Maybelline Fit Me Anti-Shine Stick Foundation

Door Nena – Maybelline heeft iets nieuws! Namelijk: Maybelline Fit Me Anti-Shine Stick Foundation. Een foundation in de vorm van een stick. En dat niet alleen, het zijn ook nog eens anti-shine sticks. Deze sticks garanderen een perfecte dekking zónder glans. De Fit Me stick heeft een crème geltextuur en verspreidt soepel over de huid. Vervolgens laat de foundation een mooie en matte poederfinish achter voor een natuurlijk glimvrij resultaat.

Fit me sticks 1

De kleuren worden onderverdeeld in drie verschillende huidtinten.

De sticks zijn verkrijgbaar in zes olievrije tinten, waarbij goed rekening is gehouden met verschillende huidskleuren.

huidskleuren

Heb je een lichte huid, dan zou je naar de kleurcodes kunnen kijken die in de honderd liggen. Heb je een medium huid, dan zijn de nummers in de tweehonderd waarschijnlijk geschikt voor jou. En heb je een donkere huid, dan passen de kleuren in de driehonderd beter bij je.

anti-glans kern

Elke Fit Me Anti-Shine Stick bevat een anti-glans kern die is samengesteld op basis van lichtgewicht poederdeeltjes die direct overtollig talg absorberen en een matte finish geven, ideaal voor vrouwen met een vette tot gecombineerde huid. De kern wordt omringd door een unieke gel foundation met 'glansvangers', voor een gelijkmatige dekking en pigmenten die op een natuurlijke manier aan de huid hechten zonder zwaar te voelen.

 De zes olievrije tinten

sticks 2

Links de twee kleuren voor de lichte huid: 115 en 120. In het midden de twee kleuren voor de medium huid: 220 en 250. En rechts de twee kleuren voor de donkere huid: 315 en 350.

De kleuren hebben niet alleen een nummer, maar ook een naam zodat je ze makkelijker kunt onthouden:

sticks 3

Van links naar rechts: 115 Ivory, 120 Classic Ivory, 220 Natural Beige, 250 Sun Beige, 315 Soft Honey en 355 Coconut.

Op onderstaande collage krijg je een nog betere indruk van de zes verschillende kleuren:

kleuren en nummers

Links de kleuren op papier. In het midden de kleuren van de foundation. En rechts de kleuren met omschrijving op de transparante dop.

Niet alleen de foundation zelf, maar ook de anti-glans kern bevat een iets andere tint en deze wordt naarmate de kleurcode oploopt steeds donkerder.

De swatches

swatches collage

Al direct bij het aanbrengen van de swatches merkte ik de fijne textuur. De sticks smeren erg soepel en zeer goed uit. In het begin is er nog een beetje een  glans, maar al snel zie je de matte poeder finish. Op de swatches lijken de kleuren vrij dekkend en zien ze er romiger uit dan ze zijn. Dat komt doordat ik meerdere laagjes heb aangebracht, zodat je de kleuren goed kunt zien. Voor het gezicht zou één laagje al voldoende moeten zijn. Bovendien oogt het met een enkel laagje op z'n natuurlijkst. De sticks zijn overigens geurloos, wat ik wel prettig vind.

Het gebruik van de Maybelline Fit Me Anti-Shine Stick Foundation

Allereerst heb ik gekeken welke kleur het beste bij mij past. Ik heb een lichte huid, maar vanwege mijn sproeten lijkt het toch meer een medium huid.

kleur bepalen en formaat

Na wat streepjes gezet te hebben op de binnenkant van mijn hand, kwam de kleur 250 Sun Beige het beste uit de test! Ik ben benieuwd naar hoe zuinig deze foundation stick in gebruik is, want zoals je aan het formaat kunt zien zijn de sticks niet heel groot. Ze bevatten 9 ml.

Je kunt de foundation het beste op de volgende manier aanbrengen:

voor, aanbrengen, na

Links draag ik geen makeup. In het midden breng ik de Foundation stick aan en rechts is het resultaat na gebruik.

“Breng Fit Me Anti-Shine Stick Foundation rechtstreeks aan op de huid waarbij je brede lijnen trekt over je voorhoofd, recht naar beneden langs de neusbrug, en dan op je wangen en de kin. Om de kleur één te laten worden met de tint van je huid werk je de foundationlijnen vervolgens met je vingertoppen uit, in cirkelvormige bewegingen. De foundation egaliseert snel en houdt glimplekken onder controle, zonder zwaar of vettig aan te voelen. Het resultaat een prachtige dekking met een natuurlijke, matte finish.”

Conclusie:
Zoals je op de foto's kunt zien heb ik de Fit Me Foundation op bovenstaande manier aangebracht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het resultaat inderdaad erg natuurlijk vind. Mijn hoofd glimt niet, dus de anti-glans kern werkt goed! Wat de dekking betreft vind ik hem meevallen, want je kan mijn sproeten nog prima door de foundation heen zien. Voor mij is dat een pluspunt, maar het kan zijn dat jij juist wat meer dekking zoekt. Hij egaliseert wel mooi en op een natuurlijke manier. Ik vind de stick redelijk zuinig in gebruik, want met het zetten van zo'n 6 strepen is dit het resultaat.

Concealer in plaats van foundation

Nou zal ik de  Fit Me Anti-Shine Sticks persoonlijk niet zo snel als foundation gebruiken, maar voornamelijk als concealer. Ik gebruik over het algemeen nooit concealer, omdat ik er heel anders uitzie zonder sproeten. Bovendien houd ik van mijn sproeten en hoef ik ze niet te verbergen.

oog closeup

Voor en na het gebruik van Sun Beige als concealer.

Ik breng de Fit Me Foundation Stick aan met een fijn kwastje, door rond mijn neusbrug en onder mijn oog allemaal kleine stipjes te zetten. Vervolgens smeer ik deze goed uit met mijn vingers om mijn donkere kringen te camoufleren. Voor dit gebruik vind ik de dekking erg goed!

Nog even een iets duidelijkere foto voor het totaal plaatje, wanneer je de  Fit Me Foundation Stick alleen als concealer gebruikt.

als concealer

Resultaat voor en na het gebruik van Sun Beige.

Op deze manier is de stick al helemaal zuinig in gebruik, want je hebt maar erg weinig nodig.

Daarnaast biedt deze formule voor mij toch wat extra's. Ik heb naast donkere kringen ook last van wat glimmende gebieden, voornamelijk op mijn voorhoofd en onder mijn ogen. Oké en als ik het heel warm heb glimt mijn hele gezicht! Voor 's avonds zou ik toch overwegen om de stick als foundation te gebruiken. Ik moet zelfs eerlijk zeggen dat naarmate ik de sticks aan het uitproberen was, hem voor steeds meer plekjes ging gebruiken!

Dit is de Fit Me Anti-Shine Stick Foundation alleen als concealer:

full face als concealer

Voor en na Sun Beige als concealer. Toch nog aardig wat glans, vooral richting mijn voorhoofd.

Ik ben Sun Beige ook als foundation gaan gebruik voor mijn glimmende probleem gebieden, zoals voornamelijk de huid direct boven mijn wenkbrauw.

PicMonkey Collage

Links geen Sun Beige op mijn voorhoofd, rechts met Sun Beige.

Zoals je op bovenstaande foto's kunt zien, werkt de anti-glans formule erg goed. Ik zal de Fit Me Anti-Shine dus ook zeker voor mijn glimmende zones blijven gebruiken!

Conclusie Maybelline Fit Me Anti-Shine Stick Foundation

Als foundation vind ik de sticks fijn in gebruik. Ze smeren goed uit, dekken redelijk tot goed en hebben een zeer natuurlijke finish. Een nadeel vind ik het formaat, want het is een relatief kleine stick om dagelijks je hele gezicht mee te behandelen. Daar vind ik ze dan toch iets te prijzig voor. Een ander klein nadeel dat ik heb ondervonden is de matte finish in combinatie met een droge huid (of droge plekjes). Velletjes worden namelijk iets beter geaccentueerd en dat wil je nou juist niet. Ik vind de matte poederfinish dus iets te poederig voor een droge huid. De oplossing is goed scrubben of een voedende dagcrème voor het aanbrengen van de foundation. Ik ben dus matig enthousiast.

Als concealer daarentegen ben ik razend enthousiast! Ik blijf de Fit Me Anti-Shine Stick stick gebruiken als concealer en op glimmende gebieden. De 'foundation' blijft gedurende de dag erg goed zitten. Ook wanneer je 10 kilometer in de regen hebt gefietst (jawel) laten de regendruppels geen rare strepen achter. Doordat je maar weinig nodig hebt, doe je er lekker lang mee. En vanwege zijn (dan ineens) handige formaat past hij gemakkelijk in je tas.

De Fit Me Anti-Shine Stick Foundation is sinds deze maand verkrijgbaar in zes olievrije tinten en kosten €14,29 per stuk.

Wat vinden jullie van de nieuwe formule van de Fit Me Anti-Shine Stick Foundation? Lijkt het je wat?

Liefs Nena

Volg je me al op Twitter: @nenaburger
Volg je me al op Instagram: @nenaburger

zp8497586rq

Volg:

78 Reacties

 1. Sanne
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Lijkt me fijn, maar het is wel prijziger!

 2. Yasmine
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Goeie review! Ik heb al best wat foundations gepobeerd, maar heb altyd moeite met de juiste kleur uitkiezen..

 3. axelle
  11 augustus 2013 / zondag, 11 augustus 2013

  kan je ze kopen in de kruidvat want ik heb het niet gelezen

 4. 11 augustus 2013 / zondag, 11 augustus 2013

  Ik zag deze foundation laatst in een beauty filmpje op youtube en ik werd gelijk benieuwd! Hij klinkt erg fijn!

 5. 10 augustus 2013 / zaterdag, 10 augustus 2013

  Ik vind classic ivory mooi! 🙂
  Fijne en uitgebreide review
  Zo’n stick lijkt me heel fijn voor onderweg. Wie weer ga ik deze wel halen.

 6. Lysanne
  10 augustus 2013 / zaterdag, 10 augustus 2013

  Bobbi Brown heeft ook een stick foundation, is heel fijn en naturel maar is een stuk duurder! Als ie op is ga ik die van Maybelline eens proberen!

 7. 9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Staat je goed leuk nieuw product;)

 8. Laura
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Wauw zo’n mooie wimpers!

 9. 9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Klinkt echt supergoed! Ik wil hem! Jammer dat er relatief weinig product in zit, want als je inderdaad je hele gezicht ermee doet zal hij snel op gaan. Toch denk ik wel dat ik hem ga kopen 🙂

 10. 9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Ik heb nog teveel jeugdtrauma’s met zulke sticks 😀

 11. Marjolein
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Ziet er goed uit alleen zou ik hm alleen als concealer gebruiken maar dan vind ik hm iets te duur.

 12. Valérie
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Ziet er goed uit. Als ik dit zo zie… Zou je toch ook best wel goed je gezicht kunnen shapen met dit product? Als je een donkere variant erbij pakt dan…

  • Nena
   Auteur
   9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

   Ja dat kan zeker goed met een donkere variant!

 13. 9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Poeder je na deze foundation dus niet meer af met een transparante poeder? Dat is wel ideaal! Maar ze zien er idd vrij klein uit voor die prijs..

 14. Lune
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Haha het moet even gezegd worden: het meisje met de medium huid heeft gewoon een lichtere huid dan die met de lichte huid! Of dat lijkt alleen voor mij zo 🙂

  Fijne review, ik denk dat ik hem als concealer ga halen/

 15. Siri
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Ik zou zelf de voorlaatste kleur moeten hebben, ik heb ong dezelfde huidskleur als Serena, maar ik vind het wel knap dat het model met de donkere huidskleur deze 315kleur ook draagt.. :p

  • B
   9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

   Haha idd, zij draagt gewoon 355 lijkt mij. 😉

 16. Milou
  9 augustus 2013 / vrijdag, 9 augustus 2013

  Leuk en goed artikel! En wauw wat een mooie ogen heb jij!!