Je eigen webshop, hoe is dat nou?

Zoals jullie misschien wel weten is mijn vriendin Angel de eigenaresse van de webshop The Beauty Bakery. Samen met Maris, webshopeigenaresse van Teitloos.nl, heeft ze gewerkt aan een artikel met tips & tricks voor toekomstige webshopeigenaressen. Dit artikel is handig voor de mensen die erover nadenken om een eigen webshop te openen. Enjoy!

– Door Angel. Vaak krijg ik dezelfde reacties als mensen mij vragen wat ik doe. ‘Een webshop… wat leuk! Hoe kom je aan dat idee? Ik wil ook wel gaan webshoppen. Hoe moet ik dan doen?’

Het leuke aan het ‘samenwerken’ met Maris van de webshop Teitloos.nl is dat ik toch het gevoel heb een collega te hebben. Je kunt elkaar op elk moment van de dag even opbellen als je een klankbord nodig hebt of als je iets wilt overleggen. Het zelfstandig ondernemen kan in het begin soms best eenzaam zijn. Er zelf op uit gaan en ervoor zorgen dat je niet alleen maar aan je laptop zit gekluisterd, is essentieel om te voorkomen dat je verpietert, en dan is een collega uit dezelfde branche een verademing. Wat Maris en mij direct opviel, zijn de verschillen in onze werkwijze en die zijn bijzonder interessant. Maris is wat mij betreft een webshop-expert. Ze weet waar ze mee bezig is, ze weet waar ze over praat en ze kan alles wat ze doet, onderbouwen en verantwoorden. Terwijl ik veel meer op gevoel werk en ooit bij de opening van TBB ‘gewoon ben begonnen’.

Onderaan de streep gaat het erom met hoeveel passie je jouw vak beoefent. Alles wat je erin stopt, komt er ook weer uit. Voor de mensen die graag zelf een webshop zouden willen oprichten, hebben Maris en ik daarom wat inside information en tips & tricks op een rij gezet. Maris vanuit een professioneler oogpunt. Ik meer vanuit mijn persoonlijke ervaring.

1 – Hoe is je bedrijf tot stand gekomen? Heb je er een studie voor moeten doen?
Angel: 3 jaar geleden werkte ik nog fulltime bij een grote tv-zender. Toen speelde ik al met het idee om ’n webshop te beginnen met alleen maar heerlijke, vrolijke verwenspulletjes en dat idee heb ik in de avonduren uitgewerkt. Ik heb er geen specifieke studie voor gevolgd. Althans, niet voor TBB. Dat was ’n kwestie van gewoon beginnen en knallen. Net als Serena, heb ik echter niet van de ene op de andere dag mijn baan opgezegd. Als je niet wil beginnen met een enorm krediet, is het veiliger een onderneming te starten naast je reguliere baan. Het risico dat er een slechte maand tussen zit, ligt altijd op de loer dus zeker in de opstartfase is het veiliger je (evt. parttime) job nog aan te houden totdat je een solide basis hebt opgebouwd.

Maris: Voordat ik mijn eerste webshop (Zoetiteit.nl) startte in 2010 had ik al een aantal jaren ervaring opgedaan in de e-commerce en met webwinkels, waardoor ik al wist wat voor dingen ik moest regelen en uitzoeken. Toen het idee om een webshop vol ‘niet eetbare zoete hebbedingetjes’ begon te borrelen, wilde ik het ook langzaam opbouwen naast de baan die ik op dat moment had, omdat de opstartfase nou eenmaal tijd en geld kost. Toen bleek dat mijn contract niet verlengd werd, zag ik het als een kans om er meteen voor 300% voor te gaan. Dit was een superonzekere tijd en ik stond er financieel slecht voor, maar ik was zo gedreven en geloofde heilig in mijn idee. Binnen een jaar had ik 3 succesvolle kleine webshops. Later werd dat 1 grote webshop met 6 verschillende thema’s.

2 – Is het harder of minder hard werken dan voor een baas?
Angel: No doubt about it. Veel harder! Met een 9-5 mentaliteit kom je er niet. Ik maak veel langere dagen dan wanneer ik voor een baas zou werken maar dat voelt absoluut niet zo. Omdat ik het zo ontzettend leuk vindt, vliegen de uren voorbij. En er zit zelden een rotklus tussen. Het klinkt walgelijk maar eigenlijk is elke dag leuk, hoe lang of hoe zwaar ook. Ik heb nog steeds elke morgen hetzelfde gevoel als ik wakker word: ik trappel om eruit te gaan. Echt.

Maris: Absoluut harder, maar wat Angel zegt: zo voelt het vaak niet. Soms wel, wanneer je een minder goede maand hebt gedraaid maar wel knetterhard hebt gewerkt, dat is dan heel frustrerend. Als je in loondienst werkt, krijg je toch iedere maand hetzelfde salaris…. In het begin hield ik braaf mijn uren bij en schrok ik me kapot als ik 80 uur kon opschrijven, omdat ik voor mijn gevoel alleen maar leuke dingen had gedaan. Dat is nu na 3 jaar wel anders, want er komt nu veel meer bij kijken dan in de beginfase. Wat na 3 jaar nog niet is veranderd , is mijn passie. Ik heb eindeloos lange lijstjes met ideeën en plannen en iedere dag heb ik er weer zin in. Zo vaak als het kan probeer ik vrije uren te snipperen om even mijn hoofd leeg te maken of om ‘quality time’ met mijn zoontje door te brengen, want thuis lukt dat niet meer. Thuis loert er toch altijd wel ergens wat werk om de hoek. Maar die vrije uren haal ik ook dubbel weer in tijdens de avonduren of mijn ‘vrije’ weekenden. En nee: dat vind ik niet erg, mijn werk voelt grotendeels niet als ‘werk’, maar ook als een soort ‘kindje’.

3 – Gemiddelde werkdag:
Angel: Trappelend opstaan. Uitrekken. Mezelf kapot lachen omdat ik niet achteraan in de file hoef aan te sluiten. Dan begint het feest. Elke dag is anders. De mailboxen door, de voorraad bijwerken, contact onderhouden met de leveranciers, de website updaten, soms nieuwe producten fotograferen, teksten schrijven, marketing & pr,  berekeningen maken etc. En natuurlijk de orders verwerken.

Maris: Gelukkig hoef ik de orders, social media en klantenservice niet meer alleen te doen, want dat nam op de meeste dagen het grootste gedeelte van mijn werktijd in beslag. Ik besteed dagelijks veel tijd aan het updaten van de website en de blogs van Teitloos. Verder ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten en deze moeten dan weer op de site geplaatst worden en in de nieuwsbrief die tweemaal per week verstuurd wordt. Ook ga ik veel naar beurzen en heb ik veel afspraken met mensen uit ‘het vak’ om gezamenlijke projecten te ondernemen. Naast de particuliere klanten in de webshop, hebben wij ook veel winkels als ‘klant’ en het onderhouden van deze contacten en afhandelen van deze bestellingen neemt veel tijd in beslag omdat wij hier weer losse orders voor moeten plaatsen en handmatig facturen voor moeten maken enz.

4 – Wat vind je het minst leuk?
Angel: De administratie met stip op 1! Gelukkig heb ik een goed backoffice-systeem dat het meeste automatisch doet. Daarnaast heb ik een nog betere boekhoudster waarvan ik vermoed dat ze speciaal voor mij geboren is. Citaat: “Gooi alles wat je hebt aan bonnen, facturen, orders etc. maar in een plastic zak en lever maar in die handel”. Heerlijk! Daar heb ik dus geen omkijken naar. Het ‘alles zelf doen’ mag ook op het lijstje. Het is wel eens lastig het overzicht te houden als je werkelijk alles zelf doet. Voordeel daarvan is dan weer dat het werk nooit saai is omdat er enorm veel diversiteit in zit. En het is ook heel leerzaam om alle ‘afdelingen’ zowel te runnen als uit te voeren. En het ‘alleen werken’ is niet altijd gezellig. Ik vind het toch wel heel fijn om collega’s om me heen te hebben. Die heb ik nu niet en dat is soms wel saai. Het is natuurlijk niet de bedoeling om met je collega’s de hele dag over de grond te rollen van het lachen want er moet hard gewerkt worden. Hoewel, ik wil eigenlijk WEL de hele dag gieren, brullen en ribben kneuzen van het lachen. En tussendoor hard werken 😉 Dus als alles volgens plan verloopt, heb ik binnen een paar jaar een leuke
groep collega’s om me heen.

Maris: Toen ik 3 jaar geleden begon had ik zo’n beeld van hoe mijn werk en leven eruit zou zien, en idealiseerde ik het ‘alleen werken’ en ‘niemand verantwoording afleggen’ maar vooral; ‘mijn eigen tijd indelen’. Nu, na 3 jaar vind ik het toch wel fijn om een groep mensen om me heen te hebben met wie ik kan sparren of problemen waar ik tegenaan loop bij kan neerleggen en goede feedback terug te krijgen. Het was na mijn 2e jaar zelfstandig werken ook echt even zoeken naar ‘mijn draai vinden’ want toen het echt heel druk werd met Teitloos, bleek het erg lastig om een balans tussen privé en werk te vinden en mijn tijdsindeling.

Ik heb me er ook bij neergelegd dat ik niet alles kan of moet willen kunnen. Zoals de boekhouding bijvoorbeeld. Ik zou me erin kunnen gaan verdiepen, ik zou er absoluut beter in kunnen worden en er geld mee kunnen besparen, maar er zijn mensen die hier 100 keer beter in zijn. Aan de tijd die ik ermee overhoud door het uit te besteden, kan ik weer gaan doen waar ik goed in ben of waar ik plezier uit haal. Ik heb een fantastische boekhouder, die gelukkig kleurenblind is. Hij krijgt ieder kwartaal een paar tassen met knalkleurige ordners en stapels memoblaadjes met aantekeningen van mij…

5 – Is het snel geld verdienen?
Angel: Ik weet van gekkigheid niet wat ik met al m’n geld moet doen. Gisteren was ik het lelijke blauw van Facebook zat. Dat kan toch best roze? Met één telefoontje heb ik Facebook gekocht. En daarna heb ik m’n kont afgeveegd met briefjes van €100,-. I wish… Verkijk je daar niet op. Het verbaasde me in het begin hoeveel ik moest omzetten om er iets voor mezelf aan over te houden maar gelukkig komt ik steeds dichter in de buurt van mijn doelstelling. Als je snel rijk wilt worden, kun je beter een bejaarde miljardair binnen hengelen. Hmmm… zijn daar geen webshops voor? *Ping!*

Maris: Er is niets zo onzeker als je eigen webshop. Soms rijden we met een volle auto pakketjes naar het postkantoor, loop ik over van de adrenaline en krijg ik een kick van de openvallende monden van de baliemedwerkers, als ze zien dat ik met twee trolleys pakketjes binnen kom lopen en zeg; ‘mijn collega komt zo de 2e lading brengen…’ En soms trekken dezelfde medewerkers van het postkantoor alleen een wenkbrauw op bij het zien van 1 tasje enveloppen en zeggen ze; ‘Komt je collega zo nog met de rest…?’ De ene maand doe ik boodschappen bij de Aldi en de andere maand is het feest: het went na 3 jaar. Ik rijd niet in een vette auto en ik koop zelden iets leuks of moois voor mezelf. Het mooie is: als ik winst maak met Teitloos, investeer ik dat meteen weer in nieuwe producten of een advertentiecampagne of zo. Ik vind het niet erg dat ik nu mezelf veel ontzeg of niet ieder jaar lang of ver op vakantie ga: je hebt geld nodig om te kunnen groeien en zolang ik zie dat het goed gaat met Teitloos, zie ik het ook als een plant die ik moet blijven voeden.

– Hoe kom ik aan een idee?
Angel: Goede vraag. Dat is inderdaad een hele lastige. Jarenlang heb ik mijn hoofd gebroken om iets unieks te bedenken waar de wereld sinds de Big Bang al op zit te wachten. Het zou waanzinnig zijn een crème uit te vinden die je overnight omtovert in Doutzen Kroes. Maar van dromen worden we niet rijk. Tenzij je Alfred Nobel, Thomas Edison of Bill Gates heet, kun je direct stoppen je kostbare tijd hieraan te verspillen. Het geheim is namelijk niet een doorbraak in de geschiedenis van de mens te willen betekenen of een nieuwe industriële revolutie te willen ontketenen. Het geheim is pionieren in je eigen interessegebied.

Maris: Dit vind ik eigenlijk best een vervelende vraag. Het gebeurt mij heel vaak als ik ergens kom, dat mensen dan zeggen: ‘Leuk, ik zit er ook aan te denken om een webshop te gaan beginnen!’ Ik reageer altijd enthousiast en vraag dan door, maar meestal is de volgende zin dan: ‘Ik moet alleen nog even bedenken wat ik wil gaan verkopen….’  En vervolgens hopen ze dan van mij een gouden idee te horen of zo. Een goed idee ontstaat meestal spontaan en niet wanneer je er gefixeerd naar op zoek bent. Je merkt snel genoeg aan je eigen enthousiasme of aan de reacties uit je omgeving, of anderen je idee ook leuk vinden en of je het moet gaan uitwerken of niet. In mijn ervaring denken heel veel mensen heel makkelijk over het opstarten en runnen van een webshop, zo van; ‘dat doe ik er wel even bij, naast mijn parttime baan en zorg voor de kinderen en als het goed loopt dan zeg ik mijn baan op’.

En dan…?
Angel: Begin met zoeken naar iets waar je blij van wordt, iets waar je geen genoeg van krijgt, iets waar je creatief van wordt. Dit kan een product zijn maar ook een dienst. Je kunt van cupcakes houden en daar een concept omheen bouwen maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed zijn in het bakken van cupcakes. In dat geval ga je dus een dienst aanbieden. In beide gevallen gaat het erom dat je je product of dienst gaat aankleden met je eigen look- & feel. Neem nou TBB. Zeepjes, bruisballen en huidverzorgingsproducten werden al veel langer verkocht, ook online. Maar dat heeft me er niet van weerhouden de zoveelste te zijn die een webshop opent in huidverzorgingsproducten. Dus ging ik nadenken over hoe ik TBB wilde positioneren.

Zelf ben ik gek op huidverzorgingsproducten en dan met name van kleine, geheime winkeltjes die niemand kent. What else? De prachtige patisserie boetiekjes in Parijs. De etalages, de pastelkleuren, de strikjes… I love it. Dus het concept van TBB is een combinatie van mijn 2 most favourite things in life: badderen & cupcakes. Die 2 in ’n magic blender en hoppaaa: Een online feel-good shop vol verrukkelijke Bath & Body producten in ‘n Bakery look & feel. Zeepjes in de vorm van cupcakes, donuts & taartjes. Soap Bars met geuren als ‘Vanilla Cupcake’ of ‘Hot Apple Pie’. Maar ook life-size cupcakes voor in bad. All the sweetness, zero calories. Et viola; je unieke concept is geboren. Kortom, je eigen belevingswereld middels de uitstraling van je shop over te brengen op de consument, creëer je een  unieke concept.

Wat is dan het geheim? Keep on swimming!

Maris: Wat Angel net zei, is eigenlijk al ‘de basis voor je succes’. Of je idee nou uniek is of niet: het gaat erom of jij erin gelooft en of je dit ook uitstraalt naar de buitenwereld en hoe jij je weet te onderscheiden.

Teitloos is op het web (of in de fysieke winkelstraten) ook echt niet de enige met leuke, gekke en betaalbare hebbedingetjes en cadeautjes. Maar toch weten mensen ons te vinden en beter nog: klanten laten via social media weten waarom het leuker is om bij ons te bestellen. Wij onderscheiden ons van andere webshops door onze pakketjes als ECHTE cadeautjes te verzenden met vrolijk gekleurd pakpapier en grappige stickers. Ook sturen we altijd kortingskaartjes of kleine extra’s mee en klanten onthouden dat, waardoor ze terugkomen en het verder vertellen.

Maar wat ik eerder ook al zei: er zijn ook mindere succesvolle maanden en daar moet je je voordeel mee doen. Niet in paniek raken of aan jezelf gaan twijfelen maar zoeken naar oplossingen, leren van je fouten en nieuwe ideeën bedenken. Ook moet je zeker niet ontmoedigd raken als je ziet dat anderen er met jouw idee vandoor gaan of dingen van je gaan ‘kopiëren’. Hier moet je echt geen aandacht aan besteden, zij zijn geen lang en succesvol bestaan gegund als ze niet zelf iets goeds hadden bedacht en kunnen dit niet lang blijven volhouden.

Als ik een minder drukke maand heb of als het financieel even tegenzit, ga ik altijd terug naar de basis of dingen doen waar ik in drukke maanden geen tijd voor heb, zoals zelf bijoux maken (i.p.v. dit uitbesteden) of hell: de boekhouding zelf doen… Dan heb ik weer geld bespaard of een nieuwe voorraad artikelen in de webshop waar ik in drukke periodes weer mijn voordeel uithaal.

Angel: Samengevat; je hebt geen briljant idee nodig om succesvol te zijn. Kijk maar naar Serena. Toen zij begon, kwam je om in de beautyblogs. Toch heeft ze zich weten te onderscheiden en daarnaast heeft ze ook een onuitputtelijke bron van doorzettingsvermogen. Ze heeft zo’n 2 jaar lang elke dag twee artikelen online gezet, naast haar fulltime baan in het ziekenhuis. Doorzetten dus. Ook als het even tegen zit. Laat je niet uit de markt blazen door copy cats of jaloerse mensen. Blijf in je idee geloven en GA. GEWOON. DOOR. Klinkt simpel maar zo is het. Keep on swimming!

Meer webshoptips lezen van Maris? Op haar blog ‘Bij de Teit’ schrijft ze over SEO en E-commerce. Verder vind je ook veel informatie op ‘Succesvol Dankzij Internet‘, waar ik al eens eerder over heb geschreven. Mocht je nog meer vragen hebben voor Angel en Maris betreft het starten van een webshop, stel ze gerust in de commente en dan beantwoorden ze al jullie vragen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. Fieke
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Super leuk om te lezen,
  Ik zou graag zelf een webshop of beautyblog opstarten maar ik ben pas 13.
  Later wil ik het bedrijf (melkvee) van mijn ouders overnemen en misschien heb ik dan tijd om wat extra’s erbij te gaan doen.
  Mijn ouders kunnen immers zelfs hun tijd indelen.

 2. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk om te lezen en o zó herkenbaar. Ik run naast mijn eigen schoonheidssalon ook een webshop (www.webshop4beauty.nl) en na een superleuk inspirerend gesprek met Serena ben ik ook een aparte blog gestart. Allemaal dingen waar ik met veel passie aan werk en superveel energie van krijg ook al is het keihard werken…

  Go for it ladies!!! Girlpower! 😀

 3. Christy
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk en boeiend artikel dat ons een blik achter de schermen van de webshop gunt. Vind jullie lef, doorzettingsvermogen en creativiteit (erg leuke vrolijke websites!) bewonderenswaardig!
  Ik hoop voor de komende tijd dat de regering de ZZP-ers (en freelancers) fiscaal tegemoet zal blijven komen.In plaats van te denken aan het o.a. verminderen of zelfs deels afschaffen van de ‘Zelfstandigen Aftrek’ ,zou ze een constructie kunnen bedenken waarbij de ZZP-er zich bijv. goedkoper zou kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en eentje waarbij het pensioen beter geregeld kan worden.
  Oh ja, volgens het CBS is van de startende ondernemers 35% vrouw! Veel *succes* verder, ladies!

 4. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Heerlijk artikel en inderdaad doorzetten is heel belangrijk en vooral ook in deze tijd. Weet wat je doelstellingen zijn en ga ervoor! Leuk dat jullie dit hebben willen delen.

 5. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ontzettend leuk om te lezen en ik kikker altijd enorm op van de leuke manier van schrijven van Angel.

 6. Gulja
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Dames, waar vinden jullie de retailers/bedrijven? Hoe approachen jullie hen? Bv, ‘we willen jullie producten in onze webshop verkopen’? Hoe werkt het precies?

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Hi Gulja, ja: precies zo! Gewoon mailen/bellen naar leveranciers waar je graag wil inkopen, link naar je webshop laten zien en vragen of je in aanmerking komt voor wederverkoop, vragen naar de voorwaarden enz. Groetjes, Maris

 7. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuke tips bij de comments ook trouwens! Daar heb ik ook nog wat aan 🙂

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Dank je wel Susanne! Als je nog vragen hebt: stel ze gerust, Angel & ik beantwoorden ze graag 🙂

 8. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk artikel, super handig en goeie tips 🙂

 9. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk en handig artikel! Ik denk er al jaaaaren over na om een webwinkel te starten, maar dan was inderdaad altijd de vraag ” maar in wat? “. Nu heb ik eindelijk een goed idee en er is een begin gemaakt en nu natuurlijk nog hopen dat het ook een succes word (:

 10. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik zit er al een langere tijd om een webshop te beginnen maar ik vind het met momenten allemaal veel te eng en onbekend. Maar dit artikel heeft me wel echt over de streep getrokken 🙂 heel inspirerend!

 11. Annika
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een super uitgebreid artikel! Ik hoop dat jullie alle twee super bekend worden en geen slechte maanden meer zullen hebben!

 12. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk en interessant artikel om te lezen, dames.
  Bedankt voor jullie verhaal, bij het opstarten en onderhouden van een webwinkel komt inderdaad heel veel bij kijken en is niet zoals veel mensen denken zo gedaan. Zelf heb ik een webwinkel in beautyproducten genaamd Unspoken Beauty en we zijn na een dik jaar van voorbereiding net een paar maanden geopend en hebben dan ook nog een lange weg om deze meer “spoken” te krijgen.
  Ben er van overtuigd dat alle effort en enthousiasme die je in de onderneming stopt uiteindelijk zijn vruchten af zal werpen. Maar geduld heb je zeker nodig!

 13. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk artikel met handige tips.

 14. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Superhandig artikel. Maar ik heb nog een vraag want ik moet van mijn school een bedrijf beginnen voor het goede doel en daar moet je dan geld voor ophalen. Maar kost het geld om webshop aan te maken? Want je moet natuurlijk wel je domein betalen als je dat wil. Want het ik wil dan sieraden verkopen.
  Groetjes Quinty

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Hi Quinty,
   een domeinregistratie kun je al voor minder dan € 3,- regelen en als je goed zoekt vind je veel aanbieders voor (bijna) gratis webwinkels waarmee je op zich goed kunt beginnen. Maar helemaal gratis is het niet om online te gaan of geld te kunnen/mogen ontvangen.
   Groetjes, Maris

 15. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk artikel is dit geworden, heerlijk geschreven weer. Inderdaad is een webwinkel niet zomaar een goudmijntje. Je kunt er natuurlijk wel geld mee verdienen, maar inderdaad lever je een flink deel weer in door de kosten die je moet maken. Het gaat niet vanzelf en is hard werken. Zelf ben ik ook een webwinkel begonnen naast mijn baan. Ik denk niet dat het realistisch is om te denken dat ik er binnenkort van zou kunnen leven, maar het is heel erg leuk om te doen!

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Zolang je het met plezier en passie doet, voelt het niet als werken en moet je het vooral blijven doen 🙂

 16. Nicol
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik was al fan van The Beauty Bakery maar kende Teitloos nog niet.
  Heb er meteen even een kijkje genomen, echt een hele leuke en originele webshop!

 17. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Een eigen webshop is niks voor mij 😉

 18. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk artikel! Ik ben vorig jaar gestart met m’n webwinkel. Ik denk erover om ook een weblog te starten. Aanrader of niet? Ben benieuwd hoe jullie hierover denken?

 19. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Mijn vriend wil misschien een webshop starten, misschien wat voor hem om te lezen (:

 20. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk artikel, interessant om te lezen! Het lijkt me heel gaaf om een eigen webshop te hebben 🙂

 21. Joyce
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Heel interessant artikel! Heb er echt the spirit van gekregen ben op het moment bezig met het opbouwen van mn shop, alleen door privé omstandigheden kan ik helaas niet meteen knallen.

  Angel jij maakt je producten zelf toch? Moest je daarvoor nog bepaalde papieren hebben of goedkeuringen?

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Hi Joyce,

   Nope, heel af en toe maak ik zelf eens wat zoals de home scents bijvoorbeeld. Maar de meeste andere producten worden met de hand gemaakt door kleinschalige leveranciers die bestaande collecties hebben waar ik uit kan kiezen maar ook in opdracht producten speciaal voor TBB maken. Die kan ik dan zelf ontwerpen of zelf aangeven welke geuren en kleuren in voor TBB wil. Ik werk in ieder geval alleen met leveranciers die niet op dieren testen en zoveel mogelijk natuurlijke ingredienten gebruiken. Dit moeten inderdaad gecertificeerde producten zijn omdat het om huidverzorging gaat.

   Lfs,
   Angel

   • H
    24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

    Hoi Angel,

    Zijn jouw producten ook veganistisch (dus dat er buiten de dierproeven om ook geen dierlijke ingrediënten voor jouw producten worden gebruikt)?

 22. Laura
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik heb een tijdje een webshop gehad met zelfgemaakte laptophoezen ed, maar ik ben er een paar maanden geleden mee gestopt.. zit in het laatste jaar van mijn studie en het werd e allemaal veel te druk. Eerst studie afronden!

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Hi Laura, een goed lopende webshop is inderdaad lastig om te combineren met een studie of andere baan. Maar mocht je het ooit wel weer willen oppikken, dan weet je wat je te wachten staat 😉

 23. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ooh wat fijn om te lezen, ik heb ook dromen over een webshop maar was er al achter dat alles tijd&geld kost en ik dat er nu gewoon niet voor heb. Toekomstplannen, moet ze gewoon goed gaan uitwerken en natuurlijk duidelijk grenzen zetten met wat je wilt gaan aanbieden!
  Al heb ik mijn broer alwel duidelijk gemaakt dat hij in de toekomst mijn boekhouding mag (lees moet) gaan doen. Dus een boekhouder heb ik al.

  Groetjes,
  Fatima

 24. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat fijn is dit artikel voor mij! Ik ben sinds een tijdje een sieradenlijn begonnen, genaamd ILVY jewels. Ik maak zelf sieraden en koop ze sinds kort ook in.
  Dolgraag zou ik mijn egen winkel hebben, maar dat durf ik in deze tijd echt niet aan. Nu ben ik al een aantal keer in contact gekomen met webdesigners en ik schrik echt van die prijzen. Ik snap het wel hoor, want wil je een mooie site dan betaal je daar ook voor.. maar nogmaals in deze tijd vind ik dit zo spannend…
  Nu verkoop ik mijn sieraden via mond op mond, mijn blog en facebook. En ik ga zeker door! Ik vind het veels te leuk! En ooit.. dan komt die webshop of winkel er.. 🙂

  • Tamara
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Zou je geen contact op kunnen nemen met een student van een vormgevingsopleiding? Vaak maken die ook super mooie dingen maar dan is het veel goedkoper.

    • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

     Thanks voor de tip:) lief dat jullie zo meedenken!

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Een webshop beginnen is opzich niet ingewikkeld. Je kunt bij veel webshop aanbieders ook een gratis pakket afsluiten. Dan kun je met een beetje handigheid zelfs heel gemakkelijk een lay out in elkaar zetten die er toch vrij netjes uitziet. Mocht je dan later wat professioneler willen dan kun je altijd overschakelen naar een betaald pakket.

 25. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Erg leuk om eens te lezen!

 26. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk artikel. Ik ben sinds kort ook een webshop begonnen, ik verkoop handgemaakte geurkaarsen. Een vraag die ik heb is.
  Hoe kun je als beginnend webshophouder ervoor zorgen dat je klanten naar je shop trekt?

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Hoi Caroline, om eenvoudig (en gratis!) te beginnen, heb je social media accounts nodig waarmee je geinteresseerden naar je website trekt door leuke updates en ‘behind the scenes foto’s te posten. Zit je al op twitter, facebook en pinterest e.d.?

   • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

    Facebook en Twitter heb ik ja. Pinterest is misschien een goed idee.
    Bedankt! Zijn er verder nog andere dingen die ik kan proberen?
    Ik heb ook al flyers en visitekaartjes bij supermarkten in de buurt opgehangen. Maar dit alles heeft eigenlijk vrij weinig effect gehad.

    • Serena
     Auteur
     24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

     Winacties om je social network te vergroten en misschien klein/goedkoop adverteren in een plaatselijk krantje?

     • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

      Adverteren in plaatselijke krantjes is inderdaad goed en laagdrempelig om mee te beginnen, of op locale braderien en evenementen staan met een kraampje! Dat is minder duur dan een groter webshop evenement (die vaak ook minimaal 2 dagen duurt en dus veel onkosten en geregel met zich meebrengt) en zo kunnen veel mensen kennismaken met jou & je spullen. Tip: zorg dat je dan veel visitekaartjes hebt met daarop een bedankcode (korting) die een paar maanden geldig is, zodat ze een reden hebben om je online snel weer op te zoeken.

     • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

      Goed plan! Hartstikke bedankt voor de tip!

    • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

     Om online gevonden te worden, is het ook belangrijk om online te adverteren. In mijn ervaring levert offline flyeren (op beurzen en in supermarkten of wachtkamers ophangen e.d.) niet echt veel op. Je zou je webshop kunnen aanmelden bij bijv. Hippeshops.nl of Flavourites.nl om te laten beoordelen, als zij je site/shop/assortiment leuk genoeg vinden wordt het op hun webshopoverzicht opgenomen (voor gemiddeld € 120,- per jaar) en daar bereik je een hoop online shoppers mee!

     • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

      Bedankt voor alle goede tips. 120 euro vind ik eerst nogal veel, maar ik zal hem zeker in mijn achterhoofd houden mocht het uiteindelijk goed gaan lopen.

     • 27 februari 2013 / woensdag, 27 februari 2013

      Ik vind Flavourites inmiddels erg commercieel geworden. Ze keuren nauwelijks nog een daardoor heeft hun vermelding nog nauwelijks waarde.

     • 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

      @Nathalie: wat je zegt over Flavourites ben ik helemaal met je eens ^_^ Maar wanneer je begint is het wel belangrijk om op zoveel mogelijk ‘verzamelplekken’ (waar men zoekt naar leuke/nieuwe webshops) gevonden te worden. Wat minder massaal en ook leuk is http://www.leukigheidjes.nl of stel, je verkoopt veel kinderspullen: http://www.moodkids.nl
      En natuurlijk moeten we onze zuiderburen ook niet vergeten: er zijn ook leuke Belgische online shopguides!

 27. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een mooi, duidelijk en eerlijk artikel! Heel erg leuk beschreven, ik vind the beauty bakery ook echt een leuke webshop, al meerdere malen bij besteld. De webshop van Maris kende ik nog niet dus daar ga ik zo ook even rondturen.
  Ik heb ook sinds 3 jaar een bedrijfje, geen webshop maar ik verzorg visagie workshops, beauty en visagie meiden feesten etc. en dat is diehard werken, momenten dat ik het extreem druk heb en momenten van rust. Ik werk daarnaast ook nog in de horeca en ik studeer maar hopelijk kan ik er ooit helemaal van leven 🙂 Mooi hoe jullie die positiviteit en dat optimisme ook overbrengen!

 28. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat leuk ik wist niet dat the beauty bakery van een vriendin van jou was! 🙂

 29. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk om te lezen! Zelf heb ik een tassenwebshop die ook erg goed loopt. 3 jaar geleden begonnen en werk nu sinds een jaar parttime als stewardess. (daarvoor fulltime) Heerlijk om het zo te combineren.

 30. Ester
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Die ketting van Oreo! Super vet! haha.
  Ik vind het zo leuk dat alles zo op word geschreven hoe je een websop kunt starten, maar ikzelf heb der niet zoveel aan.
  Het is absoluut geen droom van mij om een webshop te beginnen. Ik vind jullie webshops trouwens wel echt geweeeldig. <3

  Wat ik wel heel graag wil is een eigen zaak in de Reptielenwereld. 🙂
  Misschien dat ik dan toch enkele tips van hierboven over kan nemen.
  Hmm .. dus toch niet heel 'nutteloos' voor mij haha.
  Erg leuk in ieder geval om het te lezen! 🙂

 31. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik ben op de korte termijn nog niks van plan, maar toch heel leuk om over te lezen!

 32. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Interessant artikel! Het lijkt mij ook heel tof om een eigen webshop te hebben, maar ik denk inderdaad dat veel mensen geen idee hebben van alle kosten (zeker in het begin) en tijd die je erin moet steken.

 33. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Goed artikel! Misschien is een webshop beginnen wel iets leuks aan de toekomst, maar voorlopig heb ik mijn handen vol aan mijn blog !

 34. Syl
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Interessant artikel. Ik zou niet zo snel een webshop beginnen maar een weblog wel.

 35. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk artikel. Er gaat idd veel werk schuil achter een webshop of een andere online onderneming..

 36. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een handig artikel! Ik ga deze opslaan! Ik wil zelf ook wel graag een eigen webshop, het lijkt me geweldig om een eigen bedrijfje te hebben, vooral omdat je bijna alles zelf kan bepalen. Alleen dan is nog de vraag in wat, dat is vaak moeilijk en je moet er natuurlijk wel een buffer geld voor hebben.

 37. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Het leek me ook altijd leuk om een webshop te beginnen. Van het idee ben ik afgestapt. Er zijn al zoveel webshops! Wel een heel erg leuk interview! Heb vooral erg om Angels antwoorden moeten lachen..
  liefs

 38. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een super fijn artikel! Ik wilde ongeveer een half jaar geleden een online webshop beginnen met sieraden, die voornamelijk uit China kwamen. Ik wilde het echt meteen nu nu, en het was echt zo’n head over heels beslissing. Uiteindelijk is er niks van gekomen, want ik realiseer me nu wel dat je echt een plan moet maken en je goed moet realiseren waar je aan begint.. Want uiteindelijk is niks gratis en kost het je ook gewoon geld. En dan is er nog altijd de kans dat het niks word.

  • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Heel herkenbaar, dat gebeurde mij jaren geleden ook en daar heb ik van geleerd waardoor het met Teitloos.nl WEL lukte 🙂
   Een volgende keer ben je beter voorbereid en zal het je makkelijker afgaan.

 39. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Het lijkt mij geweldig om een eigen webshop te hebben, maar ik ben er nog wel iets te jong voor. Misschien later!?

 40. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Leuk, interessant artikel! Ik ben zelf ook bezig met een webshop opzetten, maar ik doe het ook naast mijn gewone werk. Vooral omdat ik het leuk vind, maar ik zou het wel geweldig vinden als ik over een tijdje, als het goed loopt, een eigen ruimte ergens zou kunnen huren voor een atelier. Wie weet!

 41. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  wat een super super handig artikel!! Lara en ik denken er ook over na om na een tijdje een webshop aan onze blog te koppelen, lijkt me hard werken maar super leuk!
  Liefs, Ellen

 42. Jolijn
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  die webshops zien er super leuk uit!

 43. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Heel handig om te lezen. Mijn vriend is op dit moment ook bezig met het bouwen van een eigen webwinkel. Best leuk om te zien hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Hij zat ook al een paar jaar met een goed idee en is ‘t nu echt aan het uitvoeren. Echt geweldig weer de schrijfstijl van Angel, haha heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *