MAC Atlantic Blue

Blauw op de ogen is erg gewaagd, maar je kan er alle kanten mee uit. Blauw met goud, bronze, groen, paars, zilver, zwart, noem maar op. Het is met bijna elke kleur te combineren. Vandaar dat een kleur als Atlantic Blue een hele goede aanvulling is voor mijn oogschaduw stash.

De pigmentatie van MAC Atlantic Blue, een matte eye shadow, viel me eerlijk gezegd tegen. Omdat het een matte finish heeft brengt het sowieso al wat ‘krijtig’ aan, maar zonder basis (bovenste streep) komt er amper kleur van af. Met basis (onderste streep) is het gelukkig wel een stuk feller. Als basis heb ik Shmink Color Lock gebruikt, een eyeshadowbase en kleurversterker in 1.
Op bovenstaande inspiratie foto’s is de kleur blauw nogal prominent aanwezig. Ik wilde deze kleur juist verwerken in een hele draagbare look, dus heb ik Atlantic Blue gecombineerd met een bronze kleur in en boven de crease. In mijn binnenste ooghoeken heb ik MAC reflects aangebracht in de kleur bronze, voor een mooi glittery accent. Mijn lippen zijn gewoon nude.
Blauw is opvallend, maar gecombineerd met goud en bronze is het zeer draagbaar. Deze kleurencombinatie vind ik zelfs iets ‘koningklijks’ hebben. Overigens is het met zilver ook echt prachtig! Combineer je het met kleuren als mosgroen en aubergine, dan heb je weliswaar een hele kleurige look, maar niet knallend en ook zeer geschikt voor everyday.
Ja, blauw is echt een kleur die je niet in eerste instantie zou gebruiken voor een dagelijkse look, maar het is eigenlijk zeer goed te combineren met andere kleuren. Ik vind dat elke oogschaduw liefhebber een felle blauwe kleur als deze zou moeten hebben, om lekker te combineren en te experimenteren. Vooral bij bruine ogen vind ik blauw echt fantastisch!Atlantic Blue van MAC zou ik qua pigmentatie niet persé aanraden, maar als je met losse pigmenten overweg kan, neem dan eens hier een kijkje.

Wat vinden jullie van blauwe oogschaduw?
Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *