Nagellak opberg ideetjes

Van alle beautyproducten die ik in huis heb, en geloof me dat zijn er veel, is mijn verzameling nagellakflesjes het grootst. Ik vind ze gewoon zo mooi om naar te kijken, al die kleurtjes, glittertjes en prachtige vormgeving van de flesjes zelf. Ik kan uren zoet zijn met het herindelen, sorteren en leuk neerzetten van mijn nagellak flesjes.

Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om jullie wat inspiratie te geven over het tentoonstellen van (een deel van) je nagellakstash. Hieronder laat ik daarom een aantal leuke, creatieve en praktische nagellak display ideetjes zien.

nagellak opberg ideetjes_17 nagellak opberg ideetjes_16In deze nagellak displays bewaar ik het grootste gedeelte van mijn stash. Deze displays zijn gemaakt van plexiglas en er kunnen zo’n 90 flesjes in per rek. Ik heb er twee naast elkaar hangen en dat ziet er nogal indrukwekkend uit! Je hebt echt een hele wand vol met nagellakflesjes, net een gezellig winkeltje. Alsof je een eigen nagelsalon hebt. Het is een praktische manier van opbergen, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze nagellak displays kosten zo rond de €40 en bestel je via eBay of via (internationale) webshops zoals deze of deze.

nagellak opberg ideetjes_15 Display je mooiste flesjes (of diegene die je het meest gebruikt) op een spiegeltje of een plateau alsof het kunstvoorwerpen zijn. En sommige flesjes zijn in feite zo mooi dat het zonde is om ze in een doosje te stoppen. Leuk met een vaasje bloemen of een kaarsje er naast. Plateau’s en spiegeltjes koop je bij winkels als Xenos, Action, Blokker of Wibra.

nagellak opberg ideetjes_14 Bij IKEA en bij bouwmarkten kun je van die smalle wandplankjes kopen met een opstaand randje. Normaal gesproken bedoeld voor schilderijen, maar je kunt hier natuurlijk ook je nagellakflesjes op kwijt. Bij IKEA heet zo’n plankje ‘RIBBA‘. Mijn eigen houten plankjes komen bij de Praxis vandaan. Hoe groter je stash, hoe meer plankjes je onder elkaar kunt hangen!

nagellak opberg ideetjes_12 nagellak opberg ideetjes_13Doosjes zijn natuurlijk altijd goed om nagellakflesjes in te bewaren. Alleen, zelf vind ik het nogal onhandig als ik de flesjes zelf niet kan zien, omdat ik dan vergeet dat ze in het doosje zitten. Wat je kunt doen is een stuk uit het deksel snijden en hier een doorzichtig stuk hard plastic achter bevestigen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens praktisch! Op deze manier blijven je flesjes netjes en stofvrij opgeborgen, maar kun je wel in één oogopslag zien wat er in je doosje zit.

nagellak opberg ideetjes_07Heb je een mooie glazen vaas of pot? Stop hier je flesjes in en zet de pot op een leuke plek in je kamer of op je kaptafel. Niet heel praktisch, maar wel schattig!

nagellak opberg ideetjes_05 nagellak opberg ideetjes_04 Nagellakflesjes kun je ook mooi displayen op een schaal, dienblad of op een serveerschaal op voet, zoals ik hierboven heb gedaan. Deze serveerschaal met opstaand randje kocht ik bij een woonwinkel in Houten die nu helaas failliet is. Staat het niet gaaf?

nagellak opberg ideetjes_03 Bij Xenos kocht ik laatst 3D fotolijstjes; fotolijstjes met een brede, diepe lijst. Hierin kun je je flesjes mooi uitstallen en ook kun je er flesjes opstapelen. Het leuke is dat je de achtergrond van de lijst kunt aanpassen aan bijvoorbeeld de kleuren van de lak. Je kunt er niet veel in kwijt, maar het is een leuke, speelse manier van displayen.

nagellak opberg ideetjes_02 nagellak opberg ideetjes_01 Dit zijn al mijn Essie lakjes, netjes op kleur gesorteerd (heerlijk tijdverdrijf!) in een plexiglazen nagellakrek. Je kunt er gemiddeld zo’n 60 flesjes in kwijt. Het is een hele praktische manier van displayen, maar zelf vind ik het ook gewoon heel erg mooi staan. Ik moet zeggen dat het er wel het netste en leukste uitziet met allemaal dezelfde soort flesjes. Of in elk geval allemaal dezelfde flesjes per rij. Dit soort displays kosten zo rond de €30 en koop je bij nagellakwebshops zoals deze.

nagellak display idee nagellak opberg ideetjes_10 nagellak opberg ideetjes_11Over deze Blokker etagère heb ik vorig jaar geschreven (klik hier), maar toen gebruikte ik het voornamelijk voor mijn parfums, doucheproducten en beautyproducten. Maar deze etagère is ook ideaal voor nagellakflesjes! Het ziet er leuk uit en je kunt er best veel in kwijt, zo’n 60 – 70 stuks. Hopelijk verkopen ze deze etagère nog bij Blokker, hij was namelijk maar €7,99. En anders verkopen ze bij Blokker, Xenos, Action of Wibra vast soortgelijke exemplaren.

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb kunnen geven wat betreft het opbergen en displayen van je nagellakflesjes.

Welke manier van opbergen vind je het leukste? En hoe berg jij zelf je nagellak stash op?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. Anouk
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  haha dat zijn echt ziekelijk veel nagelakjes XD

 2. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Jij hebt echt een nagellak-collectie om jaloers van te worden! Sweet jesus

 3. Kimberly
  18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  VInd het idee met die etagere erg leuk, alleen zou ik de flesjes eerder op de kop zetten. Zo heb je een mooie kleurrijke etagere, en je kunt de juiste kleur makkelijker vinden.

 4. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Superleuke ideeën! Ik heb inderdaad IKEA plankjes met een opstaand randje opgehangen voor mijn nagellakjes. Ik vind ze superhandig en het staat ook echt heel leuk in de kamer omdat ik ze op kleur heb gesorteerd!

 5. Mariette Verhoeven
  18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wat veel leuke ideeen !!!
  Ik denk alleen dat me pa helemaal uit z’n dak gaat, als hij ziet hoeveel nagellak ik heb.
  Heb ze nu in 2 hele grote manden onder het bed staan maar dan zie ik erzalf ook niet veel van.

 6. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wat veel leuke opbergmogelijkheden!

 7. Emmelie
  18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wauw wat heb jij een prachtige collectie! Daar kan elk meisje alleen maar van dromen.
  Vooral de Essie lakjes, je lijkt alle kleurtjes wel te hebben!

 8. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wat heb je véél mooie nagellakjes! Ik bewaar mijn lakjes gewoon in een doosje in een kast.

 9. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Leuke ideetjes!

 10. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wat ontzettend leuk. Heb toevallig vorig weekend mijn nagellak collectie eens uitgezocht en de flesjes die ik echt niet gebruik en wat ook echt mijn kleuren niet zijn gedoneerd aan wat lieve vrienden.
  Ik vergeet gewoon vaak kleuren omdat ze in een doos staan in de kast. Misschien dat ik er met jou tips wel wat leuks mee kan doen.

 11. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat leuke ideetjes 😉

 12. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wow dat ziet er superleuk uit. Het lijkt haast op een winkeltje met al die nagelrekken.

 13. Jolien
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideeën allemaal! Ik had er zelf nog nooit over nagedacht om een nagellak display te in huis te halen, het was niet in me op gekomen dat ik dat ergens kon kopen. Ben nu lekker op Ebay aan het snuffelen 🙂 Ik heb al mijn lakjes in een lade, en het werkt niet zo lekker, maar ik wist geen andere plek. Nu heb ik op een plank in de woonkamer toevallig wat ruimte vrijgemaakt laatst, waar een display precies zou passen! Dit artikel sla ik in ieder geval op voor als ik later nog eens inspiratie op wil doen 🙂

 14. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuk artikel en veel leuke ideetjes! Mooie foto’s ook allemaal!

 15. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een hoop leuke ideeën Serena! Deze inspiratie voor het opbergen van nagellak ksn ik wel gebruiken. En ik ken nog iemand die dit ook heel goed kan gebruiken geloof ik, een vriendin van mij haha. Ze vroeg zich laatst nog af hoe ze haar nagellak nu handig kon opbergen. Maar grote kans dat ze dit ook leest of al gelezen heeft! En anders tip ik het haar nog wel even. (:

 16. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideeën. Ze zien er eigenlijk allemaal super leuk uit!

 17. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Super leuk om te zien! Ik vind die plexiglazen rekken toch wel het handigste! Al is het inderdaad mooier als het dan een beetje dezelfde soorten zijn! Ik heb wel veel nagellak maar niet 60 van 1 merk 🙂 Maar ga toch denk ik zo’n plexiding aanschaffen! Ze zitten nu in een doos maar zo vergeet ik heel veel lakjes, zonde!

 18. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  ziet er leuk uit allemaal zo!

 19. Inna
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Niet normaal! Heb je alle nagellak opgestuurd gekregen? Of heb je ze
  ook gekocht?

  • Serena
   Auteur
   20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

   Ik krijg veel en ik koop veel 🙂

 20. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Super leuke tips! Origineel ook 🙂 Ik berg mijn nagellak op in dozen 🙂

 21. cherrelle
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb zelf een wandrek maar kan er nog wel een gebruiken

 22. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een gave ideeën! Ik ga zo direct zoeken naar leuke plateaus en dingetjes om mijn nagellak en andere mooie producten op uit te stallen. Ze verdienen het namelijk om gezien te worden!

  xx

 23. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw wat een mooie ideeën om je nagellak op te bergen! Je hebt ook echt een prachtige stash! Ik berg mijn nagellak eigenlijk gewoon op in mijn kast. Ik word er denk ik chaotisch van als er zoveel nagellak om mij heen is haha, al denk ik wel dat ik iets ga zoeken of maken waarbij ik mijn mooiste nagellakjes ergens neer zet!

 24. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik zit hier bijna te kwijlen boven mijn computer, wat een prachtige stash. De mijne zit weggestopt in een lade in mijn slaapkamer, zonde eigenlijk want het ziet er wel prachtig uit bij jou.

 25. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat leuk! Ik heb ze zelf gewoon in een doos omdat ik geen ruimte heb om ze mooi uit te stallen, maar zo’n trapvorming nagellak rek lijkt me wel erg mooi voor later! Jij hebt echt een geweldige nagellakstash trouwens, wauuuw!

 26. lady
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ow wauw wat heb jij een mooie nagellakstash

 27. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik ben verliefd op je nagellak stash, wauw! Ik heb mijn nagellakjes gesorteerd in een sieraden ophang opbergsysteem van de Primark. Mijn nagellakjes hangen nu dus in de kast, naast een andere hanger met make-up. Ik heb er toevallig een tijdje geleden iets over geschreven.

 28. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik gebruik ook een etagere voor mijn mooiste lakjes. De rest zit keurig in de Helmers opgeborgen.

 29. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Hele leuke ideetjes, ik ga er eens een paar gebruiken denk ik!

 30. Justme
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Leuke ideeën! En tof dat je ze zelf hebt uitgeprobeerd. Ik zie zo vaak van die pinterest plaatjes op diverse site’s voorbij komen. Maar nu is het ook echt zelf gemaakt 🙂
  En idd, als je veel dezelfde flesjes hebt ziet het er stiekem wel het mooiste uit.. 😀

 31. Veerle
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Leuke tips Serena! Komt als geroepen, want ik heb ontzettend veel nagellak, maar weinig opbergplaatsen. Mijn vriendin wist dat en heeft toen voor mij een wijnkist geschilderd, zodat ik daar mijn nagellakjes in kon doen. Dat was wel heel lief van haar, maar deze tips ga ik zeker ook gebruiken!

  Liefs, Veerle

 32. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Tips zijn altijd welkom! Het idee van een spiegel is erg leuk, kaarsje erop en je hebt gelijk sfeer!

 33. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Hele handige en leuke ideetjes!

 34. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw, dat rek met al die Essie lakjes <3 Het is net een winkeltje! Ik vind vooral het laatste idee leuk.

 35. ranmali
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Super leuke ideeën. Vooral de laatste vind ik erg leuk bedacht.
  Ik bewaar ze in oude Glossyboxen.

 36. Daisy
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb ze in twee grote glazen potten zitten die in de badkamer boven m’n toilet staan. Ziet er nog gezellig uit ook! Je moet favo’s een beetje bovenin doen natuurlijk. En oppassen met ze er terug in doen, heb in 1 van mijn potjes al een barst omdat ik het iets te enthousiast deed.. Oeps!

 37. Daisy
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb ze in twee grote glazen potten zitten die in de badkamer boven m’n toilet staan. Ziet er nog gezellig uit ook! Je moet favo’s een beetje bovenin doen natuurlijk. En oppassen met ze er terug in doen, heb in 1 van mijn potjes al een barst omdat ik het iets te enthousiast deed.. Oeps!

 38. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke inspirerende opbergtips! De snoepjespot vind ik er zo cute uitzien. Maar, of het handig is? Je zult maar de onderste nagellak willen hebben 😉 Ik heb mijn nagellakstash (ongeveer 200 lakjes) in twee lades van een ‘Helmer kastje’ (IKEA) liggen. Misschien saai, maar wel heel praktisch.

 39. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke inspiratie, ik heb op dit moment bezig met mijn nieuwe kamer in te richten, dus dit komt heel goed van pas! XX

 40. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat heb jij ontzettend veel nagellak zeg! Wow!

 41. Willeke de Heus
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Hoi Serena

  Vind de artikel erg leuk op zich en hoe je het bij elkaar zet, maar eigenlijk is dit niet echt goed, omdat nagellak het liefst koud moet staan , dus zo wie zo niet naast een kaarsje dat brand hoe mooi het ook is en donker moet het staan.

  Vind het echt een leuk idee zo en als ik zo`n dure nagellak had( jammer genoeg niet) dan was ik er zeer zuinig op en maakte wat anders met die schaaltjes , met kaarsje enzzz , maar niet met nagellak, zo zonde van het geld…

  Groetjes Willeke

 42. coby
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb ook zo nagel rek aan de muur en ook heb ik ,n vaas op voet vol zitten en dan nog twee staande rekjes van China glaze en dan nog twee kastjes maar die staan in ,n kast onder het rek met die nagellak staat mijn buro daarheb ik ,n glas plaat op maat laten maken en daar staan al mijn beuty spullen op en ook die vaas met nagellak op zo glas plaat komt allers zeer tot zijn recht. PS en er staat natuurlijk ook nog ,n spegel erop .
  die spegel heb ik bij jou gezien en die had je bij ikea van daan en jan van mijn heb toen die spegel gehaald. Groetjes xxx Coby.

 43. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik vind het supermooi, alleen heb ik te weinig lakjes van hetzelfde merk dus dan ziet het er toch chaotisch uit.

 44. Ingrid
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik bedenk mij net dat jij voor een fortuin aan nagellak hebt zeg.. Kwijl 🙂

 45. Elke
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Haha ik moet denken aan dat ‘heavy breathing’ kat-plaatje als ik dat Essie rekje zie, zó gaaf ziet het eruit, je eigen nagelsalon 🙂

 46. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Fijn artikel! Ik bewaar mijn nagellakjes in een grote doos onder mijn bed, ik heb namelijk gewoon nergens anders plek op mijn kamer om het te bewaren.

 47. Christa
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik wil het rekje gaan halen waar je al je Essie lakjes in hebt! Ik heb toevallig de etagère ook als nagellak display, ik verkoop deze op marktplaats mochten er geinteresseerden zijn onder wit brocante etagère. Xx

 48. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Oh my goodddd, al die Essie lakjes op dat rekje én op kleur gesorteerd. Zo heerlijk haha! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *