Koop nu: de Beautylab Canvas tas

Een aantal maanden terug ontving ik een zeer enthousiast mailtje van lezeres Jette Mes, een meisje van 14 jaar. Ze gaat deze zomer – sterker nog, ze vertrekt al over 1 week – naar Uganda voor vrijwilligerswerk. Ze heeft er ontzettend veel zin in!

“Ik ben Jette Mes en ik ben geboren in ‘s-Hertogenbosch, de stad waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik zit in 2VWO van het Sint-Janslyceum, hier in Den Bosch en ik heb het hier prima naar mijn zin (wat ook wel moet, want als alles goed gaat moet ik nog ‘n jaar of 4). Ik wissel zo’n beetje dagelijks van hobby, doordat ik ontzettend veel leuk vind, van zwemmen tot tekenen en van tuinieren tot oppassen. Ik ben enthousiast, leergierig, behulpzaam, creatief, eigenzinnig, ambitieus, nadenkend, sarcastisch en soms heel soms een beetje gek.

Ik ga deze zomer op expeditie ga naar Uganda!​ Jup, op expeditie naar Uganda. Op mijn 14e, zonder mijn ouders, maar mét een ontzettend leuke groep jongeren. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Worldmapping. Ik ga met deze onwijs gave organisatie die jongeren tussen de 14 en 18 jaar meeneemt naar Uganda, Zuid-Afrika, Malawi en Cambodja. Op deze expedities maak je ondergedompeld in een andere cultuur kennis met de vele gezichten van ontwikkelingshulp. Je bezoekt lokale ontwikkelingsprojecten. Ontdekt zelf hoe organisaties zich inzetten voor bijvoorbeeld weeskinderen, straatkinderen of gehandicapte kinderen.

uganda

En je helpt mee. Want je gaat met z’n allen aan de slag om een bijdrage te leveren bij verschillende kleine lokale projecten! En wow wat ik heb daar ongelofelijk veel zin in! Ik kijk er echt ontzettend naar uit om deze hele andere kant van de wereld te zien en om mezelf daar zo nuttig mogelijk te maken. Ik ga veel kijken, leren, ervaren, proberen te begrijpen en zoveel mogelijk proberen te schrijven op mijn blog ukomo-ndoto.blogspot.nl.

Beautylab Canvas Tas

Ik was zo geraakt door Jette’s enthousiasme dat ik besloot om er echt iets mee te doen. Ik krijg regelmatig mailtjes van meisjes die naar Afrika gaan voor vrijwilligerswerk, en meestal stuur ik dan een beautypakket op wat ze kunnen gebruiken als prijs voor een Bingo of loterij. Maar Jette’s mail sprong er echt tussenuit. Ze is pas 14 jaar en nu al zo gedreven en ondernemend, ik heb daar erg veel bewondering voor. Op mijn 14e maakte ik me vooral druk of de hunk van de klas me wel zag staan, en dit meisje gaat gewoon even zonder ouders en met een groep onbekende mensen naar Uganda. Ik zeg, respect.

Samen bedachten we om een Beautylab canvas tas te creëeren die we konden gaan verkopen via de site. Jette heeft het ontwerp zelf gemaakt en de tassen zelf laten drukken. Alle winst gaat dan ook naar Jette, want om haar reis te bekostigen heeft ze zo’n €2000 nodig.

De tassen kosten €7,50 per stuk (inclusief verzending binnen Nederland) en er zijn slechts 100 stuks op voorraad. Jette verzend ook naar België voor €9,00 per stuk (inclusief verzendkosten).

go beauty canvas tas

Ik hoop dat jullie massaal de Beautylab canvas tas zullen bestellen. Jette kan de winst goed gebruiken voor haar reis naar Uganda en daarbij zijn deze canvas tasjes echt heel leuk. Ik ben er zelf helemaal in mijn nopjes mee!

go beauty canvas tas3

Wil jij zo’n leuke Beautylab canvas tas bemachtigen en tegelijkertijd Jette helpen en indirect de mensen in Uganda steunen? Mail Jette dan via jettemes@hotmail.com. Zij handelt de mailtjes verder af en zorgt dat de tassen op de juiste plek zullen aankomen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

96 Reacties

 1. 16 juli 2013 / dinsdag, 16 juli 2013

  Een nogal late reactie van mij, maar ik moet gewoon even zeggen dat ik het echt super vind dat je dit voor Jette doet. Goed initiatief en wat goed bedacht! De tas ziet er leuk uit. Ik wens Jette heel veel succes!

 2. simone
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  ik heb ook voor vrijwilligerswerk gekeken in indonesië omdat ik zelf ook indo ben, maar ik ben echt geschrokken van de prijzen die hieraan vast zitten. ik ben net 15 jaar dus ik wil dan ook met een groep meegaan, maar dat kost zo 3000 euro. en helaas is dat heel wat jaren sparen voor mij en mijn familie.

 3. 14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  Leuke actie, goed bedacht! En heel dapper van haar om zo jong al zo’n reis te maken! Ik was zelf 16 jaar toen ik naar de Filippijnen ging voor vrijwilligerswerk, maar als ik daar nu aan terug denk vind ik mezelf zo jong! Heel veel respect voor haar dus!

  Ik hoop dat jullie alle tassen verkopen!

 4. m.
  13 juli 2013 / zaterdag, 13 juli 2013

  Ik zag haar in de proefwerkweek lopen met die tas en dacht hé Beautylab!. Maar ik zag nog niks op je site over de tassen, maar was al gelijk enthousiast. Iemand meer op mijn school die Beautylab leest. 🙂

 5. 12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Wauw wat goed zeg! Respect voor haar! 😀 Ik hoop dat er heel veel tasjes worden verkocht. 🙂

 6. 12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Waw zo leuk dat je dit voor haar doet 😀 Awesome!

 7. Sterre
  12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Ik zit ook op die school!!!!

 8. loulou
  12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Er kan zo veel gezegd worden maar iets doen is nog altijd beter dan niets! Dus een engelse les geven bijvoorbeeld is al een goede bijdrage. Heel veel succes meis!

 9. 12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Wow! Echt super goed! Echt heel veel respect en plezier!!
  Xx

 10. Yasmine
  12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Jeeetje, wat tof!!! Echt super goed, hier heb ik echt bewondering voor <3

 11. betty
  12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

  Heel knap van haar. Dat meen ik echt! Maar vrijwilligerswerk in Nederland is ook hard nodig. Ik ZIE nog veel armoede en eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen maar OOK onder jongeren. Dit is gewoon een oproepje voor mensen die erover nadenken om ook vrijwilligerswerk te doen. Ga eens wandellen met je buurvrouw of iemand in het bejaardentehuis 🙂 opgeven is makkelijk en kan altijd.

  • 12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

   En ik zit 2 keer in de week bij mijn ‘vriendinnen’ uit de ouderenflat hier in de buurt.We kletsen, bridgen, spelen ganzenbord, wandelen in het park, fluiten naar mooie mannen.

   En een keer in de maand kook ik voor de voedselbank

 12. Diana
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Jammer dat er maar 100 zijn!

  • 11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

   er zijn er nog op voorraad hoor!

 13. Rose
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Wauw, wat goed! Heel veel plezier daar, Jette!

  Btw, er staat een klein foutje in: Jette verzend ook naar België / moet zijn verzend met -dt hihi
  x

 14. 11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Wat gaaf dat ze dat gaat doen!! Hopelijk haalt ze veel geld binnen!!

  xxx

 15. marielle
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Hee Jette, wat super tof! Ik ben ook ns mee geweest op zo’n reis. Heel veel van geleerd! Maar nu stick ik in de canvastasjes, dus ik wilde vragen of ik ook gewoon 7,50 aan je mag doneren?

  Groetjes!

  • 11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

   Maar natuurlijk mag dat. Super lief!

 16. 11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Kan ik hem volgende maand ook nog kopen?
  Want stiekem wil ik hem wel heel graag. :S

 17. 11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Was het niet dat ik al zo’n dozijn canvastassen had, zou ik deze willen 🙂

 18. Robin
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Leuk! Heb er 1 besteld!

 19. Tiny
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Super !

 20. Sanne
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Wat super gaaf! Helaas ga ik deze maand al over mijn budget heen, anders had ik deze toffe tas gekocht!

 21. melissa
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Je hebt gelijk hoor om mensen te waarschuwen die de waat box hebben gekocht dat ze gewoon producten inzitten die over datum zijn, en vooral voor zonnebrand pff vind het toch maar gevaarlijk! Fouten kunnen gebeuren ja, maar vind dit toch wel een grote fout!

  Nu even on topic; echt respect als 14 jarige zou ik er nooit aan gedacht hebben, ben nu 20 jaar en het intereseert me ook wel om zoiets te doen en mooi initiatief ook dat Seren

  • Zaïne
   12 juli 2013 / vrijdag, 12 juli 2013

   Ik zie je reactie net… Maar ik zie mijn mededeling er niet in staan…
   Misschien is ze verwijderd(ik denk er net aan data ik de blog waarvan ik het weet vermeld heb, maar dat is toch niet spammen?). Nochtans zouden er veel mensen gewaarschuwd kunnen worden…

   Dus mensen: laat iedereen weten wat er mis is met de WAAT-box van juni 2013!!!
   Meer info? Kijk op BeautyReviews (punt be)

   SHARING=CARING

 22. Fleur
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Heee Jette!
  Wat toevallig haha, ik zat dit te lezen en toevallig ga ik deze zomer met worldmapping naar Malawi! Echt een super goed idee om geld in te zamelen! En alvast heel veel plezier in Uganda!
  X

 23. ik
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  waaauww, ik heb de site eens doorgekeken, en het lijkt me zelf ook wel heel erg gaaf om te doen.. ik heb het geld er nog niet voor, maar als ik dit jaar keihard ga sparen en werken dan is dit iets waar ik dat wel heel graag voor zou doen.
  Heel erg bedankt voor de tip van deze site!!!
  En heel veel plezier in Uganda! 😀

 24. lotte
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Zelf net ook terug van 4 maanden vrijwilligerswerk een ervaring om nooit te vergeten! Heel dapper om dit op deze leeftijd te gaan doen! Jammer dat het geld gebruikt word om de reis te bekostigen en niet voor het werk en de mensen in uganda zelf.

 25. Eva
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Wow wat een doorzettingsvermogen. Veel succes in Uganda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *