Het geheim van mijn glanzende lokken

Mijn hoofdhuid wordt – net zoals mijn huid – vrij snel vet. Dat betekent dat ik mijn haren meestal om de 2 dagen moet wassen (soms 3, als ik het een dagje kan rekken met droogshampoo), wil ik niet met een hoofd vol vettige slierten en een plat kapsel rondlopen.


De never ending zoektocht naar een shampoo waarmee ik de dagen tussen mijn wasbeurten kan rekken lijkt nu EIN-DE-LIJK over te zijn, want sinds ik de haarproducten van Artègo uit de Rain Dance lijn gebruik hoef ik mijn haren slechts om de 5(!!) dagen te wassen. Echt een nieuw record!


Daar ben ik blij mee omdat het allereerst veel tijd en product scheelt, maar dit betekent ten tweede ook dat ik slechts één keer in de week mijn haren hoef te krullen en dat mijn kapsel dan bijna een week prachtig in model zit (de krul neemt iedere dag iets af, dus ik begin met een volle bos krullen op dag 1 en eindig met een vintage slag op dag 5). Hoe dan ook, ik sta gewoon 5 dagen lang op met een good hair day. I LOVE IT!

Artègo


Zelf had ik nooit eerder van het merk Artègo gehoord, maar het ligt dan ook niet zomaar bij de drogist in het schap. Artègo is namelijk een professioneel, Italiaans kappersmerk dat alleen verkrijgbaar is bij geselecteerde salons of bij de webshop van Artègo zelf (waar je als particulier gelukkig ook gewoon kunt bestellen).

Al hun producten worden in house ontwikkeld, getest en gefabriceerd in Rome. Ze ontwikkelen zowel haarverzorgingsproducten, haarstylingsproducten als haarkleuring en al hun producten zijn dierproefvrij en bevatten minder tot geen chemische ingrediënten in vergelijking tot andere professionele kappersmerken. Artègo heeft verschillende productlijnen, waarbij de Rain Dance lijn vrij is van parabenen en SLS.

Rain Dance Volume Shampoo


Normaal gesproken heb ik niet zo bar veel te zeggen over een shampoo, behalve dat het goed schoonmaakt en lekker ruikt. Over de Rain Dance Volume Shampoo wil ik jullie toch graag iets meer vertellen, en dat komt met name door de ingrediënten.


De Rain Dance lijn bevat geen parabenen en SLS/SLES. Dat is fijn, aangezien dit vaak toch wat agressievere ingrediënten zijn waar mensen met een gevoelige hoofdhuid niet goed op reageren. Nu heb ik niet per se een gevoelige hoofdhuid, maar wel eentje die snel vet wordt. En ik vermoed (let op, dit is mijn persoonlijke theorie/ervaring en dus niet iets dat gebaseerd is op wetenschappelijke feiten) dat shampoo’s met SLS/SLES mijn hoofdhuid te erg uitdrogen, waardoor er juist éxtra talg wordt aangemaakt, en waardoor mijn haren dus sneller vet wordt.

Ik denk oprecht dat mensen die net als ik snel last hebben van vet haar baat hebben bij een SLS/SLES-vrije shampoo zoals deze.


Daarnaast bevatten shampoo’s vaak ingrediënten die het haar extra goed voeden en verzorgen waardoor het na het wassen superglad en silky aanvoelt. Helaas zijn dit ook vaak het soort ingrediënten die het haar verzwaren, waardoor het eigenlijk ook wat sneller vet wordt dan zou moeten. Natuurlijk bevat deze Rain Dance Volume Shampoo ook haarverzorgende ingrediënten, maar in een bepaalde samenstelling die perfect werkt voor mijn haren: na het wassen voelen mijn haren namelijk wel zacht, glad en gehydrateerd aan, maar tegelijkertijd ook lekker fris en luchtig. Het verzwaart mijn haar niet en hangt dus niet plat en lijzig langs mijn gezicht.

Mijn tip is dus, wanneer je net als ik snel last hebt van vet haar, om voor luchtige shampoo’s te gaan. Vaak worden die bestempeld als ‘volume shampoo’s’, net zoals deze. En probeer dan shampoo’s speciaal bedoeld voor droog/stug haar te vermijden, of shampoo’s die worden aangeprezen als ‘extra diep voedend’ of ‘gladmakend’. Dit soort shampoo’s zijn perfect voor mijn dorre haarpunten, maar zorgen er helaas wel voor dat ik na 1-2 dagen alweer vet haar heb. Die dorre haarpunten kun je daarom beter apart aanpakken met een super voedend haarmasker (of conditioner).


Wat kan ik nog meer vertellen over de Rain Dance Volume Shampoo? Wat me opviel is dat de textuur vrij vloeibaar is: dunner dan de meeste shampoo’s die ik gewend ben. En vanwege het gebrek aan de flink schuimende SLS/SLES schuimt het ook ietsje milder dan gebruikelijke shampoo’s, waardoor het dus ook iets lastiger verdeeld. Maar ondanks dit is de shampoo beter voor je haar dan gebruikelijke shampoo’s, door het gebrek aan SLS\SLES.

Gelukkig heb ik een oplossing, namelijk double cleansing. Of pre-cleansing. Wat ik doe is een klein beetje shampoo verdelen over mijn hoofdhuid. Ik bereik hiermee niet alles, maar wel zo veel mogelijk. Dat spoel ik uit en daarna neem ik een iets grotere hoeveelheid shampoo in mijn handen die ik een tweede keer aanbreng, en dit keer schuimt het beter en verdeelt het ook gemakkelijker over mijn gehele hoofdhuid. Desnoods maak ik mijn haren ietsje natter, en ga ik weer verder met inmasseren. Op deze manier was ik mijn gehele hoofdhuid. De shampoo verdeel ik verder niet over de lengte van mijn haar, daarvoor gebruik ik het haarmasker.

De Rain Dance Volume Shampoo ruikt overigens erg lekker; groen, fris-kruidig, warm en aards, op een hele milde en natuurlijke manier.

Rain Dance Deep Repair Mask


Ik ben echt groot fan (én grootverbruiker) van haarmaskers, en dit is één van de beste haarmaskers die ik ooit heb gebruikt! Het masker heeft namelijk een MEGA volle, dikke en romige textuur. Zo dik en puddingachtig, dat er geen beweging in komt als je de pot op zijn kop houdt. Mede-haarmaskerfans weten wel wat ik bedoel! This is the good stuff!


Je hebt hierdoor ook maar weinig nodig van dit masker, dus het is ook nog eens lekker zuinig in gebruik. Zelf vind ik het fijn om het masker goed door te kammen onder de douche, want op deze manier verdeelt het masker zit nóg beter over de lengte van mijn haar en mijn gortdroge haarpunten.

Ik heb namelijk echt last van hele droge, stugge en snel splijtende haarpunten, maar na dit masker zien ze er supergezond en extreem glanzend uit en voelt het ook zijdezacht aan. En het fijne is dat dit ook een paar dagen zo aanhoudt. Sommige haarmaskers leggen een coating om je haar die er na 1 dag alweer afslijt, waardoor ze meteen hun glans en gladheid verliezen en er dus weer lekker droog en frizzy uit komen te zien.


Het Deep Repair Mask bevat – naast voedende en hydraterende ingrediënten zoals plantaardige oliën en extracten – namelijk ook aminozuren die het haar ‘reconstrueren’, zoals dat heel chique wordt genoemd.

Dus naast het feit dat dit masker je haarpunten verzorgt en de haarschubben opvult, doet het ook daadwerkelijk iets met je haarstructuur. Niet dat het gespleten haarpunten repareert hoor (dit is HELAAS HELAAS technisch gezien onmogelijk), maar dit haarmasker heeft het effect dat de haren van binnenuit sterker worden gemaakt.


Het Deep Repair Mask bevat siliconen, dat wil ik er wel even bij vermelden omdat niet iedereen fan is van siliconen (ik geloof dat vooral mensen met krullen siliconen proberen te vermijden). Persoonlijk zijn siliconen voor mij écht een must, ik ZWEER erbij. Mijn haren zijn redelijk fijn en zeer gevoelig voor splijten, dus ik heb veel baat bij een (siliconen)coating omdat dit wrijving voorkomt (en door onder andere frictie ontstaan er gespleten haarpunten).

Dit masker pakt mijn droge haarpunten aan op 3 fronten; het repareert van binnenuit, voedt en verzorgt het met plantaardige oliën en -extracten en legt een coating om het haar. Voor mij is dit perfect, het heeft alles wat ik zoek in een haarmasker, en misschien dat dit masker me daarom zo goed bevalt. Daarnaast ruikt het ook nog eens heerlijk (het heeft dezelfde geur als de shampoo) en heeft het een heerlijke, luxueuze, megadikke textuur. Echt een toppertje!

Haarroutine


De laatste tijd krijg ik bijzonder veel vragen over mijn huidige haarroutine (hoe krul je je haar, welke tool gebruik je, hoe kan ik ervoor zorgen dat het zo lang blijft zitten, hoe krijg je het zo glanzend, welke haarverzorging gebruik je, en welke haarstylingsproducten?), dus hier zal ik zeker nog een aparte video over maken voor jullie. De Artègo Rain Dance Volume Shampoo en Deep Repair Mask vormen in elk geval de basis van mijn routine.


Daarnaast gebruik ik ook de Rain Dance Rich Serum Oil, een superfijn haarserum waarmee ik mijn droge puntjes voorzie van een extra hydratatieboost (ik breng het dan aan op handdoekdroog haar). Vlak voordat ik mijn haren krul breng ik nog eens wat haarserum aan op droog haar, om het op deze manier te beschermen tegen de hitte van de stylingtool.

Eindconclusie


Omdat het om een hoogwaardig salonmerk gaat zijn de producten zeker niet goedkoop, maar ze zijn wel heel zuinig in gebruik en ik vind de kwaliteit echt top. Ik krijg de laatste tijd megaveel complimentjes en vragen over mijn haar, dus nu weten jullie dan eindelijk mijn geheim! 


Ik gebruik deze producten nu bijna een half jaar en ben inmiddels met mijn tweede fles en pot begonnen. Ik ben zo blij met het resultaat, ik merk echt verschil. Mijn haren voelen superglad en zacht aan, het ziet er mega gezond en volumineus uit, het glanst werkelijk de pan uit en het valt ook nog eens supermooi in model. Bovendien ben ik nog niet eerder een shampoo tegengekomen waarmee ik 5 dagen tussen de wasbeurten kan laten zitten. 

Ik kan deze producten dus van harte aanbevelen en zeker als je net als ik last hebt van een snel vet wordende hoofdhuid gecombineerd met gortdroge haarpunten. Maar ook als je op zoek bent naar goede, sulfaatvrije en dierproefvrije haarverzorging.

Prijs & verkrijgbaarheid


Artègo is verkrijgbaar in een geselecteerd aantal salons verdeeld over heel Nederland, maar het is ook gemakkelijk online te bestellen op www.artego.care.

Prijzen;
Rain Dance Volume Shampoo 250ml – €22,40
Deep Repair Mask 250ml – €33,95
Rich Serum Oil 75ml – €29,90

Enthousiast geworden? Van Artègo mag ik een kortingscode met jullie delen waarmee je maar liefst 20% korting krijgt op de gehele Rain Dance lijn. Bestel je producten via deze site: www.artego.care en gebruik de code ‘SERENA20’ tijdens het uitchecken (geldig t/m 31 maart 2020). 

Hoe zou je jouw haartype omschrijven? En denk je dat deze lijn wel eens geschikt zou kunnen zijn voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. 29 juni 2022 / woensdag, 29 juni 2022

  Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met deze haarproducten. Mijn haar blijft dof en wordt snel vet, wat ik ook probeer. Het is interessant om te lezen dat dit door de parabenen en SLS/SLES zou kunnen komen. Ik ga me hier verder in verdiepen en hoop dat ik snel natuurlijke haarproducten kan vinden die voor mijn haar de oplossing zijn!

 2. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  De deep repair mask lijkt me echt heel fijn voor m’n punten. Hoe vaak kan je daar ongeveer een masker van doen met lang haar? Ik merk dat mijn haarmaskers er echt doorheen vliegen. Maar die zijn vaak wel een stuk dunner en minder voedend voor mijn gevoel, waardoor ik er waarschijnlijk veel meer in smeer dan nodig haha

 3. Bibi
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Mijn haar is lang en geverfd. Dus een goede haar moisturizer is echt nodig. Hopelijk komt er spoedig weer een dergelijke actie.

 4. Fatima
  18 september 2020 / vrijdag, 18 september 2020

  Dag Serena,

  Zou je een ingrediëntenlijst hebben van de producten?

  Alvast bedankt

 5. Chao
  22 juli 2020 / woensdag, 22 juli 2020

  Hoi Serena,

  Wilde graag de producten uitproberen. Doet de kortingscode het toevallig nog? ?

  • Serena
   Auteur
   22 juli 2020 / woensdag, 22 juli 2020

   oeh, volgens mij al verlopen helaas!

 6. 13 april 2020 / maandag, 13 april 2020

  Wow wat een leuke producten en je haar straalt inderdaad !

 7. Isabel
  30 maart 2020 / maandag, 30 maart 2020

  Hi Serena,

  Zou jij de ingredientenlijst van deze producten willen posten? Ik kijk altijd wat er in een product zit voordat ik het koop. Maar van deze producten kan in nergens de volledige ingredientenlijst online vinden.

 8. Daniëlle
  25 maart 2020 / woensdag, 25 maart 2020

  Hoi hoi. Hier nog een bericht van mij. Ik heb de producten van artego raine dance uitgeprobeerd. En wat zijn ze fijn. Zo fijn dat ik nog wat heb besteld met jouw extra korting. Erg bedankt voor jouw advies en tips. Ook vooral om alleen een masker te gebruiken. Dat werkt bij mij ook heel goed. Eindelijk krijg ik mijn haren weer fatsoenlijk uit de knoop. Heerlijk zachr en mooie glans. En ze zien er niet meer zo droog uit. ??

 9. Amanda
  9 maart 2020 / maandag, 9 maart 2020

  Ik heb de (hydra) shampoo en het masker in m’n mandje (want droog en pluizig haar).. Nu nog kiezen tussen het serum of een leave in milk.. of toch allebei :)… Want met die mooie korting krijg ik toch zowat 1 product gratis.. Keuzes keuzes..
  Ben benieuwd 🙂

 10. Sanne
  27 februari 2020 / donderdag, 27 februari 2020

  Ik ben een aantal jaren geleden al aardig geminderd met mijn haar wassen, van iedere dag naar ongeveer 3x per week. Ik maak mijn licht krullende /haar met slag wel iedere dag nat. Anders zit het gewoon niet, als een pluizebolletje. Als ik het een dag niet nat maak doe ik het in een staart /knot of stijl ik het. Heb je tips hoe ik het goed zou kunnen laten zitten zonder het iedere dag nat te maken? Lijkt me best fijn namelijk, en het scheelt ook föhnen wat niet goed is voor het haar.
  Ik heb het idee dat dit ook weer in wassen zou schelen, als het licht vet is en het is toch nat was ik het vaak maar omdat het zo lekker fris voelt.

  • Iris
   1 maart 2020 / zondag, 1 maart 2020

   Ik gebruik sinds kort een slaapmutsje van zijde (Silke hair wrap). Flinke investering maar sindsdien blijft m’n haar goed zitten tot aan de volgende wasbeurt. Normaal zal het na 1 macht slapen ook niet.

 11. 25 februari 2020 / dinsdag, 25 februari 2020

  Hallo Serena. Ik heb nog een vraagje. Eerst wil ik jouw nog feliciteren met jouw tweede zoontje. Ik zit nog te twijfelen over twee shampoos. Ik heb ook last van een vette hoofdhuid en hele droge punten . Maar ook dat het snel knoopt en klit. Alleen ik heb een klein beetje slag in mijn haren. Nu is mijn vraag kan ik beter de volume shampoo kopen of toch de hydra? Ik vind het zo moeilijk. Ook omdat ik zoveel shampoos heb geprobeerd ook nog veel duurdere. En het word meestal nog droger dan mijn haren al zijn. Ook van Lanza bijvoorbeeld. Welke raad jij mij aan?

  • Serena
   Auteur
   25 februari 2020 / dinsdag, 25 februari 2020

   hi Danielle,
   dankjewel voor je felicitaties! Ik zou voor de volume shampoo gaan, omdat je aangeeft dat je hoofdhuid snel vet wordt.

   • 25 februari 2020 / dinsdag, 25 februari 2020

    Bedankt voor je snelle reactie. En dan ga ik die ook uitproberen. Samen met die masker en serum.?

 12. Lydia
  23 februari 2020 / zondag, 23 februari 2020

  Het masker en serum zaten al in m’n winkelmandje. Dan besef ik dat ik met de Kortings code net! Niet aan 50 euro kom. En pas bij meer dan 50 euro besteding hoef ik de bezorgkosten van 7 euro! niet te betalen. Toch maar niet dan. Jammer.

 13. 22 februari 2020 / zaterdag, 22 februari 2020

  Hallo. Wat ziet jouw haren er mooi uit. Ik heb dezelfde problemen met mijn haren. En ook ik heb al zoveel verschillende producten gebruikt voor mijn haren. Ik ben dus geïnteresseerd in jouw produkten. Ik heb geprobeerd om die code te gebruiken maar dat lukte niet. Zegt dat die code niet meer geldig is. Jammer. Het is wel prijzig. Maar ik ben zo benieuwd dat ik het toch ga bestellen denk ik.

 14. Sanne
  22 februari 2020 / zaterdag, 22 februari 2020

  Je haar ziet er inderdaad prachtig mooi en vol uit! Het lijkt mij een super shampoo, maar kun je mij vertellen of er kleurstoffen in zitten? Ik heb namelijk asblond/grijs gekleurd haar en om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden, vermijd ik shampoos die kleurstoffen bevatten. Ik was de ene week met een goede zilvershampoo en de andere met een milde shampoo zonder teveel ‘toevoegingen’ zeg maar (was m’n haar 1 X per week).

 15. Barbara
  20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Hi Serena nog van harte gefeliciteerd voor jullie tweede kindje ?. Mooie artikel ???
  Ik heb een vraagje mijn haar ( niet mijn hoofdhuid) is erg droog als ik geen conditioner gebruikt is net touw. Raad jij mij dan de masker of zeg je gebruik toch de conditioner er bij?
  Groetjes Barbara

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   hi Barbara,

   Haarmaskers zijn geconcentreerder en daarom vaak ook duurder dan een conditioner. En ik kan niet in jouw portemonnee kijken. Ik heb – net als jij – touwhaar. Het is gewoon hartstikke droog en stug en zeker in de punten. Had ik al als kind, dus nog voordat de stijltang en de blonde plukken erin gingen, wat betekent dat ik dit haar van nature heb. En ik heb in de loop der jaren gemerkt dat mijn haren lekkerder gaan op een haarmasker.

   Als jij je haar ook omschrijft als touwhaar dan denk ik dat jouw haar eerlijk gezegd ook meer baat heeft bij een haarmasker. Probeer daarnaast ook eens het volgende: serum op handdoekdroog haar, over de gehele lengte (ik gebruik altijd heel veel, zeker zo’n 10 pompjes). En als het opgedroogd is, nog eens 8 pompjes in de punten. Ik gebruik VEEL serum, maar mijn haar slurpt het echt op.

   • Barbara
    4 maart 2020 / woensdag, 4 maart 2020

    Lieve Serena, heel erg bedankt voor je lieve en uitgebreid antwoord ik waardeert het echt! Vaak krijg je nooit een antwoord dus extra top zeker van een jonge moeder met twee kids, die vast heel druk heeft ? Ik ga jou tips volgen. Bedankt en liefs van mij, Barbara ?

 16. Jozefien
  20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Hey Serena,
  Hoe zorg je ervoor dat je krullen zo lang blijven zitten? Mijn krullen blijven mooi tot ‘s avonds, maar na een nachtje slapen zit het echt niet meer mooi… Heb je de ultieme tip? 🙂
  X!
  Jozefien

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   hi Jozefien,

   het heeft met verschillende factoren te maken. Allereerst, hoe poreuzer het haar, des te beter een krul blijft zitten. Omdat ik geblondeerd haar heb is dat al wat poreuzer geworden, en blijven krullen dus beter zitten. Maar daarnaast is mijn haar van nature ook wat stugger en droger. Met andere woorden: jouw haar is vast in hele goede en gezonde conditie dat de krul er al zo snel uit is! Wees daar trots op! Je kunt je haar stugger maken door het voor het krullen te voorzien van een mousse of iets anders verstevigends (je hebt ook van die verstevigende sprays of lotions).

   Het heeft ook te maken met je kapsel; is je haar luchtig in laagjes geknipt dan zal het langer blijven zitten dan wanneer het één lengte heeft.

   Wat ik verder ook doe is de stijltang niet al te snel door mijn lokken halen, zodat het haar langer aan de hitte wordt blootgesteld, en de gekrulde lok vlak na het krullen even kort sprayen met haarlak. Daarna houd ik de lok eventjes vast tot hij is afgekoeld.

   Ik hoop dat deze tips je helpen om je krullen langer in je haar te laten zitten! Oh nog een laatste tip: aan het einde van de dag doe ik een hoge knot in met een scrunchie en daar slaap ik ook mee. De volgende dag borstel ik mijn haar HEEL ZACHTJES door en dan zit de krul er bijna net zo goed in als de dag ervoor.

 17. Ilse
  20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Hi Serena! Is dit ook een fijn product voor fijn, lang en stijl haar?

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   Ja want ik heb zelf ook fijn, lang en stijl haar.

 18. 20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Ik gebruik zelf veel arganolie als mijn haar droog is! Echt een aanrader.

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   Oeh, voor mijn haren is dat echt veel te vettig. Of gebruik je maar een paar drupjes?

 19. 20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Ziet er super uit zeg, erg mooie producten.. zelf gebruik ik ook altijd een paar druppels olie aan de onderkant!

 20. 20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Je haar ziet er echt prachtig uit op de foto’s! Heel erg mooi!

 21. 20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

  Wauw wat een fijne review. Dit klinkt echt als een product dat mijn haar nodig heeft! Mijn hoofdhuid jeukt regelmatig en zo’n zachte natuurlijke shampoo lijkt mij dan ook ideaal om dit te voorkomen. En wat een leuke naam ook ‘rain dance’. <3 Je haren zijn in ieder geval prachtig Serena!

  • Aynur
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   Hoi! Ik raad je dan de scalp lijn van Wella Prof. aan. Ik had een tijd een erg droge hoofdhuid dus gebruikte ik de scalp balance lijn incl de hoofdhuid masker, maar ze hebben voor de jeukerige hoofdhuid ook de clear scalp lijn. Ik kan je iig vertellen vd balance lijn dat het erg hielp en heeerlijk ruikt! Maar wellicht is voor jou dan die clear variant beter ivm je jeuk.

  • Suzanne
   22 februari 2020 / zaterdag, 22 februari 2020

   De kokos shampoo van Nature Box is ook echt een aanrader! Ik heb ontzettend veel shampoos uitgeprobeerd, maar dit is de eerste waardoor ik kon stoppen met dagelijks mijn haar wassen. Ik kan het wassen nu zelfs vier dagen uitstellen!

 22. Natalie
  19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

  Zijn deze producten dierproefvrij?

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

   Yes, dierproefvrij én milieubewust geproduceerd.

 23. Lola
  19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

  Lijken me fijne producten! Wel een kleine tip: siliconen gaan niet uit je haar als je geen surfactant zoals SL(E)S gebruikt. Als je dus langdurig een sulfaatvrije shampoo gebruikt in combinatie met een product dat siliconen bevat zal je na verloop van tijd buildup krijgen waardoor je haar steeds zwaarder wordt. Prima op te lossen door eens in de zoveel tijd een keer met een niet-sulfaatvrije shampoo te wassen, maar wel handig om te weten misschien 🙂

 24. 18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Dat klinkt goed zeg! Je hebt echt prachtig haar en het glanst ook onwijs mooi!

 25. Kelly
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Klinkt erg fijn! Ik heb ook een vette hoofdhuid en droge punten, dus dit lijkt me ideaal, maaarrr ik heb (rood)geverfd haar, dus dat is nogal onderhevig aan slijtage :/ ik twijfel nu dus of deze shampoo misschien te agressief is voor mijn kleur. Ik zie dat ze ook een kleurshampoo hebben, maar die zal waarschijnlijk niet hetzelfde effect als de volume shampoo hebben.. heeft iemand hier ervaring mee? Het is me iets te duur om beide even uit te proberen, haha

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

   hi Kelly,
   deze shampoo bevat geen SLS/SLES en is eigenlijk dus juist heel mild voor je haar. Ik weet niet wat het verschil is met shampoo specifiek bedoeld voor gekleurd haar (en wat zo’n formule dan zoveel beter maakt voor geverfde lokken), maar agressief is deze shampoo in elk geval totaal niet.

  • Emmely
   19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

   Hoi Kelly,

   Alle shampoos van de Rain Dance lijn zijn geschikt voor gekleurd haar. Belangrijk is wel dat je naast de shampoo de conditioner van de Rain Dance gebruikt, om het haar weer te sluiten. Voor jouw type haar zal ik de Color shampoo adviseren, met daarnaast de Multi Benefit Leave on spray, deze spray is een leave in conditioner met keratine, waardoor je dus volume krijgt!

   Succes!

   Groetjes, Emmely (technisch adviseur artègo)

   • Kelly
    21 februari 2020 / vrijdag, 21 februari 2020

    Bedankt allebei!

 26. Alicia
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Hi Serena,

  Zou je een foto willen plaatsen van de ingrediëntenlijst van beide producten?

  Ik denk dat veel meiden die jouw blog lezen hier in geïnteresseerd zullen zijn omdat je hier vaak dieper op in gaat.

  Dank!

  • Sigrid
   20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

   Eens! Ben ook heel benieuwd naar de ingrediënten!

   • 21 februari 2020 / vrijdag, 21 februari 2020

    Ik ook! Want ik ben allergische voor een bepaalde stoffen en ik zou graag willen weten naar de ingrediënten

    • Merel
     23 februari 2020 / zondag, 23 februari 2020

     Ik zou ook graag willen weten wat de ingrediënten zijn! Kan ze niet op de website vinden… de shampoo lijkt me interessant voor mijn fijne haar maar ben allergisch voor bepaalde ingrediënten dus durf geen bestelling te doen voordat ik een ingrediëntenlijst heb gezien. Hoe kan ik hier achter komen?

 27. Matanja
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Ik heb veel en droog haar en een kort kapsel en om mijn haar in een leuk model te doen moet ik er wel gel in doen.
  Ik gebruik shampoo en conditioner van guhl en soms denk ik om een duurder merk aan te schaffen omdat dat idd beter is voor je haar maar dan denk ik, ja daarentegen moet ik er toch weer gel in doen dus minder vaak wassen zit er voor mij niet in met die haargel en zonder haargel gaat ook niet met dat droge haar want dan krijg ik het niet goed in model en lijkt mijn hoofd net een pluizenbol haha….

 28. Siem
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Mijn hoofdhuid wordT

 29. Jenny
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Hi Serena,

  Heb een off topic vraag voor je. Je hebt ooit een artikel geschreven over een minerale foundation poeder. Nou was dat niet een heel goedkoop merk, zo uit mijn hoofd. Maar ik vroeg me af of je misschien een artikel zou kunnen wijden aan minerale foundation poeders. En waar men in het bijzonder op moet letten bijvoorbeeld. Zo weet ik dat het merk Be Mineral 3 ingrediënten bevat, maar ook 2x zo duur is als bijvoorbeeld de variant van La Roche Posay. Graag zou ik jouw kunde over ingrediënten daar eens over lezen ? en nogmaals excuses over het off topic.

  Groetjes Jenny

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2020 / woensdag, 19 februari 2020

   hi Jenny,
   bedankt voor de input, ik ga ermee aan de slag! Ik kan je alvast vertellen dat je het ingrediënt talk/talc moet vermijden in minerale foundation poeder, dat is een goedkoop vulmiddel.

   • Jenny
    20 februari 2020 / donderdag, 20 februari 2020

    Oei! Ik voel me nu een beetje Beyoncé die het intro van Crazy in love zingt??? ‘ oh o, oh o, oh nono’ het eerste ingrediënt bij La roche posay is dus talc, lees ik net ? zou je ook specifiek kunnen schrijven over het niet comodogeen zijn. En wanneer dat daadwerkelijk klopt. Heel hartelijk dank alvast!?

 30. Denise
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Oeh ziet er goed uit!
  En de prijs is ook niet schrikbarend hoog.
  Ik heb nu een shampoobar, maar als die op is ga ik mij zeker verdiepen in dit product.

  Mijn haar is met een slag, vrij droog, om de 3 dagen wordt het weer redelijk vettig en in de winter pluizig.

  X

 31. Rita
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Ik had inderdaad al opgemerkt dat je haar er veel gladder en glanzender uitzag dan ooit. Zo fijn dat je eindelijk de juiste producten hebt gevonden.

 32. Annemarie
  18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

  Hi! Ziet er echt goed uit, wil het gelijk proberen met je kortingscode! Ik vroeg mij alleen af of je nu geen conditioner gebruikt en alleen een haarmasker?
  Dank je wel alvast!

  • Zoë
   18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

   Fijn artikel! Ik wil ze zeker gebruiken. Heb je er conditioner van geprobeerd?

   • Serena
    Auteur
    18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

    Nee, ik gebruik liever een haarmasker (ipv conditioner).

    • 22 februari 2020 / zaterdag, 22 februari 2020

     Hallo Selena. Jouw haren zien er prachtig uit. Ik heb dezelfde problemen met mijn haren . Nu was ik geïnteresseerd geraakt en wilde ik dat ook bestelen op de site van artego. Maar als ik dan die kortingscode intypt zeggen ze dat het al verlopen is. Jammer. Maar ik ga het alsnog bestellen. Ik heb al zoveel shampoos en olies gebruikt maar niks helpt. Dus ik ben benieuwd of ze echt zo fijn zijn.

  • Serena
   Auteur
   18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

   hi Annemarie,
   ik gebruik eigenlijk altijd haarmaskers en nooit conditioner!

   • Annemarie
    18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

    Top, bedankt voor je reactie! Dan ga ik dat ook proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *