Herfst Decoratietips

Achter in het parkje bij mijn ouders is een basketbalveldje en om het veld heen staan al zo lang als ik me kan herinneren gigantische kastanjebomen. Elke herfst loop ik er even heen om wat kastanjes te rapen, dat vind ik echt leuk om te doen. Dit jaar wilde ik extra veel kastanjes rapen omdat ik leuke herfst-decoratie-ideeën had bedacht voor in huis.

Ik ben er achter gekomen dat ik tijdens het rapen een moeilijke obsessie voor kastanjes kweek. Als ik eenmaal begin met rapen dan MOET het hele grasveld afgezocht zijn en dan MOET elke kastanje op de grond in mijn tas zijn beland. Zodoende heb ik zo’n dik half uur over dat kleine stukje gras lopen scharrelen, voorover gebukt met glanzende oogjes, net zo lang tot ik rugpijn kreeg. Ik geloof dat er wel 5 kilo kastanjes in mijn linnen tasje zaten, dat ding was loodzwaar!

Eenmaal de tas naar huis gesleept ging ik aan de slag! Ik heb een mooie glazen vaas op een voet en die heb ik gevuld met een laagje kastanjes. Vervolgens heb ik hier een kaars tussen gezet en heb ik de vaas verder aangevuld. Een simpel idee, maar met een leuk effect. De vaas vol kastanjes en het kaarsje wat in het midden brand geven meteen zo’n lekker herfstig en knus gevoel. Een eenvoudige maar mooie herfst decoratie!

Dit kan natuurlijk ook met (kleinere) vazen zonder voet, rond of vierkant (ze moeten niet te smal zijn, tenzij je een hele lange smalle kaars hebt) en in plaats van kastanjes kun je ook eikeltjes en beukenootjes nemen, of een mix van alles.

Ik heb nog kilo’s kastanjes over, dus bedacht ik een ander leuk herfst-tafereeltje. Vorig jaar heb ik een platte metallic schaal gekregen waar gekleurd zand en kaarsen in stonden. De kaarsen zijn inmiddels op, het zand heb ik weggegooid, maar de schaal heb ik nog. Ik vind het wel een chique ding dat je op verschillende manieren als decoratie kan blijven gebruiken. Ideaal!

Ik had nog wat pompoenen en kalebassen, maar bij het tuincentrum heb ik er twee nieuwe bijgekocht voor €0,75 per stuk. Niet duur, vond ik. De pompoenen stapel ik een beetje op en laat ik doorlopen tot in de schaal. Op de schaal plaats ik een mooie, brede kaars.

Vervolgens vul ik de schaal met kastanjes en ook leg ik er een paar op tafel, om van de pompoenen en de schaal één geheel te maken. That’s it! Easy peasy. Kaars aansteken en cocoonen maar. Dit herfst-tafereel zou het goed doen als middenstuk op de salon- of eettafel, maar zorg dan dat je aan beide kanten van de schaal pompoenen en kalebassen neerlegt, zodat de schaal centraal staat.

Bij het tuincentrum kocht ik ook een mooi stuk boomschors (€2,50) waar ik iets moois mee wilde doen. Enne, mijn kastanjes waren nog lang niet op!

Ook dit stuk zou een mooi tafelstuk zijn voor op het midden van de salon- of eettafel. Maar ook op de sidetable/muurkast zoals bij mij staat het erg gezellig. Ik begin met hier en daar random wat kastanjes neer te leggen.

Vervolgens leg ik er 4 waxinelichtjes tussen. Ook heb ik een bakje sierfruit (€2,50) bij het tuincentrum gekocht wat lijkt op mini pompoentjes. Supercute! Ik verspreid ze hier en daar over de schors.

Bij de Wibra kocht ik voor €1 of €1,50 per zakje allerlei leuke herfstspulletjes:

Hiervan heb ik wat paddenstoeltjes en birdies over de schors verspreid.

Gezellig he? En echt zo eenvoudig en snel gemaakt! Gewoon wat herfstige spulletjes over een schors verspreiden en klaar is kees.

Verder heb ik bij de Wibra ook mooie zijdebloemen-takken gekocht die ik in mijn laboratoriumvaasjes (maatkolven) heb gestoken. Geeft ook meteen een leuk herfstig effect en omdat het wat meer de hoogte in gaat staat dit leuk tegen wat kale muren aan.

Ik heb hieronder al mijn herfststukjes bij elkaar gezet, maar normaal zou ik het verdelen over mijn salontafel, eettafel, halkastje en sidetable. Maar eventjes voor het idee heb ik alles bij elkaar gezet:

Mijn Herfst Decoratietips:

 • Probeer een stel kastanjes te rapen (maar ga dan niet zo los als ik, want dan sjouw je je een breuk!)
 • Dennenappels, eikeltjes, beukenootjes en verschillende droge bladeren (of takken met verkleurde bladeren) zijn ook leuk decoratiemateriaal, en nog gratis ook!
 • Droog mooie herfstbladeren minimaal 5 dagen tussen een telefoonboek en lijst ze in, ter decoratie, of gebruik ze in je herfststukjes.
 • Ga eens naar een tuincentrum voor grote takken, stukken schors of rieten kransen als basis van een herfst-stuk. Bij het tuincentrum scoor je ook pompoenen, kalebassen, sierfruit en nog veel meer! En niet duur.
 • Bij Wibra verkopen ze herfstige zijdebloemen-takken en herfst decoratie spulletjes.
 • Bij Xenos verkopen ze momenteel ook veel leuks voor herfstdecoratie in huis!
 • Bewaar glazen potjes en blikken om mee te decoreren.
 • Denk ook eens aan echt fruit als decoratiemateriaal, bijvoorbeeld een decoratieve fruitschaal met granaatappels, tamme kastanjes, mandarijntjes met kruidnagels erin gedrukt, appeltjes, kaneelstokjes, etc.

Ik hoop dat mijn eenvoudige herfst decoratie tips jullie inspiratie heeft gegeven om je eigen kamer of huis ook een beetje knus en herfstig te maken! Denk in elk geval niet te moeilijk, gebruik vazen, schalen, kommen en potten die je al in huis hebt, ga op zoek naar gratis decoratiemateriaal uit de natuur en houd het vooral lekker simpel. Met weinig geld en weinig moeite kun je al hele leuke herfst decoratie creëren!Hoe decoreren jullie je huis in de herfst? Nog leuke tips die jullie willen delen met de andere Beautylabbers? Until next time,
Serena Verbon

Volg:

121 Reacties

 1. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Ik vind het er echt heel erg leuk uit zien en knus :)

 2. Titia
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Leuk zeg :)
  Ik heb laatst bij de Ranzijn 2 potten gekocht met gouden en zilveren steentjes.
  Ik wil binnenkort bij de Xenos of Action een spiegel/glimmende schaal halen.
  Daar wil ik dan leuke waxinelichthouders in doen en die losse steentjes erbij.
  En mssn losse waxinelichtjes er tussen.
  Als het maar sfeer heeft en qua kleur bij mijn interieur past :)

 3. Carolien
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Leuk gedaan Serena, lekker gezellig!

 4. Leonie
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Superleuk! Maarre, ik ben altijd een beetje bang voor beestjes/wurmpjes die in en om die kastanjes zitten/kruipen… Ieehh! Ik heb vroeger een keer kastanjes geraapt en leuk in een pot gedaan maar werd helemaal ‘dampig’ door het vocht erin én er zaten wormpjes in, bleeeh! Droog jij de kastanjes eerst?

 5. C_Justine
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Waw, echt superleuk gedaan!
  Deze tips ga ik onthouden! :)

 6. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Wat een leuke tips, je huis ziet er zo gezellig en knus uit! Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om binnen te cocoonen:)

 7. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Wauw je bent echt creatief ! Heel leukemia bedacht!;D

 8. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Super leuke ideetjes weer, wat ziet het er heerlijk knus uit bij jou!

 9. 12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Nouu ik heb het ook gedaan, maar van mn vriend mag ik de waxinelichtjes niet aan omdat hij zegt dat de kastanjes dan te warm worden!!

  • Annika
   12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

   misschien iets ertussen doen?

 10. Nynke
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Leuke tips!
  Moet nodig weer eens wat op ons dressoir hebben staan, ik ga denk ik maar even op zoek naar een mooie glazen vaas en dan maar kastanjes en denneappels rapen! ;)

 11. Sietske
  12 oktober 2012 / vrijdag, 12 oktober 2012

  Geweldig leuk!

 12. Esther
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Suuuuper leuk!!!

 13. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat gezellig! Ik heb ook 2 pompoentjes gescoord bij Intratuin <3

 14. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Jep echt gezellig sfeertje zo! Ik zou bijna durven zeggen dat ik de herfst leuk vind :)

 15. Annika
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  ziet er echt heel leuk uit! volgens mij heeft iedereen wel een beetje zo’n kastanjeprobleem… of met bosbessen… frambozen… andere besjes… walnoten… hazelnoten… :D
  het enige wat ik doe voor de herfst is eigenlijk mijn bureaubladachtergrond veranderen :D ik heb net ontdekt dat er echt supersupersupermooie plaatjes staan op de website van national geographic, gewoon bij foto’s! echt heel mooi! :D
  ik ben trouwens helemaal niet zo’n type dat de hele dag achter de computer zit, ik heb alleen nu proefwerkweek, dus dit is voor mij op het moment heel erg leuk …

 16. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuk gedaan Serena! Mooi en lekker herfstig.
  Xxx uit Dubai, mama

 17. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuk!! Voor de sfeer is de herfst echt het perfecte seizoen.. Hier thuis zijn alle accessoires ook al aangepast op de herfst.

 18. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  OMG, die eerste foto is adorable! :D <3

 19. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Kastanjes hebben iets magisch, vind ik. Als ik ze zie, kan ik ze niet laten liggen. Ze glanzen altijd zo mooi! Ik ga in de herfst dan ook regelmatig naar het Noorderplantsoen hier vlakbij, om kastanjes (en eikels, beukennootjes en bladeren!) te zoeken. Zo leuk om te doen! Vorig jaar heb ik een soort herfsttafel gemaakt, compleet met ‘kastanje-spinnenwebjes’ – net als op de basisschool :p

 20. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik gebruik al jaren kastanjes, de bolsters van de wilde kastanjes zijn ook erg leuk :)

 21. norma
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Top de zak staat al in de gang morgen gelijk doen

 22. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik zou echt bang zijn dat ik die vogeltjes in de fik zou steken haha. Maar ziet er super gezellig uit! Wij hebben ook een hele tas kastanjes liggen van de turbo-grote kastanjeboom pal voor ons huis :)

 23. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik ben wel van de decoratie , en ik vind vooral dat stukje boomschors erg leuk geworden.

 24. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Super gezellig ziet dat eruit, ga ik ook eens proberen in de herfst vakantie :)

 25. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wauw, ik vind dat zo ontzettend leuk! Zelf versier ik mijn kamer niet, want ik vind dat al snel rommelig. Maar als ik ooit mijn eigen huisje heb, zou ik de woonkamer zeker elk seizoen anders decoreren met dit soort schattige frummeltjes. Leuke tips, dankjewel!

 26. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Daar zitten mooie creaties tussen

 27. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wauw zo leuk! In de herfstt kan je zo veel leuks! Eikeltjes dennenappels enz.

 28. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat een prachtige inspiratie :) x

 29. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wauw helemaal inspirerend ! Heb meteen in mijn “to do” boekje geschreven dat ik even langs de wibra ga. Kastanjes vind ik 2 straten verder en blaadjes en stukjes boomschors vind ik ook wel bij ons in de tuin (; Ga er dit weekend meteen werk van maken !

 30. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Superleuk hoe je je huis gedecoreerd hebt. Ik hou ervan om spullen uit de natuur terug te brengen in huis. Mijn idee vind ik vooral leuk omdat het typisch herfst is maar toch heel persoonlijk. Namelijk een beschilderde pompoen. Hoe meer, des te leuker het eruit ziet. Ik wilde de mijne graag buiten zetten maar met die regen van de laatste tijd, heb ik hem nu binnen geplaatst. Net zo gezellig! Als je benieuwd ben, kan je een kijkje nemen op mijn blog!

 31. JoycevdB
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Heel erg leuk en super simpel!
  Wat ik ook altijd leuk vind zijn een stel (ongekraakte) walnoten, die fungeren hetzelfde als de kastanjes.

 32. Mirjam
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuke ideeën! op het arbeidscentrum waar ik stageloop zijn we nu eikels en denneappels aan het decoreren met vilt! Ook heel leuk :)

 33. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Heerlijk je huisje knus en herfst/winter klaar maken. Met mijn kinderen van het kinderdagverblijf hebben we al heel wat wandelingen gemaakt en de kastanjes,takken, eikels en meer hebben een mooi plekje gekregen op de groepen. Zo knus, hun eigen gemaakte herfsttafel!
  Thuis ben ik ook bezig geweest met decoreren en ben met spuitverf aan de slag gegaan.. Hier komt nog een post over..dus kan nog niet veel verklappen hihi.

  X

 34. keinnaaa
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  super inspirerend artikel!
  je mag van mij wel vaker decoratie/inrichting artikelen maken!
  xx

 35. Kers
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Creatief! Leuk dat je zulke dingen zo bedenkt. Als ik later mn eigen huisje heb (nu nog op kamers) dan ga ik eens aan de slag met decoraties, daar is nu mn kamer te klein voor.

 36. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat heb je dat allemaal mooi gemaakt! Je ziet ook gelijk die fijne sfeer als je dat zo allemaal bij elkaar ziet en je de kaarsjes aangestoken hebt. Zelf vind ik het ook heerlijk om zo creatief bezig te zijn en inderdaad je moet er niet te moeilijk bij denken, maar gewoon gebruiken wat je voor handen hebt. Ik ben zelf alweer op zoek geweest naar mooie bladeren en volgende week wil ik naar nog meer gaan zoeken buiten. Ik ga dit op een schaal doen met allemaal egel beeldjes die ik hier nog heb staan en 2 pompoenen die ik vorige week heb gekocht. Ook begint het huis alweer helemaal vol te staan met geurkaarsjes. Ik ga mij in ieder geval volgende week in mijn vakantie niet vervelen met het huis herfstklaar te maken haha.

 37. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat ontzettend knus en gezellig! Mijn moeder en zus doen dit ook altijd.

 38. lady
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Heel leuk ingericht. Maar mocht nog wat kastanjes overhouden, dan kun je ze ook poffen en opeten.

  • Manou
   13 oktober 2012 / zaterdag, 13 oktober 2012

   Dat zijn paardenkastanjes die kan je niet opeten :)

 39. lisanne
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  super super super leuk!!

 40. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wauw dat heb je prachtig gedaan! Echt een heel mooi warm en gezellig effect,super!

 41. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Zulke kleine, best simpele dingen, kunnen je huisje zo ineens anders maken! Wat gezellig en sfeervol zeg :D Helemaal herfst proof enzo!

 42. Carlijn
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Super leuk! Ik ga spontaan op zoek naar een kastanjes :)

 43. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  superleuke tips Serena ,
  echt creatief bedacht !

  xoxo

 44. Anne
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Leuke ideetjes, heel gezellig zo!

 45. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  ziet er gezellig uit :D

 46. Nina
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik decoreer mn kamer eigenlijk alleen met kerst :P maar als ik op mezelf zou wonen zou ik het wel doen. Mits het past bij mijn inrichting..

 47. Brenda
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Jeeetje, hoe verzin je het toch! Als ik dit zie denk ik, wat simpel en leuk! Maar zelf zou ik nooit zoiets kunnen verzinnen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *