De lekkerste cinnamon rolls

Mijn mama maakt de allerlekkerste cinnamon rolls. Lekkerder dan die van Cinnabon, echt waar! Ze zijn lekker smeuïg en sappig, een beetje zacht, maar ook een beetje knapperig en natuurlijk superzoet. Het is best een klusje om ze te maken, maar als je ze gaat maken dan heb je er meteen een hele hoop zodat je er heel veel mensen gelukkig mee kunt maken.

Hieronder de video waar ik laat zien hoe je de lekkerste cinnamon rolls kunt maken;


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Stap 1: gistmengsel

  • 100 gram kristalsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 480 ml volle melk
  • verwarm op een middelmatig vuurtje (niet aan de kook brengen)
  • zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm
  • voeg 1 zakje gist (Dr. Oetker, 7 gram) toe en laat dit staan
  • voeg 450 gram bloem toe (witbroodmix kan ook, maakt het iets knapperiger)
  • laat het geheel 1 uur rijzen op een warme plek

Stap 2: gistmengsel afmaken

  • 3 gram bakpoeder
  • 3 gram baking soda
  • 60 gram meel
  • 8 gram zout
  • mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten

Stap 3: uitrollen en vullen

  • rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 70 x 25 cm
  • smelt 225 gram boter en verdeel het over je deeg
  • bestrooi ruim met kaneel
  • bestrooi met 200 gram kristalsuiker of basterdsuiker
  • rol het deeg strak op

Stap 4: snijden en bakken

  • snijd de rol in gelijkmatige stukken van 1 – 2 cm breed
  • plaats ze met de snijkant naar boven in ingevette ovenschalen of bakvormen, niet te dicht bij elkaar
  • laat alles nogmaals 20 minuten rijzen op een warme plek
  • bak alles hierna zo’n 15 – 18 minuten af in een voorverwarmde oven van 190 graden

Stap 5: frosting

  • 250 gram poedersuiker
  • 90 ml volle melk
  • 30 gram gesmolten boter
  • snufje zout
  • een paar flinke scheuten Douwe Egberts koffiesiroop met karamelsmaak
  • giet de frosting over de versgebakken cinnamon rolls

cinnamon rolls_2 cinnamon rolls_1 cinnamon rolls_3Dit recept zorgt voor zo’n 3 goedgevulde ovenschalen (25 – 30 cinnamon rolls). Het oorspronkelijke recept is van The Pioneer Woman, maar mijn moeder heeft het hier en daar in de loop van de tijd aangepast. Het recept zoals het nu is vind ik veel lekkerder! Vooral omdat ze bloem heeft vervangen voor witbroodmix, waardoor ze iets knapperiger worden bovenop en dus iets minder zompig. Love it so much!

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

150 Reacties

  1. Wars
    22 december 2016 / donderdag, 22 december 2016

    Superlekkere recept is alle tijd echt waard

  2. mia
    11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

    wat bedoel je met de zin: zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm? Als je het opwarmt is het toch al warm? of bedoel je afkoelen totdat het mengsel lauw is?

    • Nick
      25 december 2019 / woensdag, 25 december 2019

      Van heet naam warm.

  3. warsha
    28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

    Voor de 2e keer gemaakt .
    Ze zijn zeer zeker super lekker

  4. Hannah
    10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

    Het waren inderdaad de lekkerste die ik ooit geproefd heb! We gaan ze zeker nog maken. Bedankt voor het recept.

    • Hannah
      10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

      Zoals ik hieronder al las: mijn deeg was ook te plakkerig dus ik heb heel veel meel gebruikt bij het uitrollen.

  5. 2 april 2015 / donderdag, 2 april 2015

    Wat bedoel je met 60 gram meel?
    Bedoel je dan witbrood meel of bloem?

    Liefs

    • carmen
      2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

      wat versta je niet onder meeel???

      • 9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

        Uhm waarom doe je zo gemeen tegen dr? Ze heeft je nix gedaan. 😑😑

    • Wars
      22 december 2016 / donderdag, 22 december 2016

      Ik had normale meel bij deze gedeelte gebruikt

  6. Chey
    12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

    Ben het nu aan het maken, ben heeeel benieuwt :D

  7. Kirsten
    27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

    Ik heb dit vandaag voor de tweede keer geprobeerd, maar mijn deeg blijft echt ontzettend plakkerig. Het valt niet uit te rollen want het plakt aan alles. Ik wil ze wel heel erg graag maken, maar hoe maak ik het deeg minder plakkerig?

    • Chey
      12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

      Melk mengsel te warm er bij gedaan? zorg dat het deeg ”afgekoeld”is voor het in de koelkast gaat anders gewoon iets meer bloem toevoegen/kneden tot het iets minder plakt. of meer bloem strooien bij het uit rollen :) misschien is het wat warmer bij jullie in de keuken.

      • Chey
        12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

        Nog een tip gebruik vellen bakpapier met het uit rollen inplaats van huishoud folie, zorg wel dat de gladde kant op het deeg komt

    • carmen
      2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

      Je deeg plakt, omdat je melkmengsel niet lauw is, maar warm, dan krijg je drap ipv deeg

  8. Dorus
    3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

    Heerlijk!!! Heb ze net weer gemaakt voor de tweede keer.
    Alleen in de beschrijving bij de frosting staat 250g poedersuiker en in het filmpje 125, dan doe je het dus fout als je het filpmje niet bekijkt!

    • carmen
      2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

      je kan je frosting ook met minder of meer poedersuiker maken, ik maak ook weleens frosting met room kaas, supperrrrr lekkerrrrr

  9. Minka
    16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

    Heb nog nooit CR gegeten…. Yup… IK WIL HET NU! ;)

  10. 1 september 2014 / maandag, 1 september 2014

    ik heb ze vandaag gemaakt, kostte e=me best veel tijd maar het was heerlijk!!!
    en omdat je er veel hebt hebben we nog heel veel over, bedankt voor het goede recept:)
    xo

    • carmen
      2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

      Het kost niet veel tijd om het te maken, want je bent niet een een half uur bezig, je hebt wel veel tijd nodig om het te laten rijzen, ik begin vroeg en tussendoor doe ik andere dingen, hou de tijd in de gaten en dan ga ik weer verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *