Disaster Date nummer zoveel

Door Angel – In de categorie ‘Disaster Dates’ heb ik er nog één die ik je niet wil onthouden. In de tijd dat ik nog druk aan het daten was, heb ik, gelukkig voor jou, een hele rits aan idioten ontmoet. Nog voordat ik mijn selectieprocedure aanscherpte door eerst een facebook-inspectie gevolgd door telefoongesprek te eisen, kwam het nog wel eens voor dat ik met de meest vreemde types aan tafel zat. In het kader van discretie noemen we deze betreffende meneer Noot, het zal je straks duidelijk worden waarom.

De bel gaat, Noot is er. Hij haalt me op zodat we kan kunnen gaan drinken in de stad. Als ik beneden kom, zit Noot in zijn auto aan de telefoon. “Nee, maar schatje, liefie, piefie, mopje, dropje, stofje, luister nou eens even naar me… Ik heb je net gezegd dat ik je eergisteren al een mail heb gestuurd waarin staat dat je eerst de briefing goed moest lezen… Nee, wacht nou even mustje, putsje, frustje van me. Dat heb je niet gedaan, want je zat met je vriendinnetjes op het terras maar, schatje van me, dan had je geweten dat het allemaal al lang weer was omgegooid… Nee, luister nou even mofje, pofje!… Ik heb net al tegen je…”

“HOUD JE BEK DICHT!” schreeuwde ik in stilte. Weet je wat? Ik stap gewoon weer uit. We zijn allebei volwassen mensen. Ik kan toch gewoon die auto uitstappen en weer naar boven gaan? Ik beantwoordde mijn eigen vraag met een volmondig “ja hoor, kun je gewoon doen!”. Huppekee, deur open. Eén been eruit. Nog een been eruit. Even zwaaien en lopen maar.

Zonder zijn gesprek af te ronden, hing Noot op.”Wat ga je doen? Waar ga je heen?!”

“Nou… uhm. Ik zie dat je druk bent en ik moet ook nog wat dingen doen dus…”

“Nee, ga nou zitten. We gaan wat drinken.”

Verdomme. Ik weet het al, we gaan naar de sufste tent van de stad waar geen hond dood gevonden wil worden, dan ben ik binnen een half uur weer thuis. Slinks wees ik hem de weg. Ik had gelijk, er zat geen hond.

“Zo, zet hem hier maar neer!” zei ik triomfantelijk.

“Hier?! Neeeeeeee schatje, wat ongezellig. Ziet er niet uuuuuit!”

“Jawel joh! Is een toptent. Superleuk, helemaal de shit hier. Zet die auto neer.”

“Nee, we rijden wel even door naar het centrum, toch?”

“Nee, man. Zet neer. Helemaal te gek hier. Dit is echt prima!”

‘’Nee, we gaan het even gezellig maken in de stad. Waar moet ik heen?’’

“Hier rechtdoor.” In mijn hoofd zat ik te mopperen en te brommen als een ouwe kerel.

In een simpel eetcafé bestelde hij een vegetarische pasta. Ik het kleinste gerechtje dat op de kaart stond. “Mooi” dacht ik. Hoe eerder we klaar waren, hoe beter.

“Ben je een vegetariër?” vroeg ik.

“Ja, schat. Ik heb jaren geleden vreselijke beelden gezien van hoe ze dat doen met dieren en daarom eet ik ook geen brood meer.”

“Je hebt jaren geleden vreselijke beelden gezien over de bio-industrie en daarom eet je geen brood meer?”

“Nee, ook geen brood meer, nee. Dat is heel, heel, heel, heel, slecht voor je, schatje.”

“En je eet geen brood meer omdat je het ondraaglijk vindt hoe die arme granen met duizenden tegelijk zonder verdoving onthoofd worden door een graanmachine?”

“Wij hebben geen brood nodig.”

Uhm. Ok.

“Duidelijk. Wat eet je dan wel?”

“Raw food. Superfoods. Noten en zaden. Ik eet bijvoorbeeld heel veel biologische lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, sesamzaad, pompoenzaad, mosterdzaad, maanzaad, papayazaad, quionazaad, maar ook heel veel noten zoals walnoten, pecannoten, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, pistachenoten maar ook bessen zoals gojibessen, acaibessen, duindoornbessen, incabessen, camu camubessen…”

Zit hij nu serieus al anderhalve minuut zaden en noten te benoemen? Mijn ogen werden steeds groter en mijn mond begon van pure verbazing open te hangen.

“… maar ook gezonde poeders als acaibessenpoeder, camu camu bessenpoeder, lucumapoeder, maqui bessenpoeder, mesquitepoeder, eiweitpoeder, eiwitpoeder naturel, eiwitpoeder vanille, hennep proteïnepoeder, dus niet om te roken hè, maar echt als superfood. Dus.”

noten en zaden“Ja, ja. Goh. Tja, klinkt uhm… als een hoop keuze. Maar vind je het ook echt lekker?”

“Het is echt super, super, superlekker en ik voel me zo veel sterker en krachtiger! Wham! BAM!”

Deze powerkreten zet hij kracht bij door zichzelf op de borst te slaan.

Uiteraard is mijn eerste reactie; opstaan en gillend wegrennen. Zo hard mogelijk. Ik besluit te kiezen voor een andere optie. In mijn hoofd spreek ik mezelf zachtjes toe. “Eend, stel je ervoor open. Gebruik dit figuur als studieobject, stel vragen en probeer te ontdekken wat deze REGELRECHTE HEALTH FREAK NOG MEER VOOR BIJZONDERHEDEN TE VERBERGEN HEEFT!”. Dat laatste stukje zet ik kracht bij door mezelf denkbeeldig op de borst te slaan.

“Ik ben stapelgek op eten. Sta-pel gek. Als ik ‘s ochtends wakker word, lig ik al te trappelen in mijn bed van enthousiasme omdat ik lig te bedenken wat ik ‘s avonds voor lekkers ga eten. Heerlijk vind ik het. Noem jij nou eens een gerecht waar je echt midden in de nacht voor wakker gemaakt mag worden.”

Hij staart bedenkelijk naar het plafond. Het blijft veel te lang stil, maar ik besluit deze ongemakkelijke stilte niet te doorbreken. We zitten tenslotte in een experiment. Ping! Hij kijkt me aan. Ah, hij weet het! Daar zul je ‘t hebben. Kom maar op.

“Een lekker soepie!”

Als ik klompen aan had gehad, waren ze op dat moment gebroken. Ik realiseer me dat ik mijn zus en mijn vriendinnen mis. Waren ze hier maar bij zodat we het gelijk konden analyseren zoals bij een ‘Man bijt hond’ personage. Het gesprek brengt ons via een korte omweg naar vakanties en ik vertel dat ik graag nog eens terug zou willen naar Egypte om daar als zelfbenoemde amateur archeoloog met mijn schepje in het zand te schoffelen.

“Heb je toen ook de piramides gezien?”

“Natuurlijk heb ik die gezien.”

“Weet je ook wie die gebouwd hebben?”

“Ja, dat weet ik.”

“Nou, wie dan?”

“Ja, uhm. Wil je namen, bedoel je? De heersende farao’s van die tijd.”

“Dat is wat iedereen denkt ja. Maar dat is niet zo.”

Ah… nu wordt het interessant. Ik voel al aankomen dat hij een hele speech begint over UFO’s en buitenaardse wezens die de piramides zouden hebben gebouwd.

“Die piramides” vervolgt hij “zijn gebouwd door spirituele leiders met de kracht van hun gedachten.”

En ja hoor, we hebben een complottheoreticus te pakken.

“Ze hebben onderzocht dat het helemaal niet mogelijk is voor mensen om die gigantische stenen, die tonnen wegen, tot op de centimeter precies, op elkaar te stapelen.”

Vol ongeloof kijk ik hem aan en hoop met alles wat ik heb dat er camera’s hangen zodat ik mijn eigen gezicht kan terug zien terwijl hij me deze bullshit aan zit te smeren.

“Alsof ze toen met een megafoon duizenden slaven stond aan te sturen. Ik bedoel, toen bestonden megafoons nog helemaal niet!”

ufo pyramidsEcht, haal me hier weg. Iemand. Nu.

“Wist je trouwens ook dat je overheid het internet en alle kranten censureert?”

Oh, please….

“Kijk, want als mensen bijvoorbeeld een documentaire maken over aliens dan halen ze dan gelijk van de TV en van het internet af. En zo wordt de hele wereld lekker dom gehouden.”

“Ja, en alle wereldleiders zijn illuminatie. Ok, Noot. We gaan betalen. Ik moet nog werken.”

Gelukkig loopt hij als een mak schaap achter me aan en zo heeft de avond al met al nog geen veertig minuten geduurd. In de auto vraag ik me toch af wat hij er zelf nou van vond.

“Hoe vond je het, Noot?”

“Super! Echt super! Jij?”

“Ik vond het interessant, maar ik zie geen romance tussen ons.”

“Nee?! Hoe kun je dat nou weten na een uur?” roept hij beledigd.

“Ik kan dat heel goed beoordelen omdat ik jou namelijk alle vragen heb gesteld en jou de hele tijd aan het woord heb gelaten. Ik heb dus voldoende informatie over jou, andersom jij niet over mij dus in dit geval kun jij het niet weten. Maar dat geeft niets, want gelukkig kun jij met een gerust hart op mijn oordeel vertrouwen. Noot, jij wordt heel ongelukkig met mij.”

“Wat een onzin! Waar baseer je dat op?”

“Op het simpele feit dat werkelijk alles wat je zegt, denkt en vindt, lijnrecht staat tegenover mijn opvattingen.”

Vriend, pak gewoon je verlies. Rijd naar huis ga lekker complotdocu’s zitten Youtuben. De zwaar verontwaardigde Noot gooide me zowat uit zijn auto. Een “fijne avond” kon er ook al niet meer vanaf. Hij kreeg er wel nog een van mij.

“Fijne avond, Noot. Was interessant. En succes met je noten!”

Liefs,
Angel

Volg:

81 Reacties

 1. M
  22 juni 2014 / zondag, 22 juni 2014

  Afgezien van de “aparte” gebeurtenissen, is het niet per se raar hoe hij eet hoor, 😉

 2. Sonja
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  OMG! En dan dacht ik dat ik van die rare dates heb gehad. Hi-la-risch.
  Wat een mafketel!

 3. 14 april 2014 / maandag, 14 april 2014

  Hahahhaa maar die illuminati verhaal klopt wel hoor

 4. 9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Klinkt als een verschrikkelijke date. Tip voor de volgende keer: rennen als je rennen kan!

 5. Naomi
  7 april 2014 / maandag, 7 april 2014

  HAHAHAHA! Ik ging helemaal stuk tijdens het lezen van je verhaal. Wat een type! Hilarisch!!!

 6. 7 april 2014 / maandag, 7 april 2014

  Hahah heerlijk, ik ken het gevoel maar het is ook zo lullig om hem meteen weer te dumpen. Mijn criteria zijn tegenwoordig ook flink aangescherpt!

 7. 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Heerlijk weer! Ik heb meteen geen zin in mijn date woensdag… hahaha!

 8. 6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  HYLARISCH. Doe je toch weer goed Angel haha, keep it coming!

 9. Lisa
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Whahaha! Angel you made my day!

 10. Annika
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Haha zulke klanten krijg ik ook in de (biologische) winkel waar ik werk.
  Er was laatst een vrouw die alleen maar speciaal water uit flesjes wilde drinken, omdat er in kraanwater te veel ‘droge stof’ zat. (gewoon kalk en wat mineralen neem ik aan?) Want die droge stof hoopte zich op in je lichaam en daar kreeg je dan kanker van.

 11. Cynthia
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Jouw posts zijn echt GENIAAL! Ik lig er altijd dubbel om hahahaha

 12. Tess
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Zo te horen de verkeerde Noot bij jou geraakt 😉 ?

 13. Evelien
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Wat weirdo! Ik had laatst ook echt een date from hell. Doe het nooit meer!

 14. Tessaa..*
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  He’s nuts!

 15. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Hahahaha, ik denk dat jij echt de meest vreemde mensen op de wereld hebt ontmoet x

 16. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Ik lees altijd jouw verhalen, want vind ze echt geweldig!

 17. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Hahaha, oooh geniaal verhaal!
  Wat een catch, die Noot 😉

 18. 5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Prachtig weer, je bent altijd zo lekker sarcastisch hihi

 19. Minka
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Echte mannen eten geen honing maar kauwen bijen, dag noot!

 20. 4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Haha jij weet er altijd weer een leuk verhaal van te maken! Zelf krijg ik toch wel een beetje angst om te gaan daten nu ;P

 21. suus
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Hahaha!

 22. 4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Hahahaha, geweldig geschreven weer. Dat moet wel een verschrikkelijke date zijn geweest!

 23. Maarten
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Binnenkort toch eens een hapje gaan eten Angel. Ik haal je wel op en weet nog een leuk tentje!
  XX
  Maarten

 24. CT
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Hahahaha o jeetje, alle dingen die hij zei zijn inderdaad ALLES wat ik ook zo erg vind. Top geschreven weer!

  • Suzan
   4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

   Ik hou echt van jouw! Moet altijd zo hard lachen om je.
   Keep up the good work!

 25. Marieke
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  hahahah geweldig! Wat moet je soms toch met zulke mensen he.. heel bijzonder haahah

 26. Mariska
  4 april 2014 / vrijdag, 4 april 2014

  Hahahaha herkenbaar!
  Iemand die mij leuk vond was helemaal obessed met illuminatie theorieën… zo erg dat het dagelijks meerdere malen aan bod kwam en dat hij me soms ook waarschuwde voor dingen die in de toekomst gaan gebeuren (?)
  Ik moest en zou zeker geen chip in mijn hamd laten plaatsen, want dan zou ik slaaf worden van de hogere machten…

  Juist ja. Het is nooit wat geworden tussen hem en mij :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *