Monki Makeup Review

Als beautyliefhebber ben ik altijd zeer verheugd als er weer een nieuw make-up merk op de Nederlandse markt komt: YES voor nog meer keuze! Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik hoorde dat de kledingwinkel Monki (het hippe zusje van H&M) vanaf begin maart hun nieuwe make-up lijn in hun winkels introduceert. Ik kreeg vast een aantal items toegestuurd die ik jullie vandaag graag wil laten zien. Wat zijn aanraders, en wat niet? De producten hebben in elk geval zachte prijsjes en zullen zo tussen de €5 en €8 per stuk gaan kosten.

Monki Makeup Review - 18De verpakkingen vind ik persoonlijk heel erg mooi! Ze zijn bedrukt met een holografische print die in het zonlicht alle kleuren weerkaatst, supermooi! En ook heel interessant voor de kat, hahaha! Ik was bezig met fotograferen en Coco dacht meteen dat het een spelletje was. De verpakkingen zijn strak, modern en kleurrijk, maar door de holografische print een tikkeltje futuristisch en helemaal Monki style.

Monki Makeup Review - 19Vandaag zal ik de volgende producten voor jullie reviewen; Creme Face Shimmer, Loose Glitter, Colour’ Em Lip Pen, Eye Spy a Liner Eye Marker, Liquid Lines liquid eyeliner en Oh So Glossy lip gloss.

Oh So Glossy lip gloss – €6

Monki Makeup Review - 21De Oh So Glossy lip gloss zit verpakt in een flesje dat doet denken aan een nagellak. Je ziet meteen om welke kleur het gaat en de dop is mat zwart met het Monki-logo in zilver metallic bedrukt. Gewoon strak, modern en rechttoe rechtaan. Deze kleur heet Grapefruit.

Monki Makeup Review - 22Grapefruit is zachtroze van kleur, met een koraalkleurige ondertoon. En als je goed kijkt zie je dat het lilakleurige glinsteringen bevat. Erg mooi! Het is een zacht, zoet en vooral erg neutraal kleurtje.

Monki Makeup Review - 4 De applicator is prettig in gebruik, het neemt niet te weinig en niet te veel product op.

Monki Makeup Review - 5De gloss is niet plakkerig, niet te dik en niet te dun van textuur. Gewoon een goede, prettige en comfortabel aanvoelende gloss. De dekking is heel sheer, maar desondanks laat het toch een subtiel kleurtje achter op mijn lippen. De kleur is zachtroze-peachy te noemen, en de lila glittertjes zorgen voor een extra mooie glans.

Monki Makeup Review - 10Grapefruit maakt mijn van nature wat donkere lippen iets lichter en frisser. Ik vind het resultaat erg subtiel en natuurlijk, maar wel heel mooi! Het geeft de lippen daarbij een mooie glans.

Monki Makeup Review - 11 Perfect voor bij een everyday look.

Eye Spy a Liner – €6

Monki Makeup Review - 23De Eye Spy a Liner ziet er mooi uit in de mat zwarte verpakking. Deze eyeliner is in feite een markeerstift, zo dik is ‘ie! Persoonlijk vind ik dat niet zo fijn omdat ik altijd bang ben dat ik er geen fijne lijntjes mee kan trekken. Maar als je sowieso wat dikkere lijnen trekt, is dit natuurlijk ideaal. Ik houd niet zo erg van stiften omdat ze snel uitdrogen (vooral als je net als ik vaak vergeet het dopje erop te doen, haha). Maar ik ken ook veel meiden die juist zweren bij stift eyeliners. Ze zijn dan ook wel erg gemakkelijk in gebruik.

Monki Makeup Review - 7 Het viel mee, met deze eyeliner kan ik zelfs voor op mijn smallere oogleden een mooie winged lijn trekken.

Monki Makeup Review - 8 Of nou ja, mooi. Ik ben hier niet over te spreken. Als ik een tweede keer met de eyeliner over mijn oogleden wil gaan (en dat moet omdat de kleur anders niet egaal en intens genoeg is), merk ik dat de eyeliner al opgedroogd is en loslaat als ik er nogmaals met de stift overheen wil. Het wordt een potje!

Monki Makeup Review - 9Ik heb het meerdere keren geprobeerd, bij beide ogen, en steeds kom ik uit op hetzelfde viezige resultaat, alsof mijn eyeliner er 2 dagen op zit. Het lukt me gewoonweg niet om hier een strakke, niet korrelige lijn mee te trekken. Erg jammer! Want het spul bleef wel muurvast zitten dus dat is zeker en plus. Maar als ik hier geen mooie lijnen mee kan trekken, dan kan ik het ook zeker niet aanbevelen. Helaas!

Liquid Lines – €6

Monki Makeup Review - 24 Glitters gaan dit voorjaar een grote trend worden, en dat vind ik alleen maar goed nieuws. We kunnen best elke dag een klein beetje glam gebruiken in ons leven! En dat komt helemaal goed met deze liquid liner in de kleur Silvery: zilveren glittertjes. Mooi om je wimperrand mee te decoreren, maar ook leuk om juist aan te brengen rondom de traanbuis, voor een sprankelend accentje in je eyelook!

Monki Makeup Review - 15 Monki Makeup Review - 16 Het is slechts heel subtiel, maar ik ben absoluut VOOR wat meer glitter in je eyelook. Glitters zijn niet alleen voor Kerst en Oud & Nieuw! Deze eyeliner geeft een goede hoeveelheid glitter af (ik zou zeggen dat je een dekkende glitterlijn hebt met 2 laagjes) en ook heel belangrijk: het blijft muurvast zitten en verplaatst zich dus niet naar de rest van je gezicht! Dat willen glitters nog wel eens doen, namelijk. Ik ben te spreken over deze liner. Het is een leuke, voordelige manier om wat meer sprankeling in je oogopslag te creëren!

Colour ’em Lip Pen – €8

Monki Makeup Review - 20Om heel eerlijk te zijn had ik niet zo veel verwacht van deze lip pen in de kleur Hot Kiss. “Oh, wéér een Chubby Stick-achtig potlood” dacht ik. But, I was wrong.

Monki Makeup Review - 6
Dit potlood ziet er dan weliswaar uit als een Chubby Stick, het pigment is juist heel intens en de finish is semi-mat te noemen, of velvet. De textuur is romig en zacht, hij glijdt over je lippen heen en voelt lekker hydraterend aan.

Monki Makeup Review - 12 Hot Kiss is een rood-oranje kleur met een vleugje wit, waardoor de kleur er lekker fel en zomers uitziet.

Monki Makeup Review - 13Een superfijn, goed gepigmenteerd potlood met een romige, zachte en hydraterende formule en een semi-matte finish: I love it! Ik ben zeer benieuwd naar de andere kleuren (want zoals jullie misschien wel weten is oranje niet echt mijn kleur) want ik ben hier écht enthousiast over. En zeker voor deze prijs krijg je een geweldige kwaliteit. Zeker de moeite waard om even te bekijken en te swatchen in de winkels! Aanradertjes!

Loose Glitter & Creme Face Shimmer – €8

Monki Makeup Review - 25Zowel de Loose Glitter en de Creme Face Shimmer zitten in kleine potjes. Maar echt heel klein. Nog kleiner dan de gemiddelde potjes met lippenbalsem. Aan de ene kant handig om mee te nemen op reis (het past gewoon in je broekzak), aan de andere kant raak je zoiets kleins ook gemakkelijk kwijt (vooral ik, haha!).

Monki Makeup Review - 27Eerst het Loose Glitter. Dat is zoals de naam al zegt: losse glitters in de kleur Silvery. Ik, persoonlijk, weet nooit zo goed wat je hiermee moet. Ja, je kunt het aanbrengen over lipgloss, of eyegloss, of gebruiken voor over je nagellak, maar ik vind het gewoon niet zo handig in gebruik.

Monki Makeup Review - 26 Als je een MUA bent of je bent gewoon heel creatief en op zoek naar edgy make-up looks, sure, dan is dit top om mee te experimenteren. Maar dan nog denk ik dat je ergens anders goedkopere cosmetische glitters kunt krijgen. Want €8 voor zo’n minipotje met glitters vind ik erg prijzig.

Creme Face Shimmer in Moonbeam

Monki Makeup Review - 1Ook dit zit in een minipotje, maar het is zo mooi en zo zuinig in gebruik dat ik hier zeker €8 voor over zou hebben. Het is namelijk een prachtige highlighter. De kleur is niet warm, niet koel, maar lijkt het wel allebei te zijn. Zo bevat het shimmers in goud, maar ook in lila. Erg mooi!

Monki Makeup Review - 2Monki Makeup Review - 3 De textuur is HEEL romig. Echt, bijna zoals de textuur van een creamy lipbalm. Je krijgt het spul dus gemakkelijk met je vingers uit het potje. Wanneer je het over je huid verdeeld ontstaat er een vrij subtiele glow. Deze glow kun je eventueel opbouwen voor een intenser effect, als je daar van houdt.

Monki Makeup Review - 14De Cream Face Shimmer is gemakkelijk te verdelen en door zijn ‘creamyness’ ook prima te mengen met bijvoorbeeld een dagcrème, primer of je foundation voor een subtiele glow over je gehele gezicht. Het gaat niet in de poriën zitten, laat geen vettig laagje achter en is niet uitdrogend, het is gewoon erg fijn spul. De glow is wat subtieler en kan goed gecombineerd worden met zowel koele als warme eyelooks en blushes. Lekker multifunctioneel dus! Ik vind dit echt een mooi product.

Monki Makeup Review - 17
Ik heb gemengde gevoelens bij deze nieuwe Monki Makeup. Ik ben vooral erg te spreken over de Moonbeam highlighter en de Colour ’em Lip Pens. Dit vind ik echt aanraders en een goede aanvulling op de huidige make-up markt. Zeker de moeite waard om te bekijken en te swatchen in de winkels!
De Eyeliner Marker en de losse glitters vind ik dan weer helemaal niets, en de overige producten zijn mooi en leuk, maar niet héél geweldig en bijzonder.

Al met al denk ik dat Monki prima make-up producten voor ons in petto heeft en dat ze vooral erg inspelen op trends, en er dus ook vooral eens wat gekke of aparte kleuren en producten tussendoor zullen gooien. Dus als je houdt van experimenteren met kleur, of gewoon lekker edgy bent qua style, kun je hier vast helemaal los! Ik ga in elk geval snel even langs om te kijken welke kleuren Lip Pens er nog meer zijn, dit vind ik namelijk echte toppertjes!

Wat is jullie indruk van de allereerste Monki Makeup, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

47 Reacties

 1. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  Wat raar dat de eyeliner zo lelijk dekt! Ik vind de cream highlighter en de lip pen erg mooi. Vooral de highlighter heeft een speciale kleur.

 2. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Jammer dat je niet onmiddellijk betoverd wordt door deze producten. De lipproducten vind ik wel mooi

 3. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Ik loop niet echt warm. Alleen de lip balm die spreek me heel erg aan, maar de rest vind ik een beetje mwah.

 4. 4 maart 2016 / vrijdag, 4 maart 2016

  Alleen de colour ’em lip pen spreekt me aan.

 5. 3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik vind de kartonnen producten nog het mooiste haha. Ik word niet zo warm van de producten al vind ik de Moonbeam highlighter er wel prima uit zien. Ik zou deze items niet zo snel kopen maar wel leuk dat je van Monki een review laat zien, niet zo bekend qua beauty producten.

 6. Julie Tina
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Wat leuk dat je Monki reviewt, ik kende het inderdaad alleen van de kledij. De lip pen ziet er goed uit qua formule, de rest is wat minder m’n ding. Voor die prijzen (en verpakkingen!) wel leuk om eens uit te proberen.

 7. 2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  de kartonnen verpakkingen zijn prachtig! maar ik vind de make-up zelf niet zo spannend eerlijk gezegd…

 8. 2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Wat leuk dat Monki met beautyproducten komt. Ik ben niet onder de indruk van de oogpotloden maar de lipproducten zien er goed uit!

 9. 2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Wat een fijne review zeg. Die kleur van Colour ‘em Lip Pens vind ik wel echt heel mooi uitkomen (ook al ben jij niet zo van oranje haha) en dat is wel iets wat ik wel zou proberen.

 10. Lisa
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Hee Serena,

  Leuk artikel! Ik zie er zeker wat producten tussen zitten die ik wel zou willen uitproberen.
  Wat anders: heb je wel eens een review gedaan over ‘Fiber mascara’? Ik kon het niet terugvinden in je video’s en ik dacht dat je dat misschien wel leuk zou vinden.
  Ik heb er zelf één van Catrice en ben er zelf erg over te spreken!

 11. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Waar gaat dit merk verkocht worden?

 12. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik ken dit merk nog niet. Jammer dat de eyeliner zo tegenvalt. Ik vind de kleur van de lip-pen erg mooi en intens! Fijn dat er steeds meer van dit soort lipproducten komen.

 13. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vind de eyeliner er echt heel erg slecht uitzien. Wat jammer, want ik vind een goede eyeliner juist een monki product. De chubby stick ziet er wel echt heel erg goed uit. Wat een intense pigmentatie en een mooie romige finish!

 14. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  De lipstick en de highlighter zijn echt mooi, maar zo jammer van de eyeliner. De verpakking zijn dan wel weer superleuk =D

 15. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Wat leuk! Ik ben heel benieuwd wat ze verder allemaal uit gaan brengen!

 16. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Monki is niet helemaal mijn winkel en ook deze producten spreken me eigenlijk totaal niet aan. De lip pen ziet er wel oké uit, alleen vind ik deze kleur niks. Ben wel benieuwd wat voor kleuren ze nog meer hebben, maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik er speciaal voor naar Monki zal gaan. Wel tof dat ze make-up gaan verkopen en ik denk inderdaad dat het vooral mensen zal aanspreken die edgy zijn en niet bang zijn te experimenteren.

 17. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Leuk dat Monki nu met make-up komt en dat ze goed op trends inspelen 🙂 Deze producten spreken mij persoonlijk niet zo aan, maar wie weet komen ze nog wel met hele leuke dingen die ook mij aan gaan spreken!

 18. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Wat leuk dat ze een makeup lijn gaan uitbrengen binnenkort. Echter zal ik hier wel voorbij lopen als ik het zo lees helaas. Liefs soraya

 19. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Interessant om te zien en de verpakkingen zien er goed uit. Jammer dat niet alle producten even goed zijn.

 20. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vind de highlighter en de lippotloden verrassend mooi. De andere producten vind ik echt helemaal niks.

 21. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vind het oranje lip product erg tof, de rest spreekt me niet zo aan!

 22. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  De lipgloss en eyeliner stift heb ik niet zo veel mee. De highlighter en de glitter liner spreken me dan wel weer heel erg aan! Die wil ik graag proberen.

 23. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Hmm dit zijn niet echt producten voor mij geloof ik..

 24. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik word er niet helemaal hotel de botel van, maar ziet er niet slecht uit

 25. Stef
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vraag me af waarom je nog geen Topshop beauty heb gereviewd

 26. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Het ziet er oké uit, maar dan neem ik toch liever de makeup van H&M zelf, die nieuwe lijn is echt top!
  x

 27. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  De lipstick en highlighter vind ik prachtig, maar de rest vind ik echt 2 maal niets. Sowieso zijn glitters mijn ding niet. De verpakkingen vind ik dan weer wel heel mooi, stijlvol en simpel.
  xx

 28. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Leuke collectie zeg! Jammer van de eyeliner!

 29. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ben niet helemaal overtuigd, wel hele fijne review!

  Liefs Agneta

 30. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  oh wat super gaaf ! de monki is echt mijn kerk haast, ik ben zo gek op die winkel, en zo leuk dat ze nu ook make up verkopen !
  xx Ish

 31. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik ben benieuwd naar deze producten, zo vaak kom ik niet bij de Monki dus ik wist al helemaal niet dat ze met make-up zouden komen. Jammer dat de eyeliner tegenvalt. Hopelijk hebben ze een alternatief in de lijn zitten!

 32. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Vind de verpakkingen onwijs leuk, maar vind de producten nogal tegenvallen.

  x

 33. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vind de verpakkingen van de producten er leuk uitzien, maar ik ben niet helemaal onder de indruk van de kwaliteit.

 34. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  De verpakkingen maken mij enthousiast maar ik ben niet echt “blown-away”… Het meest benieuwd ben ik naar de Face Shimmer. Wat ben je trouwens mooi met zulke oranje kleuren op je lippen!

 35. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik ben niet echt onder de indruk..thanks voor de review

 36. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Hmm, ik ben niet zo enthousiast. Jammer!

 37. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Jammer genoeg ben ik not impressed over de kwaliteit van deze producten. Ik sla de make-upproducten van Monki (tot noch toe) daarom over. Bedankt voor de review!

 38. Chantal
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik weet niet goed wat ik van de make-up vind.. ik kom sowieso nooit bij Monki (in welke steden zitten ze?), dus de kans dat ik het ga kopen is erg klein.

  Zou je misschien de nieuwe make-up van de hema willen reviewen? Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw mening daarover 🙂

 39. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik had nog niet eerder van Monki gehoord. Deze winkel zit niet in “mijn” stad, dus ik kan deze producten sowieso niet aanschaffen. Qua resultaten vind ik de lipgloss en de lip pen wel oké. Als ik de lip pen zou kopen, zou ik niet voor de rood oranje kleur gaan, maar voor een roze tint. De glitters en de stift eyeliner zou ik niet kopen. Het laatste product lijkt me wel handig in gebruik, maar het resultaat is echt niet mooi. Jammer.

 40. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Mooie highlighter! Verder ben ik ook wel benieuwd naar de lipkleurtjes, maar zo te zien ga ik er niet speciaal voor naar de stad 🙂

 41. Brigitta
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik vind het niet echt wauw, Catrice en Essence is goedkoper en volgens mij vaak ook beter gepigmenteerd. Dus nee niet aan mij besteed 😉

 42. Manouk
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik ben niet helemaal overtuigd, vooral door de wisselende resultaten.. Ik denk niet dat ik snel iets van dit merk ga aanschaffen.
  Wanneer kunnen we eigenlijk de uitslag van de becca champagne pop give away verwachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *