Kattentrimsalon experience

Vorige week donderdag ben ik samen met mama naar Kattentrimsalon Whiskers geweest in Nieuwegein. Ik was eigenlijk niet van plan om hier een artikel over te schrijven, maar in de comments van mijn laatste artikel over mijn katjes (klik hier) las ik dat jullie toch eigenlijk wel heel veel belangstelling hadden voor deze behandeling, dus heb ik toch maar even mijn camera meegenomen en foto’s gemaakt terwijl Claudia, de eigenaresse van de trimsalon, aan het werk was. Mochten jullie het je afvragen, dit is geen gesponsorde review, ik heb gewoon afgerekend voor de behandelingen. Van te voren is er niet afgesproken dat ik hierover een review zou schrijven, het kwam spontaan in me op toen ik zag hoe enthousiast en nieuwsgierig jullie waren naar de trimbeurt.

Dat honden worden getrimd wist ik, maar katten? Die wassen zichzelf toch gewoon? Ik had echt geen idee dat er zoiets bestond als een kattentrimsalon. Had ik het maar eerder geweten, want Coco loopt elk jaar rond deze tijd rond in een ontzettend gek en scruffy vachtje. Ik heb altijd gedacht dat ik ze de verkeerde voeding gaf en ben zelfs een tijdje bang geweest dat ze misschien ziek waren, maar eigenlijk is er niets aan de hand. Ze hebben alleen te veel en een te dikke ondervacht. Je kan de plukken er zo uittrekken.

kattentrimsalon whiskers_17Natuurlijk borstel ik haar. Elke dag zelfs! Maar de haren blijven maar komen en er was gewoon geen houden meer aan. Elke dag trok ik complete hamsters uit dat kleine beestje en haar humeur werd er niet vrolijker op. Coco houdt namelijk totaal niet van geborsteld worden. Tijdens het borstelen begon te naar Clarence te blazen en hun band was al niet zo goed, dus hield ik er ook maar snel mee op.

Coco, en Clarence ook, verharen in deze periode van het jaar ontzettend veel. Elke keer als ik ze optil zit mijn kleding onder een dikke berg met haar. Als ik ze eventjes over hun rug aai zit mijn complete hand onder de haren. Als ik ze knuffel of kusjes geef kleven er daarna haren in mijn wimpers en in mijn lipstick. Erg vervelend en ik overdrijf niet! Soms zeggen mensen ‘ja mijn katten verharen ook’, maar de plukken die er van mijn katten af kwamen waren echt extreem. Zelfs de dierenarts vond het overmatig. Maar ja, je houdt nu eenmaal van die beestjes en zij kunnen er niets aan doen, dus dat neem je dan gewoon voor lief. Gaat vanzelf wel weer over. Maar je zit wel mooi maandenlang in een huis vol met haar.

kattentrimsalon whiskers_18Op een dag kwam mama met het nieuws dat ze Shabby, de kat van mijn ouders, naar een kattentrim salon ging brengen. Shabby is een bejaarde Heilige Birmaan met een langharige vacht. Volgens mij wordt hij volgend jaar alweer 18 jaar, dus hij is niet zo soepel meer als vroeger. Door zijn stijfheid kan hij niet meer overal goed bij tijdens het wassen, en zijn haren worden ouder en dus ook stugger met als gevolg klitjes in zijn vacht, met name bij zijn buik. Deze klitjes trekken en doen pijn tijdens het lopen, dus het is belangrijk om de vacht van je kat in de gaten te houden, zeker als ze al wat ouder worden. Bij de trimsalon knippen ze de klitjes eruit en wordt hij goed geborsteld, zodat Shabby weer even een tijdje vooruit kan. Die ouwe rakker.

Mama had goede reviews gelezen over Kattentrimsalon Whiskers in Nieuwegein, ook nog eens om de hoek bij ons, want we wonen in Houten. En inderdaad, Claudia nam extra lang de tijd voor Shabby, omdat het zo’n oudje is. Ze is ruim 2 uur geduldig bezig geweest met ontklitten en na de trimbeurt was hij weer helemaal gelukkig, want geen pijn meer tijdens het lopen en een mooie, glanzende vacht. Hij zag er ineens niet meer zo krakkemikkig uit!

kattentrimsalon whiskers_02Helemaal tevreden met de trimbeurt vertelde mama me over Claudia en over haar trimsalon. Claudia doet alleen katten en dat vond ze ergens wel een fijn idee. Er zijn namelijk ook hondentrimmers die katten doen, maar dat iemand alleen is gespecialiseerd in katten vond ze toch wat prettiger. Ze raadde me aan om er ook langs te gaan met Coco en Clarence, omdat ze dan goed kunnen worden geborsteld zodat ze weer een mooie, glanzende vacht zullen krijgen. Bovendien zorgt de ontwolling – zoals dat heet – ervoor dat ze versneld door de rui gaan, waardoor ze na de behandeling niet meer zo ernstig verharen.

Goed, afspraak gemaakt, met Coco en Clarence in de auto, mama erbij, hop naar Nieuwegein. We werden hartelijk ontvangen door Claudia, die ons meenam naar haar praktijk aan huis. De ruimte bestaat uit een werktafel en een gezellige zithoek. We kregen koffie en thee aangeboden en ondertussen ging Claudia meteen aan de slag.

kattentrimsalon whiskers_01 Clarence werd eventjes in de bench gezet, voorzien van wat snoepjes, een bakje water en een kattenbak, zodat hij iets meer bewegingsruimte had dan in het kattenmandje. Coco was als eerste aan de beurt.

kattentrimsalon whiskers_03 Allereerst worden de nageltjes geknipt. Erg fijn, want dan hoef ik dat niet te doen, ik vind dat namelijk erg eng om te doen sinds er een keer een nageltje bij Clarence tot bloedens toe is ingescheurd. Natuurlijk handelt Claudia ook een beetje uit eigenbelang, want uit ervaring weet ze dat sommige katten nogal fel kunnen reageren tijdens de behandeling en flink kunnen uithalen. Met geknipte nageltjes blijft de schade dan redelijk beperkt.

kattentrimsalon whiskers_04 Claudia heeft misschien wel 8 soorten kammen en borstels, elk voor een ander doel of ander plekje op het lichaam. Als eerste gebruikt ze deze grote ‘hark’ om de meeste wol te verwijderen. Ze draagt trouwens een stevige leren onderjas, die bescherming biedt tegen bijten en krabben. Ze vind het echter niet prettig om met handschoenen te werken, en in haar handen zitten dan ook behoorlijk wat krassen en diepe littekens. ‘Het hoort er nu eenmaal bij’ zegt ze schouderophalend.

coco wordt ontwolt Hoewel Coco begint te draaien en te wurmen, begint te blazen en te stressen en te mauwen en te grommen, blijft Claudia erg kalm en rustig en werkt geduldig door. Inmiddels is kleine lieve Coco verandert in een regelrechte “cat from hell”. Ze kronkelt de hele tijd uit haar armen, drukt zich in een hoekje en begint fel te blazen en uit te halen. Wow, zo had ik Coco nog nooit gezien. Ik wist wel dat ze niet van borstelen hield, maar nadat ze begint te blazen houd ik er al snel mee op, maar Claudia zet juist door. Op een gegeven moment bijt en krabt Coco tegelijkertijd waardoor ze Claudia toch te pakken krijgt. Ze heeft een flinke wond opgelopen aan de muis van haar hand. Het bloedt en ze moet zelfs een pleister aanbrengen. ‘Oh, dit is nog niets hoor’ roept ze, en gaat vrolijk verder.

kattentrimsalon whiskers_07 Na zo’n anderhalf uur zit het erop. Coco ligt nog na te hijgen van alle stress en naast haar ligt een soort miniatuur schaapje. Wow! Dat er zo veel wol uit zo’n klein katje kan komen zeg, ongelofelijk!

kattentrimsalon whiskers_09 En dan is Clarence aan de beurt. Die arme jongen heeft alles meegekregen vanuit de bench, dus hij weet donders goed wat hem te wachten staat.

kattentrimsalon whiskers_08 Hier kunnen jullie de krassen en beten op Claudia’s hand beter zien, en dit is nog geen eens zo erg als wat er onder de pleister zit. Als kattentrimmer moet je wel even tegen een stootje kunnen en vooral niet bang zijn!

kattentrimsalon whiskers_10 Ook Clarence probeert er tussenuit te knijpen, maar hij blijft een stuk rustiger dan Coco. Hij blaast niet en miauwt niet, hij is gewoon stil en laat alles een beetje over zich heenkomen.

kattentrimsalon whiskers_11 Hij bijt niet en hij krabt niet, dus deze behandeling was een stuk relaxter dan die van Coco. Gelukkig maar, want één Cat from Hell op een dag lijkt me meer dan genoeg!

kattentrimsalon whiskers_12 Na een tijdje geeft hij zelfs het gekronkel op en geeft zich een beetje over aan de borstel. Hij laat zich gewillig beetpakken zodat Claudia goed bij alle plekjes van zijn lichaam terecht kan.

kattentrimsalon whiskers_13 “I do not like this at all”

kattentrimsalon whiskers_14Als het er ook voor Clarence op zit lijkt hij toch wel erg tevreden.

kattentrimsalon whiskers_15 “Dit komt allemaal uit MIJ?”

kattentrimsalon whiskers_16 Geert Wilders called. He wants his hair back.

kattentrimsalon whiskers_19De prijs voor ontwolling is €40 voor een kortharige kat, maar omdat ik er 2 tegelijk bracht hoefde ik slechts €75 af te rekenen. Handig om te weten dat je dus groepskorting krijgt! Eenmaal thuis heb ik mijn stressvolle katjes in aparte ruimtes losgelaten. Clarence in de huiskamer en Coco op de gang. Ik was bang dat ze zo opgefokt waren door de behandeling dat ze elkaar meteen in de haren zouden vliegen. Ik heb ze toen voorzichtig bij elkaar gelaten en na wat gesnuffel was alles eigenlijk gewoon OK. Ik deed de deur naar het balkon open en hoppa, ze schoten naar hun favoriete drinkbakje en dronken er dit keer zelfs voor het eerst tegelijkertijd uit! Lief!

kattentrimsalon whiskers_20 Coco’s vacht is ZO ontzettend opgeknapt van de trimbeurt. Het ziet er veel gezonder en glanzender uit, ze voelt ook veel gladder en lekkerder. Al die gekke wolletjes en pluisjes zijn weg en haar vacht staat meteen niet meer zo wijd uit. Haar huid kan weer een beetje ademen waardoor de huidschilfers op haar stuitje binnenkort zullen verdwijnen. Ze kan zich weer normaal wassen. En ik kan haar optillen zonder een shitload aan haren op mijn kleding. Ik kan haar weer normaal aaien en OH MY GOD er kleven erna slechts 3 haren aan mijn hand. Ja ik heb ze geteld.

kattentrimsalon whiskers_21 Hetzelfde geldt natuurlijk voor Clarence. Zijn vacht was minder scruffy dan die van Coco, maar nu ook hij is ontwolt zie ik wat voor een positief verschil dat heeft gemaakt. Hun vacht is prachtig en oogt een stuk donkerder, omdat al dat lichte pluishaar nu is verwijderd. Mijn katten zijn gewoon weer helemaal als nieuw! Ze shinen! Ze lopen er ook echt een stuk gelukkiger bij. Sinds de trimbeurt zijn er geen attacks geweest en is er nog niet naar elkaar geblazen. Ik heb echt het idee dat ze blij zijn met hun nieuwe vachtje en dat ze een stuk lekkerder in hun velletje zitten nu.

Hieronder nog even een voor- en nafoto van Coco. Het lijkt echt een compleet andere kat na de trimbeurt. Wat een verschil hè? Ze is nu echt zo veel mooier en ik ben ontzettend blij dat ze praktisch niet meer verhaard.

coco voor en na ontwollenIk kan een kattentrimsalon echt aanraden! Of je nu katten hebt met (half)lang haar of kort haar, jong of oud. Het trimmen gebeurt met de juiste tools en je moet maar zo denken, ook wij gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden, dus waarom je kat niet? Het klonk me eerst een beetje gek in de oren, maar nu ik eenmaal ben geweest kan ik niet anders zeggen dat het mijn katten heel veel goeds heeft gedaan. Ze zijn weer helemaal als nieuw, ze zijn blij, ze kunnen zichzelf weer normaal wassen en hun huid kan weer wat ademen. En ook ik ben blij, want ik kan ze weer normaal aaien en knuffelen zonder een overdosis aan kattenharen op mijn kleding en in mijn gezicht, en ook in huis kan ik gewoon weer overal zitten zonder bang te zijn dat ik daarna meteen weer van broek kan wisselen.

Mocht je in de buurt van Nieuwegein wonen dan kan ik je kattentrimsalon Whiskers van harte aanbevelen. Claudia is een leuk en spontaan mens, ze gaat professioneel te werk, is geduldig en lief voor de katten en niet snel bang. Een echte doorzetter. Ze is bovendien erg vrolijk en opgewekt, dus terwijl jij met je kopje thee of koffie aan het wachten bent, houdt ze je gezellig aan de praat. Heb je nog wat boodschapjes te doen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon je kat afleveren en even later weer ophalen.

Meer informatie vind je op haar website whiskertrimsalon.nl en op haar Facebookpagina plaatst ze foto’s van al haar klantjes, begeleidt met een leuk berichtje. Ook Shabby staat er tussen!

Wisten jullie dat er kattentrimsalons bestonden? Zou het iets zijn voor jouw poezebeesten?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

92 Reacties

 1. Syl
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  zielig is dat he mijn kat haat het. Bedankt ik zocht een adresje ergens dus nu ga ik voortaan hierheen.

 2. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  haha, wat een super leuke foto’s! Mooi resultaat zeg

 3. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Zou wat zijn voor mn overburen. Die hebben drie noorse boskatten. Op een gegeven moment zijn ze wandelende haarballen, en lijken ze supergroot, maar ook bij hun is er dan geen houden meer aan en zitten ze vast in elkaars klitten. Dan laat de overbuurvrouw alles ALLES eraf scheren, en zijn het net ”Poezels” Met alleen haar op hun kop, staart en pootje, werkelijk geen gezicht haha.

  xXx

 4. irma
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Je kan een mooie trui van hun vacht maken

 5. Jorinde
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  ze lijken net kleine eekhoorntjes nu 😀 zo schattig, onze katten hebben niet zoveel haaruitval dus ik denk dat een trimbeurt niet nodig is 🙂

 6. Elke
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat een verschil, zullen ze zich vast een stuk beter door voelen! Leuk om te zien dat ze samen uit die drinkbak drinken, echt mooie dieren 🙂

 7. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Toen ik las dat je zou gaan dacht ik echt: Jezus, overdreven gedoe, dat is toch nergens voor nodig? Na die before en after foto van Coco gezien te hebben is mijn mening totaal veranderd. Jeeeeeetje wat een verschil! Ze ziet er echt een stuk beter uit!
  Moet zeggen dat de prijs mij ook niet tegenvalt, had verwacht dat het veel duurder zou zijn.

 8. Britt
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wow, Coco ziet er echt veel beter uit inderdaad. En ik moest serieus echt lachen om sommige foto’s. Al die gekke kronkels en die schattige gezichtjes. Ik vind je schrijfstijl erg leuk! Xx

 9. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Dat ziet er veel beter uit! 🙂 Mooie nieuwe ‘do 😉 Wat een haar is er af gekomen zeg, wowies!

 10. arnav sidthiyamal
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  leuk

 11. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat zien ze er prachtig uit! Super fijn dat ze zich nu veel beter voelen, het is zooo stressvol als je katten ruzie hebben. Katers zijn volgens mij echt een stuk relaxer dan poezen. Gurt (mijn kater) laat echt alles toe, terwijl Zuzu (mijn poes) echt een hormonale muts kan zijn. Maar ik ben op allebei gek.

 12. Josephine
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat leuk om te lezen !
  Ontzettend groot verschil die voor en na foto, wat een mooie katjes zijn ze nu 🙂

 13. Nikita
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik wist niet dat dit bestond ! Wel een super idee, je katten zien er veel beter uit nu. Voor mijn kat zou het geen optie zijn, ze is niet tam, eerder half wild en dat is geen leuke optie dan….

 14. Lien
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Geert Wilders called. He wants his hair back.

  Hahahahaha!!!!

 15. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Het is wel veeeeeel voorkomend bij britse kortharen.. Ik heb er ook eentje gehad, dat ging precies het zelfde… Alleen deed ik het ontwollen zelf, vreselijk vond ze het.. echt elke keer weer een gevecht 😉

  Ze zien er weer prachtig uit!

 16. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik heb geen katten, maar ik vond dit toch wel interessant om te lezen. Wat een verschil zeg! En die opmerking over Geert Wilders, haha. Het lijkt op die foto inderdaad wel op zijn kapsel :p

 17. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Haha met mijn kattenallergie zou dit echt het tegenovergestelde van mijn droombaan zijn haha! MIsschien is het handig voor jou om een Furminator aan te schaffen? Echt een fijne borstel, wel een beetje prijzig. Maar hij werkt heel fjn!

 18. Robin
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Gaaf zeg! Echt fijn dat er zoiets bestaat voor je katten! Voel je je gelijk een beter baasje 🙂 Super!

 19. Elke
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat zien ze er mooi uit!

  “hamsters” hihi heerlijk, ken ik ergens van! 🙂

  Eigenlijk zijn ze gewoon zoals wij he, als ze letterlijk “beter in hun vel” zitten, voelen ze zich ook beter!

  Zo te lezen heb ik geluk dat mijn huistijgers het borstelen en kammen gewillig ondergaan! Naar m’n ervaring zijn er best wel veel poezels die niet houden van de furminator… Zou er nooit zelf op gekomen zijn een kam met fijne tanden te gebruiken, maar in combinatie met een roskam doet ie de job perfect 🙂

  Misschien is het nu makkelijker zelf bij te houden ook en gaan ze ‘t fijner vinden omdat er niet meer zo veel fluff is?

 20. Marloes
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat een verschil zeg! Na dit gelezen te hebben zit ik er over te denken om onze Bono, de ragdoll bij mijn ouders, ook maar eens een trimbeurt te geven. Ik kamde hem helaas, toen ik nog thuis woonde, niet elke dag. Met als gevolg, klitten.. hup weer met de tondeuse en borstel in de weer… Ik ga eens zoeken bij mij in de buurt!

 21. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik heb nog nooit van een kattentrimsalon gehoord. maar mijn katten hebben allebei kort haar en ik denk niet dat ze echt getrimd moeten worden. maar wow coco ziet er idd een stuk beter uit

 22. Annelieke
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wouw, wat een verschil.
  En wat ben ik blij dat onze Britse korthaar niet zo’n giga pluizenbol is.
  Onze meid houd ook niet heel erg van borstelen, maar soms is het nodig.
  Zelf gebruik ik dan een kongborstel of zo’n plakborstel waarmee je de haren van je kleding of bank af kan halen (klinkt heel gemeen, maar ze ligt echt te spinnen als ik daarmee borstel).
  Als de vacht eruit zou zien als bij Coco zou ik zeker met haar een een kattentrimsalon gaan. Misschien nodig als ze ouder word, maar nu gelukkig nog niet 🙂

 23. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wauw, wat een prachtig verschil! Die 40€ vind ik echt een hele prima prijs voor zo’n resultaat.

  Fijn dat ze ook nog niet gemeen tegen elkaar hebben gedaan na de behandeling. Hopelijk voelen ze zich nu beide een stuk beter!

 24. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat een groot verschill!!
  Die koppies ook gewoon, om te smelten!

 25. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat een verschil! Je zag op de voor-foto echt goed dat haar ondervacht heel dik en pluizig was.

  Over die Furminator, kijk er alsjeblieft mee uit mensen! Er zitten natuurlijk mesjes in om de haren weg te halen, iedere dag is echt echt niet goed voor de vacht van je hond of kat! Ik geef je groot gelijk dat je ze naar een trimsalon brengt!

 26. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ooooh wat zien ze er weer mooi uit! Maar dat C&C zo krabben en bijten, hahaha. Die van mij doen dat niet tijdens de behandeling als ik met ze naar de trimsalon ga. Misschien went het want ik ben nu al 4x geweest en het lijkt wel alsof het elke keer een stukje beter gaat. Waar ik heen ga, kan nu ook al een “stofzuigerkam” gebruiken bij beide katten zonder dat ze er bang voor zijn, terwijl ze als de dood voor de stofzuiger zelf zijn! Heerlijk dat je ze weer kunt knuffelen zonder daarna weer met de plakroller aan de gang te hoeven he hahaha. Hier rennen ze altijd heel hard rond als ze weer terug zijn :’) Alsof ze dan de frisse wind op hun huid willen voelen ofzo, gekke beestjes! Leuk stuk!

 27. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  “Ze zijn weer als nieuw!”, lol.

 28. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wauw wat een opknapbeurt! Wij hebben een sint bernard en willen hem de volgende keer dat de verhaarperiode weer begint ook laten ontwollen. Zo te zien werkt dat prima!

 29. Steph
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Hahahaha Geert Wilders wants his hair back lol

 30. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat leuk om te lezen! Mijn kat houdt ook niet erg van borstelen (nou ja, tot op zekere hoogte) maar die heeft gelukkig niet zo’n dikke ondervacht. Schattige foto’s!

 31. suus
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ah wat een aandoenlijke foto dat clarence met zn pootjes over de arm van die mevrouw heen hangt. Kan me goed voorstellen dat het voor jou en de katten een hele opluchting is dat al dat haar weg is!

 32. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Interessant verslag! Ik had geen idee over het trimmen van katten. No job for sissies inderdaad.
  De foto’s zijn geweldig, varierend van “OMG OMG OMG” tot “I HATE YOU SO MUCH RIGHT NOW”. 😉

 33. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat ziet hun vachtje er weer mooi uit! Mijn kat is dol op kammen en afdrogen na een regenbui, maar hij is een beetje vals en zou degenen dat trimt helemaal vol littekens achter laten vrees ik…

 34. Jane
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik heb zelf ook een Britse korthaar en ik gebruik zelf een Furminator. Het klinkt heel fout, maar het geeft hetzelfde resultaat als wat ik hier zie. Ook een aanrader!

  • Serena
   Auteur
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   hi Jane, die heb ik ook, maar die leverde helaas niet het resultaat als de beurt bij de kattentrimsalon. Ik denk dat mijn furballs gewoon een wat stevigere aanpak nodig hadden!

 35. Carina
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Bij onze kat was een trimsalon nooit nodig. Zijn haar konden we er makkelijk zelf uitkammen maar hij had dan ook geen dikke ondervacht zoals Coco en Clarence. Je katten zijn er inderdaad echt veel van opgeknapt!

 36. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Oohh wat leuk! En wat lijkt mij dat een pijnlijke baan haha. Ik vind het zelfs al pijnlijk als ik 1x gekrabt wordt laat staan de hele dag door!:)

 37. Elise
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat leuk om te lezen! Klinkt allemaal superprofessioneel en je katjes zien er echt prachtig uit nu. En dat ze zich fijner voelen is natuurlijk het allerbeste!

 38. Lariesa
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Woaaaaaaaahh wat een verschil! Net een extreme makeover voor katten haha. Je kan gewoon met t haar wat ze kwijt zijn een andere kat mee boetseren. 🙂 Ik heb een halflangharige en langharige kat, maar gelukkig hebben hun beide niet zo’n dikke ondervacht dus de wekelijkse kambeurten zijn hier genoeg om hun vacht “at bay” te houden. En anders kan ik ze altijd naar mn schoonmama brengen, die is hondentrimster 😀

 39. Annemarie Anten
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Beste Serena,

  Mooi verhaal over je getrimde katten. Ik heb echter de volgende tip voor je. Je kan hun vachten nu heel goed zelf bijhouden met de Furminator kam. Deze haalt het wollige onderhaar weg. De eerste week kam je ze elke dag. Daarna een of twee keer per week, maar kan natuurlijk ook elke dag. Bijkomende voordelen zijn dat katten het heel erg fijn vinden als je ze hier mee kamt, heel veel goedkoper is dan een trimsalon, je elke dag fijn met je dier bezig ben, je veel minder last hebt van haarverlies en je de vacht zo prima bijhoudt. Heel groot voordeel is dat katten het heerlijk vinden om hiermee gekamt te worden! Ik heb twee raskatten, een Blauwe Rus met een ondervacht en Bengaal met een dunne vacht. Beide katten waren niet echt gecharmeerd van een kambeurt. Nu gaan ze er voor liggen en genieten er van! Deze Furminator kam is zeker het proberen waard. Online te bestellen. Niet niet een grote maar maat medium. Ik ben benieuwd of je het gaat proberen en zo ja, wat jij er van vindt maar nog meer Coco en Clarence!

  • Serena
   Auteur
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   hi Annemarie, ik heb een furminator en daar borstelde ik ze juist elke dag mee. Ik denk dat deze borstel gewoon niet tegen hun vachtje op kon! Bovendien valt Coco de hele tijd Clarence aan als ik haar borstel, en dat zorgt niet bepaald voor een leuke sfeer thuis. Ben heel blij met de trimbeurt en ik vind €75 voor 2 katten en dan twee keer per jaar goed te doen.

   • Tamara
    2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

    Blij te horen van dat van de furminator. Een furminator mag dan zijn werk soms wel doen, maar nooit maar dan ook echt nooit twee keer per week met zo’n borstel borstelen. Dat mag maar 1x per maand. Een furminator scheurt ook de mooie laag haren kapot.

    Onze katten moeten elke 3 maand naar de trimmer. Dat zijn ook britjes.

 40. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Heel leuk om te lezen! Wij hebben een Europese korthaar (typisch zwart/wit vuillnisbakken rasje) dus ik vraag mij dan af of het echt nodig is voor haar.. Ik snap wat je bedoelt hoor in de laatste alinea en het heeft mij aan het denken gezet! Maar onze poes Bo heeft ene prachtige glanzende vacht die über zacht is dus wellicht is het dan niet nodig? Maar ik ben een beetje bang voor een Coco reactie eigenlijk en of ik haar dat wel aan wil doen als het niet geheel nodig zou zijn. Ze is een lieverd bij ons hoor maar zodra er iemand haar aanraakt dan breekt de hel los.. Echt bizar!

 41. Charmaine
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ze zijn idd nog mooier geworden

 42. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik wist inderdaad niet dat het bestond, maar het klinkt natuurlijk heel logisch! Fijn dat hun vacht is opgeknapt, het ziet er een stuk mooier uit :).

 43. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wauw, ze zien er echt stukken beter uit! Ik had er echt geen idee van dat zoiets bestond. Wij hebben nu een langharige poes (en er zit er een tweede aan te komen) maar ik ging er van uit dat het volstond om haar regelmatig te kammen… Ik ga snel eens kijken of er zoiets is hier in België.

 44. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wow, wat komt er een enorme bol haar uit één zo’n kleine kat, je kan er haast een truitje van breien! Ik denk dat het zeker voor jouw katten, die inderdaad wel heel erg harig waren, wel goed is geweest. Ze zien er een stuk mooier uit zo!

 45. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik wist ook niet dat dit bestond, maar als je er zo over nadenkt is het wel logisch! Die foto van Clarence in de bench is echt geweldig!

 46. 1 september 2014 / maandag, 1 september 2014

  Wat een resultaat! Ze zullen er zelf inderdaad ook heel blij mee zijn! Jammer van alle stress die het alleen voor ze oplevert. Weet niet of ik mijn kat daarom zou brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *