How-to: easy, quick & cute food

Cupcakes, macarons, rainbowcakes en cappuccino art is hartstikke schattig, maar zie het zelfs maar eens te fabriceren! Het is misschien niet eens zo heel erg moeilijk, maar het duurt allemaal zo lang. En daar, lieve mensen, hebben we nu nét geen zin in!


Daarom heb ik voor jullie enkele voorbeelden van schattige etenswaren opgesnort, die niet alleen zeer gemakkelijk maar ook nog eens zeer snel te maken zijn. Easy. Quick. Cute. What else?

Er stonden overigens nergens recepten bij, dus die heb ik er voor jullie bij bedacht.


Angry Bird Bagel
benodigdheden:
– bagel
– 2 plakken salami
– 1 zwarte olijf
– 1 stukje feta
– 2 driehoekjes kaas

werkwijze:
Snijd de bagel doormidden en leg beiden helften open op een bordje. Snijd het salamiplakje voor 1/3 aan de onderkant afgerond af (zie voorbeeld) en leg op elke bagelhelft een plakje. Snijd 4 ronde plakjes fetakaas en leg er 2 op elke salamiplak als oogjes. Snijd een zwarte olijf in plakjes en daarna doormidden en leg ze neer als boze wenkbrauwen. Snijd van de resterende olijf kleine stukjes die je gebruikt als pupillen. Leg de driehoekjes kaas neer als snaveltje. Versier het bord met eventuele groentjes, zoals sla of komkommer. Van de weggesneden stukken salami kun je eventueel ‘haartjes’ snijden.

Berenboterham
benodigheden:
– sneetje brood
– boter
– 3 plakjes banaan
– 3 rozijnen

werkwijze:
Rooster een sneetje brood in de broodrooster en smeer er boter op zodra deze klaar is. Beleg het broodje met 3 plakjes banaan als oren en snoetje en plaats de rozijntjes zo, zodat het dienst doet als ogen en neus. Easy!


Garden Cupcakes
benodigdheden:
– mix voor chocoladecake
– kleine potjes
– worteltjes, groene fondant, peterselie, basilicum, bieslook, etc.

werkwijze:
Bij het tuincentrum kun je van die leuke kleine potjes scoren. Zet ze in een cupcaketray en vul ze met chocoladecakebeslag. Even bakken en je bent bijna klaar! Om ze te doen lijken op plantjes moet je ze natuurlijk wel versieren. Dit kan, zoals op het plaatje, met groen fondant die je kneed tot blaadjes en steeltjes. Makkelijker (en realistischer!) is het echter om er babyworteltjes in te steken, of een blaadje basilicum, stengel peterselie of paar steeltjes bieslook. Voor een verassend leuk effect!

Mandarin Sorbet
benodigdheden:
– sorbetijs
– blaadjes (gewoon uit de tuin, wel goed wassen)
– kruidnageltje

werkwijze:
Of je nu zelf sorbetijs hebt gemaakt of het kant en klaar koopt, het is altijd een leuk idee om het zo leuk mogelijk op te dienen als toetje! Maak met een speciale ijsschep perfecte rondjes, steek er 2 blaadjes en een kruidnageltje in en voila: het ziet eruit als een mandarijntje! Extra leuk als het sorbet ook een citrussmaak heeft.


Rozentaartjes
benodigdheden:
– bladerdeeg
– appels
– jam
– cupcakepapiertjes

werkwijze:
Leg cupcakepapiertjes in een cupcaketray. Ontdooi het bladerdeeg en haal er rondjes uit met een cookiestamper (of rond glas). Leg de rondjes in het cupcakepapiertje en zorg dat de randjes opstaan. Was de appels, niet schillen, en snijd ze in partjes. Snijd de partjes in flinterdunne plakjes. Schep een beetje jam onderin het cupje en rangeer de plakjes appel zoals op de foto hierboven. Begin aan de buitenkant en werk je weg naar binnen toe. Afbakken in de oven. Strooi er eventueel wat kaneel en suiker overheen na afbakken. Hmmmm!

Chocolade Domino
benodigdheden:
– reep donkere chocola
– stuk witte chocola
– spuitzakje

werkwijze:
Smelt de witte chocola, giet het in een spuitzakje en maak stipjes op de donkere chocoladereep. Zonder spuitzakje kan ook: dip een sateprikker in de witte chocola en maak stipjes op de reep.


Bearcakes
benodigdheden:
– mix voor American Pancakes
– plakjes banaan
– donkerbruine decoratiestift (zoiets als dit)
– stroop, appelstroop, maple syrup

werkwijze:
Bak de pancakes, besmeer ze met stroop en leg de plakjes banaan erop (2 halve voor de oortjes en een hele voor het snuitje). Pak een donkerbruine candy writer en teken de oogjes en het snuitje. Klaar! 🙂

En dan nu de laatste, voor de hartige trek.


Octo Dip
benodigdheden:
– dipsaus (bijvoorbeeld hummus)
– rode of oranje paprika (2 stuks in totaal)
– witte en zwarte verf

werkwijze:
Als je een feestje geeft dan maakt deze dipsaus vast helemaal de blits! Leeg de saus in een kom, leg er een omgekeerd stuk paprika op en snijd de andere paprika in reepjes. Rangeer ze als tentakels om het andere stuk paprika heen. Omdat het puur dient als decoratie kun je gerust met verf of stiften aan de slag voor de oogjes. Je kunt ze ook van papier maken en opplakken. Dippen was nog nooit zo cool!

Baby Octoworstjes
benodigdheden:
– Frankfurters
– satéprikkers
– sausjes

werkwijze:
Superleuk voor kids! Snijd de topjes van Frankfurters af, knip de onderkant in met een schaar (of snijden met een mes) en teken gezichtjes door er met een satéprikker in te prikken. Serveer in een kommetje met sausjes.


Nou, als dat niet schattig én supersimpel was dan weet ik het ook niet meer! Zo zie je maar weer dat je echt geen uren in de keuken hoeft te snijden of te boetseren voor een cute resultaat. Met een beetje creativiteit kun je juist heel gemakkelijk hele geinige maaltijden klaarmaken. Leuk voor je kinderen, kinderfeestjes, als verrassing voor moeder- of vaderdag, leuk voor een ontbijtje op bed, of voor wanneer iemand ziek is en jij even wat eten komt brengen. Zulke cute foods doen het ook altijd goed op feestjes en partijen of wanneer er mensen komen eten.

Ik hoop dat deze post jullie genoeg creatieve inspiratie heeft gegeven en dat jullie je maaltijden nu stukken schattiger weten te maken. Eet toch wat leuker he? En je ziet het, zo veel extra werk is het niet, maar het wordt zeker weten gewaardeerd. I’m sure! Enne, het is niet per se alleen voor kinderen, is mijn mening 😉

Wat is het meest creatieve en schattige eten dat jullie wel eens hebben klaargemaakt?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

118 Reacties

 1. Zelda
  18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

  Zo cute!

 2. 28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  sorry ik ben heel erg laat omdat ik het altjijd druk heb met me werk daar om maar ze zjij super super super schatig

 3. Anne
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  1 vraagje: hoe eet je die cupcakes? Ik bedoel, hoe haal je ze uit de potjes? Moet je dan niet invetten/bakpapier gebruiken?

 4. 1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Haha erg leuk! En wou ik nou net van plan zijn morgen te gaan bakken!

 5. 23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Wat ontzettend cool! Vooral die rozentaartjes en octoworstjes zien er lief uit!

 6. Soraya
  23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  wauw, dit is echt leuk bedacht!
  lijkt me zeker ook wel eens leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje ofzo.
  😀

 7. 20 april 2012 / vrijdag, 20 april 2012

  Krijg spontaan honger van al die plaatjes haha

 8. 20 april 2012 / vrijdag, 20 april 2012

  Ziet er allemaal super leuk uit!

 9. Jamilla
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Schattig, maar het meeste ziet er niet uit alsof het ook extra speciaal smaakt haha. Weet jij trouwens waar je maple syrup kunt kopen? Ik kan het hier nooit vinden!

  • Serena
   Auteur
   19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

   bij de biowinkel

 10. Ronja
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  heei serena!
  ik heb een tip, bij dat sorbet mandarijntje staan er op het plaatje munt blaadjes, dat is ook een goed idee om daar ook voor te gebruiken, want het geeft een lekkere smaak aan het ijsje!

  • Serena
   Auteur
   19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

   is dat munt? ik kon het niet goed zien, maar das idd een beter idee! thanks!

 11. 19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Die berenpannekoekjes doen me denken aan vroeger! Wij hadden thuis vroeger een koekenpan in de vorm van een beer (dus met twee oortjes) en dan versierden we die altijd :3
  Jammer genoeg is-ie kapot en heb nooit meer een gevonden 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *