Zijn de luxe haarproducten van Ouai echt zo goed?

Toen mijn zusjes en ik laatst in Parijs waren snapten we er geen bal van. Op straat kwamen we talloze vrouwen tegen die in een gewone spijkerbroek liepen met daarin een heel normaal T-shirt gestopt. Slechts een vleugje make-up droegen ze, en hun haren zagen eruit alsof ze zo uit bed waren gerold. Niets bijzonders, zou je denken. En toch.. waren ze zó stijlvol. Hoe deze Parijse vrouwen het doen, geen idee, maar die Parijse allure waar iedereen het altijd over heeft IS REAL.

jen-atkin-headshot-hiresHun geheim? Volgens celebrity haarstyliste Jen Atkin zit het in hun kapsel. Vorig jaar lanceerde ze haar eigen haarverzorgingslijn genaamd Ouai. Dit spreek je uit als ‘way’ oftewel het Franse woord voor ‘ja’, maar dan uitgesproken met het Parijse accent.

“OUAI MEANS YES, IN THAT CASUAL, PARISIAN WAY. IT’S ABOUT SAYING YES TO REAL HAIR FOR REAL LIFE. AND TO LOOKING CHIC, NO MATTER HOW MANY FOLLOWERS YOU HAVE.”

ouai haircare review_ - 4Dat de producten van Ouai er tof uitzien is een feit, ze komen daarom ook regelmatig voorbij op mooie Instagram flatlays. Maar is het ook écht goed spul? Ik was reuze benieuwd en stond te popelen om wat producten te proberen. Onder het mom van ‘if it’s good enough for Kim Kardashian, it’s good enough for me‘ plaatste ik mijn bestelling op Beautybay.com.

Ik bestelde de clean shampoo, smooth conditioner, soft mousse en texturizing hair spray, probeerde alles 3 maanden lang uit en hieronder deel ik graag mijn bevindingen.

De verpakking

ouai haircare review_ - 1Ja, het oog wilt ook wat, toch? En ik kan niet anders zeggen dan dat ik de producten prachtig vind om te zien. Ze zien er clean, stylish, mega Instagrammable en luxueus uit. De shampoo’s en conditioners hebben zelfs hexagon-vormige dopjes, super trendy! Ze staan erg mooi in mijn nisje in de douche en matchen mooi bij de marmeren tegels. Bij de producten van Ouai krijg ik hetzelfde gevoel als bij de geurkaarsen van Diptyque of make-up van Chanel, het straalt gewoon luxe uit en maakt alles in één klap chique. Ik houd er van!

De ingrediënten

ouai haircare review_ - 2De shampoo’s en conditioners van Ouai bevatten geen parabenen (een groep conserveringsmiddelen waar mensen soms gevoelig op kunnen reageren) en ook geen sulfaten. De twee meest bekende sulfaten zijn SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate). Deze twee tensiden zijn zeer krachtige reinigers die je huid strippen van hun natuurlijke oliën, resulterend in een droge en geïrriteerde (hoofd)huid. Niet iedereen is hier gevoelig voor, ikzelf bijvoorbeeld niet, maar toch merk ik dat er veel mensen zijn die desondanks sulfaten in shampoo’s willen vermijden. Het is gewoon net iets milder en zachter voor je hoofdhuid, en het zorgt er tevens voor dat je geverfde haarkleur langer mooi blijft.

Wat de producten van Ouai wél bevatten is een uniek Smart Technology complex, maar nergens is te vinden wat dat precies inhoudt. Als ik naar de ingrediëntenlijsten kijk (die lekker makkelijk op de officiële website te vinden zijn) zie ik wel heel veel fijne, verzorgende ingrediënten staan. Denk aan glycerine, kokosnootwater, gehydroliseerde keratine, gehydroliseerde plantaardige eiwitten, een mix aan aminozuren, Cetrimonium Chloride en Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride. Het is een hele waslijst, maar ik zie er niets ‘geks’ of schadelijks tussen staan, eigenlijk alleen maar heel veel voedende, plantaardige ingrediënten. De producten van Ouai bevatten overigens wel siliconen en parfum.

De geur

ouai haircare review_ - 3Ik weet dat parfum niet nodig is in haarverzorgings- en haarstylingproducten, sterker nog, parfum heeft een uitdrogende werking. MAAR, ik denk dat de geur van de producten van Ouai toch wel hun sterkste punt is. De geur is namelijk zo onwijs VERSLAVEND lekker! Ik zweer het jullie, als Jen Atkin de geur van de shampoo uitbrengt als parfum sla ik er meteen liters van in. LI-TERS.

Ik weet dat er mensen zijn die liever parfum vermijden of die er geen bal om geven, maar weet je, als ik dan toch wat meer voor een shampoo betaal, wil ik ook gewoon dat ‘ie lekker ruikt. En met de producten van Ouai merk ik aan mezelf dat ik nét iets langer onder de douche sta, mijn hoofd inmasseer met de shampoo en écht aan het genieten ben. Ik geniet. De geur van de shampoo ruikt als een weelderig, luxe parfum. Zo eentje die je alleen bij Skins kunt kopen. En dat is toch wel dat beetje luxe dat je verwacht van zo’n shampoo, of wat je soms gewoon nodig hebt, zo in de vroege ochtend of na een lange dag.

Maar hoe ruikt het dan, Sereen? Nou, het grappige is dat de geur van de shampoo en de conditioner verschillen. Ik vind persoonlijk de shampoo het lekkerste ruiken. De shampoo bevat een mix aan geurnoten van de Turkse roos, Lelie, Iriswortel, Witte Muskus, Sambac Jasmijn en Italiaanse citroen. Echt helemaal in mijn straatje deze geur, want ik ben dol op muskus en bloemige geuren. Het ruikt zo zacht, clean, bloemig, poederig zoet en zacht. Als ik mijn haren heb gewassen krijg ik ook altijd complimentjes van George. En zelf ruik ik zo nu en dan een vleugje van mijn eigen haar en dan denk ik ‘wow!’. Ook de haarstylingsproducten ruiken naar deze geur.

De conditioner ruikt iets frisser, fruitiger en iets kruidiger, het bevat geurnoten van Bergamot (citrusvrucht), Sandelhout, Amber, Patchouli en Cederhout. Het is een heerlijke warme, maar toch ook citrusfrisse geur. Echt heerlijk! Maar… ik ben persoonlijk toch meer fan van de floral-musky geur van de shampoo.

Lang verhaal kort: de producten van Ouai ruiken goddelijk lekker en ik durf zelfs te zeggen dat het de lekkerst ruikende haarproducten zijn die ik OOIT heb gebruikt in mijn leven. Ze laten je haren zachtjes nageuren, dus het is niet zo sterk geparfumeerd dat je een hele walm aan geuren achterlaat, maar echt precies genoeg.

Het resultaat

ouai haircare review_ - 7 ouai haircare review_ - 6 De verpakking is minimalistisch en chique, de geur van de producten is to die for, maar hoe is het resultaat? Wat doet dit spul nu precies met je haren? Maakt het je haren echt zo amazing en effortless chic? De hamvraag luidt natuurlijk: zie ik er met deze producten uit als een échte Parisienne?

Nou, niet echt. Maar dat heeft misschien meer te maken met mijn kapsel (ik ben achteraf gezien toch niet zo heel tevreden met mijn laatste verf- en knipbeurten en ik kan wel weer een Olaplexje gebruiken). De Clean Shampoo zorgt bij mij voor wat volume bovenop, dat is mooi, en het maakt mijn haren goed schoon en zorgt ervoor dat het de komende 4 dagen niet gewassen hoeft te worden. Het is een superfijne, sulfaatvrije shampoo die ook nog eens lekker ruikt. Mijn haren gaan er ook echt supermooi van glanzen.

ouai haircare review_ - 9 ouai haircare review_ - 8De conditioner is voedend, maar voor mijn stugge, frizzy haren niet voedend genoeg. Ik heb meer siliconen of gewoon zwaarder geschut (haarmaskers?) nodig om het er minder droog uit te laten zien. Ik vind namelijk dat mijn haren er op de foto nog steeds vrij droog uitzien. Het houdt de haren wel lekker luchtig, dus dit is volgens mij een hele fijne conditioner voor mensen met fijn of dun haar. Voor mij is het echter niet voedend genoeg merkte ik.

ouai texturizing sprayDe mousse doet zijn werk, maar vind ik niet beter werken dan welke mousse dan ook. Hij ruikt natuurlijk superlekker, dat wel, en je hebt weinig nodig voor een goed resultaat, maar ik ben er niet heel erg van onder de indruk.

De Texturizing Hairspray, daarentegen, die vind ik geweldig. Hierboven op de foto heb ik mijn haren na het douchen op droog haar gespoten en KIJK wat een volume. Deze spray is een mix tussen droogshampoo en haarspray en is daarmee te vergelijken met mijn geliefde Bumble & Bumble Dryspun finish spray. Maar, de geur van Ouai vind ik persoonlijk lekkerder én hij is een stukje goedkoper. Wel moet je er ook heel veel van sprayen om dit volume te creëren, dus erg lang gaat ‘ie in mijn geval niet mee… dat is dan weer jammer. Toch heb ik het idee dat hij iets zuiniger is in gebruik vergeleken met die van Bumble & Bumle. Dus, hier ben ik toch wel erg over te spreken! Als je van veel volume bovenop houdt, is dit product zeker de moeite waard om eens te gebruiken.

Conclusie

ouai haircare review_ - 5De producten van Ouai zien er schitterend uit, ruiken AMAZING (maar écht AMAZING!), maar de werking verschilt een beetje per product en per persoon. Ik ben heel tevreden over de sulfaatvrije shampoo, want het maakt mijn haren goed schoon, houdt ze lekker luchtig en zorgt zelfs voor wat volume. Wat ik fijn vind is dat ik mijn haren met gemak om de 4-5 dagen kan wassen. Sommige shampoo’s maken mijn haren sneller vet, en bij deze heb ik juist het tegenovergestelde. De fles is bijna op, dus ik ga zeker opnieuw bestellen. De conditioner is voor mij niet voedend genoeg, dus die zal ik niet opnieuw bestellen. Misschien als Ouai met een grote pot haarmasker komt (nu hebben ze alleen haarmasker in zakjes) dat ik me daar wel aan durf te wagen. Wat de stylingproducten betreft, ben ik niet zo onder de indruk van de soft mousse. Die is gewoon net zoals elke andere mousse die ik ooit heb geprobeerd. De Texturizing Hairspray is echter een toppertje! Daar ga ik, samen met de shampoo, meteen 3 nieuwe flessen van inslaan. Ik vind het spul namelijk helemaal te gek!

Ik ben al met al best te spreken over Ouai. Ik heb niet het idee dat het een hype is, of dat Jen Atkin alleen goed verkoopt omdat ze toevallig haarstyliste is van de Kardashians en Chrissy Teigen. Ik geloof oprecht dat ze goede research heeft gedaan en dat ze hard heeft gewerkt om goede, kwalitatieve producten op de markt te zetten, dat ze luistert naar feedback en zelf haar eigen grootste criticus is. Ik vind het knap dat je op zo’n jonge leeftijd al een hele business weet op te zetten. Petje af voor Jen! En ondanks dat ik niet zo te spreken ben over de mousse en de conditioner, wil ik toch graag andere producten proberen, Zo zag ik dat Ouai net een nieuw product heeft uitgebracht, de dry shampoo foam. Daar ben ik héél benieuwd naar. Ik denk dat dit spul geen witte waas oplevert dus dat is ideaal!

ouai haircare review_ - 1Nou, ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze review over de producten van Ouai. Mocht je nu benieuwd geworden zijn, je bestelt de producten gemakkelijk via de UK webshop Beautybay.com, maar er is een grotere keuze aan producten via de officiële website TheOuai.com. De producten zijn zo rond de €20,- per stuk. Dat is niet goedkoop, maar in mijn ogen nog best betaalbaar. Zeker omdat het hier toch om luxe producten gaat.

Ik ben heel benieuwd of jullie al bekend waren met de producten van Ouai? En zo nee, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. 17 februari 2020 / maandag, 17 februari 2020

  De geur van Ouai is inderdaad geweldig! Of ze ook daadwerkelijk verschil geven aan je haar, viel het tegen. Ik vind de thuisbehandeling van olaplex veel betere resultaten bieden als het gaat om de gezondheid van het haar. Kwestie van voorkeur natuurlijk!

 2. Jes
  4 mei 2017 / donderdag, 4 mei 2017

  Leuke review. Ik heb in Londen de shampoo gekocht. Nog niet gebruikt dus ik ben erg benieuwd. Spijt dat ik de texturiser heb laten staan.
  Vraag; welke mooie lippenstift draag je op deze foto’s? Prachtige kleur!!

 3. cha*
  14 april 2017 / vrijdag, 14 april 2017

  Het merk subtil is erg goed en eens niet zo duur…. Voor ons haar 🙂

 4. Shiwani
  14 april 2017 / vrijdag, 14 april 2017

  Ik was echt benieuwd naar deze producten nu weet ik wat ik niet en wel moet halen

 5. 13 april 2017 / donderdag, 13 april 2017

  Leuke review! Ik houd van de Bumble & Bumble Dry Spun spray, dus nu ben ik heel benieuwd naar deze van Ouai! Misschien als de fles op is probeer ik deze van Ouai.

 6. 13 april 2017 / donderdag, 13 april 2017

  Ik ken dit merk al via de Kardashians, Jen is namelijk hun persoonlijke stylist voor hun haar! Ook werkt zij nauw samen met Charlotte Tillbury, super goed doet ze het. Ik was al bekend met enkele producten en eerlijk, ik wil ze zooooo graag uitproberen! Enige nadeel is dat het inderdaad best prijzig is ): De Textuur Spray is een hele goeie product van haar, super om te horen dat het ook voor jou werkt! Zelf wil ik heel graag haar nieuwe Droogshampoo in mousse vorm uitproberen. Een heel nieuw concept van droogshampoo ipv een spray en je kan het goed inmasseren.

 7. Sanne
  12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Hoi,

  “Wil” is een onregelmatig werkwoord.
  Het ‘het oog wilt ook wat’ klopt taaltechnisch niet.
  Tip voor de volgende keer

  • Tt
   12 april 2023 / woensdag, 12 april 2023

   Wil is geen werkwoord, willen is het werkwoord 😉

 8. Janine
  12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Waar kan je het in Parijs kopen?

 9. 12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Ik heb onlangs de shampoo bij een vriendin gebruikt en mijn haar was zo ongelofelijk zacht! Mijn haren bleven er vier dagen goed uitzien – wat bij andere shampoo’s maar 2 of 3 dagen is. Ik vond mijn haar er ook wel iets weelderiger uitzien, dat komt misschien omdat ik heel fijn haar heb. En de geur is inderdaad GE-WEL-DIG! Ze verkopen ‘m hier in Antwerpen al en binnenkort normaal online, dus fingers crossed dat dat zeer vlug gaat zijn! Ik wil deze shampoo nu haha 😀

 10. 12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  De prijs valt me mee. Na jouw beschrijving van de geur wil ik hem ook hebben. Lijkt me echt iets voor mij.

 11. 12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Jaaaaaaaa! Hier was ik zo benieuwd naar!!! Ik ga ze halen, misschien ook een beetje omdat je vermeld dat het mooi staat bij marmeren tegels en ze een hexagon dopje hebben (dat is precies hoe mijn nieuwe badkamer er uit komt te zien, marmer en hexagon 😉 Ik ben nu al fan 🙂 Ik heb laatst wel gemerkt dat ik 20 dollar aan duty en taxes moest betalen bij beautybay, dat is wel jammer! x

  • Siri
   12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

   20 dollar? Beautybay is een webshop uit de UK en daarbij worden dus ook geen invoerrechten gerekend. Weet je het zeker?

  • Tt
   12 april 2023 / woensdag, 12 april 2023

   Gewoon bij de Bijenkorf te koop..

 12. 12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Die spray lijkt mij erg fijn en daar heb ik ook andere goede reviews over gelezen! De andere producten kende ik nog niet dus leuk dat je er over schrijft! De verpakking is echt mooi 🙂

 13. 11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Gossiemikkie, wat een heerlijke opbouw. Zonder te hebben gelezen of het werkt had je me al.. Mooie verpakking, goddelijke geur, ik ben om❤

 14. Denise
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Wauw! Die shampoo wil ik zeker eens proberen!!!
  Ik heb ook mijn haar geblondeerd onderin en het is echt heel snel droog!
  Ik gebruik haarolie van chi en een 3 minute mask van aussie. Daarmee houd ik mijn haar zacht en soepel.

  X

 15. Lau
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Ik heb het idee dat de hardheid van het water daar anders is, dat heeft echt invloed op je haar! Heb ik zelf toch wel een keer heel duidelijk gemerkt, verschilt toch per land en zo…

  • Lousaa
   12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

   Per land en per stad, ja. Merk ik altijd op vakantie en bij weekendjes weg, in Groningen zit mn haar beter dan in Amersfoort.

   • Amelie
    12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

    In Groningen zit meer kalk in het water en dat maakt mijn haar stugger en daardoor minder slap, klopt wel inderdaad.

   • Serena
    Auteur
    12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

    Volgens mij staat Houten bekend om het feit dat er hier veel kalk in het water zit, ja! Hoe vochtig het buiten is maakt ook al veel verschil. Zo zitten Tara’s haren veel beter en minder frizzy in vochtige, warme landen (zoals Gambia). Je merkt duidelijk verschil!

 16. Ier
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Ook al eens gekeken naar Mill Creek Biotene-H-24- shampoo en conditioner? Te bestellen op iherb en de helft goedkoper.
  Voelt ook wel luxe aan, volgens mij zonder parabenen en SLS en maakt mijn fijne haar toch echt een stuk voller en minder snel vet.
  Als ik jou zo hoor over deze lijn, doet het me ergens wel denken aan de Mill Creek. Ook talloze positieve reviews online! En misschien leuk voor een review?
  Geen

  • Serena
   Auteur
   12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

   hi Ier, ik ga meteen een kijkje nemen, sounds good! Wat vind je van hun conditioner, is die wel voedend genoeg? Ook voor mijn haren? Ik heb echt zwaar geschut nodig hoor..

  • marrie
   12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

   Ze hebben nu een setje met shampoo, conditioner en lotion voor euro 17,83 en een kortingscode van euro 4,71. Verzendkosten 6,75.

 17. Lynn Seveke
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  De flesjes zien er erg mooi uit, maar niet helemaal overuigd idd of ze nu echt je haar heel veel anders doe uitzien dan n normale shampoo. Alhoewel, de frranse look iw natuurlijk ook wel wat droog/ out of bed, geen verzorgde victoria secret krullen!

 18. 11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Ben nu ook mega benieuwd naar de geur. Ik heb zwak voor haarproducten die heel lekker ruiken! Ik heb nu een zilvershampoo die een echte ‘kappersgeur’ heeft. Nom!

 19. 11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Ze verzenden helaas van de de officiële niet naar nederland 🙁

 20. 11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Nu ben ik wel heel benieuwd naar de geuren van die producten!

 21. Carina
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Jammer van de parfum en siliconen. Ik spuit mijn parfum altijd in mijn haar (op mn huid irriteert het) dus dan is een shampoo zonder parfum wel een must. En siliconen maken mijn haar sneller vettig dus die vermijd ik ook. Verder klinkt het wel aardig al geef ik zelf niet zoveel geld uit aan haarproducten, koop er liever een mooie lippenstift van.

 22. Nicole
  11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

  Nou inderdaad mooie verpakkingen, simpel en stylish!
  Mag ik vragen welk parfum je tegenwoordig draagt?

  • Serena
   Auteur
   11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

   hi Nicole,
   ik draag een parfum van Lancaster (die ruikt precies zoals hun zonnebrand, heerlijk!), maar ook Narciso Rodriquez ‘her’ en de Molecule 01 blijven favoriet, en tegenwoordig draag ik ook Dior Blooming Bouquet.

   • Nicole
    13 april 2017 / donderdag, 13 april 2017

    Dank je voor je reactie! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *