Luxe Body Oils

Laatst hoorde ik dat slechts één op de 20 Nederlandse vrouwen zichzelf insmeert met een bodylotion of -cream. “Zo weinig” dacht ik, om me een seconde later meteen te bedenken dat ik tot de vrouwengroep behoor die zich inderdaad niet insmeert. Shame on me! Of nou ja, het is ook zo’n tijdrovend klusje en ik heb het geluk dat ik geen hele droge huid heb. Maar goed, dat mag eigenlijk geen excuus zijn. We moeten ons lichaam goed verzorgen, vind ik.

luxury body oils_01Nu het zonnetje echter wat meer gaat schijnen loop ik wat vaker rond in (koker)rokken en dan is het toch eigenlijk wel een must om in elk geval mijn benen in te smeren. Een gezonde, glanzende huid ziet er verzorgd uit en ik moet er niet aan denken om droge knietjes te showen. Mijn nieuwe voornemen is dus om me elke dag na het douchen in te smeren met een verzorgend bodyproduct.

luxury body oils_03 Nu ben ik nooit een groot fan geweest van bodylotion en body cream. Ik weet niet, het is zo dik en plakkerig en omdat ik geen droge huid heb, heb ik het gevoel dat het bij mij niet zo snel intrekt als zou moeten. Alleen Vaseline Spray & Go vind ik fijn, omdat dit snel (en leuk) aanbrengt en razendsnel intrekt.

luxury body oils_02Wat ik echter wel heel lekker vind, zijn body oils. De laatste tijd heb ik hele prachtige body oils toegestuurd gekregen en ik vind ze echt helemaal het einde! Het voelt gewoon zo weldadig om me na het douchen in te smeren met deze geurende oliën. Wat een luxe! Het voelt gewoon wat lichter en frisser aan dan een bodylotion. En dat niet alleen, het trekt heel snel in mijn huid en het geurt nog subtiel na. En de flacons staan uiteraard erg mooi te pronken op mijn wastafelplankje.

Qua prijskaartje is het wel even een ander verhaal dan een grote fles bodylotion van de drogist, maar juist omdat het zo’n luxe is om me met deze producten in te smeren, doe ik het. Het is echt even een verwenmomentje en daarom blijf ik het ook volhouden. Gek hoe dat soms werkt! Gelukkig zijn body oils heel zuinig in gebruik, je kunt er maanden mee doen.

Een tip is om je lichaam direct na het douchen in te smeren. Dep je lichaam lichtjes droog zodat het nog een beetje vochtig is en spray de olie op je huid. Op deze manier heb je én minder olie nodig (dus doe je er nog zuiniger mee) en ben je snel genoeg om het vocht in je huid te ‘locken’ voordat het verdampt.

Biotherm Oil & Tonic

luxury body oils_04 Oil & Tonic van Biotherm is een tweefasige olie in een glazen fles. Je moet de flacon daarom even schudden voor gebruik, en daarna kun je het op je lichaam sprayen met de handige verstuiver. Het is een niet-vette en niet-plakkerige olie, het voelt heel lichtjes aan op je huid, echt als een tweede huid.

luxury body oils_05 Voor het schudden.

luxury body oils_06Na het schudden.

luxury body oils_07 Deze olie verstuift heel gelijkmatig en je hebt echt maar weinig nodig. Het versmelt meteen met je huid en trekt er direct in wanneer je het lichtjes inmasseert. Heerlijk spul! Ik kan me meteen aankleden! Mijn huid ziet er meteen gehydrateerd en soepel uit, met een mooi glansje. Trouwens, ook ideaal voor mijn voeten. Het trekt zo snel in dat ik niet bang hoef te zijn dat ik uitglij over mijn laminaat.

Maar wat vooral heel lekker is, is de geur. Het heeft de geur van zoete, rijpe sinaasappels. Heel verkwikkend en energiek. De geur blijft nog best sterk nageuren op de huid waardoor een parfum niet per se nodig is, maar als je je nog extra zou willen parfumeren dan zou ik een bijpassend parfum nemen met citrusgeuren of in elk geval sinaasappel of mandarijn in de top.

Biotherm Oil & Tonic kost €42 (100ml) en is reeds te koop bij de parfumerie en luxe drogist.

Chanel Coco Mademoiselle Velvet Body Oil

luxury body oils_08 Een tijdje terug reviewde ik de bijpassende bath- & bodyproducten en toen vertelde ik al dat ik heel graag de Velvet Body Oil erbij wilde hebben om het ritueel compleet te maken. Chanel had dat gelezen en was zo lief om mij de body oil op te sturen als bedankje voor de review. Dankjewel, Chanel!

Nu kan ik lekker douchen met de Coco Mademoiselle Scented Foam Bath, vervolgens scrub ik mijn vochtige huid heel mild met de Gentle Body Exfoliant en als laatste hydrateer ik mijn huid met de Velvet Body Oil. Door al deze subtiele laagjes geparfumeerde bath- & bodyproducten ruik ik aan het einde van dit ritueel heerlijk naar Coco Mademoiselle. Niet zo sterk, maar ook weer niet zo subtiel. En het blijft echt de hele dag als een waasje om me heen hangen, trekt een beetje in mijn kleding, I love it!

luxury body oils_09 Hieronder nog even mijn geuromschrijving van Coco Mademoiselle;

Coco Mademoiselle bevat sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem en bergamot in de topnoot. Heel fris, fruitig, opwekkend en citrusachtig. In het hart bevinden zich de bloemige geuren van mimosa, jasmijn, Turkse roos en ylang ylang. Dit maakt het parfum een stuk vrouwelijker, poederachtiger en geeft het een exotische vibe. De basis bestaat uit zwoele, kruidige en zoete geuren van tonkaboon, patchouli, opopanax (myrrh, een harssoort), vanille, vetiver en witte muskus. Voor mij ruikt Coco Mademoiselle erg elegant en classy, maar dan met een iets jongere, speelsere ondertoon. Heel exotisch, warm en sensueel. Onwijs verleidelijk en een tikje kruidig en zoet.

luxury body oils_10 De flacon van Coco Mademoiselle is van hard plastic. Daar geef ik zelf eigenlijk wel de voorkeur aan, omdat het toch in je badkamer staat en daar sta je met blote voeten, dus ik moet er niet aan denken dat een glazen flacon kapot valt en dat je tussen de glasscherven valt. Heel fijn dus, dat deze van plastic is.

Ook heeft deze flacon een handige verstuiver, waarmee je de olie gelijkmatig over je lichaam kunt verdelen, zonder dat je te veel opsprayt. De velvet body oil plakt niet, is niet vettig en trekt razendsnel in. Mijn huid is zacht, soepel en glanzend na gebruik en het geurt heerlijk naar Coco Mademoiselle. Hmmm! Ik kan direct in mijn kleding schieten. Deze olie is geparfumeerd genoeg als losstaand product, maar nog lekkerder in combinatie met andere Coco Mademoiselle producten. Ik vind het zelf juist fijn om het te combineren zodat ik het parfum kan ‘layeren’.

Coco Mademoiselle Velvet Body Oil kost €51 (momenteel afgeprijsd naar €38,25 via Bijenkorf.nl zag ik) voor 200 ml. 

Bulgari Omnia Indian Garnet Beauty Oil

luxury body oils_11 De laatste luxe body oil die ik met jullie wil bespreken is de beauty oil van Bulgari in de geur Omnia Indian Garnet. Deze olie zit in een glazen fles en heeft geen handige verstuiver, wat het iets lastiger maakt om de olie te verdelen over mijn lichaam.  Wanneer ik de fles op de kop houd om de olie in mijn handen te gieten schiet het er niet meteen vol uit, maar druppelt het er juist rustigjes uit, soms moet je zelfs een beetje schudden. Dat is fijn, want het is altijd zonde wanneer je per ongeluk te veel product zou gebruiken!

bvlgari omnia indian garnet_6Hieronder nog even mijn geuromschrijving van Omnia Indian Garnet;

Indian Garnet opent fris, maar ook bloemig. De friszure geuren van mandarijntjes is duidelijk waarneembaar, maar de geur van Indiase saffraan – wat in feite krokussen zijn – ruik je ook meteen heel erg goed. Het is een frisse, lichte en sprankelende mix van geuren.

Naar het hart toe komen de lichte, bloemige geuren van osmanthus en tuberoos erbij, waardoor het geheel bloemiger, romiger en iets zoeter wordt. Weelderig en teer tegelijkertijd. Op dit punt ruikt Indian Garnet heel elegant, vrouwelijk, maar ook vertrouwd en opwekkend. Heel sprankelend en transparant. Pure lente en zonneschijn.

De basis bestaat uit hele warme en zwoele Indische houtnoten gemengd met de sexy geur van amber. Na een tijdje ruik je de basis wat beter en veranderd Indian Garnet in een hele vertrouwde, warme geur met vleugjes van bloemen, een zweempje citrus en sappigheid en een tikje oriëntaals. Het maakt Indian Garnet tot een zacht en elegant parfum, heel zacht, sensueel en exotisch, maar ook fris en opwekkend.

luxury body oils_12Vervolgens masseer ik de olie in mijn huid, waar het ook meteen intrekt. Het is echt een droge, snel intrekkende olie, niet plakkerig en niet vettig. Mijn huid is meteen zacht en gehydrateerd met wederom een mooi, gezond glansje. Deze olie is vrij sterk geparfumeerd, waardoor je het net als de Velvet Body Oil van Coco Mademoiselle, ook prima als losstaand product zou kunnen gebruiken. Ideaal voor de mensen die niet van parfum houden (te sterk), maar wel graag hun lichaam verzorgen met geurende producten.

Bulgari Omnia Indian Garnet Beauty Oil kost €37,80 (100 ml) en is reeds te koop via de parfumerie en luxe drogist.

luxury body oils_02Al deze luxe body oils trekken razendsnel in, maken mijn huid zacht en soepel en geven het een lekkere, geparfumeerde geur die goed blijft hangen op mijn huid. Ik kan na het inmasseren direct in mijn kleding schieten, de olie is niet plakkerig of vettig (je moet niet te veel gebruiken, het is heel zuinig in gebruik).

De Biotherm flacon ligt het prettigst in de hand en heeft de fijnste verstuiver, maar ik vind het fijn dat de flacon van Chanel van plastic is in plaats van glas. De flacon van Bulgari is het meest onhandig omdat deze geen verstuiver heeft. In combinatie met de ronde, glazen flacon kan het toch een beetje slippery gaan worden. In verhouding is de velvet body oil van Chanel trouwens het voordeligst. Chanel! Wie had dat gedacht?

Smeren jullie je lichaam in na het douchen? En waar ligt jullie voorkeur; een body lotion, body cream of body oil?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

 1. Renee
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Vooral de Biotherm Oil&Tonic lijkt mij wel wat!
  Maar ik woon in België en vroeg me af of je misschien
  weet waar ik deze kan vinden?

  Ik hou van je reviews!

 2. 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Ik ben 1 van de 20 die zich wel altijd insmeert, op dit moment gebruik in de body oil spray van therme. Heerlijk!

 3. Jiamin
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Ik heb het zo dat ik me wel insmeer. maar echt ontyfelijk erger aan dat ALLEMAAL nog vettig blijft, ook vaseline ook die van bodyshop. voorbeeld : je gaat met je vinger over je ingesmeerde huid en drukt je vinger op glas of spiegel. Zodra het vettig is en je afdruk ziet is het slecht. mijn mening. Oil ga ik sws niet gebruiken, IK HAAT OLIE. Ik vind het zo erg moeilijk om het bijv af te wassen van mn vingers en bah, ik krijg gwn rillingen ervan als ik eraan denk. vettige handen waar water overheen glijd. Alhoevel de chanel olie wel leuk is 🙂

  • 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

   Als ik gewoon mijn vinger op de spiegel druk zie je dat ook hoor.

 4. Judith
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Sinds ik mijn eigen producten maak koop ik eigenlijk niks meer aan body smeersels. In de winter gebruik ik bodybutter en nu het warmer wordt oliën. <3

 5. Talitha
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Ik ben gek op smeersels voor mijn lichaam! Rituals en The Body Shop hebben ook fijne olies voor het lichaam. Die zijn gelukkig wat betaalbaarder.

 6. 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Hoi,

  Sinds ik me niet meer was met zeep vanwege allergie, heb ik ook geen droge huid meer. Ik smeer dus eigenlijk ook niet meer na het douchen. Ik was altijd fan van Palmer’s, die ruikt een beetje naar chocola. Maar ik denk dat ik toch ook maar eens een olie ga proberen. Die flacons zullen inderdaad erg mooi in de badkamer staan!

 7. Wendy
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  ik herken de liefde voor bodyolie…. ben ook geen fan van bodylotion vanwege het plakken.
  Maar…. deze zijn zo duur :-(.
  Zou leuk zijn als je binnenkort een artikeltje maakt met budgetvarianten. Of een DIY bodyolie!! dàt zou helemaal cool zijn 🙂

 8. 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Goh, dat maar één op de twintig vrouwen zich insmeert…Ik had een hoger aantal verwacht. Ik behoor tot de groep die zich wel insmeert. Als ik dat niet doe, gaat mijn huid gedurende de dag jeuken, omdat ‘ie dan toch wat droog begint te worden. Je laat fijne & mooie producten zien. Maar, een olie is niets voor mij: té vettig.

  • Serena
   Auteur
   6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

   Dit zijn ‘droge’ oliën die juist helemaal niet vettig aanvoelen en naar mijn idee sneller intrekken dan bodylotions en -creams. Als je een keer een tester tegenkomt in de parfumerie, echt eens even proberen! Je zal verrast zijn! 🙂

 9. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat een prachtige producten, lijken mij erg fijn!

 10. Judith
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Elke avond Dove body lotion!

 11. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ze lijken me heerlijk! Ideaal om mooie, zomerse benen mee te creëren.

 12. Annika
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Die van Biotherm lijkt me erg lekker! Ik hou wel van die citrusgeurtjes.
  Normaal gesproken smeer ik me trouwens niet in. Alleen na het scheren, dan gebruik ik de grapefruit bodybutter van the body shop.

 13. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik gebruik een body olie van Sothys. Helaas zit daar ook een aardig prijsje aan, dus steeds een nieuwe kopen zit er voor mij niet in. Maar oh oh, wat is die heerlijk! De geur, het resultaat.. Mijn huid wordt er echt super zacht van. Het maakt het insmeren echt een luxe moment!

 14. Syl
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Eigenlijk doe ik dat alleen in de zomer…oeps

 15. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat een handig en duidelijk artikel ! Ik hou zelf niet zo van body oils, vind het altijd zo viezig aanvoelen op mijn huid. Maar ik hou juist wel van bodylotion 🙂

  X

 16. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Prachtige producten!
  En de geuren klinken echt heel goed!
  Ik smeer mij gewoon in met een simpele body lotion van Nivea

  Liefs,
  Karlien

 17. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat beschrijf jij de geuren ongelooflijk goed. Dat is erg fijn om te lezen.
  De flacon van Biotherm spreekt mij het meeste aan. Het product lijkt mij erg fijn in gebruik.

 18. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Klinkt erg goed! Heb echt last van droge benen.

 19. Yvonne
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik smeer me regelmatig in met bodylotion, want ik heb een droge huid. Ik heb alleen nog nooit body oils geprobeerd. Ze lijken me heel fijn!

 20. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat een heerlijke producten allemaal. Vooral de Coco Mademoiselle lijkt me super! Een luxe traktatie voor je lichaam. Heerlijk! XX

 21. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Oowhh die olies lijken mij echt zó heerlijk! Zelf probeer ik mij zo vaak mogelijk in te smeren, maar helaas gaat dat toch niet aktojd

 22. Cindy
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ooooooh ik wil biotherm. Helaas wat te prijzig nu ‘baal’

 23. Lady
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Na het douchen gebruik ik altijd bodybutters en dan gewoon ondergoed aan doen en dan de rest van me routine doen en op het laatst kleding aantrekken.

 24. Ingrid
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik smeer echt altijd! In de winter met bodybutter Mei Dao van Rituals en in de zomer met mijn aftersun uit Bonaire, elke keer weer een flashback naar het mooie eiland door dat geurtje..(altijd als mijn vriendin uit Bonaire overkomt neemt ze weer een voorraadje voor mij mee) Mmm

 25. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Deze klinken erg goed, ik smeer me aak om de dag in

 26. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik smeer mijn lichaam iedere morgen na het douchen in. Vervolgens trek ik mijn lingerie en een badjas aan. Deze zit lekker luchtig en zo heeft mijn bodylotion genoeg tijd om in te trekken. Ik zou er overigens totaal geen bezwaar tegen hebben om met met die oliën die jij hier laat zien in te smeren. Wat een prachtige producten. Ze stralen echt luxe uit. Hmmm.

 27. Kayleigh
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik hou eigenlijk net als jou niet van dikke plakkerige body lotions of butters. Ik wil ook graag dat het snel intrekt, de Vaseline spray heb ik ook gebruikt, maar verspilt teveel product en laat een gladde vloer achter vind ik. Zelf gebruik ik op dit moment body serum van Therme Zen White Lotus, love de geur.

  Coco mademoiselle is ook een favoriete geur van mij. Dus die wil ik wil bestellen. Klopt het dat het een limited edition is, staar bij de beschrijving op de Bijenkorf site?

  De andere body oils lijken me ook lekker, zal ik zeker onthouden.

  • Kayleigh
   5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

   Never mind, found it. Net als de andere bad producten uit je Chanel review dus ook limited 🙁

 28. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik heb een heel erg fijne amandelolie van Primavera die ik wel gebruik op droge plekjes

 29. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat een super leuke blog! Ik kwam er toevallig op omdat ik googlede naar mooie wittenagelak! Ha ha, gevonden dus! Leuk X

 30. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Elke dag smeer ik mijzelf in met een body butter of met een bodylotion. Heb ook een body oil maar mijn voorkeur gaat toch meer uit naar een lekkere body butter/creme. Heb redelijk veel verschillende. 😉

 31. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  |Ik gebruik het liefst bodybutter ik vind het heerlijk en word er enorm blij van:D

 32. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Mmm, wat een prachtige producten! Als ik de tijd heb of als ik een Treat-Yo-Self momentje heb dan vind ik het heerlijke om me na het douchen in te smeren met een luxe product! Lotion, cream, butter of olie, dat maakt me niet uit! Het gaat mij meer om gewoon even lekker tijd voor jezelf te maken en jezelf eens een keer te verwennen! 🙂

 33. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Klinkt heel goed allemaal! Ik wil ook nog een keer een body oil proberen(:

 34. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik smeer vooral met de intensive rescue van vaseline. Die helpt toch het beste tegen mijn droge huid. Maar vaak vlak voordat ik naar buiten ga in een rok smeer ik het in met de olie van Yves rocher voor een glowy skin.

 35. Elmira
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik smeer de laatste tijd met babyolie. Ook olie en een stuk goedkoper 🙂 Het fijnste van olie vind ik dat het niet ‘koud’ voelt op je huid, kan daar slecht tegen na een lekkere warme douche!

 36. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Klinkt allemaal erg fijn. De verpakkingen vind ik ook érg mooi.

 37. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Lijken mij heerlijke producten!

 38. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Klinkt als fijn producten! Ik smeer me wel eens in met bodylotion/butter, soms heb ik een periode dat ik het ‘netjes bijhoud’, en dan heb ik weer een periode dat ik me niet meer zo vaak insmeer. Ik zit op dit moment in zo’n periode! Dus hierbij ook meteen thanks voor de reminder;)

  x

 39. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  heb net de anti age olie van collistar aangeschaft en moet m nog testen. Anders was ik echt voor de Biotherm gegaan.

 40. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  coco chanel is echt mijn all time favoriet. de and ere body oils zien er ook erg goed uit, ben altijd wel in voor nieuwe merken testen!
  XOXO esmee

 41. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Fijn en duidelijk artikel! 🙂 Ik gebruik na het douchen eigenlijk altijd een body butter..

 42. Hoi
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Fijn, ik kan het artikel weer lezen! Bodyoils lijken me wel fijn.

 43. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ohh het ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ben gek op body oils, en zelf gebruik ik Amandelolie, of babyolie van verschillende merken. Echt een aanrader!

 44. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik ben hooked aan de Kneip amandelbloesemolie. Heerlijke geur en doet haar werk prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *