How-to: Koffer inpak tips van de pro!

Kennen jullie dat? Je gaat op vakantie en achteraf blijkt dat je de helft van alles wat je hebt meegenomen ongebruikt in je koffer heeft gelegen. En omdat je op vakantie leuke aankoopjes hebt gedaan kon je met geen mogelijkheid je overvolle koffer dichtkrijgen. Daarom ben je op je koffer geklommen en heb je hijgend en puffend je hele gewicht erop gegooid zodat je met de allergrootste moeite je koffer hebt kunnen dichtklikken. Het zweet stond op je voorhoofd! Als dit scenario je bekend in de oren klinkt lees dan verder voor de allerbeste koffer-inpak-tips van de pro! Van mij dus 😉

Regel 1. Maak een lijstje
Als je je koffer op bed legt en er spontaan alles inkwakt wat je denkt nodig te hebben (en dat is ALTIJD te veel) krijg je geheid een te volle koffer. Maak dus vantevoren een lijstje met je essentials om te voorkomen dat je te veel inpakt.
Regel 2. Pas de inhoud aan op je reisduur en reisbestemming
Dat klinkt heel logisch. Maar vriendinnen van mij namen 7 paar schoenen, 8 onderbroeken en 10 paar sokken mee op een vakantie van 7 dagen naar Ibiza. Loop jij iedere dag op een ander paar schoenen? Nee. Heb je  echt zoveel ondergoed nodig terwijl je 80% van de tijd in een bikini loopt? Nee. Draag je echt sokken terwijl je 100% van de tijd op slippers loopt? Nee. 
Dus. Ga je op een zonvakantie en loop je vaak in bikini en slippers, pak dan minder ondergoed en sokken in als het aantal dagen dat je weg bent. Als je 2 weken wegblijft neem dan precies genoeg mee voor een week en was tussendoor een handwasje in de wasbak of koop het gewoon nieuw (als je lui bent, of toch al van plan was nieuw ondergoed en sokken te kopen).

Regel 3. Wees streng
Natuurlijk bedenk je je tijdens het pakken van alles en nog wat. Misschien ga je wel chique dineren. Of stappen in de discotheek. Of misschien ga je wel een avondje chillen. Het liefst neem je je hele garderobe mee inclusief alle accessoires. Luister niet naar dat kleine stemmetje dat zegt dat je op IEDERE SITUATIE voorbereid moet zijn! Pak gewoon je basics. Je gaat op vakantie, niet emigreren.

Inpak tips – Fashion

 • Ga je vliegen? In een vliegtuig kan het best koud worden en als je lang moet vliegen is het fijn om iets comfortabels aan te trekken. Mijn outfit: joggingsbroek, sneakers, shirtje en een vestje. Ook lekker om ‘s avonds aan te trekken in de hotelkamer als chill kledij. Hetzelfde geldt voor lange autoritten en chillen voor je tent.
 • Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming kleed je meestal even om. Het is een beetje afhankelijk van het weer maar goede basics zijn: je bikini/badpak, een lange (spijker)broek, t-shirt, vestje, tuniek/jurkje, legging, een flirty zomertopje en een short/rokje. Meer heb je echt niet nodig! Zorg dat alles met elkaar te combineren is qua kleuren en neem je favoriete accessoires mee. Op deze manier heb je outfits voor diverse gelegenheden.
 • Sneakers heb je al aan tijdens het reizen, neem verder nog slippertjes mee (als je de zon opzoekt), stevige stappers (als je een sportieve vakantie hebt geboekt), lekkere loopschoenen (als je een stedentrip maakt, want je loopt dan erg veel) en een paar nette schoenen en/of laarzen. Zelf neem ik naast mijn sneakers (die ook dienen als stevige stappers en lekkere loopschoenen) alleen slippertjes en nette hakjes mee.
Inpak tips – Beauty
 • Ga je naar een hotel? Check het wel even voor de zekerheid, maar als het goed is hebben de meeste hotels handdoeken, zeepjes, douchegel, shampoo en een föhn in hun hotelkamers. Scheelt een hoop gesjouw.
 • Share! Spreek met je reisgenoot af wie wat meeneemt en deel deze producten. Als hij of zij nou de tandpasta en de deo meeneemt, en jij de haarlak en de mousse, scheelt dat al een hoop ruimte en gewicht in jullie koffers.
 • Ga je vliegen? De douane is er niet zo gek op als je allerlei vloeibare spullen meeneemt in je handbagage. Dus voorkom dat ze jouw dure foundation in de prullenbak gooien en stop het in speciale travel potjes. Scheelt ook nog eens in gewicht. Travel potjes zijn te koop bij de drogist en bij de parfumerie.
 • Go solid. Sleep niet met die big-ass 100 ml parfumfles maar neem eens een solid perfume mee. Voordelen zijn: kleine verpakking, je loopt geen risico bij de douane, geen lek gevaar en omdat het geen alcohol bevat krijg je in de zon geen donkere vlekken op je huid. Erg fan van ‘jouw’ geur? Misschien bestaat jouw geur er wel in een speciale ‘travel size’. Of spray het over in een tasverstuiver, te koop bij de drogist of parfumerie.
 • Samples! Als je niet erg gehecht bent aan jouw beauty producten neem dan samples (testertjes) mee van cremes, cleansers, toners, parfum etc. Gewoon die dingetjes die je gratis krijgt. Spaar ze op, of wees brutaal en vraag het gewoon in de winkel.
 • Bij de meeste drogisten kun je ook mini verpakkingen kopen. Het scheelt erg veel in gewicht en ruimte als je een mini deo, mini shampoo, mini haarlak etc. meeneemt. Echt super cute die kleine mini verpakkingen, en zo probeer je ook nog eens wat nieuws uit!
 • Neem alleen je basis make-up mee. Op een zongebruinde huid staat alles beter en heb je ook niet zo veel make-up nodig. Wil je toch een beetje uitpakken met kleurtjes oogschaduw neem dan 1 palette mee waar meerdere kleuren in zitten, in plaats van allemaal aparte kleurtjes en doosjes. Er bestaan ook palettes die zowel oogschaduw, blush, highlighters, oogpotlood en lipgloss bevatten. Handy!
Zo. Dat waren mijn koffer inpak tips! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, zeker nu de vakantie al bijna voor de deur ligt. Sommige van jullie gaan zeker meteen na hun examen al lekker weg, of niet? Waar gaan jullie eigenlijk heen op vakantie?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

4 Reacties

 1. Ramona
  11 juli 2012 / woensdag, 11 juli 2012

  Dit is net wat ik nodig heb! elk jaar weer maak ik fouten bij het inpakken, en nu weet ik precies wat ik moet doen. Ik moet een lijstje maken waarop staat wat ik wel en niet moet meenemen, dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht haha! Over 27 dagen vertrekt mijn vliegtuig naar Turkije, ik ben zoals je ziet al aan het aftellen 😉

 2. Sheila
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Thanks handig!! volgende Maandag laatste examen en dinsdag op weg naar Florida 🙂 Super snel inpakken dus !

  Veel plezier in Singapore, moet echt geweldig zijn !! 🙂

  xxx

 3. Romeexx
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  oh meaaann ik heb nu zo’n zin in vakantie! , veel plezier in Singapore , het is lang vlliegen , maar dat is het zeker waard! ,

 4. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Haha! Ik zie dat er bij dit artikel nog geen comments staan! Toch vind ik dit een heel leuk artikel, ik ga namelijk deze zomer naar Bali en ik kan ze absoluut gebruiken! Ik vind jouw site echt een grote info bron en je schrijft ook nog eens met heel veel humor! Ik heb echt respect voor je!
  X Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *