Mini-interview: Anastasia Soare

Afgelopen maandag heb ik de wereldberoemde brow-artist Anastasia Soare mogen ontmoeten. Of nou ja, wereldberoemd. Velen zullen haar misschien niet kennen, maar deze vrouw ‘doet’ de wenkbrauwen van bijna elke beroemde Hollywood ster. Zij is het geheim en het succes achter de mooie looks van o.a. Jennifer Lopez, Madonna, Oprah Winfrey, Penelope Cruz, Kim Kardashian en Megan Fox.

Deze selfmade businesswoman opende zo’n 15 jaar geleden haar eerste brow salon in Beverly Hills en sindsdien is haar concept een razend succes. Naast haar salon startte ze haar eigen lijn met wenkbrauwproducten en van de week was ze in Nederland om haar nieuwste producten te introduceren: een geheel Anastasia make-up assortiment!

Een paar jaar geleden onderging ik mijn allereerste brow treatment en dat was de treatment van Anastasia. Voor €25 kon ik mijn wenkbrauwen laten shapen bij de Douglas. Hoe ik dit heb ervaren kun je hier teruglezen. Na afloop van de treatment schafte ik een brow kit aan inclusief wenkbrauwpoeder, de befaamde wenkbrauw-mallen, een highlighter en wenkbrauwwax. Hoewel ik naderhand toch de voorkeur kreeg voor wenkbrauwpotlood heb ik deze kit toch enige tijd met plezier gebruikt.

Ik was dus al bekend met Anastasia en haar producten, en het was dan ook erg leuk om haar eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten en vragen op haar af te vuren! Van te voren had ik een stel vragen opgeschreven in mijn boekje en ze heeft er 4 weten te beantwoorden.

#1 Om welke celebrity wenkbrauw wordt het meest gevraagd in je salons?
Anastasia: de populairste wenkbrauwen momenteel zijn die van Jennifer Lopez, Kim Kardashian en Megan Fox. Ik snap waarom mensen daar om vragen, want hun wenkbrauwen zien er inderdaad fantastisch uit, maar deze wenkbrauwen kun je niet zomaar bij iedereen maken. Als iemand vraagt om een ‘Megan Fox’ dan weet ik dat ze een hoge boog willen, maar als dat niet haalbaar is zal ik ze vertellen dat we het anders moeten gaan doen. Je moet werken met wat je hebt en wat het beste past bij jouw gezicht.

Anastasia vervolgt, even tussen neus en lippen door: twee weken geleden was ik bij Megan Fox thuis. Ze is nogal zwanger op het moment, en een bezoek aan mijn salon zou te veel paparazzi trekken, daarom behandel ik vaak aan huis. Ze was al mooi, maar nu ze zwanger is heeft ze echt die befaamde glow en is ze nóg mooier. Megan heeft van zichzelf vrij volle wenkbrauwen, maar haar haartjes zijn vrij stug. Of ze een unibrow heeft? Ha, dat zegt ze ja, en ik heb foto’s gezien van vroeger waar het wel zo was, maar tegenwoordig niet meer. Ze heeft het inmiddels zo vaak geharst dat daar niets meer groeit.

#2 Welke celebrity had het meeste werk nodig aan haar wenkbrauwen?
Anastasia: Oeh, dat is een lastige, laat me even denken. Ik moet zeggen dat die van Jennifer Lopez een uitdaging waren. Met haar roots heeft ze nogal veel haar, nogal donker haar en ook vrij dik. Het ging alle kanten op.  Eenmaal bijgewerkt was het gewoon een kwestie van bijhouden. Ze reist de hele wereld rond en ik kan natuurlijk niet met haar meereizen, dus het komt vaak voor dat ze haar wenkbrauwen door iemand anders laat doen. Soms sla ik een pagina open van een magazine en zie ik een foto van haar met vreselijke wenkbrauwen! Of nou ja, ik vind het vreselijk. Dan bel ik haar op en zeg ik ‘what have you done with your brows!’. Jennifer moet dan altijd lachen en belooft snel weer bij me langs te gaan als ze in de buurt is.

#3 Met welke celebrity zou je graag samen willen werken? Welke Hollywood wenkbrauwen zou je graag willen shapen?
Anastasia: ik weet niet meer wanneer het was, maar actrice Helen Hunt had een prijs gewonnen en haar foto was de dag erna overal in de magazines. Ik keek naar haar gezicht en ik dacht ‘OMG, I have to do her brows!’. Ze waren veel te dun en ze stonden te ver uit elkaar. Ik belde haar agent en via via kwam ik in contact met Helen en sindsdien is ze een vaste klant.

Wie ik nog nooit heb behandeld, maar wie ik wel heel graag zou willen behandelen, is Angelina Jolie. Ik heb al geprobeerd om met haar in contact te komen, maar ze heeft een groot gezin en ze is veel aan het reizen en nu is ze natuurlijk druk met de bruiloft, dus dat is tot op heden nog niet gelukt. Ze heeft één wenkbrauw die dunner is dan de andere, het stoort me. I would love to work with her!

#4 Wat vind je ervan dat er soms wordt gezegd dat je nooit je wenkbrauwen aan de bovenkant moet epileren?
Anastasia: *kijkt bijna in shock* Wie zegt dat?! Nadat ik haar vertel dat ik dit soms lees in magazines geeft ze antwoord. Je kan geen mooie boog creëren als je niets van de bovenkant haalt, dat is gewoon onmogelijk. Het is echt nodig om de bovenkant te epileren anders krijg je er nooit een mooie vorm in. You have to!

Luid en duidelijk Anastasia. Ze heeft heel netjes verwoord wat ze eigenlijk dacht, en dat was waarschijnlijk iets in de trend van: wat is dit voor bullcrap! Hahaha! Nooit je wenkbrauwen epileren aan de bovenkant? Onzin. Sterker nog, het MOET!

Wat ze er wel bij vermeldde was dat je wel moet weten wat je doet. Als je het voor het eerst gaat doen dan kan het erg mislukken als je niet weet waar je moet beginnen. Dan kunnen 4 wenkbrauwhaartjes weggehaald van de bovenkant al het verschil maken tussen een mooie en een minder mooie wenkbrauwvorm. Als je alleen haartjes aan de onderkant weghaalt is er minder kans op een wenkbrauw-drama. Maar toch, ze bleef erbij, epileren aan de bovenkant is een must.

Na afloop van het event heb ik nog een goedgevulde goodiebag meegekregen met een aantal van de nieuwe Anastasia make-up producten die ik binnenkort zal reviewen voor de site. Ik vond het erg leuk en leerzaam om  Anastasia te ontmoeten, een ware wenkbrauw legende.

Anastasia heeft mijn wenkbrauwen ook gedaan (bijgetekend, geharst) en stukken breder dan hoe ik het zelf doe. Volgens haar is dit nodig om mijn gezicht in balans te brengen, anders wordt het al snel te lang. Met bredere wenkbrauwen lijkt mijn gezicht ovaal en geeft het me een zachtere uitstraling. True, true, maar of ik hier nu fan van ben? Het is altijd wennen natuurlijk, en Anastasia is wel echt de wenkbrauwen koningin, dus doe ik er waarschijnlijk verstandig aan om naar haar te luisteren… toch vind ik mijn oude brows wat mooier.

In de foto’s hierboven kun je het al een beetje zien, maar hieronder nog even een Instagram foto van laatst:

Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Trouwens, nog even leuk om te vermelden. Tijdens het shapen vertelde Anastasia mij dat mijn natuurlijke wenkbrauwen beter waren dan die van Megan Fox! Whoohoo, dat is nog eens een compliment. Mijn haartjes waren minder stug dan die van haar en mijn natuurlijke vorm had maar weinig ‘werk’ nodig. Ik zat echt te glimmen van trots toen ze dat zei, hihi.

Ik hoop dat jullie dit mini-interview met Anastasia leuk vonden om te lezen. Zijn jullie ook benieuwd naar haar make-up lijn? Het pigment is echt ‘to die for’, kan ik je vast vertellen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. 9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  okeee nu kan ik eindelijk mijn wenkbrauwen aan de bovenkant ook epileren haha! Goede vragen en ik vind je wenkbrauwen echt mooooi.

 2. Femke
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Je wenkbrauwen zijn zo mooi gedaan, ik zou het echt zo laten groeien!!

 3. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Waaauw, Super vet dat je haar hebt mogen ontmoeten. Het lijkt me een hele lieve en ook proffosioneele vrouw! Ik hou zelf niet echt van dikke wenkbrauwen liever van wat dunnere. Ach, het is maar net wat je zelf wilt. 😉

 4. Sam
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  leuk artikel! Alleen heeft de vrouw die je opmaakt nogal veel blush op, of ben ik de enige die dat vindt?

 5. Sjer
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wow! op de derde foto van onderen lijk je echt op je moeder! Haha wel gaaf dat ze je wenkbrauwen heeft gedaan, maar ik vind jouw manier van je wenkbrauwen wel net wat mooier, deze zijn wat te breed vind ik.

 6. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ohw wat leuk! ik vind je wenkbrauwen erg mooi geworden het lijkt me een hele aardige vrouw ! leuk artikel vaker doen !

 7. Nadeche
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Serena!
  Dit berichtje heeft totaal niks met het artikel te maken ( wel een superartikel trouwens, as always) Maar ik vroeg me af of het slecht is om bijvoorbeeld een oogcreme te gebruiken die anti-age is terwijl je nog in je jonge tienerjaartjes zit.
  Wat maakt een anti-age product, anti-age? Is het nou alleen maar extra voedend of zitten er daadwerkelijk producten in die je op jonge leeftijd echt totaal nog niet nodig heb?
  Misschien een idee voor een artikel 😛 *hint*

  Liefs

 8. nona manis kecil
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wat een mooie volle wenkbrauwen heb je op de laatste foto!!! staat je , vind ik, beter!!!wish İ had them like you..heb hele dunne wenkbrauwen met weinig haartjes, en niet van het epileren 🙁

 9. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wauw, dit lijken precies op de wenkbrauwen die Kim Kardashian heeft. Maar de bitch brow staat je ook goed.

 10. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wat leuk? Maar de ‘oude’ wenkbrauwen stonden je mooier, vind ik. Moet gewoon ff wennen =)

 11. Kim
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ik ga al jaren naar douglas voor haar brow treatment.. Ik ben dol op haar producten! Heb laatst een mooi oogschaduw palette gekocht! Heel fijn! Gebruik het zo vaak.. 🙂

 12. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Leuk, wat een leuke vrouw lijkt me dat zeg! Ik ben er nog niet overuit wat ik nou mooier vind qua wenkbrouwen bij jou, eigenlijk…

 13. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ahh you’re so lucky! Gaaf dat ze je wenkbrauwen heeft gedaan en je hebt hele leuke vragen gesteld. Ik vind je oude wenkbrauwen niet perse mooier, aangezien ik die iets te aanwezig vind, al hou ik ook wel weer van sterke wenkbrauwen.. De dikke variant is ook niet echt mijn smaak, ik zou persoonlijk een gulden middenweg kiezen!

 14. kim
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  looks great on you 😉

 15. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Super leuk om dit interview te lezen! Ik moest best wel grinniken soms en volgens mij is het een hele leuke vrouw:) ik moet zeggen dat ik nog steeds fan ben van je ‘oude’ wenkbrauwen maar ik snap de gedachte van deze bredere wel.. Even kijken of er een middenweg is? Ik keur ze dan wel!;)

 16. Meer
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ontzettend leuk artikel om te lezen. Heel leuk zoiets als afwisseling :)!!

  Je wenkbrauwen vind ik (to be honest) zowel op de anastasia manier als op je eigen manier niet heel mooi.. Denk dat precies er tussen in het mooiste is? Anastatia’s versie vind ik zo erop getekend en onnatuurlijk?
  Maar ik heb zelf dan ook een heel simpel model dat ik wel elke dag (om de dag, oke wel eerlijk zijn haha) bijwerk maar altijd maar heel lichtjes inkleur met mn MAC wenkbrauwpotlood. iets meet vorm, iets meer defenition maar wel erg natuurlijk 🙂

 17. Nienke
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Oh, en jullie hebben allebei een panterprintje 🙂

 18. Nienke
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Waahhh, hoe vet! Je wenkbrauwen laten doen door Anastasia. Dat zou een van de dingen zijn die ik nog echt heel erg graag wil. Maarre… Was je niet een beetje bang om verder de rest van je make-up te laten doen door die make-up artist? My god, die is ondersteboven in de roze poederdoos gevallen. Haha. Geeft toch weinig vertrouwen als de visagiste zelf met knalroze wangetjes aan komt zetten O:-)

 19. Lousa
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Mooi hoe zij ze heeft gedaan! Ziet er volwassener, natuurlijker en wat rustiger uit en je bent direct van die verbaasde blik af die je soms in filmpjes hebt (alsof je je ogen openspert). Maar het is inderdaad wenne en uk kan me voorstellen dat je denkt: nee, zo breed, daar epileer ik ze toch niet voor?! Het is wat minder een designer-brow en wat meer naturel schoonheid, mar dat voelt na een poosje weer heel onwennig.

 20. maria
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  haha die vrouw op dat laatste plaatje met heel veel blush en dat zwarte korte haar heeft mij een cursus gegeven. ze werkt namelijk (ook) voor douglas, en in utrecht zit de douglas academy waar zij lesgeeft.

 21. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wat gaaaaf! Ik vind het van ver af misschien mooier hoe ze je wenkbrauwen heeft geshaped, maar voor close-ups vind ik jouw vorm mooier, lastig, haha.

  Ik ben heel erg benieuwd naar de collectie. Liggen de prijzen hoog?

 22. Amber
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Super leuk om te lezen! ik vind je wenkbrauwen zo wel heel mooi..!

 23. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Leuk artikel! Ik ken Anastasia al wel.. van vele artikelen over haar op vele blogs. Goede en interessante vragen. Hoe ze jouw wenkbrauwen heeft gedaan.. ik vind het te dik. Hoe je het zelf normaal altijd doet is stukken mooier!

 24. Ella
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Oh ik vind je wenkbrauwen normaal mooier…. Ik ben sowieso niet zo van de dikke wenkbrauwen. Wel ontzettend gaaf dat je Anastasia hebt leren kennen! Nice!

 25. renoeka
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Was zij nou laatst ook op rtl boulevard?

 26. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wat een eer dat je haar mocht ontmoeten zeg, lijkt me echt geweldig!
  Zelf gebruik ik al heel lang haar wenkbrauwpoeder en schaartje, ben erg gek op! Sinds kort heb ik ook het kwastje+borsteltje.

  Wat een enorm compliment om van haar te horen dat jouw wenkbrauwen van nature zo mooi zijn 😀

 27. Diana
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ik vind de laatste foto HEEL mooi je wenkbrauwen, breder vind ik het mooier dus.. zo lijk je niet zo streng.
  eerst was het ook mooi hoor! maar nu is het mooier..

 28. Alexandra
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wauw heeel mooi. Ja het is wennen, maar probeer het even uit. Want het staat prachtig

 29. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Super leuk om te lezen. Zelf ben ik op zoek naar een leuk en goed sjabloontje voor mijn wenkbrauwen. 🙂

 30. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wat leuk dat ze jou wenkbrauwen heeft gedaan en je ook nog vragen mocht stellen! Ik vind de vollere wenkbrauwen jou wel mooi staan, maar als jij je er zelf niet prettig bij voelt zou ik het gewoon weer doen zoals je het altijd doet, Dat staat je namelijk ook heel goed!

 31. charlotte
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ik vind de brede wenkbrauwen erg mooi !

 32. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Persoonlijk vind ik ze te dik zo.

 33. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Superleuk artikel! Grappig dat jullie net hetzelfde printje droegen 🙂

  Dat regeltje dat je bovenaan niet mag epileren heb ik altijd al onzin gevonden. Soms zie je vrouwen met een perfect opgemaakt gezicht, wenkbrauwbot strak geepileerd, en dan zo veel verdwaalde haren aan de bovenkant van de wenkbrauwen, vaak zelfs oplopend tot aan de slapen of haarliijn. Dat slaagt toch op niks?

  Ik vind je wenkbrauwen zo wel heel mooi hoor. Ik snap wat ze bedoelt met dat je gezicht meer in balans is… Ik zou het een tijdje proberen als ik jou was 🙂

 34. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Leuk om te lezen 😀 x

 35. Claudia
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  In alle eerlijkheid, ze heeft gelijk. Het staat je beter, bredere wenkbrauwen. Echt heel erg gaaf zo.

 36. Riot
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Foto van vooraanzicht was beter geweest! Dan zagen we wat het voor je gezicht deed. Als ze mijn wenkbrauwen zou zien zou ze flauwvallen denk ik :p

 37. Maaike S
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Je ogen lijken wel iets groter wanneer je bredere wenkbrauwen hebt 😉

 38. Sylvia
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wow, coool!!Dat je haar hebt mogen ontmoeten!! Ik heb haar setje ook gehad, nouja, heb het nog maar heb permanente make up nu. Het was voor mij te veel werk met drie kleine kids (meisjes) om mijn wenkbrauwen te doen, nu gebruik ik wel altijd haar super fijne browgel, kost wel 25,50 euro,maar hij is erg fijn!(heb de doorzichtige).

  Natuurlijk moet ik wel de haartjes steeds bijwerken, dus misschien dat ik naar Rob peetom ga , die doen ook de anastacia brow behandeling.

  Erg leuk artikel!!

 39. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wat leuk, maaruh ik vind je brows echt niet mooi. Vind het een beetje nep ogen doordat ze zo blokkerig beginnen.

 40. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Het lijkt me echt een eer om door haar “behandeld” te worden zeg maar! Al vind ik jouw wenkbrauwen stiekem toch mooier als jij ze zelf hebt gedaan. Ik vind de vorm wel mooi, maar iets te dik denk ik. 🙂 Of ik ben gewoon gewend aan je eigen haha 😛

 41. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  ik vindt het heel erg mooi staat je ook heel erg goed.

 42. tina
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  super leuk! een vriendin van mij mocht haar ook interviewen voor dr stage!

 43. Klarieke
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Waaauww hoe cool is dat!
  Ik vind je wenkbrauwen wel groter. Ik weet het eigenlijk nog niet zo goed, het is nog even wennen denk ik haha

 44. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Haha, wat leuk om dit te lezen! Ze heeft het mooi gedaan,staat goed bij je!

 45. Annika
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  ik vind het er wel mooi uitzien! iets ‘natuurlijker’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *