Lush Catastrophe Cosmetic

Wisten jullie dat je 5 lege Lush verpakkingen (de zwarte potten en doorzichtige flessen) kunt inwisselen tegen een vers masker? Ik had een aantal lege verpakkingen opgespaard en heb deze afgelopen week teruggebracht naar de winkel. Van te voren had ik jullie gevraagd welk masker jullie mij konden aanraden, en veel van jullie waren erg positief over Catastrophe Cosmetic. Ik heb dat masker dan ook op jullie aanraden uitgekozen en het leek me leuk om deze vandaag voor jullie te reviewen.

catastrophic cosmetic masker_04Dit is wat Lush zegt over Catastrophe Cosmetic:

“Per ongeluk geslapen met je make-up? Te druk geweest om je gezicht te reinigen? En wat horen we nou, je gezicht met zeep gewassen??? Catastrophe Cosmetic is een extreem kalmerend masker met heel veel anti-oxidanten om je huid te beschermen tegen een kleine ramp. Twee van ’s werelds beste ingrediënten om je huid te kalmeren – kamille en kalamijnpoeder – zijn gemixt met ontgiftende bosbessen. Denk als een crisismanager.”

catastrophic cosmetic masker_02Ingrediëntenlijst;

 • Talkpoeder (Talc) –  om het produkt voller te maken, waardoor het makkelijker aan te brengen is.
 • Calamine poeder (Calamine Powder) – kalmerend voor de huid.
 • Iers mos gel (Chondrus crispus) – verzacht en kalmeert de huid.
 • Verse bosbessen (Vaccinium myrtillus) – vol anti-oxidanten.
 • Glycerine (Glycerine) – maakt het masker smeuïger en is hydraterend voor de huid.
 • Amandelolie (Prunus dulcis) – verzacht, beschermt en voedt de huid en bevat een hoog gehalte vitamine E.
 • Roos absolue (Rosa damascena) – verbetert de huidconditie en ruikt uiteraard ook erg lekker.
 • Blauwe kamille essentiële olie (Matricaria chamomilla) – kalmerend en ontstekingsremmend voor de huid.
 • Zoete, wilde sinaasappelolie essentiële olie (Citrus sinensis) – opwekkende, energierijke geur.
 • Limonene (Limonene) – komt van nature voor in etherische oliën.
 • Methyl ionone (Methyl Ionone) – geurstof (ruikt naar viooltjes, iris en bessen).
 • Parfum (Perfume) – geurstof.

catastrophic cosmetic masker_03Als ik de ingrediënten zo bekijk dan is het vooral een kalmerend en verzachtend masker dat de huid beschermt met anti-oxidanten en onzuiverheden voorkomt door ontstekingsremmende ingrediënten. Ideaal voor mijn onrustige huid dus, aangezien ik hier en daar nog wel eens een puistje heb.

catastrophic cosmetic masker_05De textuur is vrij dik, maar wel smeuïg en crèmig. Het smeert hierdoor prima uit over je huid, maar wel vrij dik. Het masker is grijsblauw van kleur met hier en daar blauwe stukjes bosbes. De geur is erg lekker! Echt een beetje poederachtig en bloemig, met een hintje ‘bosbes’.

catastrophic cosmetic masker_07Het masker voelt lekker koel en verfrissend aan op mijn huid. Ik laat het zo’n 10 minuten zitten (het wordt hard en brokkelig) en verwijder het vervolgens boven de wastafel met een washandje en warm water.

catastrophic cosmetic maskerHierboven zie je links mijn gezicht voor het gebruik en rechts vlak na gebruik. Na gebruik is mijn huid heerlijk zacht en voelt het fris en schoon aan, maar ik zie zo met het blote oog niet heel veel verschil. Pas de volgende dag merkte ik verschil, want de roodheid van puistjes was beduidend minder en ook leek mijn huid gladder en stralender. De onzuiverheden die ik had waren niet helemaal weg, maar wel een stuk kleiner en minder opvallend. Dat heb ik serieus nog nooit meegemaakt!

catastrophic cosmetic masker_09De verse maskers van Lush worden bereid met verse ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen, waardoor ze slechts beperkt houdbaar zijn. Lush raad daarom aan om de maskers niet langer dan 3 weken koel te bewaren (in je koelkast). Lush zegt dat je met een potje 3 keer kunt doen, dus als je het 1 keer per week zou gebruiken dan red je het net voordat de houdbaarheid verloopt.

catastrophic cosmetic masker_10Ik breng het masker echter wat dunner aan waardoor je het veel vaker dan 3 keer kunt gebruiken, ik zou zeggen 4 – 6 keer. Ik heb op het Lush forum gelezen dat je de maskers daarom het beste kunt invriezen als ijsblokjes. Nu kan ik elke keer voordat ik het masker wil gebruiken een ‘Catastrophe Cosmetic ijsblokje’ uit de houder poppen, deze laten ontdooien (gaat heel snel omdat het een klein blokje is) en vervolgens gebruiken. De rest blijft lekker ingevroren en vers, totdat ik er weer eentje uitpop voor gebruik. Ideale oplossing zo! Op deze manier kun je het masker langer gebruiken dan 3 weken en blijft het toch vers.

catastrophic cosmetic masker_08Ik heb nog 4 ijsblokjes over, dus ik kan dit masker nog lekker 4 keer gebruiken! Normaal ben ik niet zo onder de indruk van een gezichtsmasker, merk vaak niet zo veel verschil, maar dit masker is echt geweldig en ruikt ook nog eens heel lekker.

Momenteel heb ik weer een roedel onzuiverheden op mijn kaaklijn, dus ik ga Catastrophe Cosmetic over een paar dagen weer gebruiken en dan om de 3 dagen weer, totdat het op is. Ik heb echt het gevoel dat het helpt namelijk. Mijn huid is er heel rustig van geworden en ziet er frisser en egaler uit, en dat was pas na 1 keer gebruik! Love it!

Een pot Catastrophe Cosmetic kost €11,65 (75g) en is te koop via Lush.nl of via de Lush verkooppunten. 

Hebben jullie ervaring met de verse maskers van Lush? Welke is jouw favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

86 Reacties

 1. marja
  22 april 2014 / dinsdag, 22 april 2014

  Hoi Serena. Bedank voor je leuke site. Het verbaast me dat dit masker je zo goed bevalt. Het zit namelijk bomvol irriterende en allergene essentiele olien. Ook zit er parfum in wat me heel onlogisch lijkt als je je huid wilt kalmeren. Je kunt beter een doosje bosbessen eten, dat is veel gezonder voor je huid! O, en veel goedkoper.

 2. Lilian
  17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

  Ik hou echt niet van lush! van de handcrème krijg ik heeeele droge handen. vreselijk!!!!
  vanwege mn droge huid laat ik regelmatig mn huid behandelen bij day and night in amsterdam, dit is een hele fijne beautysalon. hele fijne facials hebben ze daar 🙂

 3. Lotte Moonen
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Dat klinkt echt heel goed!
  Alleen jammer dat ik geen werk meer heb en dan is €11,65 best duur…
  Hopen dat ik snel weer een baantje vind! 😉
  Xx

 4. 31 januari 2014 / vrijdag, 31 januari 2014

  Dit masker ziet er erg goed uit, deze wil ik ook nog eens proberen!

 5. 29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Wat een super handige tip om het op die manier in te vriezen! Nu ga ik ook eens een masker kopen, want de houdbaarheid hield me altijd tegen. Mooie foto’s!

 6. samantha
  29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Ik heb er geen ervaring mee, maar wil het toch eens proberen. Leuk om te lezen dat je ze in kan vriezen.

 7. Danielle
  29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Catastrophe Cosmetic is ook mijn favoriet! Sinds ik die ontdekt heb gebruik ik geen enkel ander masker meer! Ik heb wel laatst een potje Brazened Honey gekocht, maar dat is toch niet zo lekker als deze.

  Als je je huide de ultieme oppepper wil geven moet je eerst de Philosophy Microdelivery peel doen en daarna het masker.

 8. Sharon
  29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Wat een goed idee om het masker zo in te vriezen! En erg fijn dat Lush nu ook flesjes aanneemt in ruil voor een masker, dat wist ik nog niet.

 9. Sharon
  29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Ik gebruik nu een half jaar het verse masker “Hair Doctor” en het werkt super!! Het geeft je haar een extra boost als het futloos of beschadigd is. Zorgt voor glans en zacht haar. Ik kan niet meer zonder!!:-)

 10. 29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Ik was gisteren bij lush en heb van alles mee genomen behalve dat masker.. ben er nu echt benieuwd naar !

 11. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Klinkt als een fijn masker. En handige tip om er ijsblokjes van te maken!

 12. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Wow, klinkt erg fijn! Hij lijkt me echt heerlijk ruiken!

 13. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  wauw klinkt heel erg fijn, ook goede tip van die ijsblokjes!

 14. Suuz
  28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Thanks voor de review! ik ga bestellen! en wat slim van het invriezen!!!!!!!! 🙂

 15. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Klinkt als een fijn product!
  Heel goed bedacht van dat invriezen 😉

  Liefs,
  Karlien

 16. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Dit lijkt mij zo een fijn maskertje 😀 x en dankje voor de tip 😀

 17. Ella
  28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Verstopt talkpoeder de poriën dan niet net?
  Wel props voor de bijna identieke pose op de voor- en na-foto! 🙂

 18. Wendy (B)
  28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Ik bewaar die kleine potjes (waar ze staaltjes in doen) om mijn masker in porties in te vriezen 🙂

  • a
   28 november 2021 / zondag, 28 november 2021

   wow superhandige tip

 19. Annika
  28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Misschien moet ik dit ook maar eens proberen! Als jij zó enthousiast bent, moet het wel goed spul zijn 🙂

 20. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Die kleur is wel heel grappig, hihi!

 21. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Ik heb nog niet eerder een masker van Lush geprobeerd. Ik ben wel fan van hun handcreme (Handy gurugu). Goede tip trouwens, om het masker in blokjes in te vriezen!

 22. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Wow ik wist niet dat je het in se diepvries kon doen !

 23. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Dit is ook mijn favoriete masker van Lush!

 24. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Wat een onwijs goed idee om het masker in te vriezen! Ik ben fan van het Pure and Radiant masker van Clarins en de Glam Glow clearing treatment, heerlijk 😀

 25. Irene
  28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Woooow, wat een top tip!!!! Ik heb ook altijd dat masker, doe er altijd langer mee dan drie weken…. en volgende keer ga ik t zeker als ijsblokje invriezen. Made my day!

 26. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Wat een handig idee, de maskers van Lush lijken me erg fijn.

 27. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Dit masker wil ik altijd al eens proberen en nu eigenlijk nog veel meer! Handige tip ook zo met dat invriezen, ga ik eventjes onthouden 😀

 28. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

  Wat fijn dat het werkt! En handig idee van die ijsblokjes. Ik vind de meeste maskers van Lush fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *