John Beerens Stijltang

Beautylab bestaat nu bijna 5 jaar en tijdens deze periode heb ik een aantal leuke mensen leren kennen, waaronder John Beerens. Al vroeg begonnen in het kappersvak runt hij nu al 20 jaar zijn eigen salon in Tilburg, was hij te zien in het programma John Beerens Salon Takeover en is hij eigenaar van de grootste beautywebshop van Nederland. Regelmatig stuurt hij me nieuwe producten toe om te vragen wat ik er van vind, omdat ze eerst altijd alles uittesten voordat ze het in de shop plaatsen.

Het laatste product dat hij me opstuurde is voor John heel bijzonder, omdat het zogezegd zijn kindje is. Zijn eigen stijltang, waar hij vanaf begin tot eind bij betrokken is geweest. Ik weet dat John niet zomaar zijn naam op een product zet zonder er 100% achter te staan, dus ik was erg benieuwd. ‘Hij ziet er heel chic uit’ zegt hij in zijn Tilburgse accent. ‘Zwart met hele fijne glittertjes’.

Hieronder probeer ik de tang op Nena uit, die zelf alleen een krultang in haar bezit heeft. Ik heb het in de video over ‘first impression’, maar dat geldt meer voor Nena omdat ik de tang al een tijdje in gebruik heb. Bekijk de video het liefst in HD voor de scherpste beeldkwaliteit.


(als er een andere video start, klik dan hier of hier)

John had niets te veel gezegd. De stijltang is inderdaad een heel chic dingetje. Ligt lekker in de hand, mooi slank design en inderdaad zwart met hele fijne shimmers. In rode letters staat er ‘John Beerens’ op het uiteinde en op het scharnier staan zijn initialen JB.

Ik merk meteen een aantal pluspunten:

 • De tang bevat een ronddraaiend snoer. Handig, want zo raakt het snoer niet in de knoop en komen er geen rare knikken in.
 • Het snoer is superlang, maar liefst 2,4 meter lang! Handig omdat sommige stopcontacten zich niet vlak naast een spiegel bevinden.
 • De knopjes zitten aan de binnenkant. Handig, want het kwam bij andere tangen vaak voor dat ik de temperatuur lager draaide, of de tang gewoon helemaal uitzette, omdat ik er tijdens het stijlen per ongeluk op drukte. Dat kan op deze manier niet gebeuren, dus dat vind ik ideaal. Tot nu toe heb ik de knopjes aan de binnenkant alleen nog maar bij hele dure tangen gezien van Chi en Cloud Nine.

john beerens stijltang2

Tijdens het gebruiken van de tang vallen mij nog meer voordelen op:

 • Er is een led-lampje aanwezig die rood brandt als de tang op de (ingestelde) temperatuur aan het komen is en blauw brandt als de temperatuur is bereikt.
 • De temperatuur is zelf in te stellen van 60 – 230 graden Celsius, dus geschikt voor elk haartype en elke haarstyle. Met een lagere temperatuur creëer je bijvoorbeeld een nonchalante slag in je haren en met meer hitte kun je juist een strakke krul creëren.
 • De tang warmt vrij snel op.
 • De platen zijn gecoat met keramiek en bewegen lichtjes mee, waardoor je soepel en snel door je haren vliegt, zelfs met wat dikkere plukken.
 • Als de platen niet goed op elkaar aansluiten krijg je dat haren ‘knetteren’ en afbreken. Deze platen sluiten juist erg goed op elkaar aan.
 • De platen zijn 2,5 cm breed en 10 cm lang, waardoor ze ook goed geschikt zijn om er krullen mee te maken.

john beerens stijltang1

Infraroodstraling

En dan zijn er nog een aantal dingen waar ik nog niet meteen iets van gemerkt heb. Zo bevatten de platen van deze tang infraroodstraling, waardoor het haar verwarmt wordt van binnenuit. Door deze infraroodstraling blijft het vochtgehalte op peil en worden essentiële oliën in het haar behouden. Het niet-uitdrogende effect kan je waarschijnlijk pas goed merken als je de tang al maanden aan het gebruiken bent, dus in dat opzichte kan ik er nog niets over kwijt. Ik moet wel zeggen dat ik geen stoom van Nena’s haren af heb zien komen. En ook niet van mijn haren (ik heb de tang nu zo’n 10 keer gebruikt in totaal). Dat heb ik bij andere tangen wel! Ook ruik je dan meestal zo’n brandgeur, en dat had ik bij deze tang ook niet.

Hieronder een foto van de krullen van Nena. De foto is genomen met flits.

krullen met de stijltangDe krullen waren aan het einde van de avond lichtjes uitgezakt, maar zaten er zeker nog goed in. ‘Ze bleven er langer in dan als ik krullen maak met de krultang’ aldus Nena. Nou, Nena is helemaal om! Ze is inmiddels overtuigd van het nut van een stijltang, zelfs als je al glad en stijl haar van jezelf hebt zoals zij.

Duo Voltage

Hebben jullie dat wel eens gehad? Je neemt een tang, föhn of andere stylingstool mee op vakantie, steekt ’em in het stopcontact en dan.. is het 10 x niets. De tang wordt niet goed heet en de föhn blaast superzacht. Wat is er aan de hand? Je apparaatje werkt alleen bij een bepaald voltage. Ik had het met mijn fohn toen mijn zusjes en ik naar Las Vegas gingen. Ik heb echt een hele fijne föhn die superhard blaast, maar in Las Vegas blies hij nog zachter dan de standaard föhn in de badkamer! Had ik dat ding voor niets mee lopen slepen. De John Beerens Stijltang is Duo Voltage, wat inhoudt dat hij het in elk land even goed doet. Je kunt hem dus gewoon meenemen op reis!

Stijlen

Nena en ik gebruiken de tang voornamelijk om krullen mee te maken, maar hoe goed is de tang als je juist wilt stijlen? Dewi, het zusje van Angel, stijlt haar haren iedere dag. Dewi heeft de tang nu ook al een tijdje in gebruik en het leek me handig om haar resultaten te laten zien, aangezien zij heel veel dik en stug haar heeft.

Dewi zegt: ‘Ik gebruikte een stijltang van Remington, die was al een jaar oud ofzo. Ik voelde (en hoorde) bij die Remington dat mijn haren braken, ik denk omdat ie niet helemaal perfect sluit. Bij de nieuwe stijltang heb ik dat niet. Die glijdt er soepel en snel doorheen. De stijltang van John Beerens vind ik dus echt goed!!! :)’

dewi

Conclusie

Iets wat ik waardeer in John is dat het een hele oprechte kerel is. Ik ben ook altijd eerlijk tegen hem. Als een product niet bevalt dan zeg ik hem dan gewoon, dan wind ik er geen doekjes omheen. Maar deze tang van hem, die is gewoon top. Ik heb er echt niets op aan te merken. Het bevat alles wat ik zoek in een tang; warmt snel op, lekker lang en ronddraaiend snoer, knopjes aan de binnenkant en alles is zelf in te stellen. De beweeglijke keramische platen glijden soepel door mijn haren en ook krullen maken gaat heel goed.

Ik heb tangen van Chi en van Cloud Nine en de John Beerens stijltang doet daar zeker niet voor onder. En dat terwijl zijn tang slechts €99 kost (en dan krijg je er ook nog een gratis fullsize haarserum bij, je mag zelf kiezen uit 13 verschillende merken). Dat is echt een hele mooie prijs/kwaliteitverhouding. Ben je nog op zoek naar stijltang dan kan ik jullie de John Beerens Stijltang zeker aanraden. Ik ben er erg tevreden mee!

image001Wat doen jullie allemaal met de stijltang? Voornamelijk stijlen, krullen, beide, of heel iets anders?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

56 Reacties

 1. myrthe
  22 november 2014 / zaterdag, 22 november 2014

  Heeft deze stijltang alleen een gecoate keramische plaat, of helemaal keramische platen?
  Anders beschadigd het je haar alsnog, toch?

 2. J
  27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Leuke review! Wel jammer dat je het effect niet laat zien bij iemand die echte krullen heeft :-)

 3. 27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Wauw, klikt heel goed.
  Fijn dat die zo flexibel werkt, dat stijlt heel fijn
  Ik heb zelf een hele fijne stijltang van Carmen maar deze lijkt me ook erg prettig

 4. Eline
  26 oktober 2013 / zaterdag, 26 oktober 2013

  Wat ik me nog afvroeg: wordt de tang erg warm langs de buitenkant?

 5. Yasmine
  25 oktober 2013 / vrijdag, 25 oktober 2013

  Suuuperleuk om Nena in een filmpje te zien, zo cute! Zij heeft ook mooie haartjes! Ik vind Dewi trouwens helemaal niet op Angel lijken!

 6. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  De stijltang ziet er veel belovend uit!

 7. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Dat van knopjes aan de binnenkant bij dure stijltangen, dat klopt niet. Al mijn stijltangen die ik heb gehad (ook goedkope)hebben het knopje aan de binnenkant, zelfs de mini stijltang van de Action haha.

 8. 19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Lijkt me een hele fijne stijltang!

 9. 17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  Haha ‘Moet je het niet eerst borstelen ofzo?’ :D Goede opmerking ja!

 10. F.
  17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  De Chi blijft de beste!

 11. 17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  Lijkt me een erg fijne tang! Ik heb er eentje van Carmen (die koop in je in het Kruidvat) voor ik denk €20 of €25 en die werkt echt super!

 12. 17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  Klinkt heel erg goed!

 13. 17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

  Klinkt als een hele fijne stijltang! Ik heb om eerlijk te zijn nog nooit een stijltang gebruikt, maar wil er wel eens één gaan kopen.

 14. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Ziet er goed uit, al heb ik momenteel niet 99 euro om uit te geven.
  Zo vaak stijl of krul ik mijn haar niet eigenlijk , en ik heb een hele goeie van Remington.
  Ik vind het ook niet zo mooi, die grote rode letters waar John Beerens op staat.
  Maar goed, het gaat natuurlijk alleen om het uiterlijk , maar vooral om hoe die werkt

  Fijne review!

 15. Floor
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Leuk om Nena eens in ‘in actie’ te zien! Ook dat lachje na ‘heb ik nu niet een heel lang hoofd’, haha! Zó een mooie vrouw. Ben benieuwd welke lippenstift ze draagt, die staat haar ook zo goed?

  Superleuk filmpje serena :) ik word altijd vrolijk van de achtergronddeuntjes.

  • Nena
   17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

   Dat is een lipstick uit de nieuwe collectie van Givenchy. Er komt nog een review van op de site.

 16. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  ohhh zou het echt moeten uitproberen voor ik het zou halen ben wel erg benieuwd hoe ik het zelf ga vinden, ben namelijk helemaal gek op de CHI kan niet zonder hihi

 17. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  wauw wat een mooie resultaten!

 18. do
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Okee mooi ding
  Maar zelfs mijn €10 blokker stijltang had knopjes aan de binnenkant en een meedraaiend snoer…. dus dat vind ik geen goed argument..

 19. Mar
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Leuk filmpje! Klinkt en ziet er uit als een hele goede stijltang! Sinds kort (vorige week, haha) wil ik mijn haren ook krullen met de stijltang. Jij gebruikt een heel andere manier dan andere youtube filmpjes. Misschien moet ik jouw manier maar eens gaan proberen, misschien lukt het me dan wel ;)

 20. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Leuk dat Nena in een filmpje te zien is, die krullen staan haar ook echt mooi zeg!

 21. Iva
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Leuk om jou op video te zien, Nena! Je hebt een hele fijne stem :) Waar is het shirtje (of jurkje?) van wat je draagt?

  • Nena
   17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

   Die heb ik een keer zelfgemaakt :)

 22. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Lijkt mij een goede stijltang, alleen erg prijzig.

 23. Jen
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Heeft deze stijltang nou keramische platen of een keramische coating? Beide worden in dit artikel vermeld.

 24. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Wauw klinkt goed! Ook heel mooi resultaat! Ik gebruik mijn stijltang eigenlijk nooit, ik had hem gekocht om krullen te maken, maar ik ben er niet zo handig in.. haha. Leuk om Nena eens een keer in een video te zien!

 25. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Ik wil m:)! Ik heb super steil haar van mezelf en gebruik n stijltang dan ook om te krullen. Leuk artikel!

 26. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Die krullen zijn mooi zeg! Klinkt goed :D

 27. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Ik ben super blij met mijn chi tang en geloof dat deze net zo fijn is!

 28. Ilse
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Leuke video en wat een mooie krullen!
  Nou heb ik nog een vraagje over dat krullen met de stijltang:
  bij mij lukt het bij de ene pluk wel en bij de ander weer niet.
  Iemand tips / idee hoe dit komt?

 29. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Klinkt echt enorm fijn! :D

 30. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Wauw klinkt goed

 31. Sozzzz
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Nena ik vind je superleuk live! Op foto’s vond ik je altijd wat ‘tam?’ overkomen en nu vind ik je een stuk leuker :D

  • Nena
   17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

   Haha, wat grappig om te horen ;)

 32. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  wij vinden jou site heel erg gaaf! :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

  we willen je echt een keer ontmoeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  xxxx tessa en anne

 33. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Mooi omschreven. En jullie zijn een leuk duo zo ha! (Tussen haakjes, want een kleinigheidje: Je spreekt en schrijft over “uittesten” en dat is niet correct. Het is “uitproberen” of “testen”. Mij valt op dat ontzettend veel beautybloggers dit foutje maken en ik wilde het daarom toch ff noemen :)

 34. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Mooi omschreven. En jullie zijn een leuk duo zo ha! (Tussen haakjes, want een kleinigheidje: Je spreekt en schrijft over “uittesten” en dat is niet correct. Het is “uitproberen” of “testen”. Mij valt op dat ontzettend veel beautybloggers dit foutje maken en ik wilde het daarom toch ff noemen :)

 35. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Deze lijkt mij erg fijn!

 36. Syl
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Wat leuk dat Nena ook in het filmpje wat zegt! Ik vind die krullen zo mooi glanzend er uit zien, mocht mijn oude tang het begeven, wil ik deze wel kopen.

 37. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Mooie prijs voor zo’n tang! Ik heb er zelf een van Chi.

 38. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Wat lijkt me dit een fijne tang! Ik heb geen stijl of krultang, omdat ik snel last heb van heel droog haar, maar wat ik zo lees beschadigt deze tang het haar niet! Ik zou hem wel alleen gebruiken om krullen mee te maken, want ik heb van mijzelf al ontzettend stijl haar.

 39. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Klink heel goed allemaal, en die fijne glitters icm het zwart vind ik erg mooi :) Ik zou de stijltang waarschijnlijk nog mooier vinden als alleen dat kleine logo aan de zijkant erop had gestaan, maarja, het belangrijkste is dat ‘ie goed werkt :p
  Ik heb nu zelf een stijl- en krultang in 1 van de Action; kostte maar €8!! Ben ik erg blij mee :)

 40. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Oh, leuk dat het een video is met Nena! Ik vind haar artikelen ook altijd zo leuk.

  Ik heb alleen niet veel interesse in stijltangen. Ik heb krullen maar ben zo lang bezig met stijlen dat ik het maar laat!

 41. 16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Wat interessant die infrarood werking. Ik merk ook dat krullen die met mijn stijltang zijn gemaakt vele malen beter blijven zitten dan met mijn krultang. Ik heb al tijdje een stijltang van Remington, die is echt fijn ook!

 42. riot
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  Ik was echt benieuwd naar Nena haar stem, haha! Die heb ik nog nooit gehoord en vroeg me altijd af hoe die was :P
  Leuke, duidelijke review ook!

 43. mk
  16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

  wauw dit is voor het eerst dat ik Nena op video zie en misschien een beetje vreemd om te zeggen, maar vind haar ineens nog knapper! en denk dat stijl haar je ook prima zou staan ;)

  • Sherleen
   16 oktober 2013 / woensdag, 16 oktober 2013

   Lijkt me een fijne tang! Ik heb een tang van amika! Super fijn ook met infrarood!! Ik föhn mijn haren en stijl dan alleen de bovenste laag wat pluizig is..

  • Diana
   17 oktober 2013 / donderdag, 17 oktober 2013

   Jaa Nena is zoo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *