Latest obsession: Draw Something

Wordfeud was leuk, totdat ik er een first date met mijn huidige vriend had uitgesleept en toen was de lol er voor mij wel af. Sure, het is leuk om te Scrabbelen, maar de potjes duurden soms uren, wat zeg ik, dagen, nee nog erger zelfs; weken! En voor een ongeduldige meid als ik is dat gewoon too much too handle.

Maar neem nu Draw Something, de nieuwste hype onder de spelletjes-apps (alleen voor smartphones, dus). Je krijgt de keuze uit 3 woorden en het door jou gekozen woord dien je vervolgens zo goed mogelijk uit te beelden door het te tekenen. Een soort Pictionairy dus. Maar, wel een stukje makkelijker, aangezien je van te voren al weet uit hoeveel letters het te raden woord bestaat. En om het spelletje ook voor kinderen onder de 0 jaar toegankelijk te maken hebben ze de letters er ook maar bij gezet. Weliswaar door elkaar gehusselt en met een stel extra letters erbij, maar toch. Je zou zeggen dat het niet al te moeilijk zou moeten zijn om de woorden te raden, maar niets is minder waar.

Neem mijn tegenstander Dre I. bijvoorbeeld. Andrej en ik kennen elkaar sinds de middelbare school en helaas is het nooit echt een tekentalentje geweest. Ik heb bij hem dan al tot twee keer toe moeten passen en momenteel kraak ik mijn hersenen over het volgende plaatje:

Wat moet dit voorstellen Andrej?

Inmiddels ben ik erachter, het was YOYO.

Gelukkig zijn er ook veel tegenstanders die wél kunnen tekenen en die maken het me maar al te gemakkelijk. Zo vind ik Nena bijvoorbeeld echt een tekentalent. Haar moeder is grafisch tekenaar, dus wellicht zit het in de familie, maar ik ben altijd helemaal flabbergasted wanneer ik zie wat zij met een stel primaire kleuren, een lijntje en een gummetje kan doen. Ik heb helaas geen voorbeeld, maar ik zal vragen of ze een keer iets via Twitter wilt posten.

Via Twitter vroeg ik mijn followers hun mooiste Draw Something creaties in te sturen en van alle inzendingen heb ik een selectie gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Ik vind het echt superknap, want ik doe het jullie absoluut niet na. Ja, ja. Ook ik zal mijn *ahum* kunstwerkjes straks met jullie delen, maar alleen als jullie beloven niet te lachen.

 1. Nelleke Poorthuis
 2. Stephanie Smits
 3. Daniela Roos
 4. Gonny van Cherryfizz.nl
 5. Norma Salinas
 6. Roxanne Keteleers a.k.a. Rockslam
 7. Tim Bunink van EverythingTim.nl
 8. Gonny van Cherryfizz.nl
 9. Sarah Martufi a.k.a. Sarah Snaar van CherryPlumSky.be
Goed, en nu is het mijn beurt.

Are you ready for it? Are you really ready for it? Sit down please.

Links mijn allerslechtste creatie tot nu toe en rechts mijn leukste;


Yes, ik heb nog veel te leren 🙂

Tips van Nena
Nena gaf me een paar tips waar ik veel aan heb gehad. Wat zij doet is namelijk eerst met een grote gekleurde stip iets tekenen en het vervolgens met het dunste zwarte lijntje omlijnen en de details intekenen. Een beetje zoals wat ik bij de dino heb gedaan. Verder gaf ze als tip de gum slim te gebruiken. Met de gumfunctie kun je namelijk witte lijntjes en witte stippen (oogbollen) ‘tekenen’. Het oogje van de dino maakte ik door eerst een wit stipje te gummen en er vervolgens een kleinere zwarte in te plaatsen.

Beloning
Hoe meer je raad en hoe meer tekeningen er van jou geraden worden, hoe meer muntjes je verdiend. En vanaf 249 muntjes kun je extra kleuren ‘kopen’ bij wijze van beloning. Nu moet ik het doen met rood, blauw, zwart en geel, maar als ik straks genoeg muntjes heb kan ik een kleurenset aanschaffen zodat ik ook de kleuren paars, grijs, bruin en groen tot mijn beschikking heb, bijvoorbeeld. En dat maakt de tekeningen niet alleen mooier, maar ook duidelijker. En als je meer kleurtjes hebt is dat ook gewoon leuker tekenen. En je kunt er tof mee doen bij de mensen die alleen nog maar de primaire kleuren hebben!

Zo tekende Tara ineens een NEST met een stuk of 6 paaseieren, elk in een ander kleurtje. Terwijl ze ook gewoon witte eieren had kunnen tekenen. But noooo, ze moest weer zo nodig alle kleurtjes uit de kast trekken. Show-off. Pff! 😉


Met DrawSomething zijn we weer lekker ouderwets creatief bezig, maar dan op een 2.0 manier. Het is echt een verslavend leuk spel waarmee je je fantasie kunt laten gaan en wat, althans bij mij en mijn tegenstanders, af en toe flinke lachbuien kan opleveren. Soms speel ik vals door een screenshot op Twitter te plaatsen als ik het echt even niet weet, maar hee, I just need my coins! $$$

Hebben jullie DrawSomething al ontdekt? Je kunt de gratis app downloaden via iPhone en Android.

Zijn jullie een beetje goede kunstenaars of bakken jullie er niets van? Tell me all about it!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

146 Reacties

 1. Anna
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat is je gebruikersnaam? Mijne is anna-25-11

 2. Lime Rose
  6 mei 2012 / zondag, 6 mei 2012

  Hii ik speel het ook en ben ERRUG verslaafd!! maar serena hoe heet jij an kunnen wij een potje beginnen (als je wilt 🙂

 3. Layla
  26 april 2012 / donderdag, 26 april 2012

  Wat moet je intypen om de app te vinden voor android? als ik draw something intyp komen er allemaal andere apps..

 4. Kim
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ik reageer een beetje laat hierop, maar kreeg je post terug en had deze nog niet gezien, vandaar dus. Ik heb al een paar keer nieuwe kleurtjes gekocht 🙂 Met iemand ben ik al bij level 43 😀

 5. irene
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik dacht niets voor mij, totdat ik vorige week bij mijn ouders was en het de hele week door regende en sneeuwde (ze wonen in t buitenland), toch maar gedownload en het is supppeeerrr leuk!!! Bedankt voor de tip 🙂

 6. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik ben sinds een week of 2 compleet verslaafd aan DrawSomething. Op deze manier kan ik mijn tekenskills weer een beetje leven inblazen (vroeger deed ik weinig anders dan tekenen) en het raden van andermans tekeningetjes vind ik ook leuk en soms is het een ware uitdaging om uit te zoeken wat iets is!

 7. Diana
  13 maart 2012 / dinsdag, 13 maart 2012

  no smarthphone here hahha

 8. 12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  wow sommige tekeningen zijn echt mooi!
  speel het zelf ook VERSLAVEND hahah

 9. 11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Ik teken echt zooooo slecht! Soms vraag ik me af hoe mijn tegenstander het raad xD En ja, I admit, ik speel soms ook een beetje vals door er een hint bij te schrijven. Of het hele woord omdat ik 3 suggesties krijg die ik met geen mogelijkheid getekend krijg…. :S

 10. chantal
  11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

  Ik kan hem niet downloadn om me telefoon, hebben meer mensen dat? Ik heb een samsung galaxy y

 11. donna
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Die dino is gaaf!!
  En ik zou dit spel ook wel willen, heb alleen geen smartphone 🙁 :p..

  Maaaaaaar heb je je vriend dan ook echt leren kennen via wordfeud? Dat het echt iemand was die je kreeg toen je een random spel starte? Hoe cooool! 😀
  Of kende je hem al een beetje in rl, en dat je via wordfeud meer contact kreeg?

 12. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Jammer, mijn blackberry laat me hier in de steek..

 13. Francien
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik heb het nu iets meer dan een week, en ik ben helemaal verslaafd, haha. 🙂

 14. Eva
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Hoe heet je op DrawSomething? xxx

 15. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Niet alle Androids kunnen Draw Something downloaden. Ik heb een HTC Wildfire en bij mij staat het gewoon niet in de market. Gelukkig heb ik mijn iPod Touch nog, mijn held!

 16. Claudia
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Haha leuk, ik wil ook een nieuwe mobiel zodra ik er eentje heb ga ik het meteen downloaden 🙂

 17. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Dit lijkt me zoo leuk! maar ik heb een BB x

 18. Maud
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  als mensen het niet hebben . niet downloaden. het is zeer verslavend. 😉
  met dit spel word bevestigd dat ik heel slecht ben in tekenen haha !
  mijn creatis zijn dan soms ook om te gillen 😀

  x

 19. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Dat spel is echt zooo verslavend het is echt leuk, maar met een mobiel met pennetje tekenen is wel makkelijker.

 20. Verenaaa
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Het is een yoyo..dat was toch niet zo moeilijk? 😉

 21. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Aah die zijn echt goed gelukt! En je dino is super schattig! Ik bak er niet veel van haha :p

 22. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  HAHAHA!! YES IM A SHOW OFF!! En ik kan af en toe nog mooie tekeningen maken ook IN ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG 😛

  • 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

   Hè, kom je hier ook nog show off-en (kan je de ondertoon lezen?)! Nu voel ik me wel heel triest met m’n primaire kleurtjes. Gelukkig heeft Serena ze ook nog ^^

 23. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Haha mijn prachtige afbeelding staat er ook tussen. Ik heb veel te dikke vingertjes…

 24. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik speel nu tegen je (ik ben peanutbutterisyummy, haha) ^^ Ik ben niet echt verslaafd, maar er zijn een aantal mensen die ik ken die gewoon tegenover elkaar staand Draw Something spelen…

 25. Annika
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  hahaha wat een leuke tekeningetjes! jammer dat ik geen smartphone heb 🙁 of is een samsung corby wel een smartphone? volgens mij kan ik niks met appstore en zulk soort dingen…

 26. Genevieve
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik ben echt verslaafd aan drawsomething!

 27. Anita
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik volg je blog al even en vond je een van de betere bloggers. Maar nu ik je ‘verhaal’ heb gehoord over je fake-account etc… ben je mijn respect echt verloren. Je hebt echt geen respect voor andere mensen dus moet je ook geen respect van mij verwachten.Ik hoop dat je followers je ware gezicht te zien krijgen, wat voor een persoon je echt bent. Ik weet dat je me toch gaat kicken dus tot nooit 😉

 28. Roos
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  verslavend!!! volgens mij ben ik dr zelfs nog best goed in 🙂

 29. Famke
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Iemand die wil spelen? Mijn username is Famkeschaafsma 🙂

 30. Chantal
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik heb geen smartphone, maar heb de hype wel meegekregen. 😛 Enne.. er staat een foutje in Too much to handle

 31. Nana
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Je had mij geresignd haha

 32. Jolet
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  ik doe het ook! zo verslavend!

 33. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Wauw er zitten echt prachtige tussen!
  Zelf speel ik het ook maar ben een grote ramp in het teken en ja ook het raden! Maar dat ligt echt niet aan mijn tegenstanders maar meer aan mijn engels hihi

 34. Puck
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik vind dit ook zó leuk!! Ik was op een verjaardag vorig weekend (op dezelfde verjaardag als waarop ik de vorige keer wordfeud ontdekte ;)) en toen vertelden ze me erover. En sindsdien ben ik verslaafd! ;p. Hihi ik vond die tekening van die jojo nog best wel duidelijk :$ (ik kon in ieder geval vrijwel meteen zien dat het een jojo was ;)).

 35. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik heb helaas geen iPhone ;(

 36. Joanne
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Haha, echt leuk artikel! Heb zelf helaas geen mobiel (het is toch voor een mobiel) die dit kan/internet heeft/android heeft etc etc…
  🙁

  haha, xx

  • Joanne
   9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

   Ps. Ga je ooit nog eens een foto van je vriend plaatsen? Wij zijn erg benieuwd! 🙂

 37. Jolien
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Haha ben ik de enigste die doorheeft dat er ´´kinderen onder de 0 jaar´´ staat? 😛

  of ben ik dom en hoort dat zo :$

 38. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Haha, ik zag eigenlijk meteen dat het een yoyo was, maar ik was vroeger gek op mijn yoyo. Wow daar zitten goede tekeningen bij, vooral die van Gonny. Ik kan echt niet zo goed tekenen. Ik hoor veel over het spel, maar heb het zelf nog niet.

 39. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik vind je Dino anders echt suuupergaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *