M.A.C Year of the Snake

Geloven jullie in sterrenbeelden? Met mijn geboortedag van 4 september ben ik een Maagd. Bij Chinese sterrenbeelden werkt het iets anders, want zij kijken naar het geboortejaar in plaats van de geboortedag. Omdat ik ben geboren in 1984 ben ik volgens de Chinese horoscoop een Rat. Naast Rat zijn er nog 11 andere Chinese sterrenbeelden; Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Zoek je eigen Chinese sterrenbeeld op via deze tabel.

Het Chinese nieuwe jaar start dit jaar op 10 februari en 2013 is het jaar van de Slang. M.A.C Cosmetics heeft zich hierdoor laten inspireren en ontwikkelde de lijn ‘Year of the Snake’ die vanaf 26 januari verkrijgbaar zal zijn via maccosmetics.nl.

De collectie bestaat uit intense donkere en levendige kleuren afgewisseld met neutrale nudes. De lipsticks hebben een ‘sidderende’ glans en de poeders bevatten een mooie shimmer. Vooral de kartonnen verpakkingen stelen de show! Helemaal zwart met een metallic slangenontwerp in paars, goud en fuchsia. Ook in de producten zelf trekt het slangenthema zich door, want de pressed powders bevatten een prachtig slangenpatroon.

De Year of the Snake collectie bevat de volgende producten;

Large Eye Shadow €21 (3 gram)
De Year of the Snake collectie bevat de volgende vier oogschaduwkleuren;

 • Once Upon a Time… – een beige/lichtbruine kleur met een veluxe pearl finish
 • Aztec Brick – een frosted koperkleur met een veluxe pearl finish
 • Altered State – een diepe blauwpaarse kleur met een veluxe pearl finish.
 • Carbon – intens zwart met een matte finish

Zelf heb ik de kleur ‘Once Upon a Time…’. M.A.C omschrijft de kleur zelf als metallic vanilla, maar ik vind de kleur donkerder dan een vanillekleur, eerder beige of heel lichtbruin met een warme, gouden ondertoon. Het is een heel naturel kleurtje met een mooie glow.

Het pigment is goed en de textuur is fijn gepressed (niet kruimelig) en lekker zacht.

Pigment €21,50 (4,5 gram)
De felle, intense kleuren van de pigments steken mooi af bij de natuurlijke nudes uit deze collectie. De Year of the Snake collectie bevat de volgende twee pigments:

 • Brash & Bold – magenta (roze met een paarse ondertoon)
 • Push the Edge – intens paars met een zachte parelmoeren glans

Zelf heb ik de kleur ‘Push the Edge’, een intense dieppaarse kleur. Lekker knal! In het begin vond ik het moeilijk om met pigments te werken, maar nu ik eenmaal doorheb hoe het werkt is het eigenlijk heel simpel. Je kan er alle kanten mee op. Je kunt het gebruiken als (creamy) oogschaduw, maar ook als eyeliner, nagellak of zelfs als lipgloss! Hoe je dit doet leg ik uit in dit filmpje.

Omdat deze kleur zo lekker knallend is vind ik het mooi als accent in een ooglook. Bijvoorbeeld als lijntje onder het oog, of juist als strakke eyeliner boven het oog. In de crease is het ook erg mooi. Of gewoon lekker opvallend als paarse smokey. Deze kleur laat groene ogen knallen!

Lipstick €18,50 (3 gram)
Deze collectie bevat een perfecte nudekleur en twee sprekende knalkleuren;

 • Freckletone – een nudekleur met een frisse, peachy ondertoon en een lustre finish.
 • Plumful – een frisse, rijke plumkleur met een roze ondertoon en lustre finish
 • Cockney – een rode kleur met gele ondertoon en een sheer lustre finish.

Zelf heb ik de kleur ‘Freckletone’, een prachtige nude.

De lipstick is lekker creamy en hydraterend voor de lippen. De finish is superglossy, niet sheer, maar ook niet meteen dekkend. Ik moest een paar keer heen en weer over mijn lippen voor een dekkend resultaat. De kleur is nude, maar met een warme peachy ondertoon. Very pretty! ^^

Beauty Powder ‘Shell Pearl’ €24 (10 gram)
Ik weet zeker dat jullie verliefd worden op dit prachtige, zachte kleurtje. Shell Pearl heeft een frisse, perzikroze kleur met subtiele gouden shimmers. Een mooie kleur voor op de wangen.

Shell Pearl is goed gepigmenteerd, maar de kleur is nog best licht. Op mijn getinte huid is de blush daarom maar heel lichtjes te zien, maar voor de blankere huidjes is de kleur denk ik beter geschikt. De kleur is frisroze met een mooie, subtiele gouden glow.

Om de look compleet te maken bevat de Year of the Snake collectie naast deze producten ook een zwart Powerpoint Eye Pencil (€15,50) en een zwarte Zoom Lash Mascara (€17).

Hieronder draag ik de oogschaduw in ‘Once Upon a Time…’, het pigmentpoeder in ‘Push the Edge’, de lipstick in Freckletone en het beauty powder Shell Pearl:

De Year of the Snake collection van M.A.C Cosmetics is vanaf morgen (26 januari) exclusief verkrijgbaar via maccosmetics.nl. Het is een online exclusive, deze collectie komt dus niet bij de counters te liggen. Wil je iets uit deze collectie scoren zet morgenochtend dan maar vast je wekker!

Ik vind de verpakking en de kleuren prachtig, maar ik ben vooral erg te spreken over het paarse pigmentpoeder. Vochtig aangebracht is de kleur lekker intens (onder mijn oog), maar mooi geblend in de crease is de kleur een stuk subtieler en draagbaarder. Blenden gaat gemakkelijk en er valt eigenlijk best goed mee te werken, het is alleen even wennen.

Wat vinden jullie van deze collectie? En wat is jouw Chinese sterrenbeeld?

Until next time,
Serena Verbon

P.S. Mijn stagiaire Eline heeft een enquete gemaakt met vragen over Beautylab en we stellen het erg op prijs als jullie die voor ons zouden willen invullen. Het kost je maximaal 2 minuten! De enquete vind je hier. Alvast bedankt! ^^

 

Volg:

91 Reacties

 1. Miranda
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Ik ben een Kreeft en mijn Chinese horoscoop ben ik een Os ..

 2. Zelda
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Jammer genoeg kan mag ik geen make-up op internet kopen : (

 3. Zelda
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Ik ben een Paard : P
  Mooie Make-up

 4. 27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Wauw dat patroontje in die lipstick!

 5. Jamie.
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ik vind die pigments erg mooi !. Maar ook best wel prijzig.

  Maar je ooglook is echt MOOOOOI !!

 6. Catho
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  Wauw, je zou het allemaal alleen al voor de verpakkingen kopen!
  En ik heb de enquête ingevuld ;-)

 7. Jill
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  niet echt mijn ding deze collectie.. Heb de enquete ingevuld :) ooh waar heb je die leuke sweater van? x

 8. Fieke
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  Mooie producten! Ik heb de enquete ingevuld.

 9. Wendy
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  Ik vind de lipsticks echt prachtig! Ik wilde net de Plumful lipstick gaan bestellen maar helaas de collectie staat nog niet online. Hopelijk komen ze snel online!

 10. Soum
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  Mooi ! Vooral de verpakking van de lippenstift is erg uniek ! Mooie trui trouwens ;)

 11. 26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  ik ben op 10 februari jarig én mijn chinese sterrenbeeld is SLANG ! hoe toevallig is dat?? volgensmij gaat dit echt mijn jaar worden !

 12. Helena
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  zo mooi, dit staat je echt goed, subtiel, zacht maar toch bijzonder.

 13. Jaimy
  26 januari 2013 / zaterdag, 26 januari 2013

  wauw mooie verpakkingen! ik ben ook maagd als sterrenbeeld en bij de Chinese sterenbeelden ben ik ook een slang.

 14. francesca
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Het is een leuke collectie en de kleuren zijn wel mijn smaak. Toevallig ben ook een slang. Ik heb btw de enquête ook ingevuld.

 15. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Prachtige collectie & mooie look :D x

 16. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Die slangenprintjes op de doosjes en de producten zijn echt prachtig. Dit is echt een mooie collectie met leuke kleuren. Een van mijn favoriete MAC lippenstiften is Plumful, ik zit echt te twijfelen of ik niet alvast een nieuwe moet halen met dat leuke slangenprintje want mijne is bijna op. Dat pigment, Push The Edge ziet er ook fantastisch uit maar ik heb al zoveel paarse producten dat ik het eigenlijk niet nodig heb.

 17. Steffie
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik ben Draak ^^ En collectie is echt super!

 18. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  whoo ik ben 5 september jarig wat mij ook maagd maakt, haha. mooie producten!

 19. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  De verpakkingen van deze collectie zijn echt too die for, echt prachtig. Dat pigment staat echt geweldig bij je!

 20. Amber
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Wauw die paarse look vind ik echt super mooi bij je staan!

 21. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  ik vind het een heel leuke collectie ! xoxo

 22. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Wauw, Shell Pearl is echt prachtig, ben inderdaad gelijk verliefd geworden..

 23. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik geloof er niet in. Maar deze collectie van MAC is prachtig! en je ooglook is erg mooi gelukt (ps: je wondje geneest mooi!)

 24. isa
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Gave trui heb je aan!

 25. Britt
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Mooie collectie! Vooral die paarse pigment! Zelf ben ik Ram, en een draak als Chinees sterrenbeeld

 26. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik kan niet wachten tot de collectie online staat! Ik sta al de hele week te trappelen om de beauty powder te bestellen!

 27. lady
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Mooie look, paars staat je goed.

 28. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik vind het zo’n mooie collectie!! :) Alleen jammer dat het zo duur is.. Maja voor kwaliteit betaal je ;)

 29. Muriël
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Hele mooie producten!!! De doosjes alleen al zijn super gaaf. Ik vind sowieso de producten van M.A.C heel goed. En nu met deze lijn ben ik helemaal fan! <3

 30. Syl
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik ben een draak. *Proud*
  Mooie lijn deze keer.

 31. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  De verpakkingen vind ik erg mooi en het slangenprintje al helemaal! Maar de producten zelf trekken me niet zo heel erg aan. Nee, ik sta morgen niet in de virtuele wachtrij. :)

 32. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Oeh, ik ben in het jaar van de Draak geboren.. klinkt spannend.
  Leuke collectie, jammer dat het er zo mooi uit ziet, zonde om te gebruiken.

 33. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik vind het leuk dat je naast de swatches ook altijd een look laat zien, iets wat ik vaak mis bij andere blogs.

 34. 25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Wat een prachtige collectie! Helaas wilt mijn bankrekening niet meewerken maar anders had ik sowieso de lipstick ‘Plumful’ gekocht!
  Verder mooi geschreven en heb je mooie, duidelijke foto’s gemaakt!

  Lots of love,
  Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *