How-to: individuele wimperstukjes

Momenteel ligt er een limited Catrice collectie in de winkels genaamd SpectaculART. Een onderdeel van deze collectie zijn de individuele wimperstukjes, gehuld in een mooi versierd doosje. Deze wimperstukjes heb ik gebruikt in mijn eerste ‘Get ready with me’ filmpje van laatst (klik hier) en in de comments vroegen jullie om een how-to waarin ik zou laten zien hoe je wimperstukjes aanbrengt.

Ik heb hierboven slechts 3 wimperstukjes per oog gebruikt, maar het resultaat is indrukwekkend! Althans, voor mij. Heb je van jezelf al zulke wimpers dan ben je een lucky girl! Ik ben echter gezegend met fijne wimpertjes die niet krullen, dus enkele wimperstukjes maken mijn oogopslag al stukken opvallender.

Wat heb je nodig wanneer je wimperstukjes gaat aanbrengen?

 • Wimperstukjes (duh)
 • Pincet
 • Wimperlijm

In het doosje zitten individuele wimperstukjes met verschillende lengtes, maar het verschil is slechts heel subtiel. De bovenste rij is het langst en krult het meest, de middelste rij is normaal en de onderste rij bevat meer haartjes per stukje.

Aanbrengen is – zeker de eerste paar keer – een onwijs gepruts, maar oefening baart kunst (true story!). Allereerst kan ik jullie aanraden om een aparte wimperlijm te kopen, want die kleine tubes die er vaak bij zitten vind ik persoonlijk maar niets. Soms heb je geluk en heb je een goeie te pakken, maar de tubes die bij de Action wimpers zitten bijvoorbeeld zijn echt prut.

Zelf heb ik een flesje wimperlijm in Singapore gekocht, maar hier in Nederland heb ik gezocht en is het toch een stuk lastiger om aan een los flesje wimperlijm te komen. Ik heb het uiteindelijk gevonden bij Make Up For Ever (te koop bij Sephora), maar dat kostte zo rond de €20. Verder verkopen MAC en Make Up Studio ze ook en bij de Etos schijn je wimperlijm van het merk Eyelure te kunnen kopen. Wat je ook kunt doen is gewoon online bestellen, bijvoorbeeld hier.

Wat ik doe is mijn pincet pakken en daarmee het wimperstukje uit het doosje liften. Dit doe ik door het stukje dicht bij het puntje te pakken, want anders krijg je knikjes in je wimpers of buig je ze uit vorm. Vervolgens breng ik wat lijm aan op het bolletje en laat ik het even drogen (net zo lang tot het niet meer nat is, maar sticky).

Met het pincet plak ik het bolletje van het wimperstukje tussen mijn wimpers, eigenlijk nét iets erboven. Ik doe dit alleen bij het uiteinde van mijn wimpers, maar je kunt deze wimperstukjes ook van binnen naar buiten aanbrengen.

Uiteindelijk droogt de wimperlijm doorzichtig op en kun je eyeliner, mascara een oogschaduw aanbrengen.

Waar je wel op moet letten is dat je de wimperstukjes niet te ver aan het uiteinde aanbrengt. Bij mijn andere oog heb ik dit gedaan om even te demonstreren wat ik bedoel, want je oog gaat dan namelijk een beetje hangen. Plaats ze daarom niet helemaal aan het uiteinde, maar iets meer naar binnen.

Het is een secuur werkje en het is een beetje scary om met een pincet in de buurt van je oog te zijn, maar het went en het zal op den duur steeds beter en steeds sneller gaan. Zorg in elk geval dat je in een ruimte zit zonder afleiding en waar je niet opeens kan schrikken, want je moet er niet aan denken om een scherp pincet in je oogbol te krijgen!

Inmiddels doe ik er 5 minuten over om bij elk oog 2 wimperstukjes aan te brengen. Het kost dus wel wat extra tijd, maar kijk, dan heb je ook wat:

Op deze manier zoals hierboven kun je wimperstukjes gemakkelijk in je everyday look verwerken. Het resultaat is heel subtiel en het fijne is dat je de stukjes niet tot nauwelijks voelt zitten. Ik heb er hierboven slechts 2 gebruikt. Ik heb niet de allerlangste genomen, maar de kortere en vollere.

Nepwimpers (of een halve nepwimper aan het uiteinde van mijn oog) voel ik nog wel een beetje zitten, maar deze wimperstukjes voel je echt stukken minder. Soms vergeet ik het zelfs!

Wil je echt voor een party hardy look gaan dan kun je de allerlangste en hele gekrulde wimperstukjes pakken. Plaats er dan ook meer op je wimperrand of plaats ze boven elkaar voor een lekker heftig effect.

Met wimperstukjes kun je zelf bepalen voor welke look je gaat, een subtiele dagelijkse look of een feestelijke en opvallende look. In dit doosje van Catrice zitten zo’n 60 wimperstukjes en hier heb ik €3,99 voor betaald. Mocht deze Catrice SpectaculART collectie weer verdwijnen dan heeft Kruidvat huismerk ze ook voor €4,99 per doosje. De wimperstukjes zijn gemakkelijk te herbruiken, maar na zo’n keer of drie zijn ze wel echt ‘op’.

Dus, reken maar uit! Als je elke dag 2 stukjes per oog zou gebruiken en elk stukje kun je 3 keer gebruiken, dan doe je met een doosje  gemiddeld zo’n anderhalve maand. Stukken goedkoper dan valse wimpers! Bovendien ben ik met wimpers altijd bang dat de uiteinden loslaten, maar met deze wimperstukjes heb ik dat niet. Het is maar een klein bolletje wat vastgelijmd zit, maar toch zit dit veel steviger dan een lange rij wimpers. En stel dat er toch eentje zou loslaten, dan is dat niet eens zo’n raar gezicht! :)

Ik hoop dat het duidelijk is hoe ik mijn individuele wimperstukjes aanbreng en waarom ik ze zo fijn vind om te gebruiken. Ik heb ze vaak in de winkel zien liggen en ik dacht altijd ‘wat moet je daar nu mee?’ maar nu ik het eenmaal weet wil ik eigenlijk niet zonder! Ik zal niet elke dag wimperstukjes gaan dragen, maar voor eyelooks voor de site is het wel erg mooi.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. Joyce
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Super tof dat je een artikel hebt gemaakt! Heb er veel aan gehad! Dankjewel!

 2. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Het ziet er heel mooi uit. Maar je moet wel een vaste hand en een beetje geduld hebben volgens mij!

 3. marilyn
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat handig! Ik heb de wimpers vorige week gekocht nadat ik dat ‘get ready’ filmpje had gezien. Maar ik had eigenlijk geen idee hoe ik ze moest aanbrengen. Nu dus wel. Ik ga morgen gelijk oefenen!

 4. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Dat is ene spectaculair resultaat. Volgens mij heb ik nog ergens precies zulke wimperstukjes liggen. Binnenkort even achter een tube wimperlijm aan.

 5. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik vind het effect erg mooi! Ik heb er alleen niet heel veel tijd voor ‘s ochtends, maar voor feestjes is het wel erg mooi!

 6. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Hele fijne en duidelijke uitleg en het ziet er ook heel mooi uit! Ik vind nepwimpers of zoals deze wimperstukjes sowieso altijd wel heel erg mooi staan, maar zelf durf ik ze nooit aan te brengen. Mijn oogleden zijn toch wel heel gevoelig en ben daarom best bang hoe ze erop reageren als ik er wat op ga plakken.

 7. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Het geeft echt een mooi resultaat, ziet er erg natuurlijk uit.

 8. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  echt heel mooi en prachtige foto’s! <3

 9. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Zo! Wat kunnen die kleine stukjes een verschil maken, zeg. Mooi!

 10. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Heel mooi effect! Zelf heb ik nog nooit valse wimpers opgedaan, lijkt me altijd zo moeilijk. Maar het valt precies wel mee. Toch maar eens proberen. ^^
  Die eerste foto van het artikel is gewoonweg prachtig!

 11. Hawar
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Hallo Serena! Even off topic; maar zou je misschien een artikel kunnen maken over goede beauty-/skincareboeken? Of kun je misschien een aantal boeken aanraden? Ik wil namelijk graag een aantal boeken kopen, maar heb geen idee waar te beginnen. Alvast bedankt!

 12. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik denk dat ik deze ook maar eens ga kopen!

 13. Eva
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat een handig artikel! Ik wil al lang nepwimpers gebruiken maar ik durf niet goed. Met jouw tips ga ik er me echt eens aan zetten. Vraagje: hoe verwijder je ze dan weer ‘s avonds? Gaan ze eraf met gewone make-up remover?

 14. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Handig, ik was altijd al benieuwd hoe je het nou deed!

 15. Catootje
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Losse wimperlijm van eyelure is in de meeste ici Paris en Douglas winkels ook te koop voor +/- €8,-
  Verschillende soorten: witte voor hele wimpers, transparante voor wimperstukjes en een remover voor de transparante versie (die plakt sterker ivm kleine wimperstukjes, die snel los kunnen laten) en om restjes lijm met een wattenstaafje van de wimpers (nep en eigen) af te krijgen….kan je met de nepwimpers langer doen!

 16. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Tof! Ik heb deze van Catrice ook nog zien liggen maar uiteindelijk niet gekocht omdat m’n wimpers al vrij lang zijn. Wel erg mooi, het maakt zeker verschil bij jou!

 17. Francesca
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik heb ze wel eens gezien in de schappen maar nooit meegenomen, omdat ik niet wist hoe het moest (of veelste lui om het op te doen) Maar nu ik dit lees is het het best wel simpel. Ik ga het eens een keer proberen.

 18. Kirsten
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Super goed en handig artikeltje!

 19. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Dat lijkt me inderdaad altijd zo’n gedoe, maar het ziet er wel echt heel mooi uit en toch nog steeds best natuurlijk. Bij kunstwimpers die allemaal op een ‘strookje’ zitten ziet het er vaak al meteen zo nep uit.

 20. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wouw! Het staat echt prachtig :)

 21. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Het is inderdaad gepriegel! Ik heb er laatst een filmpje over gemaakt. En hoewel ik ervaring met de krengen heb, zat ik ook nog af en toe te vloeken omdat het niet meteen lukte.
  Maar inderdaad: oefening baart kunst!

 22. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Handig artikel, zeker de moeite waard is te proberen :)

 23. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Super fijn artikel! Ik was altijd bang om ze te gebruiken omdat het me zo lastig leek, nu ga ik het zeker eens proberen!

 24. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Mooi effect geeft dit, heel natuurlijk :) Handig dat je laat zien hoe je deze wimper stukjes aanbrengt!

 25. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Heel handig artikel, ik wil dat ooit nog eens gebruiken dus ga straks wel even bij de etos kijken. ^_^

  • 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   Oh, shoot! Hij verzendde al zonder dat ik het wilde.

   Ik hoop dat ze bij etos losse stukjes hebben, en anders moet ik toch even naar het kruidvat fietsen om die van catrice te checken!

 26. fiona
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  ik denk niet dat dit wat voor mij is, ik ben namelijk gezegend met lange wimpers (als ik omhoog kijk komen ze tegen mijn wenkbrauw). dus ik denk niet dat er een groot verschil te zien is bij mij.. (;

 27. Daphne
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ja, hier zat ik op te wachten.
  Heb de wimperstukjes al klaarliggen dus zal binnenkort eens aan de slag gaan.

 28. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Bij de Etos verkopen ze wimperlijm van Eyelure en MAC counters verkopen DUO. Dit is echt iets wat ik wel wil proberen. Bij mij zijn menig valse wimper te lang en moet ik ze bij knippen. Ik ben alleen niet zo handig met dit soort dingen.

 29. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik vind het je heel mooi staan, maar ik durf er niet aan te beginnen. Ik heb veel te trillerige handen (ik lijk wel een bejaarde ;-) ).

 30. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Toch wel erg mooi die aparte wimperstukjes. :D

 31. lady
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Staat je heel erg leuk zo.

 32. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik vind het effect erg mooi, waarschijnlijk ook net iets makkelijker dan volledige wimpers aanbrengen :-)

 33. Lot
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Supermooi! Zit hier wel lijm bij?

 34. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Dat is idd handig. In eerste instantie dacht ik: ‘nee dankje’, maar ik moet bekennen dat het effect wel erg mooi is.

 35. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik vind dit er veel mooier uitzien dan nepwimpers. Minder ”in your face”’, I love it!

 36. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat een fantastisch effect! Ik wist nooit wat je met die kleine plukjes kon, maar nu ik het weet, wil ik ze ook!

 37. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Persoonlijk vind ik de kleine stukjes ook mooier! Het is niet ‘Oh zij heeft nepwimpers op’, maar meer ‘wow zij heeft volle wimpers’ en dan blijkt het natuurlijk niet echt te zijn, maar sstttt hihi.
  Ik heb ook losse wimperstukjes van Catrice uit een oude limited edition en de lijm die erbij zit, was best prima!

 38. Adinda
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Jaaaaa, op dit artikel zat ik te hopen en tadaaaa daar is ‘ie! :D Wimperstukjes lijken me echt een uitkomst, omdat ik ook van die dunne, loodrechte Aziatische wimpers heb. Vandaag een doosje scoren!
  Hoe hoor je wimperstukjes te verwijderen? Lost de lijm op met make-up remover?

 39. Norma
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Leuk wil ik ook hebben kijken of ze er nog liggen

 40. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wauw, het resultaat is inderdaad indrukwekkend! Ik heb zelf aziatische wimpers die naar voren staa, dus mijn wimpers zie je eigenlijk niet. Het ziet er ontzettend goed uit! Wist nooit hoe je het moest gebruiken, terwijl ik drie jaar geleden zo’n doosje in Hong Kong had gekocht, maar nu dus wel, thanks :D Verschil met dit doosje van Catrice is dat het per rij steeds vollere stukjes zijn.

 41. Amanda92love
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wimperlijm bij Mac! Of wimperlijm bij makeup studio die van makeup studio koste 5,00 maar heb je wel een groote tube

 42. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Oh wauw, ik hou sowieso wel van nepwimpers omdat het resultaat vaak veel en veel mooier is. Dit ziet er ook echt heel erg leuk uit! Mooi. Toch lijkt het me veel gepruts en weet ik niet of ik het zelf zal doen, maar ik wil het toch wel een keer proberen. Het staat namelijk wel heel erg mooi..

 43. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Heel handig! Ik denk dat veel mensen ze laten liggen omdat ze niet weten hoe je ze moet aanbrengen of omdat het te veel pruts werk is. Ik eigenlijk ook :) Maar nu ik het zo zie valt het reuze mee! Het is echt super mooi!

 44. Alyssia
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Handig! zat gisteren nog te twijfelen of ik ze zou meenemen uiteindelijk toch niet gedaan…jammer
  Maar ik had een vraagje,
  Mijn wimpers staan naar binnen, dat kan ik verhelpen met een wimperkruller maar mijn binnenste(ooghoek) haartjes blijven altijd naar binnen staan. soms doet dat ook pijn met knipperen!
  Ik ben aziatisch(koreaans) dus het is niet heel gek! Heb je daar misschien een tip voor? Ook qua type mascara?
  Liefs!

  • Alyssia D
   27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   Haha wat grappig kom niet vaak een naamgenoot tegen die op dezelfde manier wordt gespeld :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *