Nagellak opberg ideetjes

Van alle beautyproducten die ik in huis heb, en geloof me dat zijn er veel, is mijn verzameling nagellakflesjes het grootst. Ik vind ze gewoon zo mooi om naar te kijken, al die kleurtjes, glittertjes en prachtige vormgeving van de flesjes zelf. Ik kan uren zoet zijn met het herindelen, sorteren en leuk neerzetten van mijn nagellak flesjes.

Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om jullie wat inspiratie te geven over het tentoonstellen van (een deel van) je nagellakstash. Hieronder laat ik daarom een aantal leuke, creatieve en praktische nagellak display ideetjes zien.

nagellak opberg ideetjes_17 nagellak opberg ideetjes_16In deze nagellak displays bewaar ik het grootste gedeelte van mijn stash. Deze displays zijn gemaakt van plexiglas en er kunnen zo’n 90 flesjes in per rek. Ik heb er twee naast elkaar hangen en dat ziet er nogal indrukwekkend uit! Je hebt echt een hele wand vol met nagellakflesjes, net een gezellig winkeltje. Alsof je een eigen nagelsalon hebt. Het is een praktische manier van opbergen, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze nagellak displays kosten zo rond de €40 en bestel je via eBay of via (internationale) webshops zoals deze of deze.

nagellak opberg ideetjes_15 Display je mooiste flesjes (of diegene die je het meest gebruikt) op een spiegeltje of een plateau alsof het kunstvoorwerpen zijn. En sommige flesjes zijn in feite zo mooi dat het zonde is om ze in een doosje te stoppen. Leuk met een vaasje bloemen of een kaarsje er naast. Plateau’s en spiegeltjes koop je bij winkels als Xenos, Action, Blokker of Wibra.

nagellak opberg ideetjes_14 Bij IKEA en bij bouwmarkten kun je van die smalle wandplankjes kopen met een opstaand randje. Normaal gesproken bedoeld voor schilderijen, maar je kunt hier natuurlijk ook je nagellakflesjes op kwijt. Bij IKEA heet zo’n plankje ‘RIBBA‘. Mijn eigen houten plankjes komen bij de Praxis vandaan. Hoe groter je stash, hoe meer plankjes je onder elkaar kunt hangen!

nagellak opberg ideetjes_12 nagellak opberg ideetjes_13Doosjes zijn natuurlijk altijd goed om nagellakflesjes in te bewaren. Alleen, zelf vind ik het nogal onhandig als ik de flesjes zelf niet kan zien, omdat ik dan vergeet dat ze in het doosje zitten. Wat je kunt doen is een stuk uit het deksel snijden en hier een doorzichtig stuk hard plastic achter bevestigen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens praktisch! Op deze manier blijven je flesjes netjes en stofvrij opgeborgen, maar kun je wel in één oogopslag zien wat er in je doosje zit.

nagellak opberg ideetjes_07Heb je een mooie glazen vaas of pot? Stop hier je flesjes in en zet de pot op een leuke plek in je kamer of op je kaptafel. Niet heel praktisch, maar wel schattig!

nagellak opberg ideetjes_05 nagellak opberg ideetjes_04 Nagellakflesjes kun je ook mooi displayen op een schaal, dienblad of op een serveerschaal op voet, zoals ik hierboven heb gedaan. Deze serveerschaal met opstaand randje kocht ik bij een woonwinkel in Houten die nu helaas failliet is. Staat het niet gaaf?

nagellak opberg ideetjes_03 Bij Xenos kocht ik laatst 3D fotolijstjes; fotolijstjes met een brede, diepe lijst. Hierin kun je je flesjes mooi uitstallen en ook kun je er flesjes opstapelen. Het leuke is dat je de achtergrond van de lijst kunt aanpassen aan bijvoorbeeld de kleuren van de lak. Je kunt er niet veel in kwijt, maar het is een leuke, speelse manier van displayen.

nagellak opberg ideetjes_02 nagellak opberg ideetjes_01 Dit zijn al mijn Essie lakjes, netjes op kleur gesorteerd (heerlijk tijdverdrijf!) in een plexiglazen nagellakrek. Je kunt er gemiddeld zo’n 60 flesjes in kwijt. Het is een hele praktische manier van displayen, maar zelf vind ik het ook gewoon heel erg mooi staan. Ik moet zeggen dat het er wel het netste en leukste uitziet met allemaal dezelfde soort flesjes. Of in elk geval allemaal dezelfde flesjes per rij. Dit soort displays kosten zo rond de €30 en koop je bij nagellakwebshops zoals deze.

nagellak display idee nagellak opberg ideetjes_10 nagellak opberg ideetjes_11Over deze Blokker etagère heb ik vorig jaar geschreven (klik hier), maar toen gebruikte ik het voornamelijk voor mijn parfums, doucheproducten en beautyproducten. Maar deze etagère is ook ideaal voor nagellakflesjes! Het ziet er leuk uit en je kunt er best veel in kwijt, zo’n 60 – 70 stuks. Hopelijk verkopen ze deze etagère nog bij Blokker, hij was namelijk maar €7,99. En anders verkopen ze bij Blokker, Xenos, Action of Wibra vast soortgelijke exemplaren.

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb kunnen geven wat betreft het opbergen en displayen van je nagellakflesjes.

Welke manier van opbergen vind je het leukste? En hoe berg jij zelf je nagellak stash op?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een handig en fijn artikel! Ik krijg meteen zin om met mijn nagellak te spelen!

 2. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideeën! Ik zat er zelf al aan te denken om eens naar die wandplankjes te kijken om nagellak op te zetten. Al vind ik het idee van een nagellakrek die je neer kant zetten en de etagère ook erg leuk.

 3. Wendy (B)
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Mijn nagellakken zitten netjes in schoendozen.
  Ik heb met behulp van een speciaal karton tussenschotten gemaakt zodat ik allemaal mooie hokjes heb :)

 4. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw! Wat een droom plaatjes Serena. XX

 5. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  oh wat ben je toch creatief! Heel erg leuk, maar die 10 flesjes die ik in mijn bezit heb liggen gewoon in een doosje. Hihi!

 6. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Mooie inspiratie! Echt toffe ideetjes!

 7. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik vind die lakjes van Deborah zo mooi staan op die Tray! Staat heel classy. Ik berg mijn mooiste lakjes op op een verhoging (:

 8. Evelien
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Leuke ideetjes! Wat is je stash enorm gegroeid, toen ik je ging volgen had je alleen die indrukwekkende rekken aan de muur. Zelf ben ik niet meer zo obsessed als eerst, toen lakte ik mijn nagels minstens 1x per week. Nu 4 x per jaar..

 9. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Superleuk artikel. Ik gebruik nu zelf zo’n action fotolijst wand rek. maar het etagaire idee vind ik echt leuk! Mooie essie en chanel collectie heb je; de foto’s vind ik prachtig

 10. Nynke
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  De etagere vind ik leuk. Ik ben zelf laatst op ebay al op zoek geweest naar een display, maar ik vind ze behoorlijk duur. Ik ga nu misschien wel op zoek naar een etagere. Je hebt me op ideeen gebracht.

 11. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Hele fijne ideen dit! Ik vind het altijd heel lastig om mijn lakjes op een goede manier op te bergen. Het liefste sorteer ik alles op kleur..

 12. Iris
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb twee van die martini glaasjes staan waar dan nagellakflesjes in liggen. Er kunnen maar een paar flesjes in, maar het staat zo leuk!

 13. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  In de schalen vind ik ze superleuk en ook het Essie-rek :)

  Boy oh boy, wat heb je veel nagellak! ^^

 14. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideeën!

 15. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Nagellak showen is toch stukken leuker dan ze weg te stoppen in een doos, moet ik ook maar eens verandering in gaan brengen… die chanel lakjes op een dienblad zien er prachtig uit!

 16. Ilse
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ooohhh dat rekje vól met Essie lakjes! En van die mooie Chanelpotjes gaat mijn hartje ook sneller kloppen. En terecht dat je ze allemaal op een mooie manier tentoonstelt.

  Ik vind het idee met het plateau en de etagière echt super leuk! Ik word er blij van.
  Door dit soort origenele en leuke artikelen, maakt dat ik jou de allerbeste en -leukste beautyblogger vind. Je foto’s zijn mooi (prachtig zelfs), je artikelen zijn fijn geschreven en je kan zien dat er veel aandacht aan besteed is (zelfs je gesponsorde artikelen zijn leuk om te lezen), je bent origineel, vernieuwend, informatief. Kortom, ik ben dol op je blog! Je bent echt een topper Serena!

  • Serena
   Auteur
   17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

   Wat een lieve woorden, dankjewel Ilse! :)

 17. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke tips, het ziet er stuk voor stuk prachtig uit!

 18. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  WAUW, wat heb je een onwijs grote stash! Ik vind het rondje met Chanel exemplaren er fantastisch leuk uitzien! <3

 19. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  ah dat rondje is zoo leuk, ik vind het wel het mooiste met zoveel mogelijk dezelfde flesjes maar dat is niet haalbaar helaas haha ik heb nu nog echt geen handig opbergsysteem ze liggen door heel het huis. Dus ik heb hier echt wat aan :)

 20. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Er zitten echt leuke ideeën bij! Vooral die met het kaarsje, die matcht mooi met de rest qua kleur en de etagère :)

 21. Chris
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een ontzettend leuk artikel! Echt een soort nagellakporn! Was zeker een ontzettend werk om allemaal te fotograferen! T zijn wel echt allemaal prachtplaatjes!

  Zelf is mijn stash ook uit de kluiten gegroeid, daardoor heb ik nu zeven ribba planken 《vind ik zelf een stuk strakker staan dan van die plastic houders》 voor de lakjes waar ik er veel van heb en die ik makkelijk pakbaar wil hebben(essie, catrice, opi) heb ik flesjes die ik heel weinig gebruik en toch nog veel van heb in hoge smalle ronde vazen (essence oude verpakking) mijn mini opi s staan op mijn sierlijke opdienschaal tussen parfums en sieraden, verder heb ik overal waar er een paar kunnen staan er een paar neergezet(bureau, boekenkast, raam ect) en heb ik nog een helmer vol. Oeps!

 22. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw. Heel gaaf zo!

 23. Bo
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Leuk artikel! Zelf bewaar ik mijn meeste nagellak in een glazen pot en de rest staat ervoor. Ik heb niet zo’n hele grote collectie ;)

 24. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuk artikel Sereen en hele leuke manieren van opbergen! :D

  • Serena
   Auteur
   17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

   Thanks zussie! <3

 25. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ziet er allemaal echt super leuk uit!! Ik heb ook 1 plank in mijn kamer waar ik mijn mooiste en meest gebruikte lakjes neerzet.

 26. Lynn
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wow! Zo veel nagellak! Ik heb nog nooit zo veel nagellak bij elkaar gezien.

  Ik dacht net die kun je nooit allemaal actief in gebruik hebben. Misschien is het daarom ns leuk om in n kinderziekenhuis op de jongeren afdeling n op tut middag te houden? Met n manicure of zo om even te vergeten dat ze ziek zijn!

 27. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Oooh wow! Ik heb zelf een display aan de muur hangen, daar past net alles in! :)

 28. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik vind die display het leukste! Maar eigenlijk heb ik niet zoveel nagellakjes, dus het is nog niet echt nodig! :)

 29. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Op een display staat natuurlijk het leukst, maar zelf heb ik mijn nagellak in een doos zonder deksel staan bij mijn andere make-up. Door de verschillende vormen en doordat ze op kleur staan gesorteerd pak ik meestal wel de goede.

 30. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw die display met je essie lapjes vind ik geweldig, of de grote rekken waardoor je die nagellakmuur krijgt of een groot dienblad is ook gaaf,teveel ideeën ;). Ik heb zelf van twee theedozen met een glazen ruitje 2 kastjes gemaakt waar ik ze in zet. Ziet er ook hartstikke mooi uit alleen zijn er altijd flesjes die net te groot zijn (stuk of 10) dus daar moet ik wel nog wat voor zien te bedenken

 31. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideeën! Dat moet ik ook een keertje gaan doen. Ik heb nu namelijk al mijn nagellakjes los in een bak liggen. Echt onoverzichtelijk!

 32. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Nu heb ik mijn lakjes gewoon in een la staan, maar in zo’n rek of op een display is eigenlijk veel mooier! :)

 33. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Super bedankt voor de ideeën. Ik weet ook nooit waar ik ze allemaal kwijt moet ^^

 34. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw wat heb je boel leuke maniertjes laten zien! Ik heb een letterbak van de Xenos aan mijn muur hangen waar mijn leukste kleurtjes in staan. De rest zit in een bak.

 35. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Als je je spulletjes op een leuke manier opbergt, maakt het het product zelf ook nog leuker. Zelf heb ik niet zoveel lakjes, dus staan ze gewoon op een kastje, maar zo in de fotolijstjes vind ik toch wel erg leuk. xxx Lucinda

 36. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik heb dat eigenlijk ook best wel dringend nodig, mijn zakje met al de kleurtjes in gaat haast niet meer toe! Zo een tribune vind ik er erg leuk uitzien, en je vind alles goed terug.
  Liefs, Amber

 37. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een leuke ideetjes. Zo’n plankje met kaarsje ernaast staat wel erg elegant. Op dit moment staat mijn collectie in zo’n glossybox doos. En ernaast. En erop. En overal in huis eigenlijk. Want mijn collectie groeit langzaam en het past echt niet meer. Dus zo’n 30€ rekje is misschien toch wel handig. Thnx voor de tip!

 38. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Zo’n ‘tribune’ rekje vind ik toch wel het mooiste en lekker netjes :). Ik ga denk ik voor zo’n rekje!

 39. Syl
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Heerlijk zo veel nagellak. Ik denk dat ik eens ga kijken voor zo’n display zoals die jij voor Essie gebruikt.

 40. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Ik vind het heel leuk staan op het ronde display, en jeetje al die essie lakjes! Het staat heel erg leuk zo bij elkaar, leuke ideetjes!
  Liefs, Tessa

 41. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Mijn stash zit allemaal in een helmer kastje van de Ikea. 3 laatjes zitten vol met nagellakjes. Bijna 400 stuks alles bij elkaar. Voor mij het meest ideale opbergsysteem want zo staat niet alles overal en nergens en voor wanddisplays heb ik helaas geen plek.

 42. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Fijne ideetjes! Ik vind het er altijd mooi uitzien als nagellak een plek krijgt waar je de lakjes goed kunt zien en bewonderen. Een plankje vol in je kamer bijvoorbeeld, heerlijk om naar te kijken :)

 43. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat een toffe ideeën allemaal! Ik heb zelf ook een behoorlijke stash, en zit ook altijd een beetje uit te proberen met opbergsystemen. Op dit moment heb ik een paar doosjes en kistjes waar ik alles in bewaar, en daarnaast heb ik nog een soort antiek/kitscherig vaasje waar ik wat nagellak in bewaar. Ik vind zo’n groot rek aan de wand heel tof, als ik daar ruimte voor zou hebben zou ik dat zeker ook doen!

 44. Carina
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wat heb jij ontzettend veel nagellak! (ergens ook wel logisch, maar toch!) mijn stash zit in een zwarte cadeaudoos van de Ikea, alles wat in de doos past mag ik houden. Anders moet ik iets weg doen :)

 45. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Leuk artikel! Dat laatste rekje van de blokker wil ik echt hebben :)

 46. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Wauw, ik vind ze allemaal leuk en prachtig!
  Origineel artikel Serena!
  Het kriebelt nu bij mij om er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen.

 47. 17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Super leuk! Ik heb al mijn lakjes even in een hele grote glazen pot gehad. Stond heel leuk, maar elke keer als ik een lakje nodig had moest ALLES er weer uit. Gezien het feit dat ik elke 4 dagen m’n nagels lak was die pot heel gauw weer weg :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *