.

‘life begins at the end of your comfort zone and life is too short to wake up with regrets’.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

71 Reacties

 1. Ellen
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Yay, wat is dit gaaf!
  Ik kan zelf uren spenderen aan het lezen van blogs over reizen of het bekijken van reis-video’s om vimeo.
  Zelf was ik ook altijd een beetje als jij nu bent. Mijn ouders zijn dol op reizen en negen van de tien keer zaten we in een hotel met inderdaad meer dan vier sterren. En natuurlijk, het is gaaf om mee te maken hoe perfect alles gaat op zo’n vakantie. Hoe ieder product gewoon overal verkrijgbaar is. Hoe alles tot in het laatste detail gepland is.
  Maar ik begon zelf toch wel een beetje kriebels te krijgen als ik weer een foto van een backpacker zag. Telkens bedacht ik me hoe het moet zijn om in je eentje (of hooguit met z’n tweetjes) de wereld te zien. Niet wetende waar je naar toe gaat en of je überhaupt wel veilig bent, of je überhaupt wel ergens kunt slapen. Deze onzekerheid zorgt er voor dat mijn passie voor reizen alleen maar groter is geworden.
  Tot er anderhalf jaar een soortgelijke ziekte als reuma is geconstateerd (heel erg lang verhaal). Even dacht ik dat ik geen lange, verre reizen meer kon maken. Ik zag mijn droom echt in stukken vallen, het leek wel as dat ineens met een klein windje wegwaaide.
  Gelukkig heb ik me daar gauw overheen gezet en zit ik nu met een andere instelling. Nu kan ik nog gewoon lopen, niet al te lang, maar het kan wel. Dus het is juist nu de tijd om te gaan reizen. Hoe kan ik in godsnaam van de rotsen de zee in springen als ik mijn benen moeilijk kan bewegen? Of hoe kan ik dan bergen beklimmen?
  Als mijn kleinkinderen later vragen of ik mooie reizen heb meegemaakt in mijn tijd, wil ik niet zeggen: “Oma heeft zitten wachten tot de reuma zo erg werd en niet meer kon lopen, daarom ging oma niet op reis”

 2. Roxy
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Super leuk,ik ben heel erg benieuwd! Ik hou ook echt van reizen, ben pas afgestudeerd in toeristisch management waardoor ik al redelijk wat heb kunnen reizen. Over 4 weken vertrek ik naar dubai, abu dhabi, bahrein en oman, in mei ga ik een cruise doen bij italie griekenland en Kroatië en in de zomer interrailen door Europa! En hopelijk woon ik vanaf september een half jaar in Denemarken :). Dus ik ben heel benieuwd naar jullie blog!

 3. Ellen
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Joepie! Ik hou van reisblogs!

 4. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ontzettend leuk bedacht van jullie meiden. Jullie maken alledrie zulke mooie reizen, dat moet gedeeld worden met de buitenwereld. De website ziet er ook erg mooi uit!

 5. Cheryl
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Superleuk! Volgende maand ga ik op wereldreis en ik ben op dit moment druk bezig met de voorbereidingen en het spotten van leuke locaties om naartoe te gaan. Ik ga dus zeker een kijkje nemen bij jullie nieuwe blog! Liefs

 6. Veerle
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Hoi Serena,

  Echt super cool dat jij en je zusjes samen een blog hebben gemaakt over reizen. Ik wil later ook graag veel reizen maken. Ik ga zeker even een bezoekje brengen aan jullie nieuwe blog!

  Liefs, Veerle

 7. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Love it, this can make me happy!

 8. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Super leuk! Als reisgek ga ik jullie zeker volgen!

 9. Elke
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk idee! Ik hoop dat jullie nieuwe blog net zo’n succes zal krijgen als jullie bestaande blogs, ik ga hem alvast in mijn bladwijzerbalk zetten 🙂

 10. Emma
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat leuk! Ik ga jullie zeker volgen ;D

 11. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Jullie lijken net de Kardashian sisters op de foto’s! Echt heel leuk om te zien.

  Oh wat een gaaf idee! En zo anders dan wat jullie nu doen. Te gek!
  I I follow!

 12. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een tof initiatief! Ik ga meteen even kijken :). En surfen moet je inderdaad zéker een keer gaan doen! You won’t be disappointed ;).

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Oh, dat lijkt me echt een challenge (ik ben gewoon helemaal niet goed met welke sport dan ook), maar ik ga het echt zeker een keer doen! Lijkt me heerlijk om een keer rechtop op zo’n board te staan zeg, wat een overwinning moet dat zijn! 🙂

 13. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat leuk! Ik ga travellab zeker volgen, want ik ben zelf ook echt gek op reizen!

 14. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat ontzettend leuk ik ben nu al plannen aan het maken voor de komende zomervakantie dus dat komt goed uit!

 15. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ik ben erg benieuwd! Ik heb echt een zwak voor reisgadgets en reisverhalen.

 16. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ga ik zeker in de gaten houden! Ik ben juist wel het typje backpack en hostel en heb een hekel aan hotels, haha!

 17. t.
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Jeeej ik had het goed haha

 18. Femke
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk idee, ben erg benieuwd naar jullie reis ideeën en tips. Heel veel succes in ieder geval!
  Enne.. als je niet uit je comfort-zone wilt stappen, kun je altijd nog externen vragen om tips en/of reports. Of travel in Nederland. Wij hebben hier zoveel mooie plekjes liggen.

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Klopt, maar ik wil mezelf JUIST uitdagen! En binnenlandse travel komt er ook zeker op, voornamelijk hotel reviews. In NL zijn zo veel mooie hotels en plekjes te vinden waar ik nog niet ben geweest, zoals Groningen. Maastricht 1 keer geweest en wil ik ook zeker vaker heen! liefs, Serena

 19. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  wat een tof idee! 🙂

 20. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een onwijs leuk idee! Ga ik zeker in de gaten houden 😉

 21. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk idee! Ik hoop voor jullie dat dit beter uitpakt dan het kookidee!

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Dat moet haast wel, want dit doen we echt met zijn drietjes samen en dus zonder externe partij! 🙂

 22. assiepoester
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk idee ben erg benieuwd!

 23. daphne
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Supergaaaf onderwerp. Ga hem zo meteen checkn.

 24. Annika
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat leuk! Ik vind het altijd interessant om jouw reisverhalen te lezen!

  Als je een keertje echt iets stoers wilt doen, moet je naar IJsland gaan. Het is daar zó mooi! Ik ben er nu twee keer in de zomer geweest, maar eigenlijk wil ik er ook nog een keer ‘s winters naartoe. Misschien zie ik dan het noorderlicht wel!

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Oh Annika, Ijsland staat ook ECHT op mijn travel wishlist! Lijkt me zo gaaf om daar door de sneeuw te ploegen, rendieren te spotten en het Noorderlicht te spotten. Dat zou echt een wens zijn die uitkomt als ik dat ooit te zien krijg. Ik word al helemaal enthousiast als ik er aan denk. Hopelijk volgend jaar! Liefs, Serena

 25. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Gefeliciteerd met de lancering van het nieuwe blog!
  Ik ga meteen een kijkje nemen.
  Schattige foto’s van je zusjes en jouw 😉

 26. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een super leuk idee!

 27. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Reizen, ik ben ook wel voorstander, momenteel ligt Noorwegen op tafel om volgend jaar te doen…

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Oh te gek zeg Inge, ik zou ook graag eens naar Noorwegen gaan. Misschien eerst een Oslo citytrip en daarna het land zelf wat beter verkennen. In Stockholm en Kopenhagen ben ik wel geweest en dat beviel echt goed! liefs, Serena

 28. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een leuk idee! Ik ga jullie volgen 🙂

 29. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ontzettend leuk dat jullie ook een travelblog zijn begonnen, hij ziet er goed uit! Grappig detail; het zwarte badpak met stippen en roze roezeltjes had ik ook toen ik een jaar of 8 was! Maar we zijn dan ook van dezelfde leeftijd, hij zal wel populair zijn geweest ;).

 30. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Superinitiatief! Ik heb mog niet zo veel van de wereld gezien maar ik hou ontzettend van reizen en later wil ik dat zeker ook gaan doen.

 31. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ik ben ook geen backpack traveller maar houd wel enorm van reizen en nieuwe werelden ontdekken. Reizen is zo fijn! <3

 32. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat gaaf! Ik ga jullie nieuwe blog zeker volgen! Succes meiden!

 33. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wauw wat gaaf, ik ben heel benieuwd!
  Ik heb precies hetzelfde als jij. Wij gingen vroeger ook altijd naar campings in Italië, Spanje of Frankrijk en dat gespannen gevoel als we vertrokken kan ik me nog heel goed herinneren. En ook hoe gelukkig en relaxt ik me altijd voelde op vakantie. Ik wilde nooit terug naar huis, terwijl mijn vrienden en vriendinnen op de camping het na een paar weken altijd wel weer gezien hadden. Ik weet zeker dat dit ook de basis is geweest voor mijn liefde voor reizen en nieuwe landen ontdekken 🙂

 34. Plien
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Nog iemand nodig om je koffers te dragen?! I VOLUNTEER!!

  • Serena
   Auteur
   3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

   Hahaha! Als ik extra ruimte over heb IN mijn koffer dan mag je erin hoor! 😉

 35. Syl
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat leuk. Ik ga travellab zeker bekijken.

 36. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Super! Reizen is mijn passie (ook jaren in de reiswereld gewerkt) en ik vind het heerlijk om travelblogs te lezen).Toevallig ben ik eind oktober ook begonnen met een blog waar vooral reisartikelen op verschijnen!
  Ik zal travellab blijven volgen!

 37. lousaa
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk idee, maar er zijn al zoveel goede reisblogs… Ben benieuwd wat jullie daar aan toe gaan voegen 🙂

 38. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat tof zeg! Ik heb de blog even bekeken, en ik vind hem er goed uit zien. Leuk dat jullie dit opgezet hebben, zoveel nederlandse travelbloggers zijn er niet! Hmm, ik kom net terug uit Rome, en ik kan alweer helemaal wegdromen bij alle mooie dingen daar…

 39. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een leuke stap! Ik ga zeker eens een kijkje nemen op de nieuwe site!:)

 40. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wauw wat leuk! Precies wat ik nodig heb, een travel blog! Oh yas hier kan ik zo vrolijk van worden! Liefs

 41. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een gaaf idee zeg! Tjah als je vaak van die mooie plekjes bezoekt (ik bedoel, we kennen je foto’s….) dan is het wel gaaf om dat een apart en speciaal plekje te geven. Ik ben heel benieuwd. xxx Lucinda

 42. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Erg leuk nieuws! De website ziet er mooi uit. Ben benieuwd naar alles wat we nog kunnen verwachten :D.

 43. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat goed zeg een travelblog, ik weet zeker dat jullie met z’n drieën er iets heel leuks van kunnen maken. Trouwens mooi geschreven artikel, ik kon me jullie al helemaal voorstellen op de camping in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *