Filmpje: DIY Mango & Honey face mask

Aaah, mango! Hoewel ananas mijn favoriete vrucht is komt mango toch ook wel erg dicht in de buurt. De mango brengt ten eerste een heerlijke geur met zich mee en de smaak is lekker fris en zoet! De structuur van een mango is semi-glibberig, maar de fijne draadjes maken het wat steviger. Het is een lekkere, tropische vrucht die je in Singapore ook veel tegenkwam in toetjes en ijsjes. Het leek me daarom leuk om een DIY maskertje te maken met mango!

De mango is rijk aan vitamine C en beta-caroteen, een sterke anti-oxidant. Deze combinatie – vitamine C en beta-caroteen – zie je vaak terug in anti-aging skincare omdat het rimpels tegen zou gaan en de soepelheid van de huid verbeterd, resulterend in een stralende, gezonde huid. Verder bevat de mango natuurlijke fruitenzymen die de huid ontdoen van dode huidcellen en de huid lekker zacht, glad en fris laten aanvoelen. Een maskertje gemaakt met mango is heerlijk voor elk huidtype, want het droogt de huid niet uit en laat de huid stralen!

Hieronder in de video laat ik zien hoe je heel eenvoudig een Mango & Honey face mask maakt:

[do action=”ytr”][/do]

Hieronder heb ik nog even het recept en de instructies opgeschreven:

Wat heb je nodig?

 • 4 eetlepels mango
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 2 theelepels honing

Stop alles in de blender (Magic Bullet, pureren met staafmixer, keukenmachine) of prak het heel fijn met een vork. Breng het aan op een gereinigd en droog gezicht, laat het masker 15 – 30 minuten zitten en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. Maak je skincare routine af met een toner en een verzorgende dagcreme.

Enne, mocht je nog wat masker overhebben, feel free to eat it! 🙂

Happy DIY'ing!

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

65 Reacties

 1. Marcia
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Het lijkt me heel fijn zitten. Toen ik je filmpje zag, moest ik erg lachen om die Magic Bullet. Omdat ik het er de hele tijd over had met een vriendin. Ik wil er ook nog zo’n een kopen :]. Het maskertje ziet er erg goed uit! Ik ga het ook een keer proberen.

 2. kainaath
  20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

  ik… heb dit net nooggedaan en mij moeder zei van woow…. ik ga het ook doen
  en het werd zacht glad en mijn ik was bruin en nu is het licher geworden its just amaizing

  ja kan niet slapen dus

  2.22 s’nachts

 3. Linsey
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig masker, ik ga hem morgen denk ik maken! (eerst een mango kopen haha)
  Je ketting is echt super tof trouwens, waar heb je hem vandaan als ik vragen mag? xx

 4. Maura
  12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  Jij hebt een magic bullet, zou je deze aanraden? Ik heb namelijk de neiging om hem te bestellen. duss..

  x

 5. 9 juli 2012 / maandag, 9 juli 2012

  Dat bakje heb ik ook <3

 6. Paulien
  9 juli 2012 / maandag, 9 juli 2012

  Wat ziet dat er weer heerlijk uit zeg!
  Ik dacht misschien kun me een diy-primer maken? Zonder siliconen, want ik vind dat siliconenlaagje helemaal niet fijn en ik heb niet het geld om dertig euro uit te geven aan de MUF primer:s

  xxx

 7. 9 juli 2012 / maandag, 9 juli 2012

  Lekker receptje! Maar ook een super tof masker!

 8. 8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Lijkt me een fijn masker met deze ingrediënten. Ik ga hem zeker eens proberen.

 9. Esmee
  8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Avocado!!!! niet ADvocado!! sorry moest het even melden. Verder top site! x

 10. Celine
  8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Net nog een lekkere mango smoothie gemaakt, heerlijk!

 11. 8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Mmmm, mango, lekker!

 12. Jade
  8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Mooie foto’s, ziet er professioneel uit zo met die achtergrond. en leuk om te kunnen variëren met verschillende kleuren papier!