Deze make-up producten werden mij aangeraden door Douglas medewerkers

Stel, je bent op zoek naar een mooi cadeautje voor een échte make-up liefhebber, maar zelf heb je er de ballen verstand van. Dus je belt parfumerie Douglas voor wat gericht advies voordat je de winkel binnen loopt. Wat raden Douglas medewerkers van over het gehele land mij zoal aan?

“Ja, hallo? Met Dewi spreek je. Ik heb misschien een dom vraagje…. Mijn zus is echt ECHTE make-up freak, maar ik heb er ECHT geen verstand van, dus eh…. wat moet ik kopen? Het mogen best dure merken zijn.”

Douglas Utrecht Vredenburg

Via het magazijn werd ik doorgeschakeld naar de winkel. Hopend dat ik mijn tante niet aan de lijn zou krijgen (zij zou mijn stem meteen herkennen) wachtte ik af. Mijn ex-collega T. nam op. Shit, dat werd tricky. Spontaan zette ik een iets lagere stem op met een Utrecht accentje en een kleine slis. Het werkte.


Allereerst werd mij de Estee Lauder Blockbuster set aangeraden. Deze sets zijn erg in trek en vliegen de toonbank over, ondanks de prijs van €101,-. Deze set bevat echter heel veel luxe items waarmee je uiteindelijk een hele goede deal scoort;

– Estée Lauder Advanced Night Repair
– Estée Lauder Eye Makeup Remover
– Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Creme
– Estée Lauder Pure Color Envy Lipstick 440 Irresistable
– Estée Lauder Pure Color Envy Lipstick 340 Envious
– Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara
– Estée Lauder Color Envy Blush Palette
-2x Estée Lauder Pure Color Envy Oogschaduw palletten

Een bedrag van €101,- is natuurlijk best veel geld, maar als je kijkt wat je ervoor krijgt moet ik toegeven dat het inderdaad een prachtig cadeau is en dat de totale waarde van de items vele malen hoger ligt. Deze full size en travel size producten hebben makkelijk een winkelwaarde van het dubbele of driedubbele. De Blockbuster set is heel voordelig en scherp geprijsd en ik snap dat deze set mij werd aangeraden.


Toen ik aangaf dat €101,- iets boven mijn budget lag werd er meteen met me mee gedacht. T. gaf aan dat er nieuwe producten waren binnengekomen van Victoria Beckham, in samenwerking met Estee Lauder. De producten zagen er prachtig uit, heel luxe, en zouden zeker in de smaak vallen bij make-up lovers. Misschien dat 2 producten uit de lijn een mooi setje zouden vormen.

‘Ah, dat is die ene van de Spice Girls toch? Die nooit lacht!’ zei ik. Er werd vriendelijk teruggelachen vanaf de andere kant van de lijn. Als laatste tip kreeg ik de mascara’s van Lancôme, Yves Saint Laurent en Dior. ‘Daarmee sla je eigenlijk nooit de plank mis’.

Al met al een vriendelijk gesprek, er werd goed de tijd voor me genomen en er werd echt lief met me meegedacht. Top!

Douglas Den Bosch

Ook door de Douglas in Den Bosch werd ik heel vriendelijk te woord gestaan. Ik kreeg een aardig meisje aan de lijn die goed de tijd voor me nam. Ook hier werd mij de Blockbuster set van Estee Lauder aangeraden. Toen ik aangaf dat €101,- iets boven mijn budget lag werd ik gewezen op Chanel. Een mooie lipstick met een bijpassende blush of nagellak zou een mooi setje vormen voor een echte make-up lover die dol is op designer make-up! Ik moest dan wel even naar de winkel komen om samen een mooie kleur uit te zoeken. Al met al een leuk gesprek (je hoort het ook echt als mensen lachen tijdens het praten) en het meisje was erg geduldig.

Douglas Eindhoven

In Eindhoven kreeg ik een aardig meisje aan de lijn die na kort nadenken besloot dat ik voor een highlighter moest gaan. ‘Daar houden make-up lovers heel erg van!’. En welke ik dan moest hebben? De Shimmer Bricks van Bobbi Brown of een mooie highlighter van Dior. Lekker kort en bondig en heel kordaat, maar toch vriendelijk. Erg fijn, aangezien ik aan de telefoon aangaf dat ik helemaal clueless was en geen idee had wat ik moest halen.

Douglas Maastricht


Het gesprek met de medewerker van Douglas Maastricht ging iets moeizamer. De mevrouw wist niets te noemen, en vond dat ik eigenlijk gewoon naar de winkel moest komen. Dat is natuurlijk heel logisch, maar ik drong toch even aan om haar aanraders te weten te komen. Na wikken en wegen, een paar awkward stiltes en ‘ja….ja….ja…. dat is heel persoonlijk!’ en ‘hmmm… het is heel lastig….’ kreeg ik er uiteindelijk uit dat ik goede punten zou scoren met een Chanel lipstick, Chanel mascara of een Chanel Les 4 Ombres palette.

Douglas Rotterdam


Het meisje aan de andere kant van de lijn was EXTREEM enthousiast, lief en behulpzaam en begon meteen te ratelen. Met een lipstick van MAC zou ik sowieso goed zitten, maar er waren ook onlangs nieuws limited edition oogschaduwpalettes uitgekomen die helemaal te gek waren.


En als ik echt punten wilde scoren bij mijn beautyliefhebbende zus, moest ik dit weekend langskomen omdat de MAC Snowball collectie zou worden gelanceerd. Een hele gewilde LE collectie die altijd erg snel uitverkocht is, dus ik moest vroeg komen. Hele mooie producten met sneeuwvlokjes enzo.


Maar, met de Benefit wenkbrauwsetjes zou ik ook altijd goed zitten, en naast de wenkbrauwsetjes had Benefit ook nog andere leuke setjes in hele leuke verpakkingen die er gewoon leuk en schattig uitzien en erg leuk zijn om te geven als cadeautje.

Al met al een leuk en vriendelijk gesprek, en ook gewoon heel nuttig. Erg leuk om iemand zo enthousiast te horen praten over make-up! Ik hing op met een grote glimlach op mijn gezicht, dit meisje maakte me helemaal vrolijk.

Douglas Amsterdam

Ook in Amsterdam kreeg ik een enthousiaste medewerker aan de lijn die een hele waslijst opsomde. Wat dacht ik bijvoorbeeld van:

– de foundation primer van Smashbox
– een mooie highlighter, zoals de Bobbi Brown Shimmer Bricks
– de Porefessional van Benefit
– of een contour palette van Anastasia
– een beautyblender, hele handige tool
– of een reinigend Glamglow masker
– mascara’s die het altijd goed doen waren volgens haar de Estee lauder sumptious extreme mascara of de Bobbi Brown smokey eyes mascara

Om nog even extra te benadrukken dat ik een totale noob was op het gebied van beauty zei ik, ‘Bobby Brown, dat is toch die ene zanger, de ex-man van Whitney? Ik wist niet dat hij make-up verkocht, wat leuk!’ zei ik. De medewerker lachte vriendelijk en zei dat ze die vraag vaak kregen, maar dat het om een andere persoon ging.

Deze medewerker was heel behulpzaam, vriendelijk en leuk, ze nam goed de tijd voor me en het was vooral een zeer nuttig gesprek. Ik kreeg gewoon goed antwoord op de vraag.

Douglas Zwolle

Ook bij de Douglas in Zwolle werd ik doorverbonden met een superlief en vriendelijk meisje, die me erg enthousiast te woord stond. Ook hier werd de Blockbuster set van Estee Lauder aangeraden (mijn God, ik moet dat ding dus echt hebben nu he??).

Verder raadde ze me aan;
– MAC oogschaduwpaletten (die het meisje in Rotterdam me ook al aanraadde)
– MAC Snowball collectie (ik denk dat zij en het meisje in Rotterdam vriendinnen zijn, haha)
– Met de MAC soft and gentle highlighter zat ik altijd goed


Ik moest ook eens kijken naar de nieuwe kerstlooks van Chanel en Dior, waar prachtige LE items in zaten die perfect zijn voor beautyliefhebbers.

En natuurlijk zou ze zorgen dat ik goed werd geholpen als ik naar de winkel zou komen, dat er iemand zou zijn die met me mee zou lopen om me alles te laten zien wat ze had opgenoemd en dat het prachtig zou worden ingepakt.

Had bijna de neiging om in mijn auto naar Zwolle te rijden, zo lief was ze.

Douglas Groningen

De medewerker van Douglas Groningen wist niet zo goed wat ze met mijn vraag aan moest. Ik moest eigenlijk gewoon naar de winkel komen. Toen ik aangaf dat ik werkelijk niets wist van make-up en het dus geen zin had om advies te krijgen in de winkel, en gewoon van haar wilde weten wat ik moest kopen, kwam ze met ‘MAC lipsticks’. Ze wilde al bijna ophangen, maar ik gaf me nog niet gewonnen. ‘En als ik nu geen lipstick wil? Wat moet ik dan halen voor mijn zus?’ vroeg ik. ‘Ze is een echte make-up freak, ze houdt van alle mooie merken’.


Na lang nadenken kwam er toch iets meer informatie uit. Ik kon eens kijken naar mascara setjes van Lancôme of Clinique (waarbij dan een gratis oogpotloodje of oogmake-up reiniger zou zitten). ‘Niet zo heel spannend’ gaf ik aan. What else? Na nog eens lang nadenken opperde ze de Benefit wenkbrauwproducten of de Bobbi Brown Shimmer Bricks.

Ik vond het een moeizaam gesprek, ik kreeg het idee dat ze me niet echt te woord wilde staan of dat ze gewoon echt geen idee had wat ze me moest aanraden. Ze wilde me vooral de winkel in hebben. Toch kwam ze na lang doorvragen met enkele goede tips.

Douglas Leeuwarden

Toen ik de Douglas Leeuwarden belde kreeg ik iemand aan de lijn die nog aan het lunchen was en mij eigenlijk geen antwoord wilde geven. Ze zei letterlijk ‘ik kan je geen antwoord geven, je moet naar de winkel komen’. Op aandringen kwam ze toch met een antwoord op de proppen: de glow palettes van Bobbi Brown.

‘Heten die palettes écht glow palettes?’ vroeg ik. Want ik wist bijna zeker dat ze de Shimmer Bricks bedoelde. ‘Nee zo heten ze niet, maar ik kan even niet op de naam komen’. Ik hoorde wat geroezemoes op de achtergrond van waarschijnlijk een andere medewerker in de kantine die haar de juiste naam influisterde. ‘Shimmer Bricks, die bedoelde ik’. De medewerker wilde ophangen en mij niet aan de telefoon verder helpen, maar ik drong aan (tot twee keer toe) en toen antwoordde ze ‘ik drink even mijn laatste slok thee op en dan help ik je verder’.

Na een minuutje of 2 kreeg ik een andere medewerker aan de lijn.


Een hele vriendelijke en behulpzame meid, die mij super specifiek (want daar vroeg ik ook om) antwoord gaf. Ik kon kijken naar de Bobbi Brown Shimmer Bricks, en dan de kleur Pink Glow want die staat mooi bij iedereen. Matte lipsticks zijn ook erg mooi, en dan die van MAC in de kleuren Velvet Teddy of Rubby Woo. Dat was wel heel rood, maar een mooie klassieke kleur die iedereen flatterend zou staan. Ook de Benefit wenkbrauwpotloodjes waren erg in trek, de Gimme Brow. Ik kon ook kijken naar de Smashbox primer en dan de neutrale Photofinish, of naar de finishing sprays van zowel Smashbox of MAC. Dit meisje nam echt de tijd voor me en bleef de hele tijd lief en geduldig. Al met al ben ik toch nog goed geholpen.


Zo, nadat ik alle Douglas filialen in de grote steden van heel Nederland gebeld heb kan ik een goed beeld scheppen van de make-up producten die momenteel helemaal hot & happening zijn, en die ALTIJD goed zijn om cadeau te geven aan een echte make-up lover.

Hieronder de top 10 make-up producten volgens Douglas medewerkers;

1. Estee Lauder Blockbuster set
2. Bobbi Brown Shimmer Bricks
3. Benefit wenkbrauwproducten of -setjes
4. MAC lipsticks
5. MAC oogschaduwpaletten
6. MAC Snowball collectie
7. Smashbox foundation primer of finishing spray
8. Chanel kerstlook (lipstick, nagellak of Les 4 Ombres)
9. Victoria Beckham x Estee Lauder collectie
10. Bobbi Brown Smokey Eyes mascara

*disclaimer – dit artikel is niet geschreven om parfumerie Douglas en haar medewerkers te bekritiseren dan wel op te hemelen. De gesprekken tussen mij en de Douglas medewerkers zijn natuurlijk subjectief en bovendien momentopnames. Dit is gewoon puur een klein, persoonlijk onderzoekje die spontaan bij me opkwam. Ik hoop dat jullie het leuk en vermakelijk vonden om te lezen!

Wat is jouw leukste shop ervaring geweest met een medewerker? Deel het in de comments! En zou jij iets uit deze top 10 willen toevoegen aan je eigen stash?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

90 Reacties

 1. 28 november 2017 / dinsdag, 28 november 2017

  Wat een leuk idee om dit zo te doen! Er is ook best een leuke lijst uitgerold.

 2. 23 november 2017 / donderdag, 23 november 2017

  Wat een onwijs leuk artikel!

 3. 15 november 2017 / woensdag, 15 november 2017

  Leuk onderzoekje!

 4. Katrien
  12 november 2017 / zondag, 12 november 2017

  Leuk idee, mag je meer doen. Zie zo je wat er populair is of wat je goed cadeau kan geven ;)

 5. 11 november 2017 / zaterdag, 11 november 2017

  Wat een leuk en origineel idee! Beetje jammer dat de dame uit Groningen dan weer 1 van de minder behulpzame medewerksters was…?. Maar gelukkig zijn ze in de winkel zelf vaak wel erg behulpzaam en geduldig.

  En nu hebben wij gelijk wat cadeautips voor de komende feestdagen! Heel tof gedaan ??. Liefs, Peggy ?.

 6. Heleen
  11 november 2017 / zaterdag, 11 november 2017

  Dat was bij de MAC Counter in de Douglas in Zwolle.
  Daar wordt je echt altijd vriendelijk geholpen!

 7. Nicole
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Wat een leuk artikel! Dat van Bobby Brown vroeg ik me ook af (ex van Whitney?!) toen ik het merk net leerde kennen ;) Ik ga het liefst naar Ici Paris, voel me altijd zo oncomfortabel bij de Douglas, je wordt daar zo sneaky achtervolgd/in de gaten gehouden…

 8. 10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Bobbi Brown Shimmer bricks wil ik graag toevoegen aan mijn stash. Ik hoor er zoveel positieve verhalen over dat ik dit wel moet gaan kopen.

  • Femke
   12 november 2017 / zondag, 12 november 2017

   als ik eerlijk ben heb ik echt 46 euro verspilt. vind het een erg matige kwaliteit voor die prijs. Vind het erg vergelijkbaar met essence/catrice producten helaas

 9. Eva a
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Wist je trouwens dat Bobbi Brown HERSELF niet meer bij het merk zit?

 10. Suus
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook wel benieuwd hoe jij de top 10 voor beautylovers zou samenstellen.

 11. Indy
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Hee serena,
  Superleuk artikel !
  Ik had een vraagje ; zou je misschien een artikel willen schrijven over het I heart makeup rose gold palette ? Dat zou erg leuk zijn !
  Groetjes

 12. Rianne
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Leuk artikel, vaker doen!

  Mijn leukste shop ervaring was bij de Douglas in Gouda. Ik had zo’n gele pot van Clinique gekocht, een kleine versie om het eens te proberen. Maar eenmaal thuis bleek het helemaal geen pompflacon te zijn zoals ik deze in de winkel had getest. Super onhandig! Nu moest ik het product uit de opening schudden. Dus ik terug met de vraag of dat er misschien los bijverkocht werd.
  Dat was niet het geval maaaaaar… ik ben zo terug sprak de dame. Toen ze terug kwam zei ze dat ze even met jaar collega had gesproken en omdat ik een goede klant was geweest en ze me graag terug zou willen zien kreeg ik de tester uit de winkel van Clinique (de gele pot mét pompje) mee naar huis. Dat ding was enorm en voor meer dan de helft gevuld. Daar heb ik nog ruim een half jaar mee gedaan!
  Wat een top service. Sindsdien koop ik daar al mijn verzorgingsproducten. Een vaste klant erbij.

  Groetjes!

 13. Sara
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Leuk onderzoek, ook juist leuk om de reacties erbij te lezen. Voor veel meiden wel herkenbaar denk ik. Het is altijd spannend wie je treft bij de douglas, ofwel een spontaan persoon, maar bij ons in Laren NH ook wel arrogant. Soms lastig als ik de make-up van de winkelmedewerker niet mooi vindt en die persoon je dan moet helpen..
  Ik vermijd de winkel altijd en ga bijv liever naar de Chanel counter in de bijenkorf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *