Miss Dior

In 1947 lanceerde Christian Dior zijn eerste voorjaarscollectie die al snel bekendstond als de ‘New Look’. Zijn revolutionaire collectie werd razend enthousiast ontvangen door zowel Hollywood sterren als modejournalisten. Het was ook nogal wat, die eerste collectie van Dior. Het accent lag op de taille en werd extra geaccentueerd door uitlopende rokken. Vrouwelijk, elegant, maar ook zeer verleidelijk en sensueel. En zo is de style van Dior vandaag de dag nog steeds.

Wist je dat?
De assistent van Christian Dior nam het roer over nadat Dior in 1957 onverwachts stierf. Zijn assistent heette Yves Saint Laurent.

In 1947 lanceerde Dior echter ook zijn allereerste parfum, Miss Dior genaamd. Net zoals zijn vernieuwende collectie is ook zijn parfum anders dan alle andere parfums uit die tijd. In 1947 waren vooral de poederige, rijke parfums in de mode, maar Miss Dior is daarentegen een sprankelende ‘groene’ bloemengeur.

De flacon
De vorm van de Miss Dior flacon is eigenlijk heel stoer en robuust, zeker voor een ontwerp uit die tijd. De vorm is een ode aan het modernisme en staat voor vernieuwing en revolutie. De flacon heeft een ‘pied-de-poule’ motiefje, een van de favoriete patronen van Dior. Christian Dior ziet een parfum als de finishing touch van een jurk. Het beroemde strikje, wat staat voor de link tussen fashion en fragrance, werd daarom gekozen als het symbool voor Miss Dior.

De varianten
Het komt niet vaak voor dat een geur van zo’n 65 jaar geleden vandaag de dag nog steeds populair is, maar Miss Dior gaat uiteraard mee met haar tijd en heeft de afgelopen periode flink wat varianten uitgebracht. Er zijn verschillende Miss Dior varianten verkrijgbaar (alhoewel sommige varianten een limited edition uitgave waren);

 • Miss Dior le parfum
 • Miss Dior eau de toilette
 • Miss Dior eau de parfum
 • Miss Dior extrait de parfum
 • Miss Dior Couture Edition
 • Miss Dior Eau Fraîche
 • Miss Dior Chérie eau de toilette
 • Miss Dior Chérie eau de parfum
 • Miss Dior Chérie extrait de parfum
 • Miss Dior Chérie Blooming Bouquet
 • Miss Dior Chérie Eau de Printemps
 • Miss Dior Chérie l’eau

Zelf ben ik in het gelukkige bezit van de volgende Miss Dior parfums:

Miss Dior le parfum, Miss Dior eau fraîche en Miss Dior Chérie eau de parfum (die laatste heb ik inmiddels anderhalf jaar, vandaar dat er nog maar zo’n klein laagje in de flacon zit). Het leek me leuk om deze drie varianten naast elkaar te reviewen, zodat ik de subtiele verschillen in geur goed aan jullie kan omschrijven.

Nu je de flacons zo naast elkaar ziet is het een echte familie: alledrie robuust, alledrie voorzien van het pied-de-poule motief en alledrie dragen ze een lief strikje. Toch zien we een subtiel verschil. Zo is het strikje van Miss Dior le parfum net iets anders en is de vorm van de flacon van Miss Dior eau fraîche net iets hoger. Het pied-de-poule motief is bij de flacon van le parfum ook meer aanwezig (niet alleen aan de onderkant, maar ook aan beide zijkanten). Grappig om te zien dat niet alleen de parfums subtiel van elkaar verschillen, maar ook de flacons.

Miss Dior – le parfum
Dit is de laatste toevoeging aan de ‘Miss Dior’ familie, want Miss Dior le parfum is gelanceerd in september 2012. Dit parfum is vol en rijk en heeft een uitgesproken karakter. Met andere woorden; dit is een zeer geconcentreerd en sterk parfum. Eén spray is voldoende voor de rest van de dag, want dit parfum heeft een lange houdbaarheid op de huid. Persoonlijk vind ik dat een plus.

Miss Dior le parfum bevat hoge concentraties van de volgende geurnoten; mandarijn, Bulgaarse roos absolue, Turkse roos absolue, patchouli, amber en vanille. Het is een bloemige geur, maar de verleidelijke basisnoten geven dit parfum een Oosters en verleidelijk karakter. Het is haast verslavend en bedwelmend (op een goede manier) te noemen. Het is zoet, maar niet fruitigzoet of snoeperigzoet, maar zoet van de bloemen en het vleugje romige vanille. De rozen geven dit parfum een vrouwelijke en sensuele touch. Het is een intense, luxueuze geur, bedoeld voor speciale momenten.

Prijs €77,79 (40ml).

Miss Dior – eau fraîche
Geen wonder dat Miss Dior eau fraîche in maart 2012 werd gelanceerd, want dit parfum is de perfecte zonnige lentegeur. Miss Dior eau fraîche valt onder de chypre-bloemengeuren.

Wist je dat?
De naam Chypre is afgeleid van het gelijknamige parfum Chypre dat in 1917 door de Franse parfumeur François Coty werd ontwikkeld. Coty noemde het parfum Chypre omdat het hem deed denken aan het eiland Cyprus (Chypre in het Frans). Deze parfums kenmerken zich door het gebruik van een akkoord van eikenmos, labdanum, bergamot en patchouli.

Miss Dior eau fraîche is een chypre-bloemengeur, wat wil zeggen dat er naast de typische chypre-geurnoten ook een (ongeveer) gelijke hoeveelheid bloemengeuren aanwezig zijn. Het hart van dit parfum bestaat dan ook uit jasmijn en gardenia. Miss Dior eau fraîche is fris, sprankelend, maar ook vrouwelijk en elegant. Het is een lichtere, zonnige versie van de traditionele Miss Dior parfums. Minder rijk en vol, maar minstens net zo sensueel en verleidelijk.

Prijs €61,32 (50ml).

Miss Dior Chérie – eau de parfum
Miss Dior Chérie werd gelanceerd in 2005, maar is opnieuw gelanceerd in maart 2011. De formule is iets aangepast waardoor de geur nu wat zachter en eleganter is geworden dan de versie uit 2005. De geur uit 2005 wordt vergeleken met een verliefd meisje, maar de vernieuwde versie van 2011 wordt vergeleken met een vrouw die liefheeft. Miss Dior is volwassen geworden!

Miss Dior Chérie eau de parfum wordt onderverdeeld als chypre-fruity. De geur is inderdaad fruitiger en frisser dan Miss Dior Le Parfum. De geur start fruitigfris en lichtzoet met de sappige geurnoten van mandarijn, zoete bloedsinaasappel en bergamot. Het hart bestaat uit lichte bloemengeuren van Jasmijn absolue en Turkse Roos terwijl de basis wordt gelegd door geurnoten van patchouli, vetiver en sandelhout.

Miss Dior Chérie eau de parfum is warm en sensueel door de houtige noten, vrouwelijk en elegant door de bloemennoten en fris en sprankelend door de citrusnoten in de top. Het parfum is tegelijkertijd rijk en intens als delicaat. Door de vetiver en sandelhout lijkt het soms haast iets ‘mannelijks’ te hebben, maar door de intense bloemengeuren is het toch overduidelijk een vrouwelijke geur. Mijn uitgebreide review van dit parfum kun je hier teruglezen.

Prijs €52,16 (30ml).

Alle Miss Dior varianten zijn intens van geur en hebben een zeer lange houdbaarheid op de huid, zelfs de lichtere eau fraîche versie. Je kan goed merken dat er gebruik is gemaakt van een geconcentreerde hoeveelheid hoge kwaliteit ingrediënten. Wanneer je de geur ‘s ochtends aanbrengt ruik je het ‘s avonds nog, vooral Miss Dior le parfum. Dat vind ik zelf altijd erg fijn, vooral omdat ik parfums pas echt kan waarderen als ze de basisnoten hebben bereikt.

Nu is deze drie Miss Dior varianten naast elkaar heb gebruikt kan ik het volgende concluderen;

 • Miss Dior le parfum is de meest geconcentreerde en intense geur van de drie. De perfecte geur voor speciale gelegenheden.
 • Miss Dior eau fraîche is een typische zonnige lentegeur. Deze geur is lichter en sprankelt meer dan de andere twee. Een fijne geur voor in het voorjaar en de zomer.
 • Miss Dior Chérie eau de parfum is wat fruitiger en zoeter dan de bovenstaande varianten. Sandelhout en vetiver maakt deze geur wat stoerder en sensueler. Een goede geur voor dagelijks gebruik tijdens de koude winterdagen.

Bovenstaande geuren zijn momenteel te koop bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer te weten te komen over de historie van het parfum Miss Dior en dat het interessant was om de drie varianten onderling met elkaar te vergelijken.

Ben jij bekend met de Miss Dior geuren? En zo ja, welke variant is jouw favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. Catho
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Echt een leuk artikeltje, en héle mooie foto’s!
  Ik ken enkel de Miss Dior Chérie geur, en die vind ik in ieder geval al goddelijk!

 2. lynn
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  wow Serena,goeie review! Ik heb zelf één maar weet niet precies dewelke *schaam* ,zou eens moeten kijken. Klopt inderdaad dat je maar één spray nodig hebt voor een volledige dag. Zelfs mn vriend zegt constant hoe lekker ik ruik.

 3. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Wat leuk dat er zo veel verschillende varianten ervan zijn uitgekomen en dat flesje vind ik zo schattig!

 4. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss Dior Cherie wil ik nog heel graag hebben, die flesjes zijn echt té prachtig maar die geur is ook zo amazing!

 5. Floortje
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Hi Serena,
  Wij zijn 4 jongeren van Atheneum College Hageveld en wij zijn bezig met een Breaking News project. Wij proberen hiermee stille rampen in de aandacht te brengen.
  Stille rampen zijn hele erge dingen, zoals kinderen die gevangen genomen worden voor iets wat ze niet hebben gedaan, die nooit in het nieuws komen.

  Zouden wij een artikel mogen maken voor beautylab.nl en zou je die online willen zetten?

  Groetjes,
  Floortje Strobbe
  Sophie Piers
  Lauren Heskes
  Sander Tjoe NY

 6. Syl
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Alleen het flacon ziet er al mooi uit. Ik ken ze niet allemaal, maar die ik ken zijn lekker.

 7. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb Chérie, maar bizar genoeg vond ik hem na een tijd niet lekker meer. Terwijl ik er helemaal verliefd op was in de winkel! Ik denk dat het luchtje me aan iets onprettigs doet denken… Op zoek naar een nieuwe kandidaat dus 🙂

 8. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Het zijn vaak heerlijke geuren en wat zijn de flesjes toch mooi!

 9. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ze lijken me heel erg lekker , alleen al voor de mooie flesjes zou ik ze kopen haha ! 🙂

 10. Barbiepop
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss dior cherie heet tegenwoordig gewoon miss dior! Alle verpakkingen zijn ook verandert enzo. Xxx

 11. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  ik vind de flacons echt prachtig!

 12. Noirperle
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  volgens mij is Miss Dior – Cherie niet meer verkrijgbaar. Ik zoek nog steeds die variant namelijk. Nergens hebben ze die, ze hebben nu Miss Dior, Miss Dior eau Fraiche.

  Als jullie weten waar de “CHERIE” variant nog te verkrijgen is, laat me weten!
  ik was aan het sparen voor die parfum en prompt ondekte ik dat het niet meer verkocht werd. Overige 2 varianten spreken mij echt niet aan.

 13. Ruth
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb Miss Dior Chérie (eau de parfum) nu bijna twee jaar, en ik ben er echt verliefd op! Gekregen van de mama van mijn toenmalige vriend, niet veel later waren we uit elkaar. Was ik blij dat we pas na Kerst uit elkaar zijn gegaan :p

 14. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik vind het uiterlijk van het nieuwste flesje wel iets klassieks hebben. Moo!
  Zelf heb ik twee keer Miss Dior Cherie. Eentje is daarvan nep(heb ik via via gekocht), maar de geur daarvan is identiek aan de orginele. Je ruikt géén verschil! Wanneer ik het op heb dan vragen mensen of het Miss Dior Cherie is. Aan het flesje is natuurlijl wel te zien dat het niet echt is. Hij heeft wel dezelfde vorm, maar de naam is gewoon op de fles gedrukt en al half vervaagd.

 15. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Heb Miss Dior gevraagd voor kerst! 😀 Ruikt echt overheerlijk vind ik En het blijft idd heel de dag, vind ik zelf echt goed

 16. Emmy
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss Dior Cherie verdwijnt toch langzaam en gaat, samen met Miss Dior, onder de gezamenlijke naam Miss Dior vallen? Ik werk in de Ici Paris XL en wij verkopen geen Miss Dior Cherie meer, en alleen nog maar Miss Dior (en alle daaronder vallende varianten zoals eau de parfum, le parfum ect..).

  • Serena
   Auteur
   19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

   Ik heb het even nagevraagd bij Dior, zodra ik meer weet plaats ik een rectificatie!

   • Emmy
    19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

    Kijk, dankjewel, dat is aardig van je! Het kan zijn dat ik me vergis hoor, maar ik dacht dat dat het geval was.

    • Emmy
     20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

     Heyhey :)!
     Heb je toevallig al wat van Dior gehoord ?
     Nogmaals bedankt!

 17. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  echt leuk om te lezen allemaal 😀 ik denk dat er vaak vergeten wordt hoe een lange historie sommige merken al hebben!

 18. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  De gerutjes van Miss Dior zijn altijd een schoonheid voor het oog, met dat liefe maar elegante strikje is het gelijk heel vrouwelijk en vriendelijk! Zelf bezit ik hier geen geurtjes van maar ik vind ze altijd leuk om naar te kijken en Natalie Portman was ook prachtig op de reclame voor Miss Dior!

 19. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  waauw. ik vind die flacons altijd zó supercute. iloveit. <3 een geurtje van miss dior staat ook zeker op m'n wishlist.

 20. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Wat een super mooie flesjes heeft Dior toch altijd. Ik ben een grote fan van J’Adore, heerlijk!

 21. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik moet zeggen dat ik het altijd erg moeilijk kiezen vind tussen alle varianten! Daarom heb ik er nog steeds niet eentje gekocht! Tijd om weer eens een snuffelrondje te doen 🙂

 22. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  De Miss Dior le parfum wil ik zo graag, hij ruikt echt onwijs lekker. Wat een mooie, interessant en goed artikel is dit Serena, helemaal top! 🙂

 23. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Zeker bekend met de geuren. Mijn favoriet is Pure Poison. Maar ik ben ook groot fan van Addict eau fraiche en j’adore. Heerlijke geuren.

 24. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit een Miss Dior parfum heb geroken. Misschien word het toch geen tijd om er eentje te besnuffelen in de winkel, want het schijnt inderdaad een heerlijke geur te zijn.

 25. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Maar Miss Dior Chérie heet nu toch Miss Dior? Want de orginiele Miss Dior heet nut Miss Dior Orginial. Haha, verwarrend, maar ik geloof dat ze het hebben hernoemd bij de herlancering. Ik vind Miss Dior (Chérie) erg lekker! Een heerlijk classy geurtje!

 26. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Oh ik ben echt bijna in staat om Miss Dior Cherie weer aan te schaffen! Ik heb em vroeger zo veel gedragen, maar omdat ik nu heb ontdekt dat ik (van de meeste) parfums echt mega koppijn krijg, draag ik nu alleen Eu de Moi.
  Dat vind ik best wel jammer, want I loooveee it!

 27. Robin
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb Miss Dior eau de toilette! Ik moet er van mezelf zuinig op zijn omdat hij aan de dure kant was en er zo mooi uitziet, maar ik blijf maar tegen mezelf zeggen dat het vandaag écht een bijzondere dag is en ik hem op moet doen..

 28. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss Dior Chérie vind ik zo lekker ruiken! 🙂 Vorig jaar met kerst bij de ICI PARIS gewerkt was echt verslaafd aan die geur! (en aan een stuk of 50 andere geuren :P)

 29. Ester
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Miss Dior Chérie – eau de parfum heb ik gisteren nog in mijn handen gehad, en ik zat nog sterk te twijffelen of ik hem ging kopen of niet.
  Echter … de prijs hield me tegen haha, en heb ik gekozen voor David Beckham Intimately for Her!!
  Tuurlijk is het absoluut niet met mekaar te vergelijken, maar .. DIE GEUR!!!!! Ik kan hem wel de hele dag door opspuiten! Zo lekker vind ik hem. Je ruikt hem even niet meer, maar anderen ruiken hem dan des te beter.
  Flesje is laag en breed, en mooi roze met goud! Heel chique ziet het eruit.
  Ooit wil ik nog wel graag een hele smak geld op tafel leggen voor een dure geur..
  Maar nu ga ik toch eerst genieten van mijn nieuwe aanwinst! <3
  Dit geurtje koste trouwens ook maar 22,- !!

 30. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik vind de geuren zo lekker he! Heb er zelf jammer genoeg (nog) geen 1..

 31. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb ook de Miss Dior Chérie. Een van mijn favoriete geuren!

 32. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  de verpakking is zo mooi

 33. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Prachtige flacons zijn het toch!! Ik heb nog nooit een Miss Cherie geroken maar dat komt vast nog wel. Fijn dat je bij de derde het geurtje nog steeds ruikt s avonds. Dan krijg je toch wel waar voor je geld!

 34. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Wat leuk dat je meer info geeft, interessant om te lezen. 🙂 Cherie zou ik graag nog eens aan mijn verzameling toe willen voegen.

 35. Lotte Jonk
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik vind zelf de reclames ook heel erg mooi.
  Zelf heb ik l’eau originale, dat is echt een klassieke geur. Ik houd er wel van 🙂

 36. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik vind ze allemaal erg lekker, maar het zijn geen geuren die bij mij passen. Ik heb liever iets zachters met een bloemerige geur.

 37. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Nooit geweten, van YSL! Leuk weetje 🙂
  Miss dior is heerlijk trouwens, ik hou er van!

 38. Denise
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  De ‘oude’ Miss Dior Cherie is inderdaad vernieuwd en heet nu gewoon ‘Miss Dior’. Ben er zelf ook gek op! Heb mijn tweede net opgemaakt.

 39. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ze lijken mij allemaal erg lekker, misschien nog een last minute voor de kerstdagen

 40. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb nog geen enkele Miss Dior geur en ik weet eigenlijk niet waarom niet want ik wil er al eentje sinds ik 15 ben ofzo, ze zijn gewoon zó mooi! En dat ze lekker ruiken is ook nog eens belangrijk. Maar welke ik dan moet kopen? Geen idee…

 41. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Oeehh jaloers! Ik heb er zelf nog geen, maar zou er heel graag een aan mijn collectie willen toevoegen!

 42. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik ken het merk wel, maar heb zelf geen geur van hem in mijn collectie (:

 43. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Leuke artikel! Ik heb zelf geen geur van dior, vind de meeste niet zo lekker

 44. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Leuk om te lezen! Miss Dior vind ik eigenlijk een geurtje die bij mij meteen de gedachte geeft van een geur die, tja, hoe zeg je dat… die ‘koploper’ is of zo. Na No.5 van Chanel krijg ik bij de gedachte van parfum al snel Dior. Mij lijken heerlijk, vooral Miss Dior Chérie eau de parfum spreekt mij aan, het zoetige lijkt me wel wat. Ook leuk om die geschiedenis achter het geurtje te lezen! Deze geurtjes staan eigenlijk al een tijd op mijn wishlist. 🙂

 45. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Leuk om te lezen, tof dat je er een beetje geschiedenis bij hebt gezet! De geuren klinken erg lekker en ik vind de verpakkingen er heel schattig uitzien, met die strikjes. Prachtige foto’s trouwens!

 46. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ze lijken me alle drie erg lekker. En wat zien ze er mooi uit!

 47. Velaija
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb zelf Miss Dior Chèrie – eau de parfum liggen! Hij is heerlijk, maar stiekem vind ik Dior Pure Poison en Dior Hypnotic Poison nog een tikkeltje lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *