Mascara Hacks | tips voor langere, vollere wimpers

De meeste vrouwen (en sommige mannen) brengen het elke dag aan; mascara. Eén van mijn favoriete make-up producten, want met een likje mascara zie je er al meteen wat frisser en lekker wakker uit, en bovendien accentueert het je ogen. En hee, die mogen natuurlijk best gezien worden!

Welke geniale tips & tricks bestaan er om ons leven nét even wat makkelijker en beter te maken op het gebied van mascara? Hoe maak je van je mascara een eyeliner, hoe zorg je er voor dat je mascara langer mee gaat, hoe creëer je vollere wimpers en helpt het écht om je mascara in je BH te stoppen voor gebruik?

Bekijk dit en meer in de video hieronder;

Hieronder nog even de 8 Mascara Hacks die voorbij komen in de video;

#1 Warm je mascara voor gebruik op in je BH
Deze beauty hack is nieuw voor me, maar ik heb het nu een aantal keer geprobeerd en ja, je mascara is iets minder droog en klonterig als het iets is opgewarmd door je lichaam. Het is wel even ‘koud’, maar zo ben je meteen goed wakker, en vooral als je mascara iets ouder is werkt dit prima! In de tussentijd poets je je tanden en breng je je foundation aan, dus het opwarmen kost je niet eens extra tijd in de ochtend.

#2 Mascara als eyeliner
Dit werkt echt perfect, zeker als je gewend bent aan gelliner. Haal een schuin eyeliner kwastje langs het borsteltje met mascara en breng je eyeliner aan zoals gebruikelijk. Ik heb waterproof mascara, dus als je hiermee eyeliner trekt blijft het ook nog eens zitten als een huis! Handig voor wanneer je eyeliner op is, of als je eens wilt experimenteren met gelliner.

#3 Buig je borsteltje
Buig de borstel van je mascara voor een iets makkelijker te hanteren en wendbaarder borsteltje. Ik denk dat dit vooral fijn is voor MUA die mascara bij anderen aanbrengen, want voor mij maakte dit buigen weinig verschil. Het verschilt denk ik per persoon, want als je ogen wat dieper in hun kassen liggen lijkt me dit juist een uitstekende oplossing om mascaravlekken te voorkomen.

#4 Eerst onder, dan boven
Om vlekkende mascara boven je ogen te voorkomen kun je beter eerst je onderste wimpers voorzien van mascara, en daarna je bovenste wimpers. Zeker als je mascara een beetje nattig is, en je lange wimpers hebt. Het is even wennen, maar je leert het jezelf uiteindelijk wel aan!

#5 Gebruik een lepeltje
Een andere manier om vlekken boven je ogen te voorkomen is om je ooglid te bedekken met een lepel voordat je mascara op je wimpers aanbrengt. Op deze manier voorzie je je wimpers van een goede laag mascara, worden ze mooi gesepareerd en voorkom je dus vlekken. Ideaal!

#6 Gebruik poeder voor meer volume
Vollere wimpers creëer je gemakkelijk en goedkoop door na de eerste laag mascara een dun laagje met poeder (translucent powder, babypoeder, meel) aan te brengen, alvorens je de tweede laag aanbrengt. Het werkt zeer goed! Het dunne laagje met fijn poeder zorgt zeker voor een vollere look. Echt een goede hack!

#7 Doe langer met je mascara
Is je mascara wat ouder aan het worden en is hij droog en klonterig (en bijna op?). Zet de huls dan in een glas met warm tot heet water, zodat de mascara wat opwarmt en vloeibaarder wordt. Leng de mascara vervolgens aan met enkele druppels oogdruppels (dit is veilig voor je ogen), even schudden om te mengen, en je mascara gaat weer wat langer mee! Ik denk dat je zo 1-3 weken langer met je mascara kunt doen. Scheelt weer centjes!

#8 Maak een spooly van je oude mascara
Als je mascara echt op is, maak het borsteltje dan goed schoon en recycle hem als spooly. Handig om klontjes mee uit je mascara te borstelen, maar ook als wenkbrauwborsteltje doet hij prima dienst. Waarom een spooly kopen als je hem ook gewoon gratis en voor niets kunt maken van een oude mascara?

Dit waren mijn Mascara Hacks, ik hoop dat jullie de video leuk vonden om te zien en dat jullie er wat aan hebben gehad! De meeste hacks zullen wel bekend zijn bij jullie, maar ik vond het toch erg leuk om ze op video aan jullie te laten zien, zodat je meteen het bijbehorende resultaat ziet.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. lisann
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  hallo Serena,

  Ik heb een hack voor mascara, vandaar dat ik het onder deze post doe.
  Misschien is het niet het gezondst voor je wimpers, maar bij mij werkt het en zien mijn wimpers er 10x beter uit dan voorheen!

  Ik heb wimpers die recht vooruit staan.
  met de wimperkruller lukt het wel maak na een paar laagjes mascara zijn ze weer net zo recht!
  ik heb iets ondekt.. ik dacht.. gellak voor je haar hmm.. dat moet dat ook werken voor je wimpers.
  Ik heb mijn wimpers gekruld en met een oud mascara borsteltje een beetje gellak over mijn wimpers gestreken.. even laten drogen en rustig mascara over je wimpers heen.
  je wimpers vallen niet meer terug en ze zijn meteen mooi in een waaiertje te zien.
  Bij het schoonmaken gbruik ik facewash van decubal en ik smeer mijn wimpers in met castoroil.
  ik heb bijna geen wimperuitval of afgebroken wimpers.. dit is voor mij echt een geweldige ontdekking en misschien voor de anderen ook.. vandaar dat ik het deel!

 2. Suzanne
  25 februari 2016 / donderdag, 25 februari 2016

  De hack voor de mascara in je bh stoppen is zo ontzettend handig! Ik vond namelijk altijd dat mijn mascara best wel klonterde en mijn wimpers aan elkaar liet plakken, maar sinds ik deze hack gebruik heb ik hier geen last meer van!

 3. Tio
  20 februari 2016 / zaterdag, 20 februari 2016

  Ze zeggen dat je de mascara nooit door een ander moet laten gebruiken i.v.m. de kans op ooginfectie. Voor perssonlijk gebruik maar hoe hebben die visagisten dat dan voor een persoon een mascara gebruiken en dan kunnen ze die moeilijk na een keer weg doen. Misschien kunstwimpers er op doen.

 4. Tio
  20 februari 2016 / zaterdag, 20 februari 2016

  Vroeger kreeg ik wel eens een uitnodiging op me op te laten maken met de nieuwste kleurtjes van Dior. Als die dan binnen waren dan belden ze mij op of ik hier ook mee opgemaakt wou worden. Het resultaat was perfect. Ik heb het idee dat ik het wat slordig en te haastig doe. Als ze mij hadden opgemaakt met de nieuwste kleurtjes van Christian Dior dan hield ik de make up heel lang op. Ik vond het bijna zonde om het er van af te halen. Je kreeg bij de vloeibare make up ook een spateltje bij van Christian Dior. Diegene die verbonden was aan die zaak en die me opmaakte zei dat ik net zo”n lelieblanke huid had die paste bij dat merk make up en dat was Christian Dior. Er was ook YSL, en daar was toen ook parfum van dat heette Opium. Sommigen zeggen dat ze dat merk al jaren gebruiken.

 5. Tio
  20 februari 2016 / zaterdag, 20 februari 2016

  Vroeger was er ook mascara en eyeliner. Dan kon je je opmaken zoals Twiggy of Nancy Spungen ex partner van Sid Vicious bassist van de sexpistols met tips er bij hoe je dat het beste kon doen. Soms staan er al hele jonge modellen op de cover van een blad zoals Vogue en Elle en Cosmopolitan Marie Claire. De franse versie van Vogue daar waren de modellen ook opgemaakt met Dior make up en oogschaduw. Modellen van 14, 15 jaar al op de cover van een blad of magazine. Zo op het eerste gezicht lijkt het alleen maar mooi zoals en wereld van glitter en glamour maar zij moeten er ook veel dingen voor laten. Het is een heel verschil als je je hebt opgemaakt of niet. Sommige mensen herken je niet meer terug als ze geen make up dragen want die zie je altijd zo en daar raak je aan gewend. Het is een wereld van verschil en je ziet er veel beter uit met make up op. Het hoeft niet zo heel veel of uitbundig te zijn, maar ook dat kan bijv. voor op een feestje of als je uitgaat. Ik had vaak het idee dat ik de make up te slordig opbracht of dat ik er te veel van op had. Laatst had ik een lippenstift op en iedereen keek om. Het was inderdaad een felle kleur lippenstift die ik op had. Het is een vorm van ontspanning. Er je best voor doen dat je weer goed voor de dag komt en dat mensen er hun best voor doen om dat zo goed mogelijk te doen waarbij zij hun tips en tricks delen. Ik heb het idee dat er veel is bijgekomen van sinds toen ik jong was. Micellair water en BB cream en Primer was er toen nog niet. En merken als Catrice en Nars en Urban Decay en Essence waren er toen ook nog niet. Ik heb echt het idee dat ik hier in achter op ben geraakt aangaande mijn kennis over make up. Ik weet nog wel wat concealer is en wat een highligter is, en waar dat voor is. Vroeger waren er ook budgetmerken zoals het Italiaanse cosmeticamerk Pupa en Miss Helen van de Hema en Invite en Theatre en Cover girl, dit merk was bij de supermarkt te koop namelijk de Nieuwe Weme. Ik had ook wel wat van Mary Quant Revlon en Sans soucis en Payot en Elizabeth Arden oogschaduw in een duodoosje met twee kleuren oogschaduw er in. het merk Shiseido weet ik me nog te herinneren en Lancaster en Guerlain en Estee Lauder en Chanel en Christian Dior en Clinique maar deze merken zijn er nu nog steeds. Ik heb bijna het idee dat ik een oma ben die vertelt want de volgende generatie is er nu die er over vertelt van wat er nu is en ik kan alleen maar over toen praten. Er was toen ook van die disco make up en de punk rage uit Engeland, en the New wave sound van Blondie. Blondie Debbie Harry had ook mooie make up op en het stond haar goed. Dit was toen echt nog in de eind zeventiger tachtiger jaren. Na de negentiger jaren heb ik niet zo veel meer met make up gedaan. Ik expirimenteerde wel eens. De kwaliteit wordt telkens beter en verfijnder. Je kunt nu de juiste foundation laten uitzoeken in Douglas en dat kon toen nog niet. In de tachtiger jaren werkten Parfumerieen nog zelfstandig en nu zijn het vaak allemaal Douglas en Ici Paris ketens geworden. Hier is nog maar een zelfstandige Drogist en homeopatheek en vroeger stonden er hier wel vijf. . . . .

 6. Noa
  19 februari 2016 / vrijdag, 19 februari 2016

  Haha, ik schrok een beetje toen je shirt omhoog deed. Wel handige tips!

 7. 19 februari 2016 / vrijdag, 19 februari 2016

  Leuke tips om te lezen, zoveel wat ik nog niet wist!

 8. 18 februari 2016 / donderdag, 18 februari 2016

  Die eerste tip ga ik zeker eens proberen 😉
  x

 9. Emma
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Kun je van tip 7 geen oogontsteking en bindvliesontsteking krijgen? Ik dacht dat omdat er bacteriën in je mascara komen te zitten je hem maar 3 tot 4 maanden mag gebruiken.

 10. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Ik ben geen beginner in mascara aanbrengen maar toch zaten er een aantal hele goede tips tussen, waar ik zelfs nog nooit van had gehoord! 😉

 11. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuke video Serena! Ik vind het zelf altijd heel erg moeilijk om te bepalen wanneer mijn mascara eigenlijk ‘op’ is. Is daar een soort van regeltje voor? Ik ga alleszins zeker tip 7 gebruiken om hen wat langer te kunnen gebruiken wanneer ze een beetje droog worden.

  xx B

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2016 / donderdag, 18 februari 2016

   Ze zeggen 3 maanden, maar je kunt er soms wel langer mee doen hoor, je merkt het vanzelf wanneer er weinig product meer af komt en de mascara zelf wat droger wordt. Ik zou het trucje met de oogdruppels maar 1 keer doen per mascara.

 12. Julie Tina
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Handig artikel! Bij die hack met het poeder zie je echt mooi resultaat, ga ik ook es uitproberen.

 13. Lisa
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Je kunt ipv oogdruppels ook lenzenvloeistof gebruiken, dit is veilig voor je ogen en het werkt perfect! Werkt ook bij dipbrow van anastasia en het kost maar n euro bij kruitvat.

 14. Emmelie
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Bijbehorende tip bij het gebogen borsteltje,
  als je het een tikkeltje buigt, tien graden ofzo, en dan in de huls doet, beetje ronddraaien, van de randen schrapen zeg maar, dan pak je heel veel mascara mee die anders aan de zijkant was blijven kleven. Probeer maar eens bij een doorzichtige huls, zoals bij eyebrow gel

 15. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Ik heb het best vaak dat mijn mascara afgeeft, omdat mijn wimpers nogal lang zijn! Dus goeie tip!

 16. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuke hacks allemaal, vooral die eyeliner deed ik vroeger ook. Maakt het gemakkelijk om het uit te testen 🙂 Die meel hack wil ik zeker proberen!
  xx

 17. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Fijne hacks, ik doe ook eerst altijd mijn onderste wimpers en dan de bovenste!

 18. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Die warmwatertruuk heb ik eens geprobeerd met oogschaduwbasis van HEMA (de applicator had een soort van tunneltje in het product gemaakt). Geen aanrader. :’) Het resulteerde enkel in een opgezwollen huls die niet eens meer volledig sloot. De flacon kon zo de vuilbak in…

 19. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuke hacks ! Mijn mascara als eyeliner gebruiken heb ik ook al gedaan in het verleden. Werkt prima in noodgevallen 🙂 !

 20. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  9: Doe een drupje kunsttranen of lenzenvloeistof bij te droge mascara om er wat langer mee te doen

 21. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  De oogdruppels in de mascara heb ik al een paar keer gedaan, werkt goed…leuk filmpje

 22. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Heel fijn dit soort tips 🙂 Je kunt het oude mascara borsteltje ook gebruiken om je lippen zachtjes mee te scrubben (ipv je tandenborstel).

 23. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Wat een geniale hacks! Ik ga mijn mascara vandaag eens opwarmen in mijn BH. Lekker frisjes met de metalen huls, maar ik ben benieuwd naar het resultaat. 🙂 Mijn wimpers verlengen door een poeder te gebruiken lijkt me ook erg fijn, dit moet ik onthouden.

 24. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Wat een leuke tips. Sommige ga ik echt zeker weten proberen en testen. Je hebt mij op ideeën gebracht. Liefs soraya

 25. Judith
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Jaaaa de mascara in je bh truc! Zo handig, geen gedoe met water enzo, wel een mascara die makkelijk aanbrengt.

 26. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Bij het opbrengen van mascara doe ik altijd eerst de bovenste wimpers en daarna de onderste. Ik zal de volgorde eens omdraaien. Een lepel gebruiken lijkt mij lastiger..

 27. Sjess
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Handige tips! Je kunt je mascara trouwens ook verdunnen met oogmake-up reiniger. Vooral handig bij waterproof mascara, want die is niet echt te verdunnen met oogdruppels ?.

 28. Dana
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuk! Die van het warme water is zeker goed om te weten, altijd fijn om net iets meer leven uit een geliefd product te halen.
  Ik denk dat een gebogen kwastje voornamelijk handig is als je iemand anders aan het opmaken bent, dat gaat voor mijn gevoel altijd net ietsje minder makkelijk dan bij jezelf.

 29. Petra
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  spooly :)))

 30. Petra
  17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuk hoor! Ik heb sinds kort ook een Chanel spoelie 😉

 31. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Met een aantal van deze tips was ik al bekend, maar met de tip om de huls van je mascara in heet water te zetten nog niet. Deze tip ga ik zeker toepassen, want voor mijn idee doe ik altijd erg kort met mijn (dure) mascara’s. Je mascara in je bh opearmen is nieuw voor mij. Ik denk niet dat ik deze tip ga toepassen. Wat ik altijd doe voor het aanbrengen is het borsteltje in een tissue drukken. Anders vind ik de hoeveelheid mascara die van het borsteltje afkomt teveel en het gaat ook klonteren tegen. De tip van de spooly pas ik ook altijd toe. Ik gebruik het borsteltje ook voor mijn wenkbrauwen.

  • Emmelie
   17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

   haha, als je de mascara meteen op een tissue eraf veegt, dan gaat zo’n mascara verpakking inderdaad snel op :’)

   • Roswitha
    17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

    Dat dacht ik ook 🙂

 32. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Leuk onderwerp weer! Mascara eerst onder en dan boven ben ik nu al een tijd gewend, ideaal!

 33. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Dat poeder ga ik eens proberen! En ik heb inderdaad ook wat mascaraborsteltjes in gebruik als spooly!

 34. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Oeh, die hack met poeder ga ik zeker eens proberen, ik ben benieuwd! Ik weet nog dat Essence ook een keer zo’n soort potje met vezels in het assortiment had, die je hetzelfde gebruikte als hoe jij hier de hack met het poeder beschreef. Van de vezels kreeg je alleen wel snel klontjes. Ik ben benieuwd naar de poedervariant! 😀

 35. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Fijne tips! Een aantal tips kende ik al, maar ook een paar nog niet, zoals die van het opwarmen.

 36. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Wat een handige tips! Veel van deze tips kende ik nog niet! Vooral het opwarmen ga ik een keer proberen

 37. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Je borsteltje gebruiken als spooly, hier heb ik echt nog nooit over nagedacht maar dat ga ik doen!

 38. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Wat een handig overzicht. De meeste tips kende ik al, maar het is toch fijn om ze ook daadwerkelijk op bewegend beeld te zien.

 39. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Wat een handige hacks! Ik ben heel benieuwd naar de hacks met poeder en het opwarmen. Wat ik trouwens echt zo fijn vind is dat jij je artikel ook uitschrijft naast het filmpje! In de ochtend heb ik zo weinig tijd om te kijken maar vanavond wel! Liefs!

 40. 17 februari 2016 / woensdag, 17 februari 2016

  Heel handig allemaal! Zo’n poedertje heb ik lange tijd gebruikt, een soort vezeltjes waren dat maar dat hielp perfect! Dat opwarmen ga ik straks direct testen, ben benieuwd;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *