Hema make-up €18 challenge!

Via Linda van Beautytreat ontdekte ik een leuke challenge, namelijk de $20 make-up challenge! Het idee is simpel: maak een complete full face look met make-up producten die je minder dan $20 hebben gekost. Sommige mensen doen deze challenge met €20 in plaats van $20 (wat omgerekend €16 is). Oeh, ik ben altijd wel van de uitdagingen, dus deze challenge hield ik in mijn achterhoofd.

Ik liep vandaag door de Hema en ik dacht ineens 'goh, wat een mooie kleuren! En helemaal niet duur!'. Ik herinnerde me de $20 challenge en mikte weloverwogen producten in mijn mandje. Ik rekende €17,75 af (ik zit dus een beetje tussen de $20 en de €20 in).

De officiële challenge is inclusief materialen als wattenstaafjes, kwasten, sponsjes etc., maar dit was ik helaas een beetje vergeten. Ik kwam er eigenlijk net pas achter toen ik op Linda's site keek. Oeps! Ik heb dus echt puur make-up gekocht en geen kwasten en ander werkmateriaal. Mijn challenge is dus bij voorbaat al een beetje 'valsgespeeld' maar ik hoop dat jullie me kunnen vergeven en TOCH benieuwd zijn naar de look die ik met minder dan €18 aan Hema make-up heb gefixt!

Dit is de look:

Wanneer je maar voor minder dan €20 aan make-up mag kopen is het belangrijk om zo creatief mogelijk met de gekochte producten om te gaan en om de producten vooral te gebruiken voor meerdere doeleinden. Ik heb bovenstaande look gemaakt met slechts een vijftal producten: minerale foundation, oogpotlood, mascara, oogschaduw en lipstick. Ik kan het haast niet geloven dat ik een hele full face look heb gecreëerd met 5 producten! 🙂

Ik ben groot fan concealer, maar gelukkig kun je die ook gemakkelijk maken met een foundation (DIY: concealer maken van foundation). Echter ben ik de laatste tijd into losse minerale poeder en daarom kocht ik dit potje. Ik meng wat poeder met dagcreme om zo een getinte dagcreme te creëren. Meng je veel poeder met weinig creme dan heb je een hele dekkende creme die als concealer kan dienen door het op donkere plekjes te deppen.

Nadat ik de zelfgemaakte getinte dagcreme heb aangebracht (met hier en daar zelfgemaakte concealer) ga ik nog eventjes met een dun laagje poeder over mijn gezicht (buffen) om het geheel egaal en mat te maken.

Met het bruine oogpotlood (perfect eyeliner) teken ik mijn wenkbrauwen bij. Vervolgens borstel ik er met een spooly doorheen om het wat uit te vagen (anders krijg je van die harde lijnen). Dezelfde eyeliner gebruik ik nu om mijn oogleden mee in te kleuren. Ik breng het dik aan en ga er vervolgens met een blending brush overheen en werk de kleur wat omhoog. Dit is de basis van mijn ooglook.

Dit doe ik zodat de oogschaduwkleuren straks wat intenser zullen uitpakken.

Ik pak de duo oogschaduw (nummer 53, voor de geinteresseerden) en breng de lichte kleur aan de binnenkant en de donkere kleur aan de buitenkant aan. Vervolgens lekker blenden zodat de lijnen wat zachter worden. Dan pak ik de bruine eyeliner weer en teken ik er een lijntjes mee rondom mijn ogen. Mocht je op dit punt behoefte hebben aan een strak, zwart (cateye?) lijntje dan raad ik je aan om je mascara als eyeliner te gebruiken (zie beautytip: gebruik je mascara als eyeliner). De laatste stap van de ooglook is natuurlijk mascara! Ik ben trouwens goed te spreken over deze Curling mascara van de Hema. Megafijn!

Dan is het tijd voor wat kleur op onze wangen en lippen! De lipstick breng ik dik aan op de appeltjes van mijn wangen en vervaag ik met mijn vingertoppen. Vervolgens breng ik de kleur aan op mijn lippen. Het is echt een prachtige kleur! Framboosjesachtig. Het is de Hema Volumising Lipstick nummer  7. Voor highlights kun je de lichte kleur uit het duo palette nemen, trouwens.

Voila! Mijn look is klaar. Het is een hele frisse, everyday look geworden.

Zoals je misschien al had gezien is de foundation te licht voor mij, en volgens mij had ik de donkerste kleur te pakken! Dit is kleur nummer 3. Over de lipstick ben ik erg te spreken. De kleur is zo mooi! Lang blijft deze lipstick trouwens niet zitten (na één kleine maaltijd was het er al bijna af), maar ja… die kleur!!

Hieronder enkele multitasking make-up tips op een rijtje:

 • Maak concealer van foundation
 • Meng foundation met dagcreme voor een getinte dagcreme
 • Gebruik je mascara als eyeliner
 • Gebruik oogpotlood als wenkbrauwpotlood
 • Gebruik oogpotlood als mascara
 • Gebruik lipstick als blush
 • Lichte shimmery oogschaduw kan gebruikt worden als highlighter voor het gezicht
 • Peachy, roze of bronze oogschaduw kan gebruikt worden als blush

Ik vind het leuk, deze challenge. Het zorgt ervoor dat je creatief omgaat met make-up en dat je heel bewust producten koopt, omdat je weet dat je ermee moet multitasken. Daarbij maakte het me ook bewust van de luxe waarin ik leef. Op make-up gebied heb ik niets te klagen, maar er zijn natuurlijk ook mensen die make-up echt als een luxeproduct zien en niet zomaar alles kunnen kopen. Er zijn in Nederland zat mensen die gewoon geen geld hebben voor een uitgebreide make-up stash en die moeten maar roeien met de spanen die ze hebben, en ik vind het belangrijk om daar bij stil te staan. Ik bof toch maar even hoor, met mijn beroep.

Stel je voor dat jij éénmaal per jaar €20 aan make-up mag uitgeven: wat zou je dan kopen? 

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

163 Reacties

 1. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Haha. De tips van de mascara en de concealer zijn leuk om te onthouden, gewoon om uit te proberen op een regen-achtige zondag.

  Als ik €20.- per jaar had dan zou ik echt mascara en labello in slaan, kan echt niet zonder.

 2. Marcia
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Het staat echt supermooi bij jou! Echt mooi. De producten zijn erg goed. En redelijk budget. Zelf hou ik heel veel van die budgetmerken [Essence, Hema, Etos, Miss Sporty, H&M, etc.] dus dan vind ik zo’n uitleg wel fijn. Voor een mooie look! Je maakt echt supermooie filmpjes, enzo. Ga zo door!