L’Oréal True Match foundation review (nu 20 kleuren beschikbaar!)

‘s Werelds meest verkochte foundation is de welbekende True Match foundation van L’Oréal, en nu zij in Nederland het assortiment hebben uitgebreid naar maar liefst 20 kleuren is het nóg makkelijker om de perfecte kleurmatch te vinden. Van ivoorwit naar chocoladebruin, met een koele, neutrale of warme ondertoon, er is voor elk wat wils!

l'oreal true match foundation _ - 1

Huidskleur en ondertoon

l'oreal true match foundation _ - 4Je huidskleur is simpel gezegd de kleur van je huid. De kleur van je huid kan veranderen afhankelijk van de hoeveelheid zon die je huid krijgt. Zo ben ik zelf vrij bleekjes in de winter, licht getint in het voorjaar en wat bruiner doorbakken in de zomer. De ondertoon van mijn huid verandert echter niet. Hoe bruin ik ook word, mijn ondertoon blijft altijd warm. Of beter gezegd: een beetje geel. Je ondertoon kan ook koel zijn, oftewel een beetje roze. Of juist precies tussen warm en koel in, dan heb je een neutrale ondertoon. Je bent dan niet gelig, maar ook niet rozig.

Het is best moeilijk om te bepalen wat je ondertoon is, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om je ondertoon te bepalen. Zo kun je kijken naar de kleur van je aderen. Neigt de kleur een beetje naar groen, dan is dat een teken van een warme ondertoon. Zijn ze blauw, dan is dat een teken van een koele ondertoon. Zijn ze niet groen, maar ook niet blauw, dan is de kans groot dat je een neutrale ondertoon hebt. Een andere manier, eentje die voor mij heel duidelijk was, is ‘de goud-en-zilvertruc’. Neem een goudkleurig en een zilverkleurig sieraad en leg ze naast elkaar op je huid. Welk sieraad complementeert je huid het beste? Goud staat het mooist op warme ondertonen, zilver op koele ondertonen en als beide sieraden even mooi staan, is jouw ondertoon waarschijnlijk neutraal.

True Match foundation

l'oreal true match foundation _ - 3L’Oréal heeft het makkelijk gemaakt voor je, want hun assortiment bestaat nu uit 20 kleuren in verschillende ondertonen. Je kunt het gemakkelijk herkennen aan de letter die achter het nummer staat. Zo staat C voor cold (koele ondertoon), N voor neutral (neutrale ondertoon) en W voor warm (warme ondertoon). De nummers geven aan hoe licht of donker de kleur is; 1 is licht en loopt dan steeds donkerder op naar nummer 10.

Zelf bleek ik een 4W te zijn en hieronder zien jullie de andere kleuren:

2289630_True Match Sticker vloerdisplay_190x273+5mm_HR-IWCZo handig dit schema! Ik vind het allereerst mooi dat ze vrouwen hebben gekozen van verschillende leeftijden en etnische achtergronden, maar het is op deze manier nog makkelijker om je kleurmatch te vinden omdat je jezelf kunt vergelijken met de vrouwen in dit schema.

Yours Truly_4WMijn kleurmatch (voor mijn winterkleurtje) is 4W. Vaak zijn foundations met een warme ondertoon niet ‘geel’ genoeg voor me, maar 4W is echt perfect! Ik twijfelde nog een beetje tussen 5W en 6N, maar die waren net iets te donker voor me (en waarschijnlijk weer perfect als ik wat zon pak), dus yes; 4W it is!

Naast het feit dat ik de juiste kleur te pakken heb vind ik de foundation ook echt heel fijn werken. Het heeft een vrij dunne, bijna waterige textuur waardoor je maar weinig nodig hebt voor je hele gezicht, en bovendien voel je (én zie je) het hierdoor totaal niet zitten op je huid. Het verdeelt gemakkelijk over je gezicht en geeft hierbij een medium tot goede dekking die eventueel nog wat beter op te bouwen is op de plekken waar je wat meer dekking wenst.

instalab week 2 _ - 3De formule bevat héle fijne shimmertjes die je alleen ziet als de zon op je flesje schijnt, maar die je op je huid alleen terugziet in een gezonde glow. Toen ik namelijk de fotoshoot had voor deze campagne was ik echt zo ziek als een hond, maar kijk hoe fris ik eruit zie! Ik kon het resultaat bijna niet geloven! Deze foundation doet werkelijk wonderen. En nee, ik ben niet overmatig ge-retouched, alleen mijn oogwit is wat opgelicht en ik heb gevraagd of ze mijn BH randje wat gladder wilden strijken. Meteen na de shoot kon ik de onbewerkte foto’s bekijken (je ziet ze op de foto hierboven) en ik was echt helemaal onder de indruk.

action shimmer brick dupe swatches ACTION_ - 2Sindsdien gebruik ik 4W en ik ben er nog steeds heel erg over te spreken. Waar ik ook blij mee ben is dat ik er niet van ga glanzen. De True Match foundation is niet per se een matterende foundation, maar het houdt de glans op mijn gemengde huid zeker in toom. Ook accentueert het geen droge plekjes en voelt de foundation gewoon lekker aan op de huid, dus ik denk dat mensen met een normale tot droge huid hier ook heel blij van worden. Heb je een hele vette huid dan raad ik je wel aan om alles nog goed af te poederen. En heb je een (zeer) droge huid dan denk ik dat je er nog zeker een voedend serum of hydraterende primer onder moet dragen.

Al met al ben ik écht heel tevreden met mijn True Match foundation en dit product voeg ik dan ook zeker toe aan mijn ‘favoriete foundation stash’. Sterker nog, het zou wel eens een Holy Grail kunnen zijn!

l'oreal true match foundation _ - 2Hieronder nog even de voor- en nadelen;

voordelen
– handige pompflacon
– dunne, lichtgewicht textuur
– geeft de huid een gezonde glow
– medium tot goede dekking (goed op te bouwen)
– laat mijn huid niet glanzen
– blijft de hele dag goed zitten
– erg veel keuze in kleuren en ondertonen
– goed geprijsd, namelijk €16,99 (30ml)

nadelen
– het flesje is van glas en zou kapot kunnen vallen

l'oreal true match foundation _ - 5

Free a Girl

Van 8 t/m 11 maart is het internationale vrouwendag en L’Oréal gaat dan samen met Free a Girl de strijd aan tegen kinderprostitutie. Voor elk verkochte True Match foundation doneert L’Oréal €1,- aan dit goede doel. Dus mocht je enthousiast zijn geworden door deze review en de foundation willen aanschaffen, wacht dan nog heel even tot 8 maart want als je het op deze dag (of t/m 11 maart) koopt ben je meteen goed bezig voor Free a Girl!

Wat nog wel even belangrijk is om te vermelden is dat het bestaande assortiment van 12 kleuren overal verkrijgbaar is, maar dat de 8 nieuwe kleuren alleen verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Etos winkels. Welke winkels dat precies zijn, check je hier.

Wat vinden jullie van de L’Oréal True Match foundation? En als je het schema zo ziet, welke kleur denk jij dat jouw perfecte match zal zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

 1. Wendy (B)
  21 maart 2017 / dinsdag, 21 maart 2017

  De foundations dat ik heb en al gebruikt heb, zijn van luxe merken.
  Toch zou ik het leuk vinden om eens budgetversie te vinden.
  Misschien is het deze.

 2. Anne
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Hoi Serena

  Ga jij per toeval ook het l’Oreal infallible total cover concealer palette swatchen/reviewen? Ben hier enorm benieuwd naar!

 3. Marjolein
  13 maart 2017 / maandag, 13 maart 2017

  Ik heb 2 kleuren gemengd voor perfecte match maar voel en zie de foundation echt zitten.. Jammer want dekt heel goed. Heb normaal double wear light, maar goed daar zit ook prijsverschil tussen.

 4. Yvette
  11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

  Nu 1+1 gratis bij Etos…

 5. Lily
  9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

  Jammer dat je niet de moeite neemt om alle kleuren die je ontvangen hebt te swatchen, daar heb je ze toch voor gekregen? Meer foto’s van de swatches (met natuurlijk licht én met flits) en minder van jezelf in dezelfde positie zouden de lezer een beter beeld geven van de verschillende (nieuwe) tinten.

 6. Laura J
  9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

  Mooi dat er nu zoveel kleuren beschikbaar zijn! dat zie je niet vaak bij een drogisterijmerk! Mijn kleur (1C) hadden ze al.
  Ik ga helaas toch teveel glimmen met deze foundation. Jammer dat L’óreal niet ook van Infallible Matte alle kleuren in Nederland uitbrengt. Het begint pas bij 11 Vanilla en ik moet 10 Porcelain uit het buitenland bestellen…
  Serena, jij was eerder erg enthousiast over Infallible Matte tegen glimmen. Hoe laat jij True Match dan voor jou werken?

  • Serena
   Auteur
   9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

   hi Laura,
   ik ben inmiddels 32 en merk echt een verschil in mijn huid, het is lang niet meer zo vet en glimmend als 2-3 jaar geleden, waardoor ik niet meer per se matterende crèmes/toners/poeders/foundation nodig heb. Ik poeder mezelf niet eens af namelijk!

   • Laura J
    9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

    Hoi Serena,
    Ja, als je huid veranderd is snap ik het wel. Ik ben 31, hopelijk gaat mijn huid zich ook nog een beetje gedragen 😉
    Bedankt voor je antwoord!

 7. Mollie
  9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

  Hihihi “wat bruiner doorbakken” in de zomer, alsof je een biefstukje bent! Cute!

  Fijne review Serena!

 8. 8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Deze foundation is zo fijn! Gaaf dat jouw foto ook in het kleurenschema staat! Sowieso erg handig uiteraard!

 9. Lousaa
  8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Ziet er wel goed uit. Ik vermoed dat ik in de winter genoegen moet nemen met een 2n en in de zomer een 3 a 4 w. Wel belachelijk dat niet alle tinten een w n en c hebben. Tot zover dus de theorie dat je altijd dezelfde ondertoon houdt.

  En die zilver/goud test is een beetje tricky: er zit nogal wat sociaal-culturele blur op die test. In veel milieus is geel en rosegoud ordinair, en draag je bij voorkeur zilver of witgoud. En vice versa: er zijn culturen waarin geelgoud status uitstraalt. Dat kunnen mensen bijna niet wegdenken als ze beoordelen wat goed staat.

 10. Ilona
  8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Hele fijne foundation alleen nog een nadeel van de verpakking is dat er altijd nog een laagje foundation overblijft als ie “op” is. Das wel jammer.

 11. 8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Wat goed dat er zoveel nieuwe kleuren zijn. Ik vind het ook een hele fijne foundation 🙂

 12. 8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Zo fijn dat er zo’n groot aanbod is aan foundation kleuren! De kleur matched je inderdaad perfect!

 13. 8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Ik zag bij Vera ook al deze review en ik ben zooo blij dat Nederland eindelijk een grote keuze aan kleuren heeft! Overal hoor ik goeie reacties over deze foundation en ik moet het maar eens gaan uitproberen. Als ik zo kijk naar de kleur swatches ben ik altijd met foundations aan cool tint en dan vaak rond de 20/25 of 120 kleuren. Ik denk dat ik hier dus een 2C moet halen maar ik zoek toch iets met een beetje gele ondertoon. Ik vind je huid er echt stralend uitzien!

 14. 8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Klinkt ontzettend fijn. En ideaal dat er zoveel keus is

 15. Lisa
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Wat een mooi artikel weer!

 16. Syl
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Helaas is deze foundation te droog voor mij. Jammer, want de grote kleurenrange sprak me juist wel aan.

  • Merel
   8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

   Als bij mij de foundation te droog is, mix ik er altijd een beetje babyolie of moisturiser doorheen (echt een heeeeel klein beetje) en dat werkt echt supergoed! Moet je echt en proberen

 17. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Toen ik wat jonger was, heb ik deze foundation met veel liefde gebruikt. Misschien moet ik er weer eens opnieuw naar gaan kijken! Vind inderdaad het zien van al die vrouwen en hun perfecte kleur zo leuk! Leuk om bekende gezichten er tussen te zien ook.

 18. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Ik hoop dat deze ook in België komen, ik denk dat 1W een goeie match zou zijn voor mij!

 19. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Hehe, eindelijk een merk dat wakker wordt en zich realiseert dat 4 verschillende foundation kleuren bij lange na niet voldoende zijn.
  Gebruik zelf nu een tijdje UD, de NL foundations zijn zeker in de zomer te licht voor me.
  Maar wil deze zeker eens proberen! Ik denk dat 5C voor de winter goed is, en 7C voor de zomer, maar zal het in de winkel even testen.

 20. Britt
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Ik ga deze zeker even bekijken in de winkels, hij lijkt me erg fijn, en zeker het grote arrangement aan kleuren ziet er goed uit!

 21. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Wat veel verschillende kleuren, super fijn! ik ben benieuwd naar deze foundation. Meestal ben ik wel te spreken over de foundation van L’Oreal! Wat sta je trouwens prachtig op de foto’s

 22. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Wat leuk ik ga morgen meteen naar de winkel.

 23. Mariska
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Hey Serena!

  Ik zag dat L’oreal nieuwe haarkleur-producten heeft, zoals L’oreal Paris Colorista Washout & spray in verschillende leuke kleurtjes. Gezien het festivalseizoen eraan zit te komen, was ik erg benieuwd naar deze gave producten! Zou je deze misschien kunnen reviewen?

  Ben namelijk erg benieuwd naar het resultaat!
  Liefs, Mariska

 24. m
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Misschien fijn om te vermelden dat L’Oréal in de aanbieding is bij de kruidvat 2x voor 9,99 🙂 geldt ook voor maybelline trouwens (je mag mixen). 7 t/m 19-3

 25. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Wat een handig en fijn artikel, het voelt zo goed als je een foundation hebt gevonden die precies bij je huid matched!

 26. An
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Grappig, Vera Camilla zegt net het tegenovergestelde:

  En hoe zit het met sieraden, staat zilver of goud je het best? Je ondertoon is daar dan het tegenovergestelde van. Dus als je gouden sieraden draagt, dan is je ondertoon juist koel en staat foundation met een koele, roze ondertoon jou het natuurlijkst.

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

   Misschien heeft ze zich vergist? Ik heb er echt veel research voor gedaan omdat ik er een heel hoofdstuk aan heb gewijd in mijn boek Serena’s Stijlgids, namelijk! 😉

  • Rosa
   12 maart 2017 / zondag, 12 maart 2017

   Ja klopt, daar moest ik ook aan denken. De uitleg van VC klinkt voor mij toch logischer. Vind zilveren sieraden mooier bij een gebruinde/warm getinte huid. En gouden sieraden vind ik weer mooier bij een koel getinte huid.

  • A
   28 april 2017 / vrijdag, 28 april 2017

   Denk dat VC zich echt dik vergist..

   • Rowan Chanel
    10 oktober 2018 / woensdag, 10 oktober 2018

    Ja dat denk ik ook ja. Want goude sieraden met een koele roze achtige huid, nàh. Not even close.

 27. F
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  welke foundations zijn dat in de nadelen foto? Is de tweede de 1W? Die ziet er geel genoeg uit voor mij

 28. Arabella
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Heey prachtige Serena

  Je ziet er geweldig uit en ik ben erg benieuwd naar de foundations. Ik kreeg echt een glimlach toen ik de foto’s zag, omdat ik zelf een hoofddoek draag en er een model met een hoofddoek staat tussen allerlei soorten prachtige vrouwen. Heel mooi dit beeld.

  Liefs

 29. Rachel
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Hmm ik zie 2W nergens tussen staan. Denk namelijk dat mijn huidskleur net tussen 1W en 3W zit maar het is de enige kleur die ik niet in het schema terug zie. Bestaat die kleur wel :-((

 30. katrien
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Ik heb deze ook een tijd gebruikt maar ben toch een andere gaan gebruiken op aanraden van mijn dermatoloog (ik moet foundation van vichy of clinique gebruiken omdat dit beter is voor mijn acnegevoelige huid). Ik ben hier wel altijd erg over te spreken geweest, je doet echt lang met een flesje en de kleuren zijn ook erg goed, voldoende geel voor mij.

 31. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Ik gebruik deze foundation ook en vind hem heel fijn

 32. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Echt fijn dat er nu meer kleuren bij zijn gekomen, zowel voor de lichte als de donkere huid. Ik heb zelf meestal de lichtste kleur en die soms nog niet licht genoeg, maar ik denk dat 1N of 1W wel goed zal passen bij mijn huid.

 33. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Klinkt goed! Dat schema is ook erg handig, ook al heb ik altijd de lichtste kleur nodig. Ik mis in deze review alleen wel een voor en na foto met de foundation, dan kan ik echt zien hoe het effect is en of dit effect past bij mijn huid.

  • Ier
   7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

   Ja, voor en na foto had wel zo fijn geweest. Nu moeten we het op het woord van een gesponsord artikel aannemen.

 34. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Heel leuk met dat schema, en wat fijn dat het zo veel kleuren zijn. Nu word het kiezen voor mijn lichte huid wat makkelijker, ik hoop dat joker tussen zit

 35. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Leuk dat schema als overzicht. Nu kan je kijken en vergelijken met iemand. Liefs soraya

 36. liselot
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Hi! Ziet er super goed uit! Ik wil 1W zeker proberen 🙂

  Ik vraag mij alleen af welke 12 van de 20 kleuren sowieso in de winkel verkrijgbaar zijn en welke 8 niet overal? Ik ben zelf niet bekend met de nieuwe of oude kleuren namelijk 😉

  Liefs!

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

   Ik ga het meteen even navragen voor je, Liselot!

   • liselot
    7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

    Je bent fantastisch! 🙂

 37. Céline
  7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Dit blijft een van m’n favo foundations, al járen!
  TIP: bij Kruidvat is alle Loreal (en Maybelline) nu 1+1 gratis 🙂

  • Céline
   7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

   Oh én bij Etos ook!

 38. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Super leuk gedaan dat schema met een aantal bekenden ertussen, cool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *