Penselen van Ici Paris XL

Ik gebruik al jaren dezelfde kwasten voor mijn dagelijkse vleugje bronzer en blush, maar ik vind het ook altijd leuk om eens iets anders uit te proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar kwasten gemaakt van natuurlijk (dieren)haar omdat deze naar mijn idee zachter zijn en het product beter ‘pakken’ en afgeven op de huid.

Het nadeel van deze kwasten is vooral de prijs. En als je dan ook nog eens voor kwasten kiest waarvan het bekend is dat ze kwalitatief erg goed zijn, zoals de kwasten van M.A.C, dan betaal je al helemaal de hoofdprijs! Vandaag review ik daarom 2 kwasten van Ici Paris XL voor jullie, in de hoop op een goedkoper alternatief voor kwasten gemaakt van natuurlijk haar.

Ici Paris XL Poeder Penseel
Deze poeder kwast, of penseel zoals Ici Paris XL het noemt, is lekker fluffy en ligt door zijn lange steel prettig in de hand. Volgens de beschrijving kan je hem gebruiken voor losse poeders en compactpoeders. Ik gebruik wat poeders betreft alleen bronzer, dus daarvoor heb ik deze kwast dan ook getest.

De kwast bevat veel haartjes waardoor hij vrij compact is en lekker veel poeder opneemt.

Vervolgens breng ik de bronzer aan op mijn hele gezicht, maar vooral op mijn wangen. Ik vind het mooi als mijn hele gezicht er iets een kleurtje van krijgt, maar op mijn wangen gebruik ik hem ook om te shapen. Ik breng hem daar het dikst aan, maar zorg er wel voor dat ik het mooi uitveeg, zodat je geen vlekken of strepen blijft zien. Op de bovenste collage draag ik links niets, in het midden breng ik hem aan en op de rechter foto zie je het resultaat.

Het Ici Paris Poeder Penseel kost normaal €20,29, maar je krijgt vaak een standaard korting waardoor hij op €18,26 uitkomt.

Ici Paris XL Kabuki Penseel
De Kabuki kwast is ideaal voor het aanbrengen van minerale poeder foundation, blush en bronzer. Ik gebruik deze kabuki kwast zelf graag voor het aanbrengen van mijn blush.

Dit is toch wel de dikste en meest compacte kwast die ik ooit heb gehad. Bovendien is de kwast heerlijk zacht en lekker vol. Ik hoef dan ook slechts eenmaal in mijn blush te ‘dippen’ en ik heb voldoende voor 1 wang. Ik begin bij de appeltjes van mijn wangen en veeg dit verder uit naar achteren en ga dan steeds verder richting mijn slaap. Dit doe ik met licht ronddraaiende bewegingen, zoals je een kabuki brush ook dient te gebruiken.

Links draag ik nog geen blush (wel bronzer) in het midden breng ik blush aan en op de rechterfoto zie je het eindresultaat. De blush is mooi egaal verdeeld en oogt heel natuurlijk. Staat toch wel iets frisser hè? Bronzer en blush zijn voor mij onmisbaar!

Het Ici Paris Kabuki penseel kost normaal €15,20, maar je krijgt vaak een standaard korting waardoor hij op €13,68 uitkomt.

Eindconclusie
Ik gebruik tegenwoordig altijd dezelfde kwasten, maar door de jaren heen heb ik verschillende merken en soorten uitgeprobeerd, zowel budgetmerken (Hema) als luxere merken (Esteé Lauder en M.A.C). Hierdoor heb ik een goed beeld kunnen vormen van verschillende kwaliteiten kwasten en ik kan jullie vertellen dat ik heel tevreden ben over het poeder penseel en het kabuki penseel van Ici Paris XL!

Ze zijn zacht, brengen prima aan en blenden mooi. Ik gebruik de kwasten nu al een aantal weken en ze houden zich vooralsnog goed, zonder haaruitval. De kwasten van M.A.C vind ik nét iets zachter, maar als ik dan naar de goede prijs/kwaliteit verhouding kijk van deze kwasten dan zou ik toch wel voor die van Ici Paris XL gaan.

De penselen zijn te koop bij de Ici Paris XL filialen en via de webshop van Ici Paris XL. Naast het Poeder Penseel en het Kabuki Penseel hebben ze nog veel meer soorten kwasten, dus het is zeker even de moeite waard om een kijkje te nemen!

Gebruiken jullie ook het liefst kwasten van natuurlijk haar? En welke merken zijn bij jullie favoriet? Zouden jullie deze penselen aanschaffen?

Tot volgende week!

Liefs Nena

 

Volg:

73 Reacties

 1. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Wat een leuke review en superhandig, dankjewel! Ik gebruik zelf elke dag een compact poeder, maar die dekt veel beter i.c.m. het sponsje, dus ik gebruik meestal die. Voor mijn blush gebruik ik een speciaal blush kabuki kwastje, heel klein en schattig van het merk Ecology. Natuurlijk en milieubewust merk!

 2. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ooh deze lijken me wel erg fijne kwasten 😀 x

 3. Annika
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  zijn die van de hema ook goed? want ik gebruik ze helemaal niet zo vaak, maar het lijkt me toch leuk om er wat meer mee te doen, dus dan koop ik liever wat goedkopere

 4. fonghwa
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Duidelijke, uitgebreide review Nena!

 5. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  mooie kwasten hoor! 🙂

 6. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Dat klinkt toch wel heel erg goed. Vaak zijn zulke kwasten ontzettend hard en prikkelig. Deze gelukkig niet zoals ik ‘t lees! 🙂 Niet echt heel budget indeed, maar ‘t ziet er wel goed uit!

 7. bente♥
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  ik ga de kabuki kwast zoiezo halen

 8. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik zou die kabuki kwast wel willen uitproberen 🙂

 9. Isa
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ugh.. Ik snap niet waarom overal altijd maar dierlijke producten voor moeten worden gebruikt. Laat die beestjes hun haren lekker zelf houden, synthetische kwasten zijn vaak ook van prima kwaliteit.

 10. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  oeeh das zeker een aanrader dan xd ga snel maar een keer kijken :p

 11. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik wist niet dat ICI Paris ook kwasten verkocht! Toch maar eens kijken!

 12. Kelly
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  ik heb de kabuki brush. deze is inderdaad heeel erg zacht, maar die van mij laat constant haren uit! vooral toen het nog warm was, was dit erg irritant. het is echt precies dezelfde als op defoto, raar dat die van mij wel uitvalt.

 13. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  ze lijken me beiden erg goed !

 14. Ann
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik heb de kabuki ook en de mijne is echt scratchy. Niet het soort scratchy dat voor interpretatie vatbaar is, nee echt schuurpapier grof. Ik heb de mijne een jaar of 2 geleden gekocht, misschien dat de lijn ondertussen vernieuwd is dat zou kunnen. Omdat je bij ons de borstels niet kan voelen en/of testen durf ik er geen meer te kopen. Jammer
  x

  • Nena
   Auteur
   7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

   Hoi Ann, wat gek! Deze zaten in een transparant doosje die je gemakkelijk open kunt maken en daardoor best zou kunnen ‘voelen’ in de winkel. Of er even naar vragen. Zien mijn kwasten er het zelfde uit als die van jou?

 15. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Hoi hoi!

  Fijne review! De kabuki lijkt me echt heerlijk dus ik denk dat ik die wel ga uitproberen. Goede kwasten zijn vaak inderdaad duur maar het is wel een goede investering vind ik.

  Liefs, xxx

  Krullenbol Sam
  ____________

 16. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Zien er goed uit, wel jammer van de prijs. Ik ben zeer tevreden over de kwasten van de Zoeva.de die zijn ook niet zo prijzig en met een vriendin samen bestellen scheelt je in verzendkosten (kosten delen)

 17. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Kabuki kwast lijkt mij heel fijn! 😮

 18. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Lijken me fijne kwasten! Beetje offtopic, maar ik vind je sproetjes echt zooo mooi, ben er echt jaloers op!

 19. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ze zien er fijn uit! Toch zijn ze nog best aan de prijs, vind ik.. jammer!

 20. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  The Body Shop heeft fijne gezichtskwasten!

 21. Linda Harkink
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik heb zondag 6 van zulke kwasten gekregen!!!!!

  • 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

   Goed dat je dat hier even zegt, daar mag best wat meer aandacht aan besteed worden. Dat kwasten met dierlijk haar vaak afkomstig zijn van de bont industrie weet ik ook pas sinds kort en sindsdien probeer ik daar op te letten, want dat vind ik echt afschuwelijk.

   • 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

    Dit moest natuurlijk een reactie boven staan..fijn zo’n verspringend beeld door mn oude compu haha

 22. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik gebruik enkel ‘synthetische’ kwasten omdat kwasten met dierlijk haar vaak een bij product van de bont & bio industrie zijn. Als je hier niet tegen bent en zelf bont/Uggs enzo draagt kan ik me voorstellen dat dit niet zo belangrijk is, maar voor mij wel! 🙂 Ik ben het er wel mee eens dat goedkope synthetische kwasten niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Maar als je investeert in duurdere dan zijn ze net zo goed als dierlijke kwasten, en zelfs Ecotools heeft best goede kwasten en zijn niet te duur.

  • 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

   Heerlijk hoe mijn computer verspringt en mijn antwoord hieronder neergezet heeft..grrr

   Goed dat je dat hier even zegt, daar mag best wat meer aandacht aan besteed worden. Dat kwasten met dierlijk haar vaak afkomstig zijn van de bont industrie weet ik ook pas sinds kort en sindsdien probeer ik daar op te letten, want dat vind ik echt afschuwelijk

  • Ally J.
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Hai Sophie,

   Een tip voor je, misschien dat je die van The Body shop wilt uitproberen, ik heb mijn blush kwasten (ik heb er 2) daar vandaan, 1 heb ik al bijna 5 jaar en de ander 4 en ze zijn nog steeds super!

   Groetjes!:)

 23. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik heb ook een poederkwast van de Ici Paris, maar mijne laat wel veel haartjes los! Hij brengt m’n blush wel mooi aan, maar elke keer kan ik een aantal haartjes van mijn wang plukken..

 24. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  De kabuki wil ik graag eens uittesten, ik ben nog steeds op zoek naar een goede die gewoon in de winkel te koop is.

 25. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze kwasten nog steeds prijzig vind. Maar ik heb er hier ook een aantal van MAC liggen en je merkt toch echt wel verschil…

 26. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ze zien er goed uit, maar ze zijn best prijzig vind ik! Weet niet of ik het de prijs waard vind. 🙂

 27. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Die Kabuki ziet er goed uit, die overweeg ik wel te kopen

 28. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Bij essence hebben ze nu ook fijne Kabuki kwasten. Het zit in het soul limidit edition thema
  Liefs, Renate

 29. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik was altijd al erg benieuwd naar deze kwasten, Ik zag ze elke keer weer liggen en dacht: Zou ik ze nou wel meenemen? En toen kwam er een engeltje op mijn linkerschouder en zei: neee, renate! Je hebt genoeg kwasten. En kijk eens naar die prijzen. Je weet niet eens of dat ze goed zijn. Maar nu ben ik toch wel heeel erg nieuwschierig geworden! De volgende keer maar weer even kijken. 😉

 30. chell
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Je wenkbrauwen zijn ontzettend mooi geworden!

 31. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Goeie review ze lijken me best fijn!

 32. tartaar
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik vind ze alsnog duur hoor. Maar.leuk artikel

 33. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik moet misschien maar eens overgaan naar iets betere brushes. Deze klinken wel erg goed, maar inderdaad prijzig.

 34. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Fijne kwasten zo te lezen.

 35. steph
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  ik heb de blush kwast die is ook super fijn

 36. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik vind kwasten meestal zo duur, maar al mijn goedkope kwasten doen het gewoon niet zo goed. Ik denk dat ik eerdaags echt een goede kwast moet kopen.

 37. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  ze lijken me fijn werken! ik wil nog een moooie kwast

 38. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Wauw, mooie kwasten! Wel vrij prijzig!

 39. Velaija
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Klinkt goed zeg! Heb je de kwasten van Sigma al eens geprobeerd? Ik heb onder andere de F80 (die gebruik ik voor mijn foundation!) en ik kan echt niet meer zonder!

 40. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ze zien er mooi uit! Wel een beetje aan de dure kant, als ik er dan toch veel geld voor neer leg koop ik wel gelijk goede 🙂

 41. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Klinkt heel goed! Ik ben er wel benieuwd naar, zien er goed uit.

 42. Sakina
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Fijn om over alternatieven te lezen als het op kwasten aankomt!
  En, wow, Nena wat zijn je wenkbrauwen mooooooi!

  • Nena
   Auteur
   6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

   Haha, dankje! Ben er ook blij mee 😉 Al ga ik ze wel steeds minder (donker) bijtekenen. Ik vind dat je het in real life nog best goed ziet en dat vind ik weer een nadeel…

   • Louise
    6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

    ze zijn echt inderdaad prachtig je wenkbrauwen! niets aan veranderen ik ben jaloers!

 43. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Hmm de kabuki brush lijkt mij fijn, maar ik heb er op dit moment geen een nodig.

 44. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ze zien er ook mooi uit!

 45. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik vind deze kwasten eigenlijk nog steeds best prijzig. Maar ik ben bang dat ik geen écht goede kwasten ga vinden die goedkoper zijn! Ze klinken in ieder geval wel heel goed 🙂

  • Nena
   Auteur
   6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

   Deze kwasten zijn inderdaad niet direct budget, maar over het algemeen goedkoper dan de ‘duurdere merken’.

   • ......
    6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

    Zou de real techniques by Samantha Chapman proberen, daarvan heb je een zet met meerdere kwasten voor ong.25 euro. ze zijn wel gemaakt van synthetisch haar maar tegenwoordig maakt dat niet veel uit.

 46. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Mooie kwasten. Ik heb net bij de Etos een kabuki kwast gekregen die ik nog niet heb uit geprobeerd. Verder heb ik niet zo bijzondere kwasten. Wat van essence, catrice en hema. Lekker budget 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *