How-to: hide a hangover

I got a hangover, who-ooooh! I’ve been drinking too much, fo shoooohooo! I got an empty cup, pour me some mooohooore!

Misschien dat je afgelopen weekend nog keihard stond mee te blèren met Taio Cruz, maar de ochtend erna wenste je dat het niet zo was. Een hangover is echt geen pretje! Niet alleen voel je je zo slap als een vaatdoekje, grote kans dat je kotsmisselijk bent en er ook nog eens uitziet als de zombie-versie van jezelf.

En natuurlijk begin jij juist vandaag met je eerste werkdag bij je nieuwe baan. Of heb je een date. Of moet je een presentatie geven op school. Maar, hoe voorkom/verberg je die donkere kringen, bleke huid en waterige oogjes, kortom: je brakke hoofd?

Clean your face!
First thing’s first! Ik weet dat het verleidelijk is om meteen na het stappen je bedje in te duiken (en ik maak me er zelf helaas ook schuldig aan), maar je ziet er the morning after een stuk frisser uit wanneer je je make-up eraf hebt gehaald. Dus, hop: reinig je gezicht en voed je huid met een hydraterende creme. Leg desnoods alvast een pak reinigingsdoekjes naast je bed. De volgende ochtend zie je er dan in elk geval een stuk frisser uit en de creme zorgt ervoor dat je geen gaar en grauw hoofd krijgt, maar een zacht en fris huidje.

Prinses op de erwt?
Geloof het of niet, maar het kan helpen om op een extra kussen te slapen. Door de extra hoogte voorkom je dat er te veel vocht in je hoofd (onder je ogen) ophoopt, waardoor je de kans op zakken onder je ogen aanzienlijk verkleint. Zonder puffy oogjes zie je er ook al meteen een stuk frisser uit, dus het is zeker de moeite waard om uit te proberen. En wees niet bang dat je niet lekker zal slapen, geloof me, met genoeg alcohol achter de kiezen slaap je vast als een roosje.

Shower
Hmmmm, het is altijd lekker worden met een douche, maar vooral wanneer je een hangover hebt is het haast noodzakelijk. Ik voel me altijd warm na een avond (te) veel gedronken te hebben, dus ik ga dan het liefste voor een lauwwarme douche. Ik heb een lekkere douchegel met verkwikkende citrusgeuren waar ik meteen van opknap. Na een douche voel je je al een stuk minder brak.


Zéker na een douche met deze mooie man *wink wink*

Moist!
Wanneer je wakker wordt lijkt de Sahara woestijn wel verhuisd te zijn naar je mond. Dooooorst! Alcohol heeft een uitdrogend effect op je lichaam, waardoor je niet alleen dorst krijgt maar waardoor je huid er ook droog, puffy en grauw uit komt te zien. Probeer de dag van je hangover dan ook meer vocht tot je te nemen dan normaal, minstens 2 L. Drink het gewoon gedurende de dag en je huid (en mond) zal je dankbaar zijn.

Puff daddy
Heb je puffy ogen? Leg er dan zo’n kwartiertje iets kouds op, zoals lepels die even in de koelkast zijn geweest, koude theezakjes, een zak met bevroren erwtjes, komkommer, etc. Je gezicht is wellicht ook droger dan normaal, dus smeer je eerst goed in met een hydraterende creme voordat je je make-up aanbrengt. Neem desnoods een iets vettere creme dan normaal, mocht je die hebben.


Fake een gezonde, frisse huid
Om minder brak voor de dag te komen is het belangrijk dat je je op de juiste manier opmaakt. Denk dus niet, ik plamuur mijn gezicht lekker vol zodat niemand ziet dat eronder een heel gaar persoontje zit. Nee. All wrong! Ik heb al eerder een artikel geschreven over hoe je fris en fruitig voor de dag kunt komen in een handomdraai. Check mijn artikel hier (how-to: fris & fruitig).

Kleur bekennen
Als je voor oogschaduw kiest, vermijd dan kleuren als paars, grijs en plum. Deze kleuren benadrukken je brakke hoofd en als je niet goed blend (wat vrij voordehandliggend is wanneer je misschien nog niet helemaal helder bent) heb je kans op een ‘blauw oog’ special effect. Ga liever voor kleuren als peach, zachtroze, bronze en goud. Krul je wimpers voor een open blik en geef je wangen en gezicht wat kleur met blush en bronzer. Vergeet ook je lippen niet. Een getinte lipbalm doet al wonderen.


Finishing touch
Goed. Je bent gedouched, je haren ruiken fris, je make-up zit er prima op. Nu nog in lekkere frisse kleren, een thermoskan groene thee voor onderweg (of scoor wat detox sapjes bij het tankstation) en een lekker, fris parfum and je bent good to go. Probeer in de loop van de dag voldoende te eten (neem steeds kleine tussendoortjes, ook al heb je geen trek) en duik bij thuiskomst meteen in je chillpak op de bank of in je bed. Even flink slapen en ‘uitzieken’ is aan te raden, want je lichaam krijgt best een flinke klap van al die alcohol. Je lichaam werkt als een malle om dit vergif (want dat is alcohol eigenlijk) te verwerken en uit je lichaam te pompen, dus het minste wat jij op dat moment je lichaam kan teruggeven is rust. Even een dagje bijkomen, en dan ben je snel weer de oude.

Overigens zijn onderstaande producten PERFECTOMENTO voor puffy eyes. Mijn favorite anti-hangover products (review coming soon):


Een hangover heeft iedereen wel eens, of wie weet komt het nog, maar het is belangrijk dat dit geen routine wordt. Remember, don’t party too hard. Ik hoop dat jullie je dit artikel nog kunnen herinneren, als het zo ver is 😉

Heb jij wel eens last van een hangover? En zo ja, tell me all the details! Wat is je ergste katermomentje? En wat deed je om dat een beetje te verbergen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

126 Reacties

 1. 12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik dwing mezelf altijd om mijn gezicht te reinigen ‘s avonds/’s nachts. Sowieso moet ik mijn lenzen uitdoen en kan ik niet slapen als ik mijn tanden niet heb gepoetst (ja, dat is echt zo), dus als ik dan toch bij de wastafel sta, kan ik ook wel even mijn gezicht schoonmaken en creme opdoen. Kleine moeite.

  Ik drink voordat ik ga slapen altijd minimaal een halve liter water, dat helpt veel. En de volgende dag ontbijt ik eigenlijk altijd, want ik weet dat ik me dan altijd beter voel. Lekkere earl grey thee en een kommetje Brinta of havermout. Douchen, schone kleding en een wandelingetje in de frisse buitenlucht doen ook wonderen!

 2. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik kan het me voorstellen dat brak zijn echt alles behalve een pretje is. En dat is nog zacht uitgedrukt.

 3. Elise
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Fijn artikel 🙂

  En hier mist een woord:
  Shower
  Hmmmm, het is altijd lekker worden met een douche, maar vooral wanneer je een hangover hebt is het haast noodzakelijk.

  (Het woord wakker moet er nog ergens tussen)

 4. Hoshine
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik ben 19 en had laatst mijn eerste cocktail. Ik vond het lekker, maar heb nog steeds een afschuw tegenover alcoholmisbruik (en dat is in mijn ogen al heel snel). Mensen met een hangover gun ik daarom eigenlijk – schiet me niet neer! – geen medelijden =P

 5. Genevieve
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  OMG dit is zo handig he!
  Ik doe normaal helemaal niks gewoon de zombie look. Op mijn lelijkst moeten anderen mij ook mooi vinden 🙂

 6. Chantal
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Nog een tip; Water drinken als je thuis komt! Voor dat ik ga slapen drink ik altijd 2 glazen water (minstens) en ik merk dat als ik dat niet doe, ik me een stuk slechter voel de volgende dag!

 7. Chiara
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Dat is de reden waarom ik nog maar zelden alcohol drink. Zelfs al was ik verre van dronken de avond ervoor, vanaf ik een klein beetje in de buurt van aangeschoten kom, heb ik de ochtend daarna een kater. Voor de rest van de dag. Op feestjes drink ik zelfs vaak enkel frisdrank en water, want ik kan helemaal niet zo goed tegen de combinatie warm/rook/alcohol. Dan word ik wel eens nagestaard wanneer ik paradeer met men flesje chaudfontaine, maar ik sta tenminste om 05.00 nog fris en fruitig te shaken 🙂

  • Chiara
   11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

   En ik kom slecht van die mensen die er de mentaliteit op nahouden dat je persé op elk feestje moet drinken. Zo een types die eigenlijk enkel uitgaan om zich te gaan bezuipen om dan vervolgens de toiletten te gaan onderkotsen. Ik denk dat jouw site een vrij open-minded publiek heeft, dus ik denk dat het geen schande is als ik zeg dat als ik even ‘iets extra’ wil hebben als ik uitga, ik liever een pilletje neem dan mezelf te gaan bezuipen. En zelfs dan nog doe ik dat hoogstens twee keer per jaar. Maar als je daarvoor uitkomt, zijn het juist dié types die je met de vinger wijzen. Hypocrite much?

 8. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik heb gelukkig nog nooit een kater gehad, het maakt niet uit hoeveel ik drink, de volgende ochtend sta ik weer fris en fruitig op terwijl m’n vriend nog halfgaar in bed ligt haha. Douchen wil ik altijd wel graag als ik wakker ben, maar dat komt meer omdat ik me vies voel van het feesten.

 9. Kyliana
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  2 weken geleden was ik met mijn vriend en 2 van zijn beste vrienden uit geweest… normaal let ik best wel op wat ik drink maar zijn vrienden bleven maar met cocktails shotjes en wijn aan komen zetten, dat ik dus dronken was like never before! de volgende dag zag ik er dus echt niet uit hahaha
  Eigen schuld zullen we maar zeggen:P
  Wat wel tegen de misselijkheid helpt is Cola of appelsap! Je denkt Cola? ja Cola, iemand heeft me dat eens gezegd, en het werkt op een of andere rare manier! Als je je minder misselijk voelt is de dag al een stuk minder zwaar haha!

  Tips waren echt heel leuk! ga het proberen te onthouden! Xoxo

 10. Ella
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Mijn ergste hangover was niet eens zo heel erg, was gewoon de hele volgende dag ongelooflijk misselijk en had die avond een concert waar ik enorm naar uitkeek. Beetje verpest daardoor :p sindsdien heb ik nooit meer zoveel gedronken en ben ik hoogstens de ochtend erna nog lichtjes misselijk.

  Over dat goed slapen met alcohol: ja, je valt sneller in slaap maar je slaapt wel veel slechter! Je slaap is minder vast en diep en je herstelt niet omdat je lichaam de hele nacht bezig is met de alcohol uit je lichaam werken ipv uit te rusten etc.

 11. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Hele goede tips! Of ik nu een hangover heb of niet, op de zondag zie ik er gewoon uit alsof ik dood ben vanwege te weinig slaap. Wat ik trouwens doe om een hele erge hangover en misselijkheid the day after te voorkomen is voordat ik mijn bed in duik minstens 2 grote glazen melk drinken. Bij mij helpt het iig vrij goed tegen katers.

 12. Annika
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  ik mag nog geen alcohol 🙂 over een half jaartje wel.
  maar ik vind het altijd zo vies ruiken, moet er niet aan denken dat je op 1 avond 2 liter van dat spul naar binnen giet Ö

  maarja, misschien komt het nog een keertje van pas, he? 😛

 13. Judith
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Wat bij mij heel erg goed werkt – en wat ook uit verschillende onderzoeken is gekomen – is veel goede vetten eten ‘s ochtends. Dus een fijn ontbijt met gerookte zalm, avocado, ei en dat soort dingen. Dat werkt voor mij super!
  Verder overleef ik zo’n dag op Cola (tegen de misselijkheid)…

  De laatste tijd drink ik minder, want ik merk dat m’n lichaam steeds slechter tegen alcohol kan 😛

 14. Maaike
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Oh dat had ik afgelopen weekend nog, vrijdag- en zaterdagavond uit geweest, en zondag had ik een familie verjaardag… niet bepaald een pretje nee. Ik heb gewoon heel lang gedoucht en mijn bril de hele dag opgehouden, dat verbergt gelijk alle donkere kringen haha!

 15. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Nog nooit een kater gehad, ik mag nog geen alcohol kopen. Wel bijna zestien, hoor! 😀 Dus ik heb dit artikel geliked op Bloglovin, tegen de tijd dat ik een kater krijg, ben ik dus helemaal voorbereid 😉

 16. Sophie
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Heerlijk geschreven! Moest er luidop om lachen 🙂 Als ik er nog toe in staat ben probeer ik – voor ik in bed crash – nog zeker een halve liter water te drinken zodat ik niet de hele nacht gedehydrateerd lig te wezen. Mijn haar draai ik in een handdoek, zodat de eventuele geur van sigaretten niet in mijn bed kruipt.
  Xx

 17. Suzanne
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  ik drink gewoon niet. 🙂

 18. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik heb er gelukkig ook nooit zo’n last van, genoeg water drinken doet al wonderen!

 19. katrien
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  een goede douche, dafalgan, goed eten en véél water (s’nachts én in de ochtend) en cola overdag is mijn gouden combinatie.
  oh ja, en slapen maar meestal heb ik les de volgende dag en ga ik gewoon naar de les ook al voel ik me brak, ik ben een echte die-hard op dat gebied, haha!
  ik ben welgeteld één keer totaal plat gegaan door de drank en.. dat is genoeg! een beetje plezierig van de drank tot daar aan toe, dat is nog leuk én je hebt nog controle over jezelf (wat ik belangrijk vind).

 20. anoniem
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  ik heb op dit moment een hangover.

 21. Anne
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  De beste tip: Drink gewoon niet

 22. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  haha, mijn ergste kater was toen ik om 6u ‘s ochtends ging slapen bij mijn vriendje (toen nog scharrel) en om 11u bij de universiteit moest zijn om met mn begeleider m’n project door te spreken. Ik werd om 10.55u wakker, kon niks meer. 1 van m’n lenzen kon ik niet meer vinden en ik had geen tijd om te douchen. Ik stonk dus heeeeel erg naar rook en drank, kon weinig zien en had een dikke ouwe trui aan van m’n vriend. het was afschuwelijk en ik viel heel erg door de mand, hahaha

 23. Celien
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Leuk om te weten! Maar een echte hangover heb ik al lang niet meer gehad, ik pas altijd na het 2de alcoholische drankje.
  Maarrrrrrr, de tips kan je ook gebruiken na een gewoon avondje uit. Want ik vind, telkens als je uit gaat dat dit gewoon geen goed doet aan je huid…
  Dus, sowieso héél handige tips. 😉

 24. Zilla
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  *liedje*

 25. Zilla
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Haha ik had alleen nog maar de titel van het artikel gelezen en meteen kwam dat liedjes in mijn hoofd;p

 26. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Lang leve de tips! De laatste keer dat ik een hangover had, moest ik om 9.00 uur alweer naast mijn bed staan voor Alvin and the Chipmunks 3.. Als je iets niet moet doen is het dat. And next time. Minder drinken en meer van die tips gebruiken.

  Oh en wat ook goed helpt. Water drinken voor je gaat slapen met een vitamine C bruistablet!

 27. Merel
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Wat een herkenning allemaal.. Leuke tips ook 🙂

  Mijn ultieme kater tip: Sporten! 😀 Werkt heel goed, ik heb na een beetje beweging nergens last meer van

 28. Amina
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  OF je let gewoon op hoeveel je drinkt, helpt ook :p

 29. Lian
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Handige tips! Ik heb ook nog een tip. Als ik een kater heb ben ik altijd heel misselijk, dus ik kan bijna geen voedsel binnen houden. Ik zorg altijd dat ik van die euroshopper ijsjes in mijn diepvries heb liggen, weet je wel, die in die zakjes die je moet bevriezen en dan aan de bovenkant openknippen. Zo krijg je vocht binnen, het is lekker verkoelend en er zit ook een beetje suiker in. Werkt supergoed bij mij altijd!

 30. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Leuke tips! Gelukkig heb ik hier niet zo vaak last van 🙂

 31. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik drink geen alcohol dus heb er gelukkig geen last van, haha :).

 32. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik drink wel niet maar toch, handige tips x

 33. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik heb besloten dat ik vanaf nu niet meer ga drinken tijdens het uitgaan. Dat deed ik eigenlijk al niet, dus de overstap was voor mij nogal klein. Een stuk leuker voor mijn gezondheid en mijn financiele situatie. En van het brakke gevoel heb ik dan ook nog nooit last gehad;-)

 34. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Aangezien ik nu op unief zit, zijn de katers niet zeldzaam moet ik toegeven :p Gelukkig kater ik niet zo heel erg hard, of toch minder dan mijn vriendinnen! :p Ook heb ik het geluk dat ik niet zo veel les heb, en als ik een kater heb en toch les, dan ga ik gewoon niet :p Ook heb ik er ‘s ochtends meestal niet echt last van, mijn kater komt meestal pas ‘s avonds, al voel ik hem wel de hele dag al aankomen, wat toch suckt :p Dus ik ben dan meestal gewoon de hele dag nutteloos :p Ook kan ik redelijk goed tegen drank (veel beter dan de meeste meisjes, en ik weeg maar zo’n 50kg :p), dus als ik echt een kater heb de volgende dag, ben ik echt niet in staat op al die tips toe te passen als ik op mijn kamer toekom midden in de nacht, omdat ik dan echt gewoon te hard heb gedronken, ik duik gewoon meteen in bed :p
  Ik denk ook dat ik redelijk goed kan verbergen dat ik een kater heb, als ik wat probeer. Maar dat doe ik meestal gewoon niet :p

 35. Monique
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Misschien nog een tip. Ik drink atijd een heel-groot-glas water voor ik ga slapen. Ik kan me voorstellen, teveel gedronken, misschien misselijk. Maar het helpt echt, ik zie er dan atlijd een stuk minder “gaar” uit

 36. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  vorige week zondag tot 15.15 in bed gelegen, omdat ik zo’n hoofdpijn had haha. daarna gedraag ik me altijd weer een paar weken voorbeeldig 😛

 37. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Als ik ooit een hangover heb dan gz ik dit zeker gebruiken. Maar kan ik dit ook gebruiken als ik gewoon ye weinig geslapen heb? Of ziek ben? X

 38. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik ga elk weekend wel stappen en drink meestal ook wel aardig wat wijntjes haha maar ik heb gelukkig nooit zo erg last van een kater. Vaak wel moe en een beetje slap en hoofdpijn, maar gelukkig nooit misselijk! Komt ook wel goed uit want moet vaak zondags vroeg op om te voetballen of om naar de Kuip te gaan. Maar dan is het wel extra lekker om als ik zondag middag thuis kom lekker terug mijn bed in te gaan haha!

 39. Vlinder
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Nope nog nooit gehad. Maar ik drink ook niet 🙂 Vind het wel altijd leuk om het bij anderen te zien hihihi

 40. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik drink geen alcohol, dus heb nooit last van hangovers 😉

 41. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik ben gestopt met drinken vanwege de hangovers.. Ik hoef maar naar een fles drank te kijken en ik word de volgende ochtend al wakker met een zware kater! Daarnaast ben ik zo’n geitenwollensok die ervan overtuigd is dat alcohol nergens voor nodig is en eigenlijk alleen maar een hoop gezeik veroorzaakt.
  Maar het zijn wel handige tips 🙂

 42. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Je kan natuurlijk ook gewoon niet drinken (A).

  Liefs, Mariette

 43. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Haha, handig. Ik ga binnen kort naar een festival en de dag daarna naar Amsterdam.

 44. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Ik heb serieus nog nooit een kater gehad en ben nog nooit flink aangeschoten geweest 😛
  Door mijn medicijnen drink ik geen alcohol en ik moet ook zeggen dat ik het helemaal niet mis 😛

 45. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  Kijk, altijd fijn om te weten hoe je er weer een beetje fris en fruitig uit kan zien!
  Lang leve make up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *