Hoe verwijder ik mee-eters?

Acne heb je in diverse vormen. Bij de één zie je vooral puistjes en bij de ander vooral mee-eters, of een combinatie van beide. Hoe dan ook, acne en mee-eters is iets waar veel mensen niet bepaald een zelfvertrouwen boost van krijgen. Het leek me daarom interessant om een artikel te wijden aan deze huidaandoening. Hoe ontstaan mee-eters, en nog belangrijker: hoe verwijder ik mee-eters?

Wat is een mee-eter?

Mee-eters ontstaan als de porie gemakkelijk verstopt raakt. Bijvoorbeeld door een verhoogde talgproductie of wanneer het laagje dode huidcellen te dik is en zo de porie blokkeert. Een verhoogde talgproductie heeft vaak te maken met je hormonen. Dikke propjes met talg vermengen zich met dode huidcellen en blijven in de talgklier achter. Soms onderhuids; deze witte bultjes zijn vooral voelbaar en pas zichtbaar als je de huid strak trekt. De ‘open’ mee-eters ontstaan vooral op de plaatsen waar de poriën groter zijn, zoals rondom de neus of op de kin. Het zwarte puntje is pigmentstof wat ontstaat door oxidatie aan de lucht, omdat het aan de oppervlakte komt te liggen. In het Engels worden mee-eters daarom ook “blackheads” oftewel zwarte kopjes genoemd.

hoe verwijder ik mee-eters?

Hoe verwijder ik mee-eters?

Mee-eters zijn in feite huidolien vermengd met dode huidcellen die vastzitten in je porien. Je kunt ze gemakkelijk verwijderen met een neusstrip, maar vaak zijn ze binnen een paar dagen weer terug op hun plek. Alsof de neusstrip niets heeft uitgehaald! Het langdurig en effectief verwijderen en voorkomen van mee-eters kan op meerdere manieren, maar komt in feite op het volgende neer; verlaag de talgproductie en verwijder/verminder dode huidcellen. Hieronder een aantal van mijn tips die jullie op weg zouden moeten helpen bij het verwijderen van mee-eters.

Verlagen van je talgproductie van binnenuit

Je talgproductie staat in verband met je hormonen, dus het kan goed zijn dat jij hier momenteel echt niets aan kunt doen. Mee-eters komen vaker voor in de pubertijd, omdat de talgklieren dan groter en actiever zijn. In dit geval is het een kwestie van wachten tot je uit de puberteit komt. Met hormonale anticonceptie is de talgproductie echter wel te reguleren. Door het slikken van “de pil” kan jouw talgproductie gaan afnemen, maar dit is iets wat je beter – zeker als je nog jong bent – kunt overleggen met één van je ouders of je huisarts. Naast het afnemen van je talgproductie brengt hormonale anticonceptie namelijk nogal wat bijwerkingen met zich mee.

hoe verwijder ik mee-eters?

Voeding en talgproductie

Een andere manier om je talgproductie te verlagen heeft met je voeding te maken. Uit een studie uitgevoerd door Harvard School of Public Health is gebleken dat de hormonen uit koeienmelk kunnen leiden tot overactieve talgklieren. Het is dus wellicht het proberen waard om een tijdje geen koeienmelk te drinken of producten te eten waar koeienmelk in zit (chocola, yoghurt, kaas). Kijken of dat verbetering oplevert.

[do action=”ytr”][/do]

Verder is vitamine A erg goed wanneer je last hebt van mee-eters, want vitamine A reguleert de talgklier. Vitamine E stimuleert de opname van vitamine A, dus de combo vitamine A E is een aanrader. Probeer dus voedsel te eten rijk aan vitamine A en E, of slik supplementen. Glabridine wordt gehaald uit zoethout en staat bekend om haar talgregulerende factor. Het verminderd namelijk het effect wat hormonen uitoefenen op de talgklieren. ().

Als laatste wil ik jullie aanraden om voldoende (20mg per dag) zink tot je te nemen. Zink verbetert niet alleen je immuunsysteem (wat ontstekingen sneller remt), maar stimuleert tevens de aanmaak van prostaglandins. Prostaglandins houden de talgklier in toom en zo zorgt zink dus indirect voor het verlagen van je talgproductie (bron).

hoe verwijder ik mee-eters?

Verlagen van je talgproductie van buitenaf

Niet alleen van binnenuit, ook vanaf de buitenkant kun je je talgproductie in balans brengen. Zo kun je ook skincare gebruiken met een hoog gehalte vitamine A (Retinol) en E, Glabridine of zink.

hoe verwijder ik mee-eters?Sudocrem, bekend als middeltje tegen luieruitslag, bevat ook zink. Lees hier mijn review waarin ik Sudocrem uittest als anti-acnémiddeltje.

hoe verwijder ik mee-eters?The Body Shop heeft een hele verzorgingslijn met Vitamine E en verder kan ik Vitamine E capsules aanraden. Deze koop je bij de drogist bedoeld om in te nemen, maar deze kun je ook openprikken. De  olieachtige substantie die eruit komt bevat pure vitamine E olie (of is in elk geval sterk geconcentreerd) en kun je op je huid smeren vlak voor het slapen gaan.

hoe verwijder ik mee-eters?

Milde reiniger

Het is misschien voor de hand liggend, maar reinig je gezicht tweemaal per dag (in de ochtend en in de avond) en dan het liefst met een product wat je huid niet ontdoet van de natuurlijke vetten. Probeer dus op zoek te gaan naar een milde reiniger, zonder SLS/SLES en zonder alcohol.

Wanneer je je huid te grondig reinigt zullen je talgklieren denken “MAYDAY MAYDAY! ER IS GEEN TALG! Aanmaken dus die handel!”. En hoppa, je hebt een verhoogde talgproductie te pakken. Kijk, en dan wil je nu juist voorkomen. Verder kunnen huidirriterende ingredienten ook zorgen voor een verhoogde talgproductie, dus probeer – wanneer je huid gevoelig is – bijvoorbeeld ook menthol en pepermunt en eigenlijk ook parfum en parabenen te vermijden. Zelf reinig ik mijn huid met olie via de Oil Cleansing Method.

hoe verwijder ik mee-eters?

Exfolieer je huid

Mee-eters ontstaan wanneer talg klem komt te zitten omdat ze de porie niet kunnen verlaten. Dit ligt in de meeste gevallen aan een “verhoornde huid” oftewel een huid die een te dikke laag dode huidcellen heeft. Zelf heb ik last van een verhoornde huid en dat is deels genetisch. In feite heb ik mee-eters die niet naar buiten kunnen, waardoor ik kleine, verharde bultjes onder mijn huid heb (eerst verwarde ik deze met gerstekorrels). Ik doe er dus goed aan mijn huid week te maken door het te exfolieren met fruitzuren (= AHA, oftewel alpha-hydroxy-acids).

hoe verwijder ik mee-eters?Fruitzuren lossen de lijmlaag op die dode huidcellen bij elkaar houdt. Exfolieren is hetzelfde al scrubben, maar dan zonder korrels of andere scrubdeeltjes. Je verwijderd in beide gevallen dode huidcellen, maar dan door ze “los te weken”. Exfolieren kan met skincare wat AHA”s bevat, bij voorkeur skincare wat je wat langer op de huid moet laten zitten (maskers of “treatments”) in plaats van het er meteen weer afwassen.

Ook exfolieren met BHA (beta-hydroxy-acids) is goed tegen acné en mee-eters. (Acetyl)salicylzuur is een bekende BHA. Salicylzuur is een veelgebruikt ingredient in anti-acnéproducten omdat het niet alleen bacteriën doodt, maar ook de huid exfolieërt. Door het gebruik van salicylzuur verminderd mijn verhoornde huid, waardoor puistjes naar het oppervlakte komen zodat ik ze gemakkelijker kan uitdrukken, terwijl het tegelijkertijd op den duur de kans op mee-eters voorkomt.

hoe verwijder ik mee-eters?

Scrubben en neusstrips

Hoewel je met scrubben je huidje babyzacht maakt en je met een neusstrip die nare zwarte puntjes verwijderd, zijn dit slechts tijdelijke oplossingen. De oorzaak van een mee-eter zit veel dieper in de porie, en scrubben en neusstrips zijn te oppervlakkig om er echt wat aan te doen op de langere termijn. Met scrubbende deeltjes verwijder je echter wel dode huidcellen, wat goed is, maar dat kan ook met exfolieren met AHA”s en BHA”s en dit dringt bovendien dieper door in de porie. Dus waarom scrubben als je ook kan exfolieren?

Neusstrips verwijderen de zwarte puntjes, maar gaan niet diep genoeg om de mee-eter is zijn geheel te verwijderen. Het meeste van de mee-eter blijft achter in de porie, daarom zie je binnen een paar dagen weer opnieuw die puntjes! Het is een fijne, tijdelijke oplossing (bijvoorbeeld vlak voor een feestje, schoolfoto, pasfoto, andere bijzondere aangelegenheid), maar niet definitief.

hoe verwijder ik mee-eters?

Knijp voorzichtig!

Niets is er heerlijker dan mee-eters uitknijpen! Toch? Wanneer je dit doet moet het wel goed gebeuren. Het uitknijpen moet gemakkelijk gaan, want als het te moeizaam gaat is de kans groot dat je je huid beschadigd. Het is daarom het beste om je huid een beetje week te maken, bijvoorbeeld door het gebruik van AHA”s of BHA”s en een stoombadje.

Knijp mee-eters bij voorbaat uit met een speciale comedogenen tooltje, die je van te voren goed schoonmaakt met 70% alcohol. Je kunt ook werken met twee wattenstaafjes of wikkel je vingers in schone tissues of steriel gaas. Dep de huid na afloop ook even met 70% alcohol, zodat er geen bacterien bij kunnen komen die zorgen dat de mee-eter gaat ontsteken.

hoe verwijder ik mee-eters?

Conclusie

Het grondig verwijderen van mee-eters op de langere termijn is ingewikkelder dan het opplakken van een neusstrip, er komt veel meer bij kijken. Een gezonde voeding is erg belangrijk en daarnaast kun je ook veel bereiken door de juiste huidverzorging te kiezen. Belangrijk is dat je niet te agressief reinigt en dat je producten gebruikt die dode huidcellen verwijderen en de talgproductie in toom houdt.

Als laatste kan ik het drinken van rode bietensap aanraden. Hier zijn geen studies naar gedaan dus ik heb geen wetenschappelijk bewijs, maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het drinken van bietensap mij (en vele anderen Beautylabbers) heeft geholpen naar een zuivere huid.

hoe verwijder ik mee-eters?

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om over mee-eters te lezen (ook al is het niet zo smakelijk!) en dat jullie inspiratie hebben opgedaan over hoe je ze het beste kunt voorkomen en verwijderen. Heb je erg veel last van mee-eters, of van heftige acné, dan raad ik je aan naar de huisarts te gaan die je kan doorverwijzen naar een huidtherapeut of dermatoloog. In dat geval heb je namelijk last van een huidaandoening en dan “red” je het niet met middeltjes uit de drogist en parfumerie.

Hoe zit het met jou, heb je veel last van mee-eters? En heb je nog een goede aanvullende tip om mee-eters te voorkomen of te verwijderen?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

165 Reacties

 1. Marian
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Interessant artikel! Heb de laatste maanden best veel last van puistjes en mee-eters.
  Vooral in de stopweek van de pil. Dan is het net allemaal weer rustig en ziet het er beter uit en dan begint mn stopweek weer. Ellende!
  Sinds 2 weken gebruik ik nu bietensap maar hoe lang moet je dit gebruiken voor dat je resultaat gaat zien?
  Ook gebruik ik nu brandnetelthee (dat klinkt heel vies maar is het niet) omdat dit zuiverend zou werken van binnen uit.

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   merk je tot heden geen verschil? Denk namelijk dat je na 3 – 4 weken al wel verschil zou moeten zien.

   • Marian
    26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

    Het gaat nu sowieso weer rustiger worden omdat ik klaar ben met m’n stopweek.
    Afwachten hoe het gaat als ik over 3 weken weer m’n stopweek heb, als m’n huid dan rustiger blijft (of zelfs helemaal geen puistjes, wie weet…) dan zou het best eens van de bietensap kunnen zijn.
    Ik meng het trouwens met wortelsap, daardoor is het veel lekkerder!

 2. Amy
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik had hier ook vaak last van. Toen ik klaar was met studeren ben ik veel gezonder gaan leven (op het gebied van voeding, slaap, beweging etc). Mijn huid is daardoor vanzelf heel erg opgeknapt.

 3. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wat een super-informatief artikel! Thanx,Serena!

 4. Marieke
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik heb ook last van die onderhuidse mee-eters (witte comedonen dus), en ik weet nu wel hoe ze te voorkomen zijn, maar hoe kom je af van degenen die er al zitten? Af en toe slaag ik er in om – met veel moeite – er eentje uit te knijpen, maar ik weet dat dit eigenlijk schadelijk is. Ik lees overal dat schoonheidsspecialisten dit kunnen, maar ik vraag me dan af wat voor speciale techniek zij leren, en of ik dat niet ook gewoon zelf zou kunnen doen?

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Als je fruitzuurpeelings gebruikt dan wordt je verhoorde laag vanzelf zachter waardoor ze naar boven komen en je ze makkelijker kan uitknijpen. Verder deed mijn huidtherapeut ze openprikken met een steriele naald en dan uitdrukken.

   • Shirley
    24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

    Schoonheidsspecialisten leren idd een bepaalde techniek. je moet weten waar je moet prikken. Bij jezelf is dit erg lastig om te bepalen. De meeste schoonheidsspecialistes gaan ook zelf naar een schoonheidsspecialiste. Wordt anders al snel een chaos 😉

    • Marieke
     24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

     Was het maar zo dat ze vanzelf naar boven komen. Ik smeer al langere tijd met AHA en BHA en merk daarin dus geen verschil. Ik zal toch maar eens naar de schoonheidsspecialiste gaan dan, bedankt voor je (jullie) antwoord in ieder geval.

 5. Danique
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Heel veel goede tips!

  Ik heb vorig jaar een voor mij heftige acne-”aanval” gehad, waardoor mijn altijd gecombineerd normaal/vette huid ineens overal héél vet was, en ik had overal ontstoken puistjes. Geen product dat daar tegenop kon ook. Dit kwam doordat ik gestopt was met de pil, en net begonnen was met gezonder te eten. Toen ik bij de schoonheidsspecialiste kwam raadde zij mij aan om zuivel te vermijden inderdaad! Nu at/dronk ik dat al niet veel meer, maar nu probeer ik dat helemaal te vermijden. Als ik melk drink, koop ik sowieso geen koeienmelk, maar geitenmelk (dat geschikter is voor het menselijk lichaam t.o.v koeienmelk), of anders soya of amandelmelk.

  Een andere tip dat écht heel erg geholpen heeft bij mij en anderen ook, is: stop met varkensvlees te eten! Een vriendin die ook last had gehad van puistjes raadde mij dat aan, en zij had het weer van haar tante. En bij mij heeft dit ook zeker geholpen. Mijn huid is nu hooguit op de T-zone af en toe nog vettig. Het heeft geloof ik ermee te maken dat veel diervetten sowieso niet geschikt zijn voor mensen met acne-gevoeligheid, en varkensvlees is vet vlees. Als je er over zoekt op internet, vindt je er wel informatieve artikelen over. Ik houd wel veel van vlees, maar probeer het zo mager mogelijk te houden.

  Ik heb ook een tijdje Zink geslikt, maar merkte er toen in ieder geval weinig van.. Ik had trouwens geen mee-eters, dat heb ik nog nooit gehad.. maar neem aan dat deze tips ook kunnen werken voor mensen die daar last van hebben.

  Ik zit nu vooral met de littekens, of eigenlijk, rode vlekken. Foundation en concealer dekt dat niet allemaal, helaas. Het vervaagt wel steeds meer, maar als ik weer een paar puistjes heb, dan heb ik daarna ook meteen weer rode vlekken. Heel irritant. Iemand nog tips over het versnellen van het herstellen daarvan? Slakkengel hielp niet, en scrubben doe ik al heel regelmatig.

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Bietensap vervaagt littekens, en pure vit E smeren. Ik zou dat echt eens proberen!

 6. Saar
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super goede tips Serena. Ik heb op mijn gezicht haast geen mee-eters. Helaas heb ik deze wel in mijn oksels. Klinkt vies en het is helaas ook lelijk. Ik ga deze tips daarom toepassen voor mijn oksels.

  Thanks!

 7. Sara
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Water drinken en idd melkproducten weglaten. Ook minder vettig eten.

 8. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Handig zeg! Ik heb ook een verhoornde huid op mijn voorhoofd, maar ik heb echt geen geld voor de Microdelivery Peel. Heeft iemand een goedkoper alternatief?

 9. T
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wauw super artikel. Ik kan alleen silver pouder aanraden maar dat is ook tijdelijke oplossing

 10. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Leerzaam artikel! Ik heb zelf eigenlijk nooit zoveel last van zwarte puntjes, meer ‘gewone’ puistjes. Ik denk dat een goede voeding met voldoende vitaminen sowieso belangrijk is voor je huid, om deze meer te laten stralen. Dat van de koeienmelk wist ik nog niet. Ik ontbijt bijna elke dag met hagelslag, dus misschien moet ik die toch maar eens (helaas) laten staan, haha ^_^

 11. Cm
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Dit soort posts zijn altijd mijn favoriet. Heel leerzaam en je legt het gemakkelijk uit! Xx

 12. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Dit artikel komt als geroepen. Ik zit al jaren met die vervelende mee-eters en ben er ook lange tijd mee gepest geweest. Ze willen helaas niet weggaan, ook niet met “de magische neusstrips” zoals iedereen ze altijd noemt. Dat product van Etat Pur ga ik zeker eens proberen, ik ben gek op dat merk. Verder ga ik dus ook wat meer op mijn voeding letten!

 13. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super handig artikel, ik heb al jaren last van acne.. heel vervelend en ik heb al heel veel geprobeerd, ook huidtherapie.. uiteindelijk heb ik het maar geaccepteerd voor wat het is en is mijn doel om producten te vinden die goed werken en mijn huid verzorgen 🙂

 14. Shirley
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik heb door de te lange winter en gebruik van te uidrogende producten ook last gekregen van mee-eters. Gek genoeg op 1 plek. Wat een nachtmerrie. Ik zit helaas nog wel met de littekens en hier een daar een bultje. Misschien eens die voedingssuplementen proberen. Iemand nog tips voor acne littekentjes behalve vitamine e olie? Las ook dat vitamine c kan helpen in een artikel van Serena. Erg goed en duidelijk artikel dit :)!

 15. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik heb af en toe een mee-eter. In de puberteit was dat veel erger.

 16. Laura
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Goede tips! Maar… Ik slik een pil die ervoor zorgt dat je meer puistjes krijgt. Niet alle pillen zorgen er dus voor dat je minder acne, mee-eeters krijgt of puistjes krijgt.

 17. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik heb ook erg veel last van mee-eters en neusstrips werken helaas niet dus bedankt voor de tips!

 18. Chriss
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Heel fijn artikel! Wel een vraagje: je zegt dat je wat jij hebt eerst verwarde met gerstekorrels, maar wat is dan precies het verschil? Want ik heb overmatig last van gerstekorrels (te veel om te laten verwijderen door schoonheidsspecialiste) maar mij is altijd verteld dat dit onderhuidse talgpropjes zijn die door verhoorning van de huid niet naar buiten kunnen komen…min of meer wat jij beschrijft dus!

  • Serena
   Auteur
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Oh! Zou het dan toch hetzelfde zijn?

 19. Lien Tijskens
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Dat bietensap, werkt dit ook als je het mengt met iets, ik heb het namelijk geprobeerd maar na een paar slokken dacht ik echt dat ik moest gaan overgeven, die smaak is echt vreselijk (vind ik) iemand tips om het te vermengen? :p

  • Shirley
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Appelsap misschien?

  • chell
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Je hebt ook een bietensap (die dronk ik altijd) die al deels is vermengd met een ander sapje om het wat draaglijker te maken. Maar shoot, ben ik toch de naam vergeten… Sowieso bij de Albert Heijn gekocht 🙂

   • Stephanie
    24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

    Ik mix het met mangosap! Heeeeerlijk 🙂

 20. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Bij mij lijkt het verminderen van mijn suikerconsumptie dé oplossing te zijn geweest. Sinds ik veel minder suiker eet, is mijn huid veel zachter en egaler. Minder zuivel had ook al een effect bij mij, maar minder suiker nog een groter effect. Als ik dat tien jaar eerder had geweten … :/

 21. Annelise
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Handige tips! Ik heb vaak last van mee-eters rond mijn neus en neusstrips helpen inderdaad maar voor een dagje. Misschien moet ik toch weer een exfoliant kopen, maar de vorige keer vond ik het niet echt helpen..

 22. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Herkenbaar verhaal! ik heb heel erg last gehad van acne en mee-eters. Vroeger had ik daarom ook de dianepil. Inmiddels ben ik 26 en heb ik er een stuk minder last van. Sinds een paar maanden ben ik door jou aan de bietensap en helpt echt! Ook ga ik om de 6 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een wat heftigere fruitzuurpeeling, van 15 en 30%. Dit is om mijn littekentjes te vervagen en ook om acne tegen te gaan. Eindelijk krijg ik een huid waar ik weer blij mee ben!

 23. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Fijn artikel, dit kan ik wel gebruiken met mijn onzuivere huidje zo nu en dan!

 24. Jen
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Tip van een schoonheidsspecialiste: Maak aub GEEN gebruik vd comedo-drukker! Schoonheidsspecialistes gebruiken deze tool niet meer want deze beschadigd juist de huid en veroorzaakt littekens.

 25. Syl
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik moet het bietensap toch maar eens gaan proberen.

 26. Sandra
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Dit was zeker erg interessant! er leuke artikel!

 27. Linda
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super interessant artikel! Ik heb nooit veel last gehad van acne, alleen heb ik wel veel meeeters op en rond mijn neus. En tijdens beide zwangerschappen is mijn huid veel pukkeliger dan normaal (geweest). Maar dat was de eerste keer na de bevalling zo over, dus daar hoop ik nu ook maar op.

 28. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Heel interessant artikel. Hier heb ik echt wat aan. De laatste tijd lukt het me niet meer om mee-eters te verwijderen met neusstrips. Ze blijven gewoon zitten. Het enige wat meekomt zijn wat kleine donshaartjes. Uitknijpen lukt me ook nooit.

  • Syl
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Misschien moet je een ander merk neusstrips proberen of wachten tot de neusstrip helemaal droog en hard is.

 29. jessica
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wauw dankje Serena, echt een super uitgebreid artikel!
  Ik heb er zelf ook last van dus ik ben heel blij dat ik eindelijk goede tips heb gekregen!

 30. Ester
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Ik gebruik zelf altijd de neusstrips van de action tegen mijn mee eters.
  Verder reinig ik mijn gezicht iedere avond voor het slapen gaan, met een scrub en daarna met en milk & tonic!
  Uiteraard een nachtcreme van Clearasil tegen puistjes en mee eters.

  • Amber
   24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

   Clearasil heeft ontzettend veel slechte ingredienten in hun producten zitten en is heel erg uitdrogend. Uiteindelijk krijg je er alleen maar een slechtere huid van… Je kan beter kiezen voor een ‘zacht’ product.

 31. Kennedy asberg
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Goed artikel! Zelf heb ik best veel last van mee-eters op het moment. Dus ik ga deze dingen maar snel eens proberen!

 32. Mirjam
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wat een fijn, verhelderend artikel 🙂

 33. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Super handige tips! Ik heb laatst van die neusstrips gekocht 🙂

 34. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Handig artikel! Gelukkig heb ik zelf zelden last van puistjes of mee eters. Ik ben wel heel benieuwd naar het effect van bietensap.

 35. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Interressant artikel! In de afgelopen jaren is mijn huid erg veranderd en ik heb nu veel last meeeters. Toevallig ben ik deze week voor het eerst naar de huidtherapeut geweest en ik kan het iedereen aanraden om eens goed naar je huid te laten kijken als je last hebt hiervan. Ik wil ook nog steeds bietensap gaan proberen, toch maar eens in huis halen!

 36. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Wat een goed geschreven informatief stuk! Veel dingen wist ik nog helemaal niet. Puistjes en mee-eters zijn heel vervelend 🙁

 37. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Handig artikel! Ik heb er zel nogal last van n vind het jammer dat er niet 1 specifiek ding is dat je er tegen kut doen, maar het zijt zo… Ik ga denk maar even beter op mn voeding letten:)

 38. florence
  24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  ga ik zeker proberen

 39. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Goed artikel! Alles is heel duidelihk, thanks!!! Vanavonnd weer neusstrip opdoennnn

 40. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Interessant om te lezen! Ik heb soms bij mijn neus mee-eters, maar ik kan ze niet zo goed weghalen. Misschien lukt het me met deze tips een keer wél 🙂

 41. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

  Zelf heb ik af en toe een puistje of mee-eter. Maar ik heb er niet heel erg last van. Wel super goede tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *