Coco Mademoiselle Bath & Body

Als beautyblogger en beautylover heb ik zowel budgetproducten als high end producten in mijn toilettasje en badkamertafeltje staan. En hoewel ik groot aanhanger ben van de ‘treat yo self’ mentaliteit verwen ik me zelden met iets écht luxueus voor in bad of onder de douche. Toen ik van Chanel een grote pot Gentle Body Exfoliant en een megagrote fles Scented Foam Bath ontving wist ik dan ook niet wat me overkwam. Mijn eerste reactie was om het niet te gebruiken, want zonde.

Toch werd ik een beetje nieuwsgierig naar deze Coco Mademoiselle Bath & Body producten, want ik was eigenlijk wel benieuwd of ze – gezien de prijs en de beroemde naam – dan ook echt zo veel luxer zouden zijn als mijn gebruikelijke fles Dove shower gel of Rituals body scrub. Ik besloot dat het nog meer zonde zou zijn om de producten niet te gebruiken en stapte mijn badkamer in.

Coco Mademoiselle bath and body_01

Coco Mademoiselle is een parfum van Chanel, gecreëerd in 2001 als eau de parfum. Deze geur had meteen vele fans, want destijds werkte ik nog als kassameisje bij parfumerie Douglas en ondanks het luxe prijskaartje vlogen de flacons over de toonbank. Hoewel ik zelf meer van lichtere, sprankelende geuren houd trok Coco Mademoiselle mij toch ook heel erg. Niet voor overdag, maar als avondparfum.

Coco Mademoiselle bevat sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem en bergamot in de topnoot. Heel fris, fruitig, opwekkend en citrusachtig. In het hart bevinden zich de bloemige geuren van mimosa, jasmijn, Turkse roos en ylang ylang. Dit maakt het parfum een stuk vrouwelijker, poederachtiger en geeft het een exotische vibe. De basis bestaat uit zwoele, kruidige en zoete geuren van tonkaboon, patchouli, opopanax (myrrh, een harssoort), vanille, vetiver en witte muskus.

Coco Mademoiselle bath and body_03
Voor mij ruikt Coco Mademoiselle erg elegant en classy, maar dan met een iets jongere, speelsere ondertoon. Het is een parfum met op papier de ‘juiste’ samenstelling voor mijn smaak: ik houd van citrus in de top, roos en jasmijn in het hart en muskus in de basis. Toch is het minder licht en sprankelend dan de parfums uit mijn stash. Ik vind Coco Mademoiselle een parfum dat valt onder de wat ‘zwaardere’ geuren, zoals Miss Dior Cherie of Lolita Lempicka, maar door de frisse, opwekkende geur van mandarijnen (die geur haal ik er het beste uit) is het geen bedompende geur. Wel heel exotisch, warm en sensueel. Onwijs verleidelijk en een tikje kruidig en zoet.

Niet een geur die perfect past in mijn straatje, maar omdat het toch de geurnoten bevat die ik lekker vind moet ik zeggen dat ik er een zwak voor heb gekregen. Omdat ik normaal gesproken lichtere geuren draag is Coco Mademoiselle voor mij een avondparfum. Voor anderen, bijvoorbeeld mijn zusje Tara, is dit een parfum voor overdag. Coco Mademoiselle is haar lievelingsgeur.

Coco Mademoiselle Scented Foam Bath

Coco Mademoiselle bath and body_02

Coco Mademoiselle bath and body_05

Coco Mademoiselle bath and body_11

Deze gigantische flacon bevat maar liefst 400 ml Scented Foam Bath en het is daarmee niet alleen de meest kostbare, maar ook de allergrootste fles die ik ooit in mijn badkamer heb neergezet. Ik heb geen bad, dus ik heb deze foam bath gewoon als shower gel gebruikt. Voor in bad heb je echter een klein scheutje nodig voor onwijs veel bubbels en het badwater (net zoals de rest van de verdieping) ruikt vrij sterk naar Coco Mademoiselle. Ik denk dat het qua geur net zo sterk is geparfumeerd als de producten van LUSH.

Coco Mademoiselle bath and body_12

De Scented Foam Bath is sterk geconcentreerd en iets dikker dan de meeste shower gels die ik ken. Je hebt dus echt maar een klein beetje nodig.

Coco Mademoiselle bath and body_13

De hoeveelheid foam bath die je hierboven zag in mijn hand was voldoende om een puff spons lekker op te schuimen en om mijn hele lichaam in te zepen. Normaal gesproken gebruik ik geen puff spons, maar het is een goede manier om veel schuim te creëren en zuiniger te doen met je product. En omdat dit zo’n luxe product is leek het me een slim idee om de puff spons erbij te pakken. Een aanrader!

Ingrediëntenlijst;

Coco Mademoiselle bath and body_14
Deze Scented Foam Bath bevat sodium laureth sulfate, oftewel SLES. Dit ingrediënt is minder geschikt voor mensen met een droge, gevoelige huid omdat het een krachtige tenside is die veel schuim creëert. De hydrogenated castor oil (wonderolie) zorgt voor een terugvettende formule die de SLES enigszins in balans brengt, maar deze foam bath bevat ook een hoog percentage parfum en ook dat is ook niet zo fijn voor hele gevoelige huidjes. Ikzelf heb geen gevoelige huid en had er dan ook geen last van. Ik vond het juist wel fijn dat het zo lekker schuimt (dat is immers de bedoeling als je in bad gaat, vind ik!). Na het gebruik bleef de geur van Coco Mademoiselle nog goed nageuren op mijn huid.

Coco Mademoiselle Gentle Body Exfoliant

Coco Mademoiselle bath and body_04

Coco Mademoiselle bath and body_06

Coco Mademoiselle bath and body_07

Deze luxe, zware pot (gevuld met 150 g gentle body exfoliant) is gemaakt van mat glas en oogt alleen al hierdoor superdeluxe. Dan komt het gouden Chanel-logo er ook nog bij waardoor deze pot een plaatje is om te zien en geweldig staat op je wastafelplankje. Ik zeg wastafelplankje, omdat dit product niet per se onder de douche of in bad gebruikt dient te worden.

Coco Mademoiselle bath and body_09Coco Mademoiselle bath and body_08Coco Mademoiselle bath and body_10
Wanneer je het tussendekseltje verwijderd word je verrast met een witte, luchtige substantie met een grappig textuurtje. De kleine bolletjes zijn een beetje jelly en doen me denken aan die viskuit die je vind op sushi, maar het geheel doet me ook denken aan rijstpudding. Het ziet er dan ook lekker smeuïg en smaakvol uit. Het liefst zink ik mijn vingers in dit goedje.

Ingrediëntenlijst;

Coco Mademoiselle bath and body_15
De Gentle Body Exfoliant is evenals de Scented Foam Bath intens geparfumeerd. Je gebruikt het op een vochtige huid, als je net onder de douche vandaan stapt of uit je bad komt, of op een droge huid. De jelly-achtige micro-beads voelen zacht en fluffy aan op je huid, een klein beetje gek voelt het wel, maar ergens ook wel lekker (hihi).

Van echt scrubben of exfolieren is niet echt sprake, vind ik, maar ik ben dan ook de vele malen grovere salt scrubs gewend. Wel voelt het gewoon aangenaam en comfortabel aan op mijn huid. En als ik het gebruik op een droge huid vind ik wel dat er sprake is van een milde exfoliëring. Het enige is dat de bolletjes niet echt oplossen in je huid, dus die veeg ik dan nog eventjes weg met een handdoek. Persoonlijk vind ik het prettiger om het te gebruiken op een vochtige huid, wanneer ik net de douche uit kom stappen. Omdat het een romige scrub is voelt mijn huid zacht en gevoed aan na gebruik.

Wil je de geur nog beter ‘layeren’ of heb je een droge huid? Dan kun je hierna de body cream inmasseren voor intensere hydratatie en geur.

Coco Mademoiselle toiletries2
Nadat ik de exfoliant heb ingemasseerd in mijn huid blijft de geur nog goed hangen. En zeker wanneer ik daarvoor de foam bath / shower gel heb gebruikt stapelen de geuren zich op en ruik je Coco Mademoiselle goed op mijn huid. Het is niet zo sterk als wanneer ik de eau de parfum zou aanbrengen, maar het is stukken beter waarneembaar dan ‘subtiel’. Het is niet zo dat je een vleugje geur ruikt, het is wel echt duidelijk te ruiken. En omdat ik Coco Mademoiselle altijd als een avondparfum heb beschouwd vind ik dat juist wel lekker, omdat ik nu toch de geur kan dragen, maar dan nét ietsjes subtieler, gewoon voor overdag.

Het zijn kostbare producten, maar ze zijn zuinig in gebruik en omdat ze zo sterk zijn geparfumeerd is het – wanneer je de producten layered – niet eens nodig om er nog een parfum bij aan te brengen. Zou ik ‘s avonds uitgaan dan kan ik altijd nog extra de eau de parfum opsprayen (of een body mist of hair perfume), maar voor overdag geeft het de perfecte hoeveelheid geur af – niet te overheersend, niet te subtiel.

Omdat het zulke luxe producten zijn gebruik ik het niet elke dag, maar ook niet alleen op bijzondere gelegenheden (dan gaat het wel heel langzaam). Zo’n 3 keer per week vind ik dat ik een luxemomentje verdien onder de douche en geef ik mezelf de Chanel-treatment. Met dit tempo denk ik dat ik zeker een half jaar met beide producten kan doen, misschien zelfs langer.

Coco Mademoiselle toiletries1Deze producten zijn ideaal voor de mensen die niet houden van het aanbrengen van eau de parfum of -toilette spray, maar toch lekker willen ruiken. Of juist voor de liefhebbers van Coco Mademoiselle, zodat zij hun parfum kunnen combineren met deze bijbehorende producten en lekker kunnen layeren. Het zijn onwijs luxe producten, dus zeer geschikt om cadeau te geven of te krijgen, maar natuurlijk ook geweldig om jezelf mee te verwennen. Misschien heb je nog een cadeaubon liggen, of heb je iets goeds gepresteerd, of heb je net een break-up achter de rug, of is je salaris net gestort of ga je de zomer vieren? Wat je reden ook is, van tijd tot tijd mag je jezelf best wel eens verwennen met een over de top product zoals deze.

De Coco Mademoiselle Scented Foam Bath en Gentle Body Exfoliant van Chanel zijn limited edition en liggen vanaf 21 maart 2014 in de winkels. De Scented Foam Bath kost €95 (400 ml) en de Gentle Body Exfoliant kost €70 (150 gr).

Naast deze producten zijn er nog meer Coco Mademoiselle bath & body producten in het assortiment, zoals body oil, shower gel, bodycrème, body lotion, body mist, parfum voor het haar, deodorant en badzeep. Het is heel traditioneel om alleen de eau de parfum of eau de toilette aan te schaffen, maar het is ook echt wel een keer lekker (en heerlijk luxe) om er een bath & bodyproduct bij aan te schaffen. Of twee bath & bodyproducten om te layeren, in plaats van de traditionele parfum.

Zijn jullie bekend met Chanel Coco Mademoiselle? Heb jij wel eens zulke luxe bath- & bodyproducten gekregen of voor jezelf gekocht?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

75 Reacties

 1. Imke
  2 april 2014 / woensdag, 2 april 2014

  Kun je deze alleen in de boetiek krijgen of ook bij bijvoorbeeld een douglas of ici paris?
  Zoja weet je ook wanneer ze uitkomen ? 🙂

 2. Kim
  24 maart 2014 / maandag, 24 maart 2014

  Klinkt goed. Ik heb de parfum ooit gehad en die vond ik al heerlijk ruiken.

 3. 23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Het lijkt mij echt een heerlijk douche en bad product, lijkt mij erg leuk om dit cadeau te krijgen. Voor deze prijs zal ik het namelijk niet snel voor mijzelf kopen denk ik 😉

 4. Yvette
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Jaloerssssss………..! My favorite Coco Mademoiselle

 5. Zinnet
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  De Lidl verkoopt een lekkere dupe van coco mademoiselle genaam “Suddenly”.
  Gewoon even een tip ♡

 6. 23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Wat een prachtige producten, vind ze alleen wel heel erg prijzig. Jammer!

 7. Minka
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Al jaren mijn favo geur… heerlijk als ik deze foto’s zie wil ik ALLES! Hmmmmmm

 8. Albulena
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Leuke artikel!
  En OMG je foto’s zijn zooo mooi alsof het een reclame foto is die uit een vogue magazine komt.

 9. Eva
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Wat een mooie review weer! Ga zeker eens kijken om het aan te schaffen!

 10. 22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Ze klinken echt allemaal fantastisch!
  Was het maar een beetje goedkoper 😉

 11. Jeanet
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  De geur vind ik heerlijk, een van de weinige geuren die ik steeds
  weer opnieuw blijf kopen.
  De bath & Body producten lijken me ook geweldig, nog nooit gebruikt.

 12. 22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Aaaaah wat heerlijk lijken deze producten me!
  Maar €95….. dat heb ik er niet voor over vrees ik.

 13. Maria
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Mooie lay-out, wauw!

 14. Syl
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Ik zou toch eerder voor het parfum gaan, want ik vind dit toch echt te duur

 15. 22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Prachtige lijn, en hele mooie foto’s weer!

 16. slatumeten
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Geweldige geur! Ben nu ook nieuwsgierig geworden naar de bath&bodyproducten!

  Bedankt!

 17. 22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Wat een prachtige producten. Ze lijken me heerlijk!

 18. Marlies
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Wow ziet er echt leuk uit en wat een prachtige foto’s maak je toch altijd!!!

 19. 22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Klinkt echt heel fijn! wat een prachtige producten jammer dat mijn portemonnee dat helaas niet toelaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *