Het Beautylab Thuiskantoor

Eind februari – toen ik net terugkwam van mijn trip naar Las Vegas – kreeg ik te horen dat ik uit mijn antikraak pandje in Lombok moest trekken. Binnen één dag. Samen met mijn ouders en stagiaires hebben we keihard gewerkt en is het ons gelukt om  de hele kantoorinboedel te verhuizen. Een deel namen we mee naar mijn huis, want ja, we stonden op straat en ik had geen vervangende kantoorruimte gevonden! Sindsdien werken we dus vanuit huis, oftewel vanuit het Beautylab Thuiskantoor.

Het Beautylab Thuiskantoor

Ik kijk elke dag even of er wellicht een mooie ruimte vrijgekomen is in het centrum van Utrecht, maar tot op heden zonder succes. We werken nu ruim 2 maanden vanuit mijn huiskamer, dus het leek me de hoogste tijd om jullie het Beautylab Thuiskantoor te laten zien!

Hele grote jaarkalender

Ik kan echt niet zonder deze jaarkalender! De kalender hangt goed in het zicht op de deur en hier schrijf ik alleen op met potlood, zodat ik eventueel nog kan schuiven. Als er producten binnenkomen zit er vaak een embargo op, of het is pas vanaf de volgende maand beschikbaar.

Ik vind het belangrijk om pas over producten te schrijven als ze bijna of al te koop zijn, dus als ik er over wil gaan schrijven dan plan ik de review in rondom de introductiedatum. Bovendien geeft de kalender mij een goed overzicht van de artikelen per week, zodat ik kan zien of het beauty lifestyle gedeelte goed is verdeeld (ik probeer altijd minstens 50% beautyartikelen in te plannen).

Het Beautylab Thuiskantoor

New Rules of Work Posters

Tja, op kantoor heb je nu eenmaal regels nodig. Ook op een thuiskantoor. Deze “new rules of work” posters zijn te koop per set van 5 en hebben leuke, vrolijke kleuren en een mooi lettertype. Ik moest vooral lachen om de “STOP tweeting boring shit”. So true!

Het Beautylab Thuiskantoor Het Beautylab Thuiskantoor

Magneet- en sleutelbord

Op de muur naast de kasten hangt een klein vierkant magneetbordje met belangrijke sleutels (voordeur, afvalcontainer, Shurgard hok) en hier hang ik ook het TO DO lijstje op van de dag. Wanneer we een taak hebben volbracht strepen we deze weg. Ik heb gemerkt dat dit erg stimulerend werkt!

Het Beautylab Thuiskantoor

Schattige kantoorspulletjes

Een in de vorm van een cassettebandje, een hondje die je Post-it”s vasthoudt, markeerstiften in de vorm van beertjes (deze komen van Paperchase)… zulke schattige kantoorspulletjes maken de werkplek net iets vrolijker! Vroeger op de middelbare school vond ik het altijd leuk om nieuwe schoolspullen te kopen, dan had ik echt zin om ze te gebruiken en om naar school te gaan. En met deze leuke kantoorartikelen werkt het net zo. Ik word echt blij als ik ze kan gebruiken en dat maakt het werken ook meteen een stuk leuker!

Het Beautylab Thuiskantoor

Groot magneetbord

Naast het kleinere vierkante magneetbordje hebben we ook een groot magneetbord. Nu hangt het bord er eigenlijk meer voor de gezelligheid en ter decoratie, maar als we belangrijke uitnodigingen krijgen dan komen deze ook op dit bord te hangen. Altijd handig om te hebben op kantoor!

Het Beautylab Thuiskantoor Het Beautylab Thuiskantoor

Roze Magneetstrook

Mijn open keuken heeft één smal stuk muur, en daar past deze roze magneetstrook perfect op. Hier hang ik boodschappenlijstjes. We halen elke dag verse broodjes bij de Lidl en om de zoveel dagen kopen we nieuw broodbeleg, drinken en producten zoals toiletpapier, printerpapier en afwasmiddel enzo.

Het Beautylab Thuiskantoor

Ikea Expedit kasten

Ikea meubels zijn ideaal voor in huis, maar ook zeker voor op kantoor. Hier hebben we twee maten Expedit kasten naast elkaar gezet. Op het lage kastje hebben we een koffie- en theehoekje gemaakt met een waterkoker op een dienblad, een koekjespot en een koffiezetapparaat. De theedoos staat in een vak eronder.

In de grotere Expedit kast staat een fruitmand, een glazen vaas waar we alle bonnetjes in bewaren voor de boekhouders, onze aflegbakjes, mappen met facturen en producten die die week gereviewed gaan worden. Oh en op de kast natuurlijk de Galaxy Beautylab letters! Deze kasten zijn ideaal omdat ze zoveel opbergruimte hebben en omdat je in één oogopslag kunt zien wat waar staat.

Het Beautylab Thuiskantoor

Een bosje bloemen

Het klinkt misschien een beetje suf, maar wanneer ik een bos met bloemen op kantoor neerzet (bij het zitgedeelte) dan geeft dat de ruimte meteen zoveel sfeer. Mijn huiskamer is namelijk opgedeeld in twee delen; als je binnenkomt staat links het bureau met de laptops en rechts is de zithoek waar we werkoverleg kunnen houden of waar ik mensen kan ontvangen (en waar ik filmpjes opneem). Een bossie blommen staat meteen erg huiselijk (ok, het is natuurlijk ook een huiskamer, maar toch) en uitnodigend. De zwarte glazen vaas is van zware kwaliteit en laat de kleuren van de bloemen extra mooi uitkomen.

Het Beautylab ThuiskantoorHet Beautylab Thuiskantoor

Woood Eetkamertafel

Mijn eetkamertafel is omgetoverd tot bureau waar we met zijn drieën aan werken. Ik zit aan kop zodat ik makkelijk kan communiceren met mijn stagiaires (en goed in de gaten kan houden of ze een beetje doorwerken, hehe). We hebben bureaustoelen, wel zo ergonomisch, onderleggers en laptopstandaarden van IKEA. Eigenlijk is alles wat ik heb in mijn thuiskantoor of van IKEA, of van de webshop FAB.com, die zo vriendelijk zijn geweest om ons een aantal spullen uit hun webshop uit te laten zoeken om het thuiskantoor wat gezelliger te maken. Thank you, FAB! 🙂

Het Beautylab Thuiskantoor

Ik kan Fab.com trouwens echt aanraden als je op zoek bent naar een origineel item als cadeau of voor jezelf. Fab is een hele grote Nederlandse lifestyle webshop met van alles en nog wat. Meubilair, keukengerei, woondecoratie, kantoorspullen, artikelen voor je kinderen, je huisdieren, dames- en herenkleding, schoenen, accessoires, sieraden, leuke gadgets en producten voor je telefoon. Werkelijk alles. De meeste items zijn mooie designproducten en echte eyecatchers. Ik zie er in elk geval zat moois voor wanneer ik ga samenwonen later!

Afspraken buiten de deur

Hoewel het wel een beetje gek is om een kantoor in je huiskamer te hebben heeft het ook veel voordelen. Zo ben ik binnen een minuut op kantoor, vinden de katjes het erg gezellig dat we er zijn en spaar ik huurkosten uit. Het nadeel is dat mijn eettafel omgetoverd is tot een bureau, dus als ik privé mensen ontvang kunnen we daar niet meer aan zitten. Mijn huis zit zo in elkaar dat je bij de voordeur een lange gang moet doorlopen en dan kom je uit bij de huiskamer. Het is dus niet zo dat mijn stagiaires het hele huis door moeten wandelen voordat ze op hun werkplek zijn. De deur van de slaapkamer, badkamer en het washok houd ik dicht, dat is privé. De enige ruimte waar ze komen is dus mijn huiskamer, het toilet en de fashion & beautykamer, waar we ook dozen en binnengekomen producten opslaan.

Als we gasten ontvangen dan doen we dit meestal buiten de deur, namelijk bij La Place. Dit bevindt zich lekker dichtbij mijn thuiskantoor en wanneer de zon schijnt kunnen we zelfs buiten zitten. Ideaal!

Het Beautylab ThuiskantoorEr valt prima te werken thuis, als je maar zorgt dat alles opgeruimd is aan het einde van een werkdag. Toch ben ik nog steeds op zoek naar een kantoortje in Utrecht. Dit vind ik voor de stagiaires prettiger (ik moet daar immers ook hun begeleiders ontvangen), maar zelf vind ik het ook fijn om een werkplek buitenshuis te hebben. Nu blijf ik aan het werk, maar bij een kantoor is het gewoon klaar na 19u en heb je de avond voor jezelf. Omdat mijn kantoor nu in mijn huiskamer zit blijf ik soms wel werken tot 12u “s nachts!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe we nu elke dag werken en hoe we het thuiskantoor hebben ingericht.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

95 Reacties

 1. Martine
  1 juni 2013 / zaterdag, 1 juni 2013

  Al een nieuwe werkplek gevonden? Anders eens proberen via Stadsherstel Utrecht. Betaalbaar en in het centrum! Succes!

 2. Caric
  15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  Hi Serena,

  Vraagje, waar heb je die grote jaarkalender vandaan? Ben al weken opzoek naar zo’n kalender voor op kantoor maar kan ze nergens vinden. Het zou top zijn als je mij verder kan helpen!

  Groetjes

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

   bij de FAB webshop!

   • Caric
    15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

    Heb ‘m gevonden, heel erg bedankt!

 3. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Oh echt goed om te zien dat je alles zo goed van te voren aan het plannen bent (de vereling enz), ik vind die plakbandutomaat echt leuk en ook dat magneetbord ofcourse.. Wel sneu dat jullie daaar weg moesten, hopelijk vind je snel iets anders.. X

 4. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Het ziet er echt super leuk uit! Vooral die ikea kast is gaaf ingedeeld 🙂

 5. Nabila
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Super mooi.

 6. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Het ziet er enorm gezellig uit! De ‘Beautylab’-letters blijf ik prachtig vinden! Handige dingen allemaal. De ‘schattige kantoorspulletjes’ zijn zo leuk!

 7. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Ah die foto van je woonkamer met je kat is echt zo’n inspiratie foto, heel mooi!

 8. Kim Raben
  26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  wat is een shurgard hok

 9. Kim Raben
  26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  wil je keer een home tour doen qua filmpje want dan kun je het toch net iets beter zien en ik vind zulke dingen altijd leuk

 10. Desiree
  26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Leuk om te zien zeg. Die grote kalender vind ik wel een handig idee. Heb je mooi overzicht.

 11. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Leuk om te zien hoe je thuiskantoor er uit ziet! Ik hoop dat je snel een nieuwe kantoorruimte vindt 🙂

 12. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Is het trouwens geen idee voor je om van die speciale deurtjes te scoren bij de ikea voor die boekenkasten. Dat oogt opgeruimder als je het zo nog een tijdje in huis moet laten staan. (En het scheelt een berg stof met katten hahaha)

 13. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Super leuk gedaan in huis 🙂 Ik ben ook bezig, alleen we hebben zo weinig ruimte thuis, dat het nog even aanrommelen is om alles toch netjes te organiseren. Goede inspiratie zo!

 14. Charissa
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik zou persoonlijk het kantoor in de fashion en beauty kamer maken. Gewoon een tafel en daar aan werken. Liever mijn spullen en kleding in mijn huiskamer!

  Verder heb je een mooie bank 🙂

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Dat is te klein, en dan moet je alsnog naar de keuken die in de huiskamer zit. Helaas, anders was dat misschien een betere oplossing geweest inderdaad!

 15. Annika
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Het ziet er erg leuk uit! Knap dat alles zomaar erbij paste in de woonkamer!

 16. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Je hebt er een leuk kantoor van gemaakt! Ik snap toch ook wel dat een plekje buiten huis ook fijn is.

 17. Laura
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er wel heeel gezellig uit! maar snap dat je het liever wilt scheiden en iets meer ruimte wil hebben!

 18. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te lezen & te zien 😀 x

 19. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er leuk en gezellig uit! Alleen inderdaad wel jammer dat je eettafel in een bureau is veranderd, lijkt me ook niet echt ontspannend ‘s avonds!

 20. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Jammer dat je geen apart kantoor meer hebt (omdat dat toch handiger is, vooral met het gebrek aan een eettafel nu haha!) maar dit ziet er wel heeeel gezellig en leuk uit ! Slim ingericht ook 🙂

 21. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Een thuiskantoor is toch ook best handig! Ziet er super gezellig uit zo

 22. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  leuk om te zien! en wat een leuk plakbandapparaat 😀

 23. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om eens te zien! Ziet er mooi uit maar kan me voorstellen dat het ook wel fijn is om het op een gegeven moment weer gescheiden te hebben.

 24. Sanne
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien! Ik vind je fruitschaal helemaal geweldig trouwens, waar komt die vandaan? 🙂

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Oh, ergens op de kop getikt ooit… geen idee meer, sorry! 🙁

 25. Syl
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er gezellig uit.

 26. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Erg leuk om eens te lezen. Ziet er ook erg leuk uit!

 27. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er super tof uit allemaal! Die kantoorspulltjes, cute, hihi.

 28. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Snap dat je toch liever een werkplek buiten de deur krijgt, anders leef je in je eigen werk. Ik had dat ook in er begin met mijn sieraden. Nu heb ik de plek bij mijn ouders. Die hebben genoeg kamers:).
  Succes met je zoektocht naar een kantoor.

  Liefs

 29. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om zo’n kijk achter de schermen te krijgen! Al lijkt het mij niet echt ideaal om je kantoor in je huiskamer te hebben. Althans, toch niet op lange termijn.

 30. Fonghwa
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Respect dat je het zo hebt opgelost!
  Gaan Yolanda en Eline zich nog voorstellen in een filmpje?

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Misschien, even kijken of dat nu per se nodig is. Ze staan al bij de colofon, heb je dat gezien?

 31. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wauw, die foto van je bank met Coco (?) ervoor is echt mooi! Net zo’n Tumblr foto ofzo 😀
  Sowieso ziet ‘t er leuk uit, maar lijkt me niet geheel makkelijk enzo, omdat het gewoon bij jouw thuis is. Hopelijk komt er snel een leuk plekje vrij voor jou en je stagaires!

 32. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Dat ziet er erg gezellig uit, maar ik kan me inderdaad wel voorstellen dat je liever wat meer prive wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *