Herinner jij je deze 11 beauty trends uit de jaren ’90 nog?

Toen ik vorige week het artikel schreef over badbruisballen moest ik terugdenken aan mijn kindertijd, en aan hoe ANDERS het allemaal was op het gebied van beauty. De producten die vroeger helemaal HOT waren, daar wil je vandaag de dag écht niet mee gespot worden (of toch wel?).

Het leek me leuk om een tripje down memory lane te maken en een aantal items op te sommen die vroeger helemaal de SHIT waren, haha! Ik ben benieuwd of jullie dezelfde herinneringen en ervaringen met me delen!

Badparels


Ik noemde ze al in het artikel over badbruisballen: badparels. Als klein meisje zeurde ik mijn moeder de oren van haar hoofd, want ik MOEST en ZOU een zakje met badpareltjes scheppen om die avond mee in bad te gaan. That’s right, scheppen. De badparels waren er in allerlei kleuren, geuren en maten, en ze zaten in van die glazen snoeppotten bij ons in de drogist. Je kon dan een plastic puntzakje pakken en daar de badpareltjes in doen. Net zoals bij schepsnoep, dus.


Ik koos altijd de aparte vormen. Dus niet die ronde, maar badparels in de vorm van sterretjes, schildpadjes, hartjes. Eenmaal in bad kneep ik er al in voordat de buitenkant goed en wel opgelost was, WAT EEN HEERLIJK GEVOEL! En dan loste de inhoud, een bad olie, lekker op in het badwater. De buitenkantjes waren lekker flubberig en daar speelde ik dan een tijdje mee. GOOD  TIMES!

Yves Rocher mini lipsticks


Mijn moeder moet vroeger vast knettergek van me zijn geworden, want ook zeurde ik altijd om die kleine mini lippenstiftjes van Yves Rocher. Ze waren écht heel mini, ik denk zo’n 3 cm lang. Vroeger, toen online bestellen nog niet bestond (je kunt je het haast niet meer voorstellen), kregen we een Yves Rocher catalogus in de brievenbus. Bij de catalogus zat een invulkaart, waarop je kon invullen welke producten je graag wilde bestellen. En bij een x aantal producten (5 of 8) kreeg je als bonus mini lippenstiftjes cadeau. Dus ik als klein meisje pushte mijn moeder ALTIJD om een Yves Rocher bestelling te plaatsen, zodat ze die lippenstiftjes erbij kreeg die ik dan vervolgens zou gaan claimen. En mijn moeder had zoiets van, douchegel hebben we toch nodig, dus die bestelde dan ook echt altijd!

En wowwwww, als de bezorger aan de deur kwam met de bestelling stond ik te springen en te popelen om die lippenstiftjes uit te pakken en te gebruiken. Ik mocht in die tijd helemaal nog geen make-up dragen (ik denk echt dat ik 9 of 10 was), maar die mini lipsticks zag mijn moeder als speelgoed, en als ik gewoon binnen in huis bleef spelen mocht ik het op. Zie je? Toen ook al een sucker for beauty, haha!

Die Yves Rocher bestellingen waren trouwens echt té leuk. Samen uitpakken met mama, en overal aan snuffelen en smeren. Je kreeg in die tijd ook heel veel korting en heel veel gratis producten cadeau, dus het was altijd één groot feest! Ik kan me ook nog vaag iets herinneren van kleine, opgerolde papiertjes waarop gedrukt stond welk product je gratis zou krijgen bij je bestelling. Hebben jullie in de jaren ’90 ook wel eens een Yves Rocher bestelling gedaan?

Miss Helen eye gloss torens


Eén van mijn eerste echte make-up producten waren de welbekende eye gloss torentjes van Miss Helen. Nu draagt de make-up van de Hema gewoon de naam Hema, maar back in the day heette dat dus Miss Helen. En die torentjes, OH MY GOODNESS! Je had ze in verschillende kleurvarianten en je kocht ze per 3 op elkaar gedraaid. Maar had je er meer thuis, dan kon je er dus een megagrote toren van maken door ze ALLEMAAL op elkaar te draaien.

Mijn favoriet was de blauwe variant, bestaande uit een donkerblauwe, knalblauwe en een zilveren metallic eye gloss. Dat spul CREASDE als een malle (en destijds was er nog geen eyeshadow primer), maar dat maakte me kennelijk niets uit, want ik bleef het spul boven mijn ogen smeren. Vooral de zilveren metallic vond ik mezelf echt goed staan, weet ik nog. Wie kan zich deze torentjes nog herinneren?

Vlinder haarclipjes

Vroeger was het helemaal cool om clipjes in je haren te dragen. Deze kleine haarclipjes waren er in allerlei soorten en maten, maar voornamelijk vlindertjes, bloemetjes of iets met regenboogkleuren en strass steentjes waren HELEMAAL de shit. Je kon ze overal kopen, bij de drogist, op de markt, en op vakantie had elk kraampje ze liggen. Enne, hoe meer er in je kapsel waren verwerkt, des te beter.


Vroeger verliet ik het huis nooit zonder een vlinderclipje (of 5) stevig in mijn haren te clippen. Het liefste twistte je je voorste haarplukken in strengen, die je dan achterop je hoofd vastclipte met vrolijk gekleurde vlindertjes. Net zoals mijn idolen uit de Hitkrant. Helemaal hip & happening!


En geloof het of niet, maar de vlinder haarclipjes zullen de komende maanden een regelrechte comeback maken! Soortgelijke exemplaren zijn al gespot tijdens de runway show van Fendi, en zoals alle trends van de laatste tijd vinden ook de vlinderclipjes hun oorsprong in de jaren ’90. Dus nu denk je misschien DAT GAAT NOOIT GEBEUREN, maar ook die gekke henna chokers kwamen weer in, dus waarom dit niet? Ik zeg, bestel alvast een lading via Ali Express en wees een trendsetter!

Wokkels


Officieel heten ze scrunchies, maar bij mij op school noemde iedereen het wokkels. Van die extreem grote haarelastieken die er in allerlei kleuren, maten en printjes waren. Ook had je extra luxe varianten, gemaakt van velours stof of bezaaid met strass steentjes. ZO, dan was je pas ECHT de coolste van de klas.


Wij deden er vaak 2 boven elkaar, zodat je een extra hoge staart had. Of gewoon schuin op je hoofd, lekker nonchalant. En NATUURLIJK had je altijd een aantal reserves om je pols zitten, je wist maar nooit (en het stond nog hartstikke cute ook in combinatie met je klaparmbanden).


Het heeft in elk geval niet meer zo’n fout imago als 10 jaar geleden. Toen wilde je nog niet dood gevonden worden met een scrunchie in je haren, maar tegenwoordig kan de scrunchie weer. De scrunchie probeert nu al een aantal jaar een comeback te maken, maar ik heb tot mijn spijt niet het idee dat dit lijkt te lukken. Toch zie ik steeds meer en meer hippe meiden met deze haarelastieken rondlopen, dus ik heb de hoop nog niet helemaal opgegeven. Wie weet breekt de scrunchie eindelijk in 2018 door!

Nephaar elastiek

Oh, en kennen we deze nog? Het haarelastiek met nephaar, die je om je knot heen wikkelde om de impressie te wekken dat je een volle bos met haar had? Mijn buurmeisje droeg het altijd en ik weet nog dat ik bij haar op de kamer kwam en dat ding op de grond zag liggen, en werkelijk dacht dat er een cavia (zo eentje met van die kruinen) lag! Zij was echt fan van die dingen en wikkelde er soms wel 2 of 3 om haar knot.


Vaak matchte de kleur TOTAAL niet met je eigen haarkleur, en kon je van kilometers afstand al zien dat het om nephaar ging. Al was het maar omdat het haar uit dit elastiek heel raar piekerig was of juist een gare krul had. Maar hee, het werd onwijs veel gedragen en vooral voor de mensen met kort haar bood het uitkomst. Ook deze elastieken kon je OVERAL kopen, bij de drogist, de parfumerie, op de markt, zelfs bij de H&M. Je ziet ze nog héél af en toe voorbij komen, maar ik spot er eigenlijk niemand meer mee op straat. Heb jij deze vroeger ook gedragen?

Bourjois lip gloss


Mijn allereerste lipgloss was van Bourjois! En omdat ik pas 12 was, mocht ik alleen de doorzichtige dragen. Die smeerde ik dan ultra dik op mijn lippen, waardoor het eigenlijk net leek of ik een potje had lopen kwijlen. Maar hee! Ik had lipgloss en de hele wereld moest het weten, dus ik glosste mijn lippen steevast om het uur bij. Vroeger hadden trouwens AL mijn vriendinnen lipgloss van Bourjois. Echt de hele klas. Het leuke is dat deze doorzichtige lipgloss van Bourjois NOG STEEDS te koop is en dat doorzichtige lipgloss (zo heb ik gehoord) weer helemaal terug gaat komen. We zullen zien!

Lancôme Juicy Tubes


Het moment dat je je Bourjois lipgloss inruilde voor een Lancôme Juicy Tube was vast een mijlpaal in je puberteit. Ik bedoel, Lancôme! Een merk uit de parfumerie. Dat was toch echt een flinke STEP UP. Het kostte me een rib uit mijn lijf en ik ging met zwetende handjes de Douglas in, maar ik liep eruit als een herboren vrouw, WANT ik had een echte Juicy Tube aangeschaft. Natuurlijk wilde al mijn vriendinnen het proberen en was ‘ie binnen no time leeg, maar dat kon de pret niet drukken. Ik kan me nog goed herinneren hoe het voelde als je wat gloss uit de kleine tube drukte, en hoe dik en stroperig dat spul was. En ze roken ook zo heerlijk mierzoet en fruitig! Ahhh, die goede ouwe tijd!

Impulse Spice Girls deo


OH MY GOODNESS iedereen, KENNEN WE DEZE NOG?! In de nineties waren de Spice Girls helemaal de BOM en ieder meisje uit mijn klas wilde een Spice Girl zijn. Ik kocht zelfs de iconische gympen met hoge plateauzolen (ik mocht ze nooit hebben van mijn moeder, maar toen de VanHaren knock-offs verkocht heb ik ze van mijn zakgeld betaald).

In 1997 werd er echter een SPICE GIRL DEODORANT gelanceerd, dus nu kon je er niet alleen uitzien als een Spice Girl, je kon ook daadwerkelijk zo RUIKEN. Dat was natuurlijk helemaal te gek. En aangezien ik in die tijd alleen maar Impulse deodorant kocht, was de stap naar de Spice Girl deo zo gemaakt. Wow, ik was helemaal in de zevende hemel met deze deodorant, die stiekem meteen als een parfummetje diende.

Haarmascara


Mijn zusjes en ik waren echt MEGA fan van haarmascara. Nadat de vlinderclipjes erin zaten, was het natuurlijk HEEL cool om nog wat plukken haar te pakken en deze te voorzien van een flinke lik haarmascara voor een subtiel kleuraccentje. En ik zeg subtiel, want zo goed zag je het helemaal niet op donkerbruin haar, haha! Je kon hele goedkope scoren bij de drogist, maar ik weet nog dat wij juist hele dure hadden van Dior, gekregen van onze tante die bij de Douglas werkte. We hadden geloof ik donkerpaars en brons. Uiteindelijk droogde het spul keihard op in je haren, maar dat gaf niets!

Nu ik erover nadenk is het eigenlijk heel bizar dat wij zoiets als haarmascara gebruikte, maar eigenlijk heeft dit de afgelopen tijd een comeback gemaakt in de vorm van hair chalk. Vroeger zei mijn moeder altijd ‘alle trends komen weer terug’ en nu ben IK diegene die het zegt.

Collection 2000


Essence en Catrice bestaan pas 12 jaar in Nederland (sinds 2005), dus in de jaren ’90 was je vooral aangewezen op budgetmerken zoals Miss Helen (Hema), Miss Sporty, Bourjois (was wel iets duurder al) en….. Collection 2000! Oh wow, mijn nichtjes en ik hadden hier bijna ALLES van. Van oogpotloden tot lipsticks, mascara, bronzers, metallic nagellak (of course) en zelfs compacte poeder foundation (die op ons veel te rozig was natuurlijk) en die we aanbrachten met het bijgeleverde ronde sponsje. Collection 2000 was super cheap en destijds te koop bij Kruidvat. Ik denk dat menig nineties kind een aantal Collection 2000 producten heeft versleten (en dan ook echt, versleten!).

Tegenwoordig heet Collection 2000 (wat in de jaren ’90 natuurlijk heel vooruitstrevend klonk) niet meer zo. Nu heet het simpelweg Collection en het merk heeft een compleet nieuwe restyling gehad. Het merk is dus gewoon nog steeds te koop!


Zo grappig, vroeger bestond je toilettasje uit zo’n 10 producten waar je HELEMAAL fan van was, en die je tot in de EEUWIGHEID bleef gebruiken. Ook al was het deksel eraf gebroken, de letters van de huls gesleten en was je bronzer niets meer dan 1000 kleine kruimeltjes: je bleef alles meeslepen in je toiletttasje en pas als het écht op was, gooide je het met veel pijn in je hart weg.

Tegenwoordig is dat volgens mij niet meer zo. Er is nu natuurlijk zoveel meer keuze op het gebied van budget beautyproducten ten opzichte van de jaren 90. Hierdoor krijgt iedereen de kans om meer producten in te slaan en lekker te experimenteren met kleuren en make-up trends. Een positieve verandering als je het mij vraagt! Toch was alles wel lekker simpel en ongecompliceerd vroeger. Had ook zo zijn charme.

Welke beautyproducten kun jij je nog herinneren uit de nineties? Wat was jouw eerste make-up product?

Until next time,
Serena Verbon

bron foto’s; petittrois.wordpress.com, shutterstock.com, three birst nest, fragrantica.com, kruidvat.nl, Aliexpress.com

Volg:

113 Reacties

 1. Tingeling
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Miss Sporty musk! Ovale, zwarte fles met rode dop. Mierzoet maar ik voelde mij super sexy… ha ha!

 2. Nadine
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Aahhhh sweet memories, ik was er echt een paar vergeten! Impuls deo wow, dat je hier nog opgekomen bent. Ik ging trouwens ook speciaal naar de stad voor de lipgloss/balsem potjes van de bodyshop. Ken je die nog? En ik kocht van. Bourjois altijd die losse oogschaduw in een hoog potje, of is dat later geweest. 😘

 3. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  wat een heerlijk nostalgisch artikel ! ik was sommige dingen echt totaal vergeten maar echt een heerlijke flashback dit
  xx Ish

 4. Melissa
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Super leuk artikel! Alles is heel herkenbaar ja 😃

 5. Joyce
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Hahaha ooh zo herkenbaar!! Ik had vroeger ook mini lipsticks als toren (geen idee waar van) die kon je op elkaar klikken. En een soort ding wat je in je haar kon rollen om een knot te krijgen? En waren trollen toen niet heel erg in?? Oh de flashbacks.

 6. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Wat een onwijs leuk artikel! De badparels had mijn oma altijd in een grote pot in de badkamer staan, die gebruikte ik natuurlijk áltijd als ik in bad ging. En oh die torens met Miss Helen oogschaduw mousse; zo herkenbaar. Ik vond ze destijds fantastisch. En ja. Die mini lipsticks; ik spaarde ze ook allemaal!

 7. Evi
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Geweldig artikel, en ZO herkenbaar! #nostalgie

 8. Michelle
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ik hield zoveel van badparels dat ik ze altijd wou hebben, zonder dat we een bad hadden. Ik vond het idee van badparels gewoon supercool. :’)

 9. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  OMG die nephaar elastieken! Iedereen had dat hahaha! Vroeger jatte ik die badparels altijd als kind, totdat ik ze van mijn moeder moest terugbrengen naar de DA haha.
  Leuk artikel!

 10. Britt
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Die badparels en de Bourjois lipgloss, zo leuk om weer terug te zien!

 11. Natasja
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Haha hoe leuk is dit artikel! Ik ben wel een stukje jonger maar herken vrij veel
  Vooral die rolpapiertjes bij Yves Rocher bestellingen inderdaad! Ik geloof dat de kortingen of gratis producten een beetje op postzegels leken, dat je ze moet uitscheuren en opplakken..?
  En ik moet bekennen dat ik uit nostalgie soms nog steeds badparels schep bij de DM haha!

 12. ingrid
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Wat een geweldig artikel ! die vlinderclipjes heb ik ook nog gehad, en die lipgloss van bourjois had ik met glittertjes en was he-le-maal de bom. Dat haarmascara heb ik nooit gebruikt eigenlijk maar ik weet nog wel dat Mattel kwam met barbies met haarmascara en dan kon je dus je barbie en jezelf voorzien van dat spul in je haar.
  en klaparmbanden ! oh die waren zo geniaal :)

 13. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Die vlinderclipjes… heb ik nog steeds, haha!

  Superleuk artikel!

 14. Petronella
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Haha, wat een heerlijk herkenbaar artikel dit. Ik was vooral dol op de doorzichtige lipgloss van Bourjois. Maar ook de Hema oogschaduwtjes, de scrunchies vond ik vet stoer, de lippenstiftjes die heel snel afbraken van Yves Rocher… brings back memories. :)

 15. Kim
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Heel herkenbaar.. ALLES! En wat ik me dan nu afvraag.. om welke dingen die nu “in” zijn zitten we over 20 jaar te gniffelen? Haha

  • margriet
   25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

   haha, nou dat was precies wat ik mij afvraag. Voor mij ook allemaal heel herkenbaar…

 16. marielle
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Echt geweldig artikel! Ik herken alles, maar vooral de Yves Rocher bestelling roept echt goede herinneringen bij me op. Dat deed ik ook altijd samen met mijn moeder, een groot feest als de bestelling binnenkwam. Ook met die gratis horloges en armbandjes die er altijd bij zaten. Nostalgie.

 17. Rowan Chanel
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  OMG écht geweldig dit! Ik herken letterlijk alles! Dat gevoel toen je 1 van die dingen kocht was zóveel gelukzaliger wanneer ik nu m’n standaard Chanel mascara koop hahaha.

 18. Julie
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Wat leuk om terug te zien! Die badpareltjes waren zo leuk!:)
  Ik had vroeger veel van die fruit lipgloss rollers. Dat waren lipglosjes in allemaal verschillende kleuren en geuren :)

  • Petronella
   25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

   Hihi, inderdaad, die had ik ook! En nog steeds heel veel verschillende lipglossjes in huis… ;)

 19. Noor
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Zo’n leuk artikel dit.
  En weet je? De badparels kun je nog steeds kopen bij de Tuinen (Holland & Barett). Ze hebben er een heleboel ;)

 20. Emma
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Haha leuk artikel, heel herkenbaar.

 21. Nienke
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ahhhhhh!!! Hahaha, ja echt wel. We hebben ongeveer dezelfde leeftijd, dus dit was ook allemaal mijn (vroege) puberteit. Ik had paarse haarmascara, torentjes van de HEMA en de Collection 2000 eyeliner. Bourjois vond ik met mijn 13 / 14 jaar echt nog veel te duur, hoor. En die vlinderclipjes heb ik laatst al ergens gezien. Volgens mij bij Zenner (via Kruidvat / Etos)? Ik vind het super schattig, maar ben met 31 jaar nu wel een beetje te oud daarvoor. Jammer ;-)

 22. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  aan scruncies en dat nephaar heb ik nooit gedaan… maar ben wel guilty as charged met de rest haha XD

 23. Maaike S
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ik herinner me ze allemaal nog ;) Als kind verzamelde ik leuk gevormde badparels!

 24. Claudia
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ohhh die Yves Rocher lippenstiftjes!!!! Waren zij ook degenen die dan een folder stuurden met 1 oorbel, waarbij je de 2e oorbel kon krijgen als je een bestelling deed; of was dat weer een ander bedrijf?

  • Ilse
   27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

   Ja…haha ….ik zou het net schrijven….geweldig!

 25. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ik herken de vlinder haarclipjes, de wokkels en de nephaar elastiek zo goed!! Vooral de nephaar elastiek vind ik echt vreselijk hahahaha ik hoop dat dat nooit meer een comeback heeft ;)

 26. Loes
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Oh leuk!! Ik ken alles nog! Had dan ook bijna elk product die je hierboven beschrijft! Zag toevallig deze week nog een klant van mij lopen met zo’n nephaar-elastiek in haar knot gedraaid…. hahaha fantastisch! Maar wat me het meest is bijgebleven van vroeger zijn die oogschaduw torens van de HEMA en de Impulse deodorant.

 27. patricia
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Hilarisch om te lezen! Ik herken alles en op de dode cavia en de Juicy tubes na had ik alles of gebruikte ik alles! Die Hema oogschaduw, ik had ook alle kleuren maar gebruikte het liefste de zilveren. Die wokkels! Toch zijn wokkels best leuk en weer wat anders voor in je haar! Die badparels zijn ook onwijs herkenbaar en gebruikte ik ook en speelde ik ook mee in bad, zou ik zo weer doen haha

 28. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  wat een leuk artikel!! en ik herken ze allemaal :D en jeetje die Bourjois lipgloss man ik had op gegeven moment elke kleur wel hahah.

 29. Zoë
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Wow ik ken ze ook allemaal. Idd een feest om bij Yves rocher te bestellen, Haha !
  Mijn eerste make up was trouwens van theatre, dat bestaat volgens mij al lang niet meer.

 30. Ingrid
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Oh shit, ik ken ze echt allemaal nog hahahahaha…
  Wat een leuke tijd was dat achteraf eigenlijk, maar ook wel een beetje *schaam schaam*

 31. Arnie
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Zo herkenbaar!!!! Leuk artikel!

 32. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Haha, wat een grappig artikel! Vlinderklipjes, haarmascara, ik had het allemaal! Ik wilde ook altijd badparels, en heel soms mocht ik er een paar uitzoeken. Zulke leuke herinneringen!

 33. Ilona
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Waauwww ja! De mini lipsticks van Yves Rocher! Pure nostalgie. Voor het playbacken en dansen op de Spice Girls een sprits deo van de girls, deze pareltjes op de lippen en losgaan op mijn zolderkamertje! En ja de lootjes! Ik was altijd zo blij als de grote enveloppe kwam! Super leuk artikel, a trip down memory lane.

 34. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Leuk zo’n trip down memory lane! Ik ben zelf in de 90s geboren, dus ik was nog echt een kind toen deze dingen in waren. Dat nephaar heb ik ook gehad en de vlinderclipjes ook haha. Miss Helen make-up heb ik ook gehad, maar ik denk dat dat in de vroege jaren 2000 was.

 35. Anja
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Fantastisch om dit weer eens te zien (lezen). Hilarisch en zeer herkenbaar!

 36. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Aaaah echt alles in het rijtje ken ik. Die torentjes van de Hema…je had ze ook met smaak en geur lipbalm en die kiwi en kokosvariant waren zoooo heerlijk! Had het er al afgelikt voordat ik buiten stond hahaha

 37. Nic
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Dit is echt zooo nostalgisch! Die badparels, Yves Rocher met die briefjes idd en die knalblauwe Miss Helen oogschaduw ohh die stond mij zo goed!
  Alles uit dit artikel stond op mijn kaptafeltje te pronken en de rest gebruikte ik stiekem van mijn moeder :)
  En nu ben ik 30 en denk ik terug aan good old times

 38. Kate
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  OH WAUW, de vlinder clipjes, de Hema torentjes, haarmascara (zooo vies en plakkerig), die haarstukjes!! Ik was echt extra hip, want ik had zo’n nephaar-elastiek in het knalroze. Dan dacht natuurlijk IEDEREEN dat ik mijn haar roze had geverfd (wel alleen de staart), zo natuurlijk stond het! Hahaha.

 39. Anique
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  OMG, dit is geweldig! nostalgie ten top… Ik heb alleen het hele collection 2000 gemist volgens mij, maar in the 90’s was het toch ook helemaal ok om make-up van je moeder en je zus te “lenen”?

 40. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Oh em gee, badparels, daar heb ik dus al 20 jaar niet meer aan gedacht! En verder, haha, aiaiai… Ook ik had een miss helen torentje (dat ik denk ik pas een jaar of tien geleden heb weggegooid omdat die zwarte smurrie m’n smokey eye wel heel smokey maakte, oei), impulse deo, klaparmbanden, een berg bloemen en vlinderclipjes, en haar mascara… Ik was daar zo kundig mee dat ik met wat strategisch gekleurde strengen en een bak water mijn hele haar roze kreeg. Tot grote schrik van mijn moeder, van wie ik mijn haar niet mocht kleuren maar er wel soms een beetje haarmascara in mocht doen ;) Good old times!

 41. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Ohhh wauw, nostalgie hier! Ik herken al gelijk de badparels. Mijn moeder had ze altijd in een mooie plastic zwanenbakje liggen en als in dan in bad lag ging ik de parels stuk maken zodat het zeep eruit kwam spuiten. Daar was me mama niet blij mee hahah want zij kocht ze voor de decoratie. De Miss Helen mousse kan ik me ook zó goed herinneren! Ik denk dat ik exact deze kleuren bezat die je op de foto kan zien .. geen idee of ik ze eigenlijk wel gebruikte die tijd haha. De vlinder klemmetjes zijn ook zo herkenbaar, mijn moeder maakte de gekste staartjes in mijn haar en dan waren die klemmetjes wel nodig om mijn babyhaartjes te temmen. Super leuk artikel!

 42. Nelleke
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Wauw een echte trip down memory lane! Ik had precies hetzelfde met de Spice Girl deo en schoenen!! En dat nephaarelastiek, als ik het nu op foto’s terug zie… what was I thinking?! Ik kan me niet bewust herinneren dat mijn moeder ooit bij Yves Rocher bestelde, maar die kleine rolletjes herinner ik me wel!! Kreeg je die niet als teaser zodat je weer wat zou gaan bestellen?

 43. Vera
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Heel erg henkenbaar! Was die mini lippenstift van ives roche helemaal vergeten! Weet nog dat je als iets speciaals bestelde je er een zilver glimmend rugzakje bij kreeg! Heb die lang als schooltasje gebruikt haha! Ik had ook vaak de lipgloss van de Hema (en mijn hele klas destijds). Die badparels vond ik er altijd uitzien alsof je ze kon eten, wij hadden geen bad dus nooit gekocht maar stond er altijd naar de staren.

 44. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  JA die elastieken met nephaar! Ik had er een met blond en rood, mijn eigen haar is donkerbruin maar daar ging het niet om, haha! Ik was zelf nog wat jonger in de jaren ’90 dus “echte” makeup mocht ik niet, maar een roller lipglossje of glitterroller hier of daar kon er wel mee door. Vlinderclipjes had ik een hele boel van, ik verzamelde ze in een doosje. Fantastisch 😂

 45. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Haha, wat een leuk artikel! Zo herkenbaar allemaal.

 46. Syl
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Voor mij was de roller lipgloss ook een van mijn eerste lipproducten.
  Zo’n doorzichtig smal flesje met een rollerbal voor applicatie.
  Ik bleef die dingen kopen haha

 47. Merel
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Het Serena, ik kam de vlinder clipjes nergens vinden op aliexpress :( kan je misschien een link geven? Ik vind ze namelijk wel leuk ;)
  Xx Merel

 48. 25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  Hahaha zo herkenbaar! Die scrunchies vind ik stiekem nog steeds fijn. Krijg je minder gauw een ‘deuk’ van in je haar als je een staart maakt.
  Wat ik trouwens niet wist was dat Collection hier te koop was. Ik gebruik namelijk de concealer, echt de beste ever, maar die kan ik alleen in Engeland vinden. Elk tripje naar Londen sla ik er dus een paar in ;)

 49. Merel
  25 september 2017 / maandag, 25 september 2017

  HAHA geweldig!! Echt alles is herkenbaar en had ik ook. Leuk, dit brengt goede herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *