L’Oréal True Match concealer

Wie kan zich nog herinneren dat je EERST concealer hoorde aan te brengen en daarna pas je foundation er OVER heen? Geen idee wanneer dit precies is veranderd, maar sinds zo’n aantal jaar geleden is het de nieuwe norm geworden om concealer juist OVER je foundation aan te brengen. Op deze manier kun je concealer meteen inzetten als highlighter en je gezicht prachtig shapen en contouren.

Hoe je je concealer ook aanbrengt, erop of eronder, een goede concealer is voor veel mensen een absolute must in hun make-up routine. Je verbergt er je donkere kringen mee en je werkt er oneffenheden mee weg, waardoor je algehele look er een stukje frisser en egaler uitziet. Op sommige dagen vind ik een goed dekkende foundation al helemaal prima, maar op andere dagen vind ik het fijn om er een concealer bij te pakken (hehe).


Waar een goede concealer voor mij aan moet voldoen is uiteraard een goede kleurmatch en goede dekking, maar ook moet de textuur lekker romig en vloeibaar zijn zodat ik het gemakkelijk over mijn huid kan verdelen. Soms zijn concealer super dekkend, maar ook erg dik en stroef. En soms zijn ze lekker vloeibaar en verdelen ze soepel over de huid, maar dekken ze maar matigjes. Het is dus nog best lastig om een goede concealer te vinden! Zal de True Match concealer aan mijn eisen voldoen?

Verpakking & applicator


De verpakking van deze concealers is heel rechttoe rechtaan; vierkante, doorzichtige hulzen met een metallic zilveren dop. Aan de bovenkant van de dop kun je het kleurnummer vinden. Ik vind het handig dat de hulzen doorzichtig zijn, zo kun je de kleur goed zien. Een huls bevat 6,8 ml product.

De concealer breng je aan met een zogeheten doe foot (hertenpootje) applicator. De applicator is iets breder en platter vergeleken met de gemiddelde lipgloss applicator, waardoor je gemakkelijk en snel wat grotere vlakken kunt bedekken (handig voor die grote driehoek onder je oog).

Kleuren & swatches

Deze concealers zijn er allereerst in 8 kleurvarianten. Een ruime keuze, en zeker voor een drugstore brand.

1C – rose ivory/koele ondertoon
2C – rose vanilla/ koele ondertoon
3C – rose beige/koele ondertoon
3N – creamy beige/neutrale ondertoon
3W – golden beige/warme ondertoon
4N – beige/neutrale ondertoon
6W – golden honey/warme ondertoon
7W – golden amber/warme ondertoon

Textuur en dekking


De textuur van de True Match concealer is super romig, maar toch redelijk vloeibaar, en het verdeelt dan ook lekker snel en soepel over de huid. Zoals je kunt zien is de dekking goed en ook bij het uitsmeren blijft de dekking nog steeds erg goed. Deze concealer droogt mooi mat op.

De formule is voorzien van lichtreflecterende pigmenten die zorgen voor een frisse, stralende oogopslag. Ook bevat de formule cafeïne, een ingrediënt dat donkere kringen op den duur zou moeten verminderen. Cafeïne zorgt namelijk voor vasoconstrictie, oftewel het vernauwen van de bloedvaten, waardoor donkere kringen minder blauw/paarsig ogen qua kleur, en ook de puffyness wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Mijn match?

Mijn bijpassende True Match foundationkleur is 4W, maar omdat het winter is (en ik dus minder zon zie en een lichtere huidskleur heb) draag ik nu 3W. Voor een natuurlijke look zou ik dan ook de concealer in kleur 3W pakken, maar omdat ik het mooi vind om concealer tegelijkertijd als highlighter te gebruiken, neem ik één tintje lichter. Ik kom dan uit bij 3N. Deze kleur heeft een vrij gelige ondertoon, maar dat vind ik juist supermooi en verhelderend voor onder het oog.

Let’s test!


Ik draag hier een laagje (2 pompjes) True Match foundation, en hier breng ik de concealer over aan. Dat doe ik op deze manier: onder mijn ogen in een wat grotere driehoek, zodat ik meteen een beetje kan contouren. Rondom mijn neusvleugels en mond, want daar is het altijd iets roder/donkerder. En eventueel zo hier en daar op een donker littekentje.


Links draag ik een laagje foundation en rechts draag ik foundation + concealer (geblend met de Beautyblender).


Daarna breng ik de rest van mijn gezichtsmake-up aan, waaronder een matte bronzer iets op en onder mijn jukbeen om mijn jukbeenderen meer naar voren te laten komen. Om deze lijn iets strakker te maken breng ik hierna nogmaals een streep concealer onder de bronzer aan die ik vervolgens weer goed vervaag met de beautyblender. Voor mij is dit dé truc om op een eenvoudige en snelle manier je gezicht te contouren.


Het eindresultaat.


Links draag ik alleen foundation, rechts draag ik de concealer en andere make-up (bronzer, blush, highlighter) om mijn look mee af te maken.

Conclusie


Ik vind het resultaat erg mooi, door de toevoeging van concealer krijgt mijn gezicht meer vorm en definitie en bedekt het tegelijkertijd mijn oneffenheden. De L’Oréal True Match concealer heeft een goede dekking en laat zich gemakkelijk en soepel over mijn huid verdelen. De applicator vind ik ook heel prettig in gebruik. Binnen no-time kan ik hiermee een groot deel van mijn gezicht bedekken.

De romige concealer blend prachtig in de huid en verliest zijn dekking niet tijdens het blenden. De textuur is echt heel erg fijn om mee te werken. Niet te mat en cakey, niet te glanzend en vettig, niet te dun of te dik, maar juist precies goed. Mocht je meer dekking willen dan is de concealer goed op te bouwen door simpelweg een tweede laagje aan te brengen. Persoonlijk is één laag voor mij voldoende, omdat ik hem over mijn foundation aanbreng.

Ik vind deze concealer echt TOP en het is wat mij betreft dus zeker een aanrader. Hij zit sinds een aantal weken steevast in mijn ‘everyday bakje’ en ik gebruik hem elke dag. Alleen voor de mensen die op zoek zijn naar een hele heftige, INTENS sterk dekkende concealer is de True Match concealer (denk ik) niet dekkend genoeg.

Met 8 kleuren is er genoeg keuze, al zullen de mensen met een erg lichte of juist donkere huid helaas niet aan hun trekken komen bij deze kleurenselectie. Hopelijk voegt L’Oréal in de toekomst meer concealer kleuren toe aan hun assortiment.

Prijs & verkrijgbaarheid


De L’Oréal True Match concealer kost €12,99 (6,8ml) en is reeds verkrijgbaar in de drogisterij en via online verkooppunten.

Wat vinden jullie van het resultaat van deze concealers, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

22 Reacties

 1. 13 december 2018 / donderdag, 13 december 2018

  Dit ziet eruit als een fijne concealer. Ook fijn dat het niet al te duur is.

 2. Ashley
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Zo.. Er zijn hier een aantal die wel heel erg aanvallend zijn merk ik.. Het is toch niet zo dat jullie Serena dr salaris bekostigen?? wauw zeurdeur alert!

  Moest ik eff kwijt.

  Leuke post over een budget product. Ik hou het zelf wel bij mijn maybelline eraser die nu lekker hier in de etos leg!

 3. Ilona
  20 december 2017 / woensdag, 20 december 2017

  Ik kan op basis van de voor (alleen foundation) en na foto (foundation + concealer) niet beoordelen of dit een fijne concealer is. De foto is vanuit een andere hoek genomen, andere kleurtemperatuur en van zo’n afstand dat ik geen verschil kan zien. A.h.v. de swatches sla ik deze over.

 4. Ier
  20 december 2017 / woensdag, 20 december 2017

  Huh, ik dacht ook concealer onder foundation. Anyhow, ik denk dat deze review sterker had gekund. De mate van dekking is hier lastiger te bepalen als je deze over een foundation aanbrengt. Liever had ik gezien dat je bijvoorbeeld donkere kringen of wat oneffenheden had weggewerkt met dit product. Ik ben (helaas) nog niet veel wijzer na het lezen van dit stukje.

 5. Fleur
  19 december 2017 / dinsdag, 19 december 2017

  De concealer ziet er helemaal niet zo dekkend uit helaas. De foundation is wel erg prettig maar daar schijnen weer allerlei schadelijke stoffen in te zitten hetgeen blijkt uit Duits onderzoek. Maar dat geldt voor alle L’Oréal producten.

  • Lindy
   21 december 2017 / donderdag, 21 december 2017

   Ik vind de concealer ook niet echt dekkend overkomen, maar juist heel waterig.

   Ik weet zeker dat hij mijn donkerblauwe kringen niet weg kan werken.
   Ik sla over!

 6. Nevah
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Sorry, maar ik vind deze review eenbeetje raar en daardoor niet echt geloofwaardig. Alle concealers zien er ten eerste SUPERLICHT uit, dus ze zijn echt gericht op een heeel erg beperkte doelgroep (vooral blanke mensen tot erg lichtgetinte mensen). Hoe kan je in hemelsnaam zeggen dat er met 8 tinten een ruime keuze is??!?! (zelfs voor een drogistenmerk) Ik vind het dan ook heel raar en bijna belachelijk hoe je jezelf tegenspreekt hier. Niet om je persoonlijk aan te vallen, want ik waardeer altijd je diepte reviews, maar je zegt zelf “Met 8 kleuren is er genoeg keuze, al zullen de mensen met een erg lichte of juist donkere huid helaas niet aan hun trekken komen bij deze kleurenselectie” dat klinkt behoorlijk tegenstrijdig, aangezien je zelf aangeeft dat er een hele grote groep mensen hier dus buiten vallen. Klinkt heel erg als een gesponsorde post

  • Daphne
   19 december 2017 / dinsdag, 19 december 2017

   Toch is 8 tinten voor een drogisterijmerk vest veel, de meeste merken hebben er maar 2. En ja, met mijn huidje gaat deze kleurenselectie inderdaad niet werken, maar 8 tinten is best veel.

 7. Floor
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Waarom geloof ik geen reet van deze review, daar jij met L’oreal samenwerkt… En dan vooral deze lijn van L’oreal….

 8. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Haha. Ik heb ergens de memo gemist want ik doe altijd standaard mijn concealer onder mijn foundation hoor 😉
  Maar ehh fijn deze! Ga ‘m zeker proberen! Ik ben sowieso dol op True Match!

 9. Maaike
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Wat maak je toch mooie foto’s Serena!

 10. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  zeker aardig wat keuze met 8 tinten 🙂 ben er nu zelf ook best benieuwd naar 😀

 11. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  De concealer komt bij mij een beetje waterig over ipv romig. Weet niet of ie goed genoeg is voor mijn rode vlekjes. Voor onder de ogen lijkt deze me inderdaad wel ideaal!

 12. chloe
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Ik vind deze concealer ook erg fijn. Zelf mix ik deze soms met die van Kat von D als ik meer dekking wil. Ik zie dat je nu in New York bent, die zou ik zeker even inslaan bij Sephora :).

 13. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  De concealer geeft een mooi resultaat bij je! Ik betwijfel of er voor mij een goede match qua kleur bij zit, hopelijk gaan ze nog uitbreiden, want verder klinkt het wel heel goed.

 14. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Ik heb deze foundation heel lang gebruikt (volgens mij was het mijn eerste foundation ooit!), maar de concealer had ik nog nooit ergens zien liggen. Ziet er goed uit!

 15. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Oeh, de formule van deze concealer vind ik ook wel goed klinken eigenlijk. Ik wil een concealer altijd behoorlijk dekkend, dus het is goed om te lezen dat je deze concealer kunt opbouwen, maar zonder dat hij cakey is / wordt. Deze ga ik onthouden.

 16. laura
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  romig??? Ik vind deze concealer er juist super waterig uitzien!

 17. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Wat fijn dat ze nu met concealer komen! Leuke bij items naast hun welbefaamde foundation. Wel jammer dat het 7 kleuren zijn die toch nog elk heel licht ogen, niet echt een kleur die bij een donkere huid zou passen. Zelf zou ik deze concealer alleen onder de ogen gebruiken want de textuur klinkt wel geweldig! Vaak heb ik last van droge plekken onder mijn ogen en dan kan een concealer het vaak droog doen lijken, dit zou heel goed bij mijn huid passen!

 18. 18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Klinkt als een hele fijne concealer. Ik ben overigens wel team concealer voor foundation.. maar ik ga het binnenkort eens veranderen. Hopelijk komen er snel nog meer kleuren bij, al moet voor mij de juiste kleur hier denk ik wel tussen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *