Hoe verwijder ik mee-eters?

Acne heb je in diverse vormen. Bij de één zie je vooral puistjes en bij de ander vooral mee-eters, of een combinatie van beide. Hoe dan ook, acne en mee-eters is iets waar veel mensen niet bepaald een zelfvertrouwen boost van krijgen. Het leek me daarom interessant om een artikel te wijden aan deze huidaandoening. Hoe ontstaan mee-eters, en nog belangrijker: hoe verwijder ik mee-eters?

Wat is een mee-eter?

Mee-eters ontstaan als de porie gemakkelijk verstopt raakt. Bijvoorbeeld door een verhoogde talgproductie of wanneer het laagje dode huidcellen te dik is en zo de porie blokkeert. Een verhoogde talgproductie heeft vaak te maken met je hormonen. Dikke propjes met talg vermengen zich met dode huidcellen en blijven in de talgklier achter. Soms onderhuids; deze witte bultjes zijn vooral voelbaar en pas zichtbaar als je de huid strak trekt. De ‘open’ mee-eters ontstaan vooral op de plaatsen waar de poriën groter zijn, zoals rondom de neus of op de kin. Het zwarte puntje is pigmentstof wat ontstaat door oxidatie aan de lucht, omdat het aan de oppervlakte komt te liggen. In het Engels worden mee-eters daarom ook “blackheads” oftewel zwarte kopjes genoemd.

hoe verwijder ik mee-eters?

Hoe verwijder ik mee-eters?

Mee-eters zijn in feite huidolien vermengd met dode huidcellen die vastzitten in je porien. Je kunt ze gemakkelijk verwijderen met een neusstrip, maar vaak zijn ze binnen een paar dagen weer terug op hun plek. Alsof de neusstrip niets heeft uitgehaald! Het langdurig en effectief verwijderen en voorkomen van mee-eters kan op meerdere manieren, maar komt in feite op het volgende neer; verlaag de talgproductie en verwijder/verminder dode huidcellen. Hieronder een aantal van mijn tips die jullie op weg zouden moeten helpen bij het verwijderen van mee-eters.

Verlagen van je talgproductie van binnenuit

Je talgproductie staat in verband met je hormonen, dus het kan goed zijn dat jij hier momenteel echt niets aan kunt doen. Mee-eters komen vaker voor in de pubertijd, omdat de talgklieren dan groter en actiever zijn. In dit geval is het een kwestie van wachten tot je uit de puberteit komt. Met hormonale anticonceptie is de talgproductie echter wel te reguleren. Door het slikken van “de pil” kan jouw talgproductie gaan afnemen, maar dit is iets wat je beter – zeker als je nog jong bent – kunt overleggen met één van je ouders of je huisarts. Naast het afnemen van je talgproductie brengt hormonale anticonceptie namelijk nogal wat bijwerkingen met zich mee.

hoe verwijder ik mee-eters?

Voeding en talgproductie

Een andere manier om je talgproductie te verlagen heeft met je voeding te maken. Uit een studie uitgevoerd door Harvard School of Public Health is gebleken dat de hormonen uit koeienmelk kunnen leiden tot overactieve talgklieren. Het is dus wellicht het proberen waard om een tijdje geen koeienmelk te drinken of producten te eten waar koeienmelk in zit (chocola, yoghurt, kaas). Kijken of dat verbetering oplevert.

[do action=”ytr”][/do]

Verder is vitamine A erg goed wanneer je last hebt van mee-eters, want vitamine A reguleert de talgklier. Vitamine E stimuleert de opname van vitamine A, dus de combo vitamine A E is een aanrader. Probeer dus voedsel te eten rijk aan vitamine A en E, of slik supplementen. Glabridine wordt gehaald uit zoethout en staat bekend om haar talgregulerende factor. Het verminderd namelijk het effect wat hormonen uitoefenen op de talgklieren. ().

Als laatste wil ik jullie aanraden om voldoende (20mg per dag) zink tot je te nemen. Zink verbetert niet alleen je immuunsysteem (wat ontstekingen sneller remt), maar stimuleert tevens de aanmaak van prostaglandins. Prostaglandins houden de talgklier in toom en zo zorgt zink dus indirect voor het verlagen van je talgproductie (bron).

hoe verwijder ik mee-eters?

Verlagen van je talgproductie van buitenaf

Niet alleen van binnenuit, ook vanaf de buitenkant kun je je talgproductie in balans brengen. Zo kun je ook skincare gebruiken met een hoog gehalte vitamine A (Retinol) en E, Glabridine of zink.

hoe verwijder ik mee-eters?Sudocrem, bekend als middeltje tegen luieruitslag, bevat ook zink. Lees hier mijn review waarin ik Sudocrem uittest als anti-acnémiddeltje.

hoe verwijder ik mee-eters?The Body Shop heeft een hele verzorgingslijn met Vitamine E en verder kan ik Vitamine E capsules aanraden. Deze koop je bij de drogist bedoeld om in te nemen, maar deze kun je ook openprikken. De  olieachtige substantie die eruit komt bevat pure vitamine E olie (of is in elk geval sterk geconcentreerd) en kun je op je huid smeren vlak voor het slapen gaan.

hoe verwijder ik mee-eters?

Milde reiniger

Het is misschien voor de hand liggend, maar reinig je gezicht tweemaal per dag (in de ochtend en in de avond) en dan het liefst met een product wat je huid niet ontdoet van de natuurlijke vetten. Probeer dus op zoek te gaan naar een milde reiniger, zonder SLS/SLES en zonder alcohol.

Wanneer je je huid te grondig reinigt zullen je talgklieren denken “MAYDAY MAYDAY! ER IS GEEN TALG! Aanmaken dus die handel!”. En hoppa, je hebt een verhoogde talgproductie te pakken. Kijk, en dan wil je nu juist voorkomen. Verder kunnen huidirriterende ingredienten ook zorgen voor een verhoogde talgproductie, dus probeer – wanneer je huid gevoelig is – bijvoorbeeld ook menthol en pepermunt en eigenlijk ook parfum en parabenen te vermijden. Zelf reinig ik mijn huid met olie via de Oil Cleansing Method.

hoe verwijder ik mee-eters?

Exfolieer je huid

Mee-eters ontstaan wanneer talg klem komt te zitten omdat ze de porie niet kunnen verlaten. Dit ligt in de meeste gevallen aan een “verhoornde huid” oftewel een huid die een te dikke laag dode huidcellen heeft. Zelf heb ik last van een verhoornde huid en dat is deels genetisch. In feite heb ik mee-eters die niet naar buiten kunnen, waardoor ik kleine, verharde bultjes onder mijn huid heb (eerst verwarde ik deze met gerstekorrels). Ik doe er dus goed aan mijn huid week te maken door het te exfolieren met fruitzuren (= AHA, oftewel alpha-hydroxy-acids).

hoe verwijder ik mee-eters?Fruitzuren lossen de lijmlaag op die dode huidcellen bij elkaar houdt. Exfolieren is hetzelfde al scrubben, maar dan zonder korrels of andere scrubdeeltjes. Je verwijderd in beide gevallen dode huidcellen, maar dan door ze “los te weken”. Exfolieren kan met skincare wat AHA”s bevat, bij voorkeur skincare wat je wat langer op de huid moet laten zitten (maskers of “treatments”) in plaats van het er meteen weer afwassen.

Ook exfolieren met BHA (beta-hydroxy-acids) is goed tegen acné en mee-eters. (Acetyl)salicylzuur is een bekende BHA. Salicylzuur is een veelgebruikt ingredient in anti-acnéproducten omdat het niet alleen bacteriën doodt, maar ook de huid exfolieërt. Door het gebruik van salicylzuur verminderd mijn verhoornde huid, waardoor puistjes naar het oppervlakte komen zodat ik ze gemakkelijker kan uitdrukken, terwijl het tegelijkertijd op den duur de kans op mee-eters voorkomt.

hoe verwijder ik mee-eters?

Scrubben en neusstrips

Hoewel je met scrubben je huidje babyzacht maakt en je met een neusstrip die nare zwarte puntjes verwijderd, zijn dit slechts tijdelijke oplossingen. De oorzaak van een mee-eter zit veel dieper in de porie, en scrubben en neusstrips zijn te oppervlakkig om er echt wat aan te doen op de langere termijn. Met scrubbende deeltjes verwijder je echter wel dode huidcellen, wat goed is, maar dat kan ook met exfolieren met AHA”s en BHA”s en dit dringt bovendien dieper door in de porie. Dus waarom scrubben als je ook kan exfolieren?

Neusstrips verwijderen de zwarte puntjes, maar gaan niet diep genoeg om de mee-eter is zijn geheel te verwijderen. Het meeste van de mee-eter blijft achter in de porie, daarom zie je binnen een paar dagen weer opnieuw die puntjes! Het is een fijne, tijdelijke oplossing (bijvoorbeeld vlak voor een feestje, schoolfoto, pasfoto, andere bijzondere aangelegenheid), maar niet definitief.

hoe verwijder ik mee-eters?

Knijp voorzichtig!

Niets is er heerlijker dan mee-eters uitknijpen! Toch? Wanneer je dit doet moet het wel goed gebeuren. Het uitknijpen moet gemakkelijk gaan, want als het te moeizaam gaat is de kans groot dat je je huid beschadigd. Het is daarom het beste om je huid een beetje week te maken, bijvoorbeeld door het gebruik van AHA”s of BHA”s en een stoombadje.

Knijp mee-eters bij voorbaat uit met een speciale comedogenen tooltje, die je van te voren goed schoonmaakt met 70% alcohol. Je kunt ook werken met twee wattenstaafjes of wikkel je vingers in schone tissues of steriel gaas. Dep de huid na afloop ook even met 70% alcohol, zodat er geen bacterien bij kunnen komen die zorgen dat de mee-eter gaat ontsteken.

hoe verwijder ik mee-eters?

Conclusie

Het grondig verwijderen van mee-eters op de langere termijn is ingewikkelder dan het opplakken van een neusstrip, er komt veel meer bij kijken. Een gezonde voeding is erg belangrijk en daarnaast kun je ook veel bereiken door de juiste huidverzorging te kiezen. Belangrijk is dat je niet te agressief reinigt en dat je producten gebruikt die dode huidcellen verwijderen en de talgproductie in toom houdt.

Als laatste kan ik het drinken van rode bietensap aanraden. Hier zijn geen studies naar gedaan dus ik heb geen wetenschappelijk bewijs, maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het drinken van bietensap mij (en vele anderen Beautylabbers) heeft geholpen naar een zuivere huid.

hoe verwijder ik mee-eters?

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om over mee-eters te lezen (ook al is het niet zo smakelijk!) en dat jullie inspiratie hebben opgedaan over hoe je ze het beste kunt voorkomen en verwijderen. Heb je erg veel last van mee-eters, of van heftige acné, dan raad ik je aan naar de huisarts te gaan die je kan doorverwijzen naar een huidtherapeut of dermatoloog. In dat geval heb je namelijk last van een huidaandoening en dan “red” je het niet met middeltjes uit de drogist en parfumerie.

Hoe zit het met jou, heb je veel last van mee-eters? En heb je nog een goede aanvullende tip om mee-eters te voorkomen of te verwijderen?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

165 Reacties

 1. Esther
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Vaak is acné ook een uiting van eventuele andere problemen. Als je stoelgang bijvoorbeeld niet goed is dan kunnen afvalstoffen je lichaam niet goed verlaten wat ervoor kan zorgen dat die afvalstoffen ergens anders terecht komen. Ik ben gestopt met het eten van tarwe en overige graanproducten. Hierdoor verbeterde mijn stoelgang aanzienlijk. Dit in combinatie met melkproducten (ook geitenmelk!) laten staan heeft ervoor gezorgd dat mijn acné over is! Af en toe smokkel ik wel eens maar dat resultaat dan gelijk in een puist.. Als je dit wilt proberen, probeer het dan in elk geval 6 weken uit. Het duurt even voordat je lichaam ‘gereset’ is namelijk!

 2. 27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Superhandig artikel! Dank je 😀

 3. Maura
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Waar zijn die neusstrips te koop?

 4. Nabila
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Interessant zeg!

  • Maaike S
   28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

   Je kunt proberen om het te mengen met appelsap of wortelsap, dan is het minder heftig 😉

 5. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Zo’n ontzettend handig artikel!

 6. Jessica
  26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Ik gebruik sinds drie weken een andere facewash namelijk The microdelivery exfoliating. Maar nu merk ik dat na drie weken ik ineens erg veel pukkels op mijn wang heb gekregen. Voorheen had ik soms last van pukkels maar nooit zo erg. Kan dit komen door de face wash?

  • Maaike S
   28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

   Misschien droogt die facewash je huid juist teveel uit, waardoor je huid weer extra veel talg aanmaakt om die droogheid tegen te gaan en die extra aanmaak van talg kan voor meer pukkels zorgen. Misschien kun je proberen een mildere facewash te gebruiken 😉

 7. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Leuk weer zo’n artikel, is lang geleden! Helemaal top 😀

 8. Maaike S
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Fijn artikel! 🙂 Vanwege alle negatieve verhalen in de media heeft mijn huisarts mij nu een ‘gewone’ anticonceptiepil voorgeschreven ipv de Diane 35 pil die ik al jaren slikte. Heb nu 5 daagjes de nieuwe pil geslikt, maar ben als de dood dat mijn acné binnenkort terugkomt :S Van melk krijg ik idd ook last van puistjes, vooral rond mn mond en op mn kin. Komt denk ik ook doordat ik lactose-intolerant ben en mijn darmen verschrikkelijk van streek raken als ik melkproducten drink of eet. Ik probeer dus heel goed op te letten dit niet binnen te krijgen en als ik uit eten ga neem ik van tevoren een lactase capsule van De Tuinen. ( want je weet nooit precies hoe ze iets hebben klaargemaakt of waarmee ze het vermengt hebben 😉 )

 9. Elvira
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik ben nu een maand aan de pil en mijn huid is al een stuk zuiverder dan voorheen, ik doe niet eens meer foundation op naar school 🙂

 10. Svvh
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik snap niet goed wat exfolieren is en waarmee en hoe ik dit kan doen? Artikel?

 11. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik ga meteen terug pilletjes zink innemen, ik nam deze vnl als ik vermoeid was, maar als het nu ook een acne-verminderende werking heeft, zou ik helemaal positief zijn!

  Liefs,
  joliefie

 12. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  dit vond ik een heel handig artikel! ik ga meteen mijn pilletjes ivm zink terug innemen, ik wist nl niet dat dit zo goed was!

  Liefs,
  Joliefie

 13. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik heb rond mijn neus last van redelijk veel mee-eters… Deze tips zijn dus superhandig! Ik wil ook graaf exfoliëren in plaats van scrubben maar ik kan nergens goedkope en fijne producten met die zuren vinden… Heeft iemand aanraders?

 14. me
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Hormonen in koeiemelk? Je kunt een Amerikaans onderzoek over Amerikaanse melk niet vergelijken met Nederland. In Nederland is de controle veel strenger en zit er niets in koeienmelk wat er niet in mag zitten dus ook geen hormonen. Wel correcte info geven als je hier wat neerzet.

  • 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

   Heb jij ooit al iets gelezen over koemelk? Er is zelf een bepaald procentage pus in melk, door het overmatig melken raken de uiers namelijk ontstoken…mmm lekker!
   Trouwens hormonen is iets wat een koe zelf aanmaakt en hoeft niet persé te wijzen op dat er iets in de melk is toegevoegd. In landen waar niet in de cultuur zit om melk te drinken is er geen tot weinig osteoporose te bespeuren. Melk, nee dank u.’

   • 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

    Haha procent en percentage is blijkbaar procentage geworden…

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Het is toch ook correcte info? Wat een geneuzel.

 15. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat ik persoonlijk een “wonder”zalfje vind is Benzac, die is te krijgen bij de apotheek. Wel snacht gebruiken want niet goed om ermee in de zon te komen. Ik heb echt veel last gehad van acne tot ik het 3 jaar geleden plots zo beu was dat ik aan de dermatolooog een roaccutane kuur ben gaan vragen. Das echt heel zwaar voor je lijf maar nu ben ik er wel vanaf (nu ja die eene verdwaalde pukkel als het de tijd van de maand is terzijde).

  • 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

   O ja, de reden waarom ik een roaccutane kuur was begonnen was omdat ik op een bepaald moment bij de apotheek stond en letterlijk de hele wand aan anti pukkel cosmetica had gebruikt zonder resultaat! Zo wanhopig was ik…enkel dus Benzac hielp en antibiotica kuren van de huisarts, maar dat zijn lapmiddelen natuurlijk. Hopelijk helpt sudocreme en bietensap verl meiden! Wat ook een beetje hielp, zolang je het nam, waren van die ampullen van de natuurwinkel. Heb ook zowat elke “natuurlijke” remedie getest toen en al die bio cremes. 😀 wil niet weten hoeveel dat me gekost heeft want ik kocht telkens de hele lijn :s

 16. lady
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Goede alles uitgelegd. Gelukkig heb ik er de laatste tijd minder last van mee-eters.

 17. I.
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Superinteressant en duidelijk toegelicht! Ik vind jouw artikelen kwalitatief veel beter dan andere bloggers. Er is duidelijk niveauverschil te merken 🙂

 18. Danielle
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Pas hoorde ik ook dat melk en andere melkproducten daar erg mee kunnen helpen.
  ik ben nu bijna anti melk producten. En heb ook t lekkerste wat er bestaat moeten vallen; optimel..
  maar met resultaat! Mini tot bijna geen puistjes! Je moet wel een maandje of 2 wachten wil je huid volledig herstelt zijn van alle vorige puistjes. Echt zoiezo het proberen waard.

 19. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Over die Sudocreme staat niet of het nou gewerkt heeft bij jou. Ik ben zeer benieuwd! 😛

 20. Marloes
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  “Het is dus wellicht het proberen waard om een tijdje geen koeienmelk te drinken of producten te eten waar koeienmelk in zit (chocola…” Hmja daar ga ik al :-p

 21. Else
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super informatief artikel, bedankt!

 22. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Waar kan je zo’n comedogenen tooltje halen? Ben daar namelijl erg benieuwd naar 🙂

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Bij TBS dacht ik, of anders online of gewoon in een drogist?

   • 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

    Oké dankjewel! 🙂

 23. malikaaa
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik gebruik sinds kort Differin en Eryacne wat echt goed werkt!Ook houd ik soms nog wel een kuurtje met bietensap en slik ik sowieso zinktabletten (Gewoon bij Kruidvat te koop) Zie echt al goed verschil!

 24. M'N
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Thanks voor de tips ik heb er echt verschrikkelijk veel last van, het jammer er aan is dat het niet de hormonen zijn, maar gewoon mijn genen. De tips komen echt goed van pas, dankje.

 25. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  fijn en handig artikel! ik heb gebruik zelf neusstrips. die bietensap moet ik ook een keer proberen 🙂

 26. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  ZO doe je dat dus 🙂 Ik ga dit artikel eens aan de boyfriend tonen. Die krabt, drukt en pulkt aan zijn gezicht dat het een lieve lust is, met alle gevolgen vandien natuurlijk…

 27. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wauw dit is ideaal! Ik heb zelf geen last van puistjes, maar wel heel erg van mee-eters. Zo’n artikel zocht ik al lang 😀

 28. laura
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wat een top artikel!
  Bij meeste blogs gaan de tips niet verder dan: srcubben en neusstrips,
  maar jij gaat er veel dieper op in.
  alleen ik in welke producten zitten AHA’s en BHA? Of zijn dat producte. (Dat begrijp ik niet precies)
  Al met al, toppie!
  Xxx Laura

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   hi Laura, is dat zo? Terwijl scrubben en neusstrips juist oppervlakkig werken dus dat is helemaal geen oplossing voor de langere termijn. AHA en BHA zijn ingredienten, het staat voor fruitzuren en (acetyl)salicylzuur. Je moet in de drogist even op de ingredientenlijst kijken, ze verkopen een aantal producten met deze ingredienten! Ook online kun je veel vinden en ik heb vaker geschreven over BHA en AHA, als je even op mijn site zoekt dan vind je het meteen.

 29. Iris
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik vind dit een ontzettend goed artikel. Jij bent een van de weinige bloggers/websites die alles wat ze schrijft, onderbouwt of dat in ieder geval probeert (dat niet gedocumenteerd staat in hoeverre bietensap helpt, geef je aan).
  Fijn om te lezen.
  Desalniettemin vraag ik me toch af wat er nou van die sudocremebehandeling terecht is gekomen, ik zie in het artikel zo gauw geen resultaten staan (van de rugacné), ik ben hier wel benieuwd naar!

 30. lisanne
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  mijn oma zegt dat biergist pilletjes helpen en ik heb het geprobeert en het helpt wel c:

 31. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  wauw wat een handig artikel, echt super tips!

 32. Angela
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super artikel! Ik heb mijn melk inname flink verminderd de afgelopen maanden en sta versteld, mijn huid word nog steeds elke dag beter. Ik probeer nu te minderen met snoep/cake/koekjes en gefrituurd eten.
  Tegen mij werd altijd gezegd dat dingen als chocolade, varkensvlees en melk puistjes niet veroorzaken en dat heb ik altijd geloofd… totdat ik zelf stopte met ze te eten.

  Ik vind het alleen erg jammer dat rode bietensap zo ontzettend.. euh, naar rode bieten smaakt. (Ik vind rode kool vééél lekkerder)

 33. Yasmine
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Dit had ik echt nodig, super goed en duidelyk artikel! Neusstrips werken miet by my, heb verschillende merken geprobeerd. By my zyn ze ook niet zwart, las op internet dat t daaraan kan liggen. Ik ga in ieder geval je andere tips (en dat zyn er een heleboel :D) uitproberen, hopelyk werkt t wat. Bietensap was k al een weekje mee bezig!

 34. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ooohw ja, bietensap! Was ik alweer helemaal vergeten. Misschien een handige tip: Het smaakt een klein beetje anders, maar geitenmelk is een goede vervanger voor koemelk. 70% vd mensen die allergisch zijn voor koemelk kunnen prima geitenmelk drinken!

 35. Sterre
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Goed artikel met handige tips! Ik reinig iedere dag 2 keer, en dan is het meest weg, ook probeer ik 1 keer per week te stomen en daarna een masker op dat alles weer schoon is.

 36. Phylicia
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Hey, ik begrijp eindelijk mijn fout! Ik reinig mijn mee-eters waarschijnlijk te grondig (Ik had trouwens mijn vraag gesteld laatst bij het ask us anything artikel met Maikel, maar hier heb ik véél meer aan; thanks!): namelijk met tea tree scrub van de body shop. Ik dacht dat ik gek werd omdat ik vaak na de scrub juist meer mee-eters zag, en dacht dat ik mijn porieen misschien na de scrub niet goed “sloot” (maar weet naast tonic niet goed hoe ik dit zou moeten doen..). Ik ga dus op zoek naar mildere reinigingsmethoden, en wellicht probeer ik het bietensap ook, dit werd mij sowieso aangeraden wegens ijzer en vitamine D-tekort. Ik ben erg benieuwd!

 37. Jade
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wel weer een beetje dubbel dat er veel vitamine A in melk, boter en kaas zit. Verder handig artikel!

 38. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Helaas heb ik als dertiger nog altijd last van puistjes en meeëters. Ik ga dat bietensap maar eens proberen.

 39. Viewtje
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Het omedogenen tooltje lijkt handig en leuk, maar dit is veel te hard voor je huid en hiermee maak je snel beschadigingen.

  Het beste je gezicht goed stomen of handdoek warm maken en meerdere malen op je gezicht drukken, je vingers wikkelen in een tissue en dan voorzichtig duwen.. het beste niet direct op de plek waar het zwarte puntje zit, maar iets meer afstand werkt vaak beter en zal je dr meerdere tegelijk uitdrukken! Daarnaast is een goede reiniging erg belangrijk, vooral op de plekken waar de mee-eters zichtbaar zijn. Bij de bodyshop heb je kleine borsteltjes waar je je gezicht dieper mee kan reinigen. Daarnaast kan je ook een keer per 6 weken (of langer) naar de schoonheidsspecialiste en goed je hele huid laten schoonmaken! 🙂

 40. Yorinde
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Geweldig artikel, ik heb heel erg last van die verstopte talgkliertjes dus ik heb echt wat aan dit artikel!

 41. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Onder mijn mondhoeken heb ik vaak mee-eters. Ik slaag er meestal wel in deze voorzichtig uit te knijpen, maar ik doe het liever niet. Soms gaat het immers fout en wordt het een klein wondje 🙁

 42. mimi
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik vind dit echt een goed en informatief artikel. 🙂 Ik wist niet dat neusstrips maar een gedeelte van de mee-eter verwijderen.

 43. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wat een goed artikel! 🙂 Ik ben meer het ‘uitknijp’-type. Zonder vooraf mijn handen te hebben gewassen 😮

 44. Linda
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik heb het vooral op mijn neus, maar het is gelukkig niet heel veel of heel ernstig en ik weet hoe ik het met mijn huidtype kan verminderen (gelukkig!)

 45. S
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  De pil lijkt me niet echt een goede tip.. Sommige kunnen misschien helpen tegen puistjes maar de pil is niet gezond en dan heb ik het nog niet eens over alle bijwerkingen..

 46. Denise
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  ik gebruik die neusstickers andersom vooreen precieze pasvorm op t puntje van mn neus en neusvleugels, mijn neus is soms net een aardbei met al die puntjes haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *