How-to: volume in je haren

Mijn haren zijn van nature steil, maar mijn haren zijn wel makkelijk te vormen. Van een knot of vlecht krijg ik al slag in mijn haren en krullen blijven vrij goed zitten. Mijn haren zijn wat stugger en wat droger, dus misschien dat het daarom ook vrij gemakkelijk is om volume in mijn haren te krijgen. Anyways, via Instagram heb ik vernomen dat er vraag is naar tips om volume in je haren te krijgen dus leek het me leuk om jullie te vertellen hoe ik mijn haren in model breng.

1. Kies haarproducten passend bij jouw haar
Er zijn veel shampoo’s op de markt die claimen te zorgen voor volumineus haar. Vaak zijn dit luchtige shampoo’s die inderdaad je haren niet verzwaren. Zelf gebruik ik nu Guhl Rijke Voeding, maar je kunt in principe elke shampoo nemen die bedoeld is voor volumineus haar. Vaak is dat shampoo bedoeld voor fijn, slap, futloos haar.

Heb je droge punten? Gebruik daar dan een conditioner of haarmasker voor droog/beschadigd haar. Het is geen must om haarproducten uit dezelfde lijn te gebruiken, mix en match gerust. Gebruik conditioner/haarmasker alleen in je haarpunten en breng het niet aan bij je haarwortels, daar gaat het slap van hangen en dat wil je juist voorkomen!

2. Help de zwaartekracht een handje
Zelf probeer ik zo veel mogelijk de föhn te vermijden, dus als ik geen haast heb laat ik mijn haren opdrogen terwijl ik ze in en tulband wikkel. Voordat ik dat doe knijp ik al het vocht goed uit mijn haren. Met een tulband zijn je haren weg uit je gezicht, lekker! Zo kan je ook goed opmaken. De handdoek neemt veel vocht op, dus na een kwartiertje zijn mijn haren handdoekdroog.

Ik breng vervolgens wat serum aan in de puntjes en ik spray wat volume spray bij de wortels. Vervolgens maak ik een hoge knot met een scrunchy of zet ik er een klem in. In elk geval, ik zorg dat mijn haren omhoog zijn. Wanneer het haar nu verder opdroogt staan ze vast de goede richting op. Nat of vochtig haar is het beste te vervormen, dus wanneer je op dat moment al volume kunt creëren is dat een goede basis voor een volumineuze coupe.

3. Stylingproducten
Zoals ik hierboven al had vermeld gebruik ik serum voor mijn droge puntjes en volumespray bij mijn haaraanzet. Er zijn veel volumesprays op de markt, maar zelf gebruik ik Bodifier van J Beverly Hills. Sommige mensen geven de voorkeur aan mousse, maar hier zit vaak uitdrogende alcohol in en ik heb gemerkt dat mijn haren sneller vet worden van mousse. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een volumespray, maar je moet gewoon een product kiezen die jij prettig vindt in gebruik. De Bodifier spray breng ik trouwens alleen aan op handdoekdroog haar, nooit op droog haar.

Nadat mijn haren aan de lucht zijn gedroogd (heb je haast, föhn het dan ondersteboven of met de knot/klem nog in je haren) gebruik ik hier en daar een snufje Osis+ dust it powder. Dit poeder maakt je haren heel stug en zorgt dat ze recht overeind gaan staan. Het is echt stroef spul, dus gebruik niet te veel en breng het alleen aan bij je haarwortels.

Osis+ Dust It powder zorgt voor mega volume en is heel gaaf voor een feestje, maar op de dagen dat ik wat minder volume wil ga ik voor een droogshampoo. Zelf gebruik ik die van Batiste en dan speciaal voor volume in het haar, Big & Bouncy XXL Volume genaamd. Aan deze droogshampoo is wat silica toegevoegd, hetzelfde spul als het Osis+ poeder, maar dan in mindere mate. Ik breng gewoon wat spraytjes aan hier en daar bij mijn haarwortels en dat is voldoende voor een volumineuze coupe.

Veel mensen gaan touperen, maar zelf houd ik hier niet van, ik krijg altijd klitten en het is daarbij niet bevordelijk voor de conditie van je haar. Met bovenstaande producten is het in principe overbodig om te touperen. Mocht je haar het toch nodig hebben dan kan het best, maar doe het niet te ruig en niet te vaak en te veel.

4. Laagjes
Natuurlijk heeft je kapsel ook invloed! Vraag aan de kapper of er laagjes in je kapsel geknipt kunnen worden zodat er meer beweging in je haren zit. Hoe luchtiger je kapsel, hoe makkelijker je het omhoog kan laten staan. Heb je erg zwaar en veel haar? Misschien is het dan een idee om je kapsel wat uit te dunnen. Overleg met je kapper of dit een juiste optie is voor jouw haartype en kapsel.

Ik heb mijn haren laatst opnieuw laten knippen met behoorlijk wat laagjes, en ik merkte direct dat ik weer mega volume kon creëren!

5. Cheaten
Volume kun je natuurlijk best een handje helpen! Gebruik een haar-croissant, een bump-it of maak grove krullen met krulspelden of een tang. Krullen zorgen sowieso voor meer volume in je haren. Het is even wat werk, maar als je je haren niet wast heb je er de dag erna nog steeds profijt van, en de dag erna weer. Het zijn dan geen krullen meer, eerder slag, maar toch zorgt dat voor net dat beetje extra volume.

Hieronder draag ik een haar-croissant:

Ik hoop dat jullie wat aan mijn volume-tips hebben gehad en dat het jullie inspiratie geeft om volume in je haren te creëren. Mocht je zelf nog goede tips hebben om volume in je haar te krijgen deel ze dan gerust met de andere Beautylabbers, ik ben benieuwd hoe jullie het doen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Hhhm, ik ben het met veel dingen niet eens. Als ik alleen conditioner in mijn haarpunten doe, merk ik totaal geen verschil als wanneer ik het door mijn gehele haar doe. Natuurlijk is het logisch dat het zou verzwaren, maar bij mij is geen verschil. Ook alle zogenaamde volume producten werken niet bij mij. Ik heb heel dik en zwaar haar en heb nu al veel dure en ‘goede’ producten gebruikt waaronder de Osis+ en de Batiste droogshampoo was ik na 1 x spuiten al zat. Nope, voor mij is er helaas niks anders dan flinke lagen, al baal ik hier wel hard van..

  • 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   En de elastiek/clip op me hoofd is ook niks voor mij, dan blijf je die patronen(?) zien van het elastiekje

 2. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Mijn vader creëert volume door zijn haar ondersteboven te kammen en er dan gelijk haarspray in te spuiten en het met een headbang-achtige zwier naar achter te zwaaien. (En hij heeft haar tot bijna op zijn schouders en het blijft HEEL DE DAG zo zitten!) Ik probeer nog steeds elke ochtend zijn truc onder de knie te krijgen door te stelen met mijn ogen, maar dat lukt niet echt… Misschien moet ik het hem gewoon eens vragen :)

  • Melanie
   1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

   Waarom heb ik daar nooit aan gedacht? Dat klinkt echt als de perfecte truc! Ik ga het zo direct proberen, dank je wel! :)

 3. Sophia
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Hoi Serena,

  ik had een vraagje ik zag laatst in de kruidvat dat taft ook een volume poeder heeft, namelijk deze: http://www.topdrogist.nl/files/000047948_TAFT-VOLUME-POWDER.jpg
  weet jij toevallig of die (ongeveer) net zo goed werkt als die van Osis+. Want deze is namelijk een stuk goedkoper en aangezien ze beide van schwartzkopff zijn dacht ik wie weet zijn ze wel zo’n beetje hetzelfde.

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Osis+ is nog wat stugger, maar deze van Taft is ook prima, goedkoper en makkelijker verkrijgbaar.

   • Sophia
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    Dankjewel dan weet ik dat:)

 4. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  ik vind jou haar zo prachtig, handige tips !
  x

 5. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Dat zijn wel erg goede tips :D x

 6. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Super leuk artikel!
  Ik heb nu net de volume producten van John Frieda aangeschaft maar moet er nog wel een beetje mee spelen om te zien hoe het voor mij het beste werkt.
  Ik heb langs blond haar en zat wel te denken aan lagen, maar daar wordt mn haar dun van. Blond haar is al niet zo dik als bruin haar dus dan krijg ik onderaan zo’n dun plukkie… too bad.

 7. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik ben grote van van de xxl volume batiste! Ik zou die osis dust it wel willen proberen, want hoe langer mijn haar is hoe minder lang het volume er in blijft..

 8. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  het is wel grappig, eerst zij ik tegen mijn vriendin dat we toch al volume in ons haar hadden, toen zagen we jou foto en BOEM , VOLUME
  Serena heeft het voor elkaar!
  IEDEREEN DIE DIT LEEST VOLG MIJ

 9. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Handige tips zeg! Gelukkig heb ik al heel veel volume van mijzelf als ik aan de lucht laat opdrogen. Daarna stijl ik het meestal en is het weer plat haha

 10. Charlotte
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Nou probeer ik de föhn ook zo veel mogelijk te vermijden, omdat het niet zo goed is, maar deze tips om het zo alsnog snel én met extra volume op te laten drogen zijn natuurlijk toppers! Dankjewel.

 11. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Handig! Ik heb hier zelf gelukkig niet zo veel problemen mee.

 12. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Super tips!
  Ik ga ze zeker eens proberen toe te passen!

 13. Noor
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Fijn, deze tips! Stylt je vriendin Angel haar haar ook altijd op deze manier? Want zij heeft ook heel veel volume!

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Nee, Angel gebruikt krulspelden.

   • Noor
    1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

    Het lijkt me echt leuk als zij eens een tutorial maakt over hoe ze haar haar doet! Ik wil ook van dat filmsterren-haar….

 14. Annika
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  volume is geloof ik niet echt mijn ding… ik heb heel pluizig haar en als ik door de wind fiets staat het zo ongeveer rechtop, een natuurlijk kuifje zegmaar. bovendien heb ik van mezelf al krullen, dus zonder pluizigheid zou ik ook al wel genoeg volume hebben.

 15. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Leuk artikel! ijn haar valt altijd slap bij mijn haaraanzet en golvend eronder dus ik kan je tips gebruiken voor wat meer volume.

 16. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Handige tips, en wow jou haar is zo mooi]

 17. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Fijne tips. Big hair staat jou echt geweldig!

 18. Evelien
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Serena, wanneer is volgens jou het beste moment om je haar te kammen? want zodra ik die 1000 klitten er uit heb gekamd is mijn haar weer zo stijl als wat…

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Ik kam het met een grove kam onder de douche, nadat ik haarmasker heb aangebracht. wel eens geprobeerd?

 19. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Wat een fijne tips! Ik heb zelf zwaar, veel en en stug haar. Ik ben kwart chinees, dus die stugheid komt echt van de aziatische kant. Ik heb bijna mijn haar altijd vast, ik vind loshaar bloed irritant als ik bezig ben. Ik heb een tijdje de volume mousse van John Frieda gebruikt en ik merk gewoon weinig verschil? Misschien een ienimieni beetje, dus ik zoek echt nog een goed stylingproduct dat ik in mijn haar kan doen na het douchen. Ik gebruik trouwens geen volume shampoo, ik kan slecht tegen sulfaten dus ik moet uitkijken met wat voor shampoo ik mijn haar was. Anders is het een bende hihi. Ik heb gehoord dat de Whipped Creme van Sebastian een aanrader is, een voedende en lichte haarmousse! Dus die wil ik graag eens proberen en anders probeer ik zo’n volume spray. Oja en zo’n droogshampoo moet ik ook eens aanschaffen!

  • Melanie
   1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

   Klinkt goed, die creme van Sebastian! Weet je misschien waar ik die kan vinden? :)

 20. E♥
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  kan haarversteviger helpen voor je krullen die je maakt met een krul/stijl tang dat ze er dan langer in blijven zitten ?

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Zeker!

 21. Lousa
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Haar is steil, niet stijl. Niet dat je geen stijl in je haar hebt, maar het betekent net iets anders :)

  Leuke tips, maar ik heb eerser krullend haar.

 22. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  handige tips, ik hou zo veel van volumineus haar maar het is zo’n lang en lastig karweitje om het zo te krijgen

 23. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Leuk, helaas kan ik echt vrij weinig met mijn haar, dus ik denk niet dat de volume lang blijft zitten

 24. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Waauw jij hebt zo mooi haar hé! :D Leuk artikel!

 25. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Goeie tips en wauw die werken goed bij jouw haar. Helaas is mijn haar veels te zwaar en tegendraads =]

 26. Merel
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Echt, ik ben super blij dat je dit artikel hebt gemaakt. Ik ben altijd zo jaloers op jouw haar. Kun je ook als je met nat haar gaat slapen, een knot op je hoofd doen en daar mee gaan slapen? Of werkt dat niet? Ik douche namelijk altijd ‘s avonds ;)

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Mmmm, nee ik zou echt nooit met nat haar gaan slapen. Maar als het niet anders kan, dan liever met handdoek-tulband op je hoofd.

   • Annika
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    maar dat blijft toch helemaal niet zitten, ‘s nachts? :S

    • Serena
     Auteur
     30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

     Het eerste uur wel, bij mij, en dan is het vrijwel droog.

   • Susanne
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    Waar zou jij nooit met nat haar gaan slapen? Kan dat kwaad? Want ik doe het namelijk altijd.. Ik heb veel krullen van mijzelf, waar ik totaal niet gek op ben, dus probeer ik het ‘s ochtends ( dan is het nog iets vochtig ) te föhnen of te stijlen. Natuurlijk wel met serum =)..
    Greetz Susanne

    • Serena
     Auteur
     30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

     Nat haar is heel kwetsbaar en kan dan gemakkelijker beschadigen. Vooral wanneer het een hele nacht over je kussen schuurt. maar… als dit prima is voor jou dan moet je vooral niets aan je routine veranderen hoor!

    • 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

     Je haar kan hierdoor afbreken omdat het te weinig zuurtstof krijgt.

 27. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Met mijn korte haar heb ik toch iets minder werk! :)
  Ik gebruik een styling powder van Schwarzkopf (*kuch* for men) voor volume en ook voor het creëren van kuifjes of mohawks. Het voelt inderdaad heel raar aan, heel stroef en vol met klitten, maar mijn haar blijft er zo goed van in model!

 28. Mara
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Haha, heb je ook anti-volume tips? Ik heb een een beetje van dat strandhaar/krullen en ik heb bovenop vaak echt té veel volume.
  Nu is mijn haar aan het uitvallen (ik weet de reden) en nu is het wel wat minder, maar soms is het niet te temmen.

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Ik denk vooral verzwarende producten gebruiken, voor droog/beschadigd haar, en misschien wel gewoon haarmasker bij de haaraanzet? Of zou het dan snel vet worden?

 29. maud
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik heb ergens gelezen dat je je haar ook zonder shampoo kan wassen.
  Weet jij hier meer over ?

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Ja, maar zelf nooit geprobeerd en het is te veel om uit te leggen haha. Google eens op no-poo.

 30. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Goeie tips, met mijn haar valt helaas niet veel aan te vangen maar ik ga het eens uitproberen

 31. Brenda
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Jammer dat dit voor mijn haar niet werkt. Heb zo weinig en zulk dun, steil haar dat alles er na 5 minuten weer uitzakt, wat voor stylingproducten ik ook gebruik. Ook echt raar: als ik na het douchen een knotje of klem in mijn haren doe, en ik haal het er na een tijdje uit, heb ik inderdaad volume, maar dan heb ik allemaal rare bobbels bij mijn haaraanzet, haha! Ben jaloers op jouw haar!

  • Brenda
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   oohja, en laagjes kan ook niet want daar heb ik te weinig haar voor zegmaar.. :( heeft iemand tips?

   • Evelyne
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    Heb je dat poeder al eens gebruikt? Want dat spul is echt magic bij mij vergeleken met dingen als mousse en haarspray die voor mij ook niet echt werken

    • Brenda
     1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

     Ja, klopt! Ik moet zeggen dat dit ook mijn standaard stylingproduct is op dit moment, omdat dat tot nu toe het beste werkt. Helaas zakt dit na een paar uurtjes ook weer uit, maar moet zeggen dat het geen verkeerd spul is :-)

   • Serena
    Auteur
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    Misschien klinkt het gek, maar als je echt zo weinig en dun haar hebt, wel eens aan extensions gedacht? Gewoon van die clip-in matten?

    • Brenda
     1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

     Ja, zeker al vaak aan gedacht, maar nooit gedaan haha! Ben het de laatste tijd wel meer aan het overwegen.. Maar vind het vaak zo duur en zo’n werk om dat er elke keer in te doen! Maar wie weet, heb vandaag toevallig een beachspray gekocht bij de kapper van Wella, die eerst eens uitproberen!

 32. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Het kapsel waarbij je gebruik maakte van een haarcroissant vind ik zo leuk- een mini beehive:)

 33. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  bij die onderste foto vind ik je haar echt stunning!

 34. Chiara
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Jij hebt echt zulk mooi haar, ik be zo jaloers.
  Wil het zo graag lang hebben maar het wil gewoon niet. ):

 35. Souhailla
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ken je misschien ook nog een goeie volume budget spray/product?

  • Evelyne
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Talkpoeder/babypoeder! Werkt alleen wel beter als je vrij licht of blond haar hebt

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Die van John Frieda of gewoon eigen huismerken zijn ook prima

 36. Evelyne
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Wat ik wel eens doe (ook om te voorkomen dat mijn roots snel weer behoorlijk vettig worden) is babypoeder gebruiken bij m’n haaraanzet! In principe is dit hetzelfde als een droogshampoo (maar een stuk goedkoper) en ik krijg daar dus ook zeker wat extra volume van!

  • Melanie
   1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

   Wat grappig, dat doe ik ook! :D
   Het enige nadeel is alleen dat mijn haar er soms uit ziet als een stoffige pruik omdat ik een donkere haarkleur heb. Maar daar kan je natuurlijk ook cacaopoeder voor gebruiken.

 37. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Handige tips! Ik heb altijd laagjes dus ik heb daardoor wat meer volume. Zonder laagjes zou het één plat gebeuren zijn geweest, haha.

 38. Kirsten
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik had laatst geprobeerd om volume te maken met de andrelon volume droogshampoo. Het werkte niet en mijn haar werd er juist vet van. Heel jammer.

 39. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Leuke tips ! Ik probeer zelf zo weinig mogelijk producten op mijn haar te doen want dat verzwaart alleen maar. Met stylingproducten kom ik wel al een heel eind gelukkig.

 40. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Leuk, goede tips geef je! Zelf slaap ik altijd met een hoge knot en als ik ‘s ochtends mijn haar los doe heb ik ook gigantisch veel volume.

 41. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik wou dat mijn haar ook zo makkelijk te vormen was…
  Van mezelf heb ik slag en een beetje krul.
  Welke niet te vinden is als ik krullen wil….en ook met rollers of krultang krijg ik het er niet in..
  En wil ik stijl haar dan springen de krullen alle kanten en krijg ik het niet stijl.

  Heel vermoeiend kapsel heb ik..

 42. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Het enige wat ik doe ik eigenlijk ondersteboven föhnen en af en toe wat droogshampoo. Op het moment heb ik niet echt het model voor veel volume! Ik dacht vanochtend nog tijdens je filmpje wat een prachtig big hair Angel altijd heeft. Toevallig dat er nu een artikel is over volume, leuk!

 43. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Goede tips! Helpen de shampoo van Angel nou ook om mega volume te krijgen of jij weet ? :) liefs

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Jazeker, die blokken zeep bedoel je toch? Die maken je haar vrij stug dus dit kan zeker helpen.

   • Valentina
    1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

    Ik heb alleen met die shampoo dat mijn haar te stroef is, ook na conditioner gebruikt te hebben. Ik kan het dan amper doorkammen.

 44. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik heb heeel dik (en veel) haar van mezelf, ik hoef niets te doen om veel volume te creëeren :D integendeel, ik probeer het net wat te temmen met serum en dergelijke. Wel goede tips! Zelf vind ik volume mousse ook best goed werken :) xoxo

 45. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  hele leuke artikel!

 46. Kirsten
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Heel mooi! Ik zal ‘t eens proberen, maar ik heb weinig hoop dat ‘t lukt. Ik heb heel stijl haar van mezelf en ook nog eens heel slap. Als ik het krul, is het binnen 5 minuten uitgezakt, zelfs met haarlak! :(

  • Serena
   Auteur
   30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

   Misschien heb je bandhaar? Dan blijft zelf een permanent niet zitten…

   • Kirsten
    30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

    Ik had er echt nog nooit van gehoord, dus ik heb het even gegoogled, haha. Ik kan m’n haar wel permanenten (heb ik ooit gedaan, bleef zelfs zo lang zitten dat het op een gegeven moment uitgroeide) en verven, dus dat zou het niet moeten zijn. Het is gewoon echt heel dun en heel slap, maar dat zit een beetje in de familie…

  • Ramon
   24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

   Hi Kirsten,

   Hier zijn wat producten die ik vaak gebruik voor mijn klanten met dun futloos haar:

   -KMS California ADD VOLUME volumizing spray
   Geeft tot 70% meer volume, je kan de spray ook “opbouwen” in het haar door verschillende lagen product te sprayen. In handdoekdroog haar sprayen en dan stylen zoals je wilt. Spray extra in droog haar om product op te bouwen in het haar. Note: heeft een heerlijke frisse eucalyptus achtlingen geur.

   -Labelm thickening cream (verkrijgbaar bij toni&guy salons)
   Zwelt het haar op; in plaats van alleen volume te creëren bij de aanzet maakt deze balsem elk haar voelbaar dikker. Note: dit is natuurlijk niet permanent, nadat je het wast is het effect weg. (Heerlijke tuttifrutti geur :-D)
   In handdoekdroog haar doen en doorkammen om het product goed te verdelen door je haar.

   -KMS California FREE SHAPE hot flex spray
   Hier zou je denk ik het meest in geïnteresseerd zijn, flexibele en elastische stevigheid. Met ongelimiteerde warmte bescherming, en de krullen of stijl die je maakt blijft zitten todat je het weer wast. En het werkt echt, ik was er een beetje sceptisch over. Maar heb het bewijs gezien.
   Ook in handdoekdroog haar sprayen, voor meer hold sectie voor sectie in het haar sprayen.

   Zo zijn er heel wat andere producten die volume en stevigheid geven aan het haar. Maar wat goed is om te weten is dat producten die je voordat je gaat stylen in handdoekdroog haar doet, het beste is voor jou type haar is. Mijdt producten die je achter af in je haar doet ( dit maakt je haar alleen maar zwaarder en grote kans dat je haar snel inzakt) bijv haarlak.
   En wat Serena al zei, probeer shampoo/conditioner te gebruiken die luchtig zijn en voor volume zijn (of voor fijn haar). Vooral normale conditioner is waarschijnlijk te zwaar voor jou haar.

   Ik hoop dat er wat meer krullige dagen met meer volume jou kant opkomen. Succes!

 47. E♥
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  hele goeie tips ! heb je dat slag van jezelf in je haar ik heb namelijk krullen maar als ik het licht stijl met een stijltang (omdat ik slag wil ) dan is het echt stijl met geen slag erin messchien heb je nog wat tips :D xxx

  • Tess
   1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

   krullen met de stijltang! Klinkt misschien een beetje raar, maar zo krijg ik in mijn krullen de mooiste slag. Volgens mij staat er op Beautylab wel ergens een filmpje over en anders moet je even op youtube zoeken hoe het moet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *