Marks & Spencer food hall

Laatst ging ik ontbijten met Darcey omdat ze me wilde interviewen voor haar afstudeerstage. Als dank kreeg ik een pakketje met allemaal lekkere thee en koekjes van Marks & Spencer. “Vooral die rol is heerlijk” zei ze nog, “mijn zusje is er echt helemaal fan van”.

Nou. Ik nu ook!

marcs & spencer food_02Helaas is Marks & Spencer jaren geleden vertrokken uit Nederland, maar sinds vorig jaar is er eindelijk weer een filiaal geopend in Amsterdam (Kalverstraat 226) en dit jaar is er ook nog eens een groot filiaal geopend in Den Haag (Grote Marktstraat 32).

Het filiaal in Amsterdam is een soort e-boutique. Er is een kleine selectie in de winkel aanwezig en je kunt er online shoppen en het in dat filiaal laten bezorgen. Het grote filiaal in Den Haag is echter ‘volwaardig’ en bevat de volledige Europese collectie (in de UK is het aanbod groter). Vooral in de Food Hall moet je geweest zijn om je te vergapen aan al het lekkers wat er ligt! M&S staat namelijk echt bekend om hun geweldige food afdeling.

marcs & spencer food_01“Discover a delicious selection of our award-winning food and wines, including the sandwiches and prepared meals we’re famous for. From traditional British dishes, to the latest in international cuisine, our store brings the best of Marks & Spencer food to the Netherlands! It also contains a bakery and a Coffee-To-Go corner.”

Van Darcey kreeg ik drie soorten thee, een pak white chocolate & raspberry koekjes (sorry, die waren al op voordat ik er foto’s van kon maken, ze waren te lekker) en een apricot sponge roll. Alles is verpakt in hele mooie doosjes wat het extra leuk maakt om het cadeau te geven, of te krijgen!

Marks & Spencer thee

marcs & spencer food_08 Alleen al om de doosjes wil je dit in huis hebben! Wat een lieve kleurtjes en tekeningen. In elk doosje zitten 20 fairtrade theezakjes.

marcs & spencer food_06 White Tea and Raspberry bevat witte thee, hibiscus en frambozensmaak. De hibiscus kleurt de thee knalrood/roze en de smaak is mild en fruitig. Erg lekker!

marcs & spencer food_07 Organic Green Thee with Jasmine bevat groene thee met jasmijnblaadjes. Een lekkere groene thee met een bloemige jasmijnsmaak. Niet bitter, maar zacht op de tong.

marcs & spencer food_09Alle theezakjes zijn verpakt in een zakje (dus niet los in de doos) waardoor de thee extra vers en lekker blijft bewaard.

marcs & spencer food_10De theezakjes bevatten, net zoals die van Celestial Seasonings, geen touwtje. Ze zitten per twee aan elkaar, dus je moet ze van elkaar af scheuren. Deze verpakking is heel milieuvriendelijk, maar soms wel wat onhandig met het verwijderen van het zakje. Ik heb nu al meerdere keren bijna mijn vingers verbrand haha, ik moet het mezelf echt even aanleren om er een lepeltje bij te gebruiken!

De thee van Marks & Spencer is fairtrade, biologisch en verpakt in geweldige doosjes. De thee is erg lekker, maar zoals je kunt zien zijn het hele kleine, verpulverde theeblaadjes. Het is daarom niet te vergelijken met de Dilmah thee die ik laatst reviewde, of de thee van Tea Bar. Deze merken leveren hele luxe (en daarom ook relatief kostbare) kwaliteitsthee. De kwaliteit van de Marks & Spencer thee is wat lager, maar desalniettemin lekker en heel leuk om cadeau te geven!

Marks & Spencer Chai Teabags

marcs & spencer food_04 In een wederom prachtig doosje zitten maar liefst 50 Chai teabags.

marcs & spencer food_05 Deze chai tea bevat zwarte thee gemengd met gember, cardamom, kruidnagel, cassia (vergelijkbaar met kaneel) en allspice (piment). Het is een hele warme, kruidige thee die op de traditionele manier met melk gedronken moet worden.

marcs & spencer food_14Wat je doet is een pannetje melk op het vuur zetten met een zakje Chai tea erin. Breng het aan de kook, zoet het eventueel met wat suiker, en giet het in een kopje. Ook kun je een zakje thee trekken in heet water en er daarna melk aan toevoegen. Ik heb mijn eigen ‘no water chai’ gemaakt door een zakje chai in een pannetje melk te trekken en het geheel aan de kook te brengen. Hmmmmm, zo lekker!

Marks & Spencer Apricot Sponge Roll

marcs & spencer food_12Dit is werkelijk waar ZO ontzettend lekker. Heel zoet, lekker zacht en fluffy, het ziet er prachtig uit en je moet oppassen dat je je er niet misselijk aan eet! In deze doos zit een plastic zakje en daar zit de rol in. Je kunt de rol prachtig serveren op een mooi bordje. Geweldig voor feestjes of voor bij de thee (of High Tea).

marcs & spencer food_11 Kunnen jullie het ook al bijna proeven als je deze foto bekijkt?

marcs & spencer food_03 In eerste instantie dacht ik dat de rol een beetje droog zou zijn, maar niets is minder waar. Het is juist lekker zacht en juicy, en de binnenkant bevat een vulling van zoete abrikozenjam en smeuïge buttercream. Het is zoet, maar niet té zoet en de buitenkant bevat een knapperig laagje suiker. Hmmmm! Ik heb de helft opgegeten in mijn eentje. Ik kon gewoon niet stoppen, zo lekker!

marcs & spencer food_13Hier nog even de ingrediëntenlijst voor de mensen die rekening moeten houden met bepaalde ingrediënten of allergieën.

marcs & spencer food_02De prijzen weet ik niet omdat het een cadeautje was, maar ik denk dat je aan een paar euro per item moet denken. M&S is helemaal niet zo duur en ligt qua prijs misschien iets boven de prijzen van HEMA, even ter vergelijking.

Ik sta in elk geval op het punt om de trein naar Den Haag te pakken om een nieuwe Apricot Sponge Roll te halen, echt, zo lekker was het. En gewoon, omdat het leuk is om in een winkel te snuffelen die me aan London doet denken. Ik heb eigenlijk wel weer eens zin om naar London te gaan! Het is zo’n leuke stad.

Zijn jullie bekend met de producten uit de Food Hall van Marks & Spencer? En zo ja, welke producten kun jij van harte aanbevelen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. Rabia
  28 april 2014 / maandag, 28 april 2014

  Het is echt lekker je kan ze ook bij de dirk halen daar verkopen ze het al jaren

 2. Lara
  18 april 2014 / vrijdag, 18 april 2014

  Ohh, ik heb mezelf een hernia gezeuld aan allerlei lekkers toen ik voor de eerste keer naar de M&S in Den Haag ging! Maar de Chocolate Brownie Mini Bites blijven mijn ultieme favoriet, die kan ik je zeker aanraden!

 3. 16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

  Oh, wat ziet er echt heerlijk uit!

 4. 16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

  M&S is geweldig. Ik baal dan ook best wel dat er maar 1 grotere in NL is en dat ie ook nog helemaal in Den Haag zit… Ik heb vorig jaar drie maanden in Engeland stage gelopen en deed vaak mijn boodschappen bij M&S. Alles is daar zo leuk. Het assortiment is veel groter en je hebt er gewoon echt alles. Oh ik mis de M&S!

 5. 16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

  Oh zo lekker! Ik heb me tijdens de persopening van de M&S in Den Haag staan vergapen aan al dat lekkers in de Foodhall! Vooral die heerlijke chocolade en koekjes! De Green Tea jasmijn vind ik helemaal niet lekker helaas. Die abrikozen roll ziet er wel keilekker uit!

 6. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Haha, echt toevallig. Ik ging vh weekend richting Utrecht (vanuit R’dam) met de auto en bij het tankstation hadden ze een hele M&S mini supermarkt. Die rol had ik zeker meegnomen als ik ‘m had gezien!

 7. M.
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Serena,

  Er zit ook een M&S Food in het BP tankstation in Utrecht Lunetten. Voor jou maar een paar minuten met de auto of trein. Scheelt je weer een ritje naar Den Haag 😉

 8. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  hmm die thee lijkt me erg lekker!

 9. Snies
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ja de Marks & Spencers <3. Ik kom daar al vanaf klein meisje en heb er altijd zulke goede herinneringen aan. Ik ben dan ook weer helemaal in mijn nopjes met het filiaal in Den Haag. Ook kom ik bijna ieder jaar ivm familie wel in Engeland en ga altijd langs de M&S. Aanraders: de maaltijdsalades zijn goddelijk (en ik ben 'tegen' maaltijdsalades), crumpets, hun wijn en ze hebben heel veel glutenvrije producten. (Is sowieso een stuk beter aangegeven in Engeland; ook bv in restaurants) Qua kleding is hun basic collectie echt top en helemaal de ondergoed, pyama's etc. Het is voor de rest niet echt mega hip.

 10. Naomi
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  hmm, rolkoek, dat maakten we vroeger vaak. Is een leuk recept om een keer te proberen!

 11. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ik had er wel van gehoord, maar nog niks van gehad. Die rol lijkt mij zo lekker!!

 12. Femke
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Hey, ik kom regelmatig bij de m&s. Hij is er in veel tankstations op de snelweg.

 13. Gina
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ja de chai tea love it! Ik woon in Den Haag en ik kom tegenwoordig elke week bij de M&S om steeds wat nieuws uit te proberen. Die sponge roll moet ik dan ook nog maar een keer kopen!

 14. Nina
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Zo’n soort rol verkopen ze ook bij de action, die is ook zo goddelijk!

 15. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ik heb het geluk dat ik in Den Haag woon en ben daarom ook al vaker langs geweest, hun food hall is geweldig! Zoveel lekkere koekjes en chips en salades en thee… yum! 🙂

 16. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Vooral de thee ziet er erg lekker uit! Ik ben benieuwd hoe de Chai thee smaakt, ik ben echt gek op chai thee.

 17. Syl
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ik was bij de VIP-pre-openingen van Marks&Spencer in Den Haag! Het is echt geweldig! De kleding maar zeker ook de food-afdeling! Je hebt zelfs een uitgebreid pad met verse éénpersoonsmaaltijden en heel veel soorten vlees en Cheddarkaas! Oeeee!!!! Ik ben nu ook erg benieuwd geworden naar de Chai! Gelukkig is de reis niet zo ver.

  • Syl
   15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

   opening*

 18. Anne
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ik krijg spontaan honger van naar die rol te kijken! 🙂

 19. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Oke. FAN. Wil nu hebben. *kwijl*

 20. B
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Leuk! Ik koop daar altijd mijn eten.

 21. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Yummy! De cake ziet er lekker uit 🙂

 22. Annika
  15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Ooh die doosjes zijn zo lief!
  Als ik ooit verpakkingen voor eten zou moeten ontwerpen, zou ik theedoosjes gaan bedenken. Die zien er altijd zo vrolijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *