Logitech FabricSkin Review

Door Steven – wanneer je een relatie hebt met een beautyblogger kent dat vele voordelen. Zo heb ik luchies in overvloed en heb ik de afgelopen maanden geen aftershave, facewash of pot haarspul meer hoeven kopen. Omdat Serena zelf geen iPad heeft en ze weet hoe gek ik ben op Logitech en gadgets in het algemeen, vroeg ze of ik de Logitech FabricSkin voor haar wilde reviewen. Volgens haar zijn er namelijk veel bezoekers met een iPad die wat aan deze review zouden kunnen hebben. Nou ben ik de beroerdste niet, en Serena helpen doe ik altijd met veel plezier. Vandaag dus de Logitech FabricSkin review.

DSC_0447

De Logitech FabricSkin is een nieuwe hoes voor je iPad 2 of 3 met geïntegreerd toetsenbord. Voor bescherming en om op te typen dus. Lijkt een beetje laat voor Logitech om op de markt te komen met zoiets, aangezien er al een heleboel van dit soort producten zijn en de mensen die er behoefte aan hebben waarschijnlijk allang een soortgelijk product in huis hebben. Maar Logitech claimt iets nieuws en verfrissends met het concept gedaan te hebben. Mijn interesse was gewekt!

[do action=”ytr”][/do]

Logitech FabricSkin Review

Laat ik vooropstellen dat Logitech mijn allerlievelingste merk is wat betreft producten voor in en om de computer en TV. Als ik zo eens om me heen kijk zie ik een webcam, een speakersetje, een universele afstandbediening (zo’n ding waarvan je niet weet dat je ‘m mist totdat je ‘m hebt, letterlijk mijn beste aanschaf ooit), een powermuis, een toetsenbord met LCD-schermpje en een koptelefoon. Fanboytje hiero! Logitech heeft daarbovenop ook nog eens een prima klantenservice en levert vaak tot in de puntjes verzorgde producten af. Niets dan lof dus, zo voorafgaande aan deze review.

DSC_0405

iPad

Een iPad wordt standaard zonder toetsenbord geleverd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Apple heeft het ding ontworpen om op te swipen, pinchen, pushen en heel af en toe een heel klein beetje te typen. Daarbovenop is het natuurlijk een slank en sexy apparaat, voor de echte mode- en trendbewuste lovehaver…wie heeft er dan behoefte aan een extra toetsenbord dat ook nog eens gewicht en volume toevoegt?

Bloggers, leraren, studenten, schrijvers, mensen die vooral buiten de deur werken en niet graag een iPad én een laptop meezeulen? Mensen die iets nodig hebben voor onder een tafelpoot? Mensen die bij de Starbucks/Coffee Company graag iets voor zich op een tafeltje hebben staan? Voor alles is natuurlijk een markt, maar ik heb nooit begrepen waarom mensen een extra toetsenbord aan hun tablet willen toevoegen. Koop dan een kleine laptop, denk ik dan! Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en het product eerst eens bekijken voor wat het is.

DSC_0413

Volume

En het eerste dat me dan te binnen schiet is GROOT! Je iPad is ineens 3x zo dik en ook nog eens een stukje breder. Zo zou ome Steve Jobs (RIP One Love 4 Life, alles) dat natuurlijk nooit hebben gewild. Lichter wordt je iPad er ook niet van, waardoor het moeilijk wordt om ‘m mee te nemen als je niet toevallig ook een tas bij je hebt. In de promofilmpjes en foto’s loopt een lekkere vlotte boy met zijn FabricSkin te dartelen over de straten van zijn hometown, maar geloof me maar, dat heb je na een half uurtje wel gehad met zo’n zware hoes. Met de iPad erbij weegt het in totaal 1,23 kilo.

DSC_0410

De looks

De FabricSkin ziet er, geheel in Logitech-stijl, wel geweldig uit. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen (zowel synthetisch leer als geweven katoen) en alle details kloppen. Van het kleine Logitech-labeltje en het waterdichte toetsenbord tot het mini-USB-oplaadkabeltje in dezelfde kleur als het hoesje, je komt in ieder geval stijlvol voor de dag. Niets op aan te merken. Wat ook lekker flashy is, is dat je iPad automatisch op en van screenlock gaat wanneer je de FabricSkin open- en dichtklapt.

DSC_0430

Typen

Als het is waar je naar op zoek bent is het zo ongeveer het beste iPad-toetsenbord wat je kunt krijgen. Het toetsenbord maakt verbinding via Bluetooth en typt erg lekker. De toetsen zijn namelijk groot genoeg om geen priegelgevoel te krijgen en alle standaardknoppen zitten erop. De layout is bijna gelijk aan die van de iMac, dus mensen die die thuis hebben staan zijn meteen gewend.

DSC_0402

Gebruik

In gebruik is het redelijk rechttoe rechtaan. Men klapt ‘m open, zet ‘m vast in het magnetische klepje en je bent klaar voor gebruik. Wat wel vervelend is, is dat het toetsenbord apart moet worden opgeladen. Het had mij praktischer geleken als het toetsenbord z’n stroom van de iPad had gehaald wanneer hij in het hoesje zou zitten, maar dat is niet het geval. Logitech claimt echter dat de batterij van de FabricSkin maar 1x per maand hoeft te worden opgeladen, dus in praktijk zal dat niet zo’n probleem zijn.

Oordeel

De Logitech FabricSkin is een geweldig ding, maar ik vind de prijs van €149,95 wel wat aan de pittige kant.  Uiteraard is het handig op vakantie, of tijdens een college of een vergadering op werk, maar er zijn momenteel soortgelijke producten op de markt die voordeliger zijn. Wil je echter maximum gebruiksgemak, hecht je waarde aan frisse looks en ben je graag een trendsetter? Dan doe je hiermee een prima koop, en bescherm je je gehele iPad op de koop toe.

Okee. Doei.

– Steven

 

Volg:

124 Reacties

 1. renee
  16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  haha ik zeg steven wordt columnist!

 2. Sanne
  16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  Leuke review, haha die afsluiter ook.

 3. 16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  Uiteraard alleen voor de ‘grote’ iPad’s. Jammer! Hopelijk komt deze er ook voor de Mini.

 4. 15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  “Okee. Doei.” vrij serieus interview en dan dit! Echt ontzettend droog. Zo leuk!

  Verder een fijne review, als ik nog eens een nieuwe hoes nodig heb, haal ik deze!

 5. Eline
  15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  Wat leuk dat Steven ook een keer iets hierop zet. Leuke review maar inderdaad prijzig.
  Misschien heb ik er over heen gelezen maar zijn ze ook in meerdere kleuren verkrijgbaar?

 6. Laura
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  haha hilarisch! Heel geslaagd, ik voel een nieuwe rubriek?

 7. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Ik heb niet eens een iPad, maar zit toch dit artikel met veel plezier te lezen! ^^ Leuke review! Het toetsenbord lijkt me wel veel fijner typen dan op het schermpje van de iPad, maar oei, de prijs! Als ik een iPad zou hebben zou ik ‘m door de prijs niet snel kopen, behalve als je er héél zeker van bent dat je er een aantal jaren plezier van gaat hebben.

 8. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Leuke review!
  Leuk dat je dat eens doet voor Serena.
  Deze ziet er goed uit. Wij hebben thuis wel een iPad

 9. Wieteke
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Haha ‘allerlievelingste’. Goede review, objectief en leuk geschreven!

 10. Melissa
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Hahaha ik moest lachen omdat okee doei!

 11. Laura
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Haha superleuk geschreven, mag hij vaker doen van mij!

 12. melissa ligthart
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  leuk geschreven! ik heb niet eens een ipad maar bleef geboeit lezen. haha

 13. Eline
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Ik moest een beetje lachen bij het stukje ”ome Steve Jobs (RIP One Love 4 Life, alles)”.

 14. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Kijk, hier heb ik nou wat aan. Dit begrijp ik! Thanks, Steven:)

 15. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  €149,95? Niet okee, maar wel doei!
  :D

 16. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Wat leuk om een iets van Steven te lezen!

 17. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Leuk geschreven Steven! Het leek me wel tof maar voor die prijs koop ik liever een aparte hoes en een apart toetsenbordje :-)

 18. Nienke
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Hahaha, ik heb alleen nog maar gelezen tot ‘luchies’, maar dat woord maakt me al aan het lachen. Moest echt even drie keer lezen om te snappen wat je bedoelde of dat je een spelfout had gemaakt. Maar goed, parfum / aftershave dus. Nu ga ik verder lezen. Leuk dat je wat van je laat horen, Steven!

 19. Seva
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  zelf heb ik niet zo veel aan dit soort reviews, maar ik was wel ontzettend benieuwd hoe Steven schreef hihi..

  En eerlijk is eerlijk dat heeft hij goed gedaan! Petje af, haha.

 20. Katrien
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Heel leuk artikel! Grappig en leuk geschreven ook! En dat einde: ‘okee. Doei’ hahhahaha!

 21. Merel
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Leuke review zeg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *