Healthy snack: yogurt pops!

Wanneer je net als ik een ongelooflijke snoepkont bent dan is het soms nog wel eens lastig om het snoepen in te dammen. Ik zit natuurlijk uren achter mijn laptop en het is dan heel verleidelijk om thee met koekjes, dropjes en zakken snoep naar binnen te werken. Lekker, maar niet erg gezond én bovendien niet zo gunstig voor de lijn.

Ik ben op zoek gegaan naar gezonde snacks en kwam uit bij Parijse worteltjes en nootjes. Lekker, maar niet zo zoet. En daar heb ik nu juist wel eens zin in! Omdat ik groot fan ben van frozen yogurt kwam ik uit bij een recept voor Yogurt Pops. Ijslollies gemaakt van yoghurt en fruit. Simpel. Puur. Lekker. Gezond.

Wat heb je nodig?

 • Ijslolly-houder of bakjes met ijslolly-stokjes
 • Yoghurt
 • Fruit naar keuze (optioneel)
 • Honing of agave siroop (optioneel)

Deze ijslolly-houders kocht ik voor een paar euro bij de Budget Store, maar mocht je dit niet in huis hebben dan kun je ook altijd papieren/kartonnen bekertjes en houten ijslolly-stokjes gebruiken als mal.

Fruit is optioneel, je kunt elke fruitsoort kiezen die je lekker vindt. Bosbessen, kiwi, banaan, appel, frambozen, aardbeiden, wat je wilt. Zelf koos ik voor lekkere zoete aardbeitjes.

De yoghurt kun je puur gebruiken of een beetje zoeten met honing of agavesiroop. Zelf heb ik het ongezoet gebruikt.

Zet eerst alles klaar:

Snijd het fruit in smalle plakjes.

Leg de plakjes fruit vervolgens tegen de zijkanten van de ijslolly-houder aan. Omdat het vochtig is plakt het een beetje waardoor dit erg gemakkelijk gaat. Dit is vooral voor de esthetiek hoor! Qua smaak maakt het niet veel uit of de plakjes zich in het midden of de buitenkant van de lolly bevinden.

Vul de houder nu deels met (gezoete) yoghurt.

Leg er nog wat plakjes aardbei bovenop, vul nog wat aan met yoghurt, nog wat aardbei, nog wat yoghurt, etc etc.

Stamp tussentijds de houder even stevig op tafel zodat de yoghurt goed naar beneden zakt en zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.

Bijna klaar! Kwestie van de stokjes erin duwen en in de vriezer poppen!

Ik heb mijn Yogurt Pops in de middag gemaakt en haalde ze er de volgende ochtend uit. Dit deed ik door de houder even onder de warme kraan te houden, anders lukt het gewoon niet.

Het resultaat is prachtig! De yogurt pops zien er erg mooi uit en de smaak is lekker fris, fruitig en een tikkie zuur (ik had de yoghurt niet gezoet). De perfecte healthy snack! Af en toe hapte ik in een stuk aardbei en dan was het wel weer lekker zoet.

Yummmmm….!

En Clarence was ook meteen niet meer van mijn schoot af te slaan. Hij is namelijk dol op yoghurt, dat is echt zijn guilty pleasure.

Ik heb hem niets gegeven hoor! Hij heeft alleen wat restjes gesmolten yoghurt van het witte bordje afgelikt.

Ik hoop dat ik leuke inspiratie heb gegeven voor healthy snacks! Deze Yogurt Pops zijn ook prachtig wanneer je gebruik maakt van verschillende soorten fruit en doen het altijd goed op (kinder)feestjes.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

133 Reacties

 1. Kiara
  18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  Lijkt me heerlijk!:D maar omg hahah je poes is zo cute!

 2. Rhani
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Hmmm ziet er lekker uit en gezond!! oooh en jouw kat, telkens als ik hem zie, moet ik direct lachen, zooo schattig!! 🙂 xx

 3. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  je kan het fruit natuurlijk ook even snel in de blender gooien samen met de yoghurt, heb je bij elk likje een beetje fruit 😉

 4. Genevieve
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Ziet er zalig uit!

 5. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Looks perfectly great!

 6. paulien
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  leuk! ik ga dat zeker eens maken. wel zou ik dan de aardbeien pureren en er dan door doen, krijg je de smaak wat meer verdeelt denk ik. ik ben op het moment sowieso vanalles aan het maken. vandaag heb ik bonbons met vanille fudge vulling gemaakt, echt heerlijk!

 7. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Sueprleuk idee! Ziet er lekker uit! Clarence vond dat duidelijk ook! XX

 8. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Hmmm dit ga ik ook eens proberen! Inderdaad ideaal als je lekker trek heb, dit is toch weer gezonder dan een zak chips open te trekken.

 9. Natalie
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Hey Serena,

  ik kan het mij niet laten te reageren op je laatste zin wat betreft de kinderfeestjes. Platte kaasjes (genre petit gervais) doen het net iets beter dan, ook daar kan je nog fruitstukjes aan toevoegen, kinderen zijn vaak fan van platte kaas :o)

  Leuk en mooi gedaan wel met de stukjes fruit tegen de rand!!!

  Groetjes Natalie
  Mama van een flinke zoon van 2,5 ;o)

 10. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Jamm wat een goede tip! Nu pak ik zo nu en dan een mini magnum maar dit is natuurlijk veel beter!

 11. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Ziet lekker uit! Ik ga het zeker proberen!! Wat een schatje heb je !

 12. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Ik ga dit gelijk maken!

 13. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Oh wat een leuk en simpel idee! Ik deed dit vroeger gewoon met fruitsap, maar dit moet ook wel lekker zijn !

 14. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ahw die foto van Clarence is supercute!!

 15. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Oh my, dat ziet er heerlijk uit! Misschien zou het ook lekker zijn om verschillende soorten fruit bij elkaar te doen en dan water erbij, als een fruit-snack :3 Zeker dat ik het binnenkort ga maken.
  Clarence is echt zo’n schattige kat, ik geniet echt altijd van de foto’s op Instagram! 😀
  Liefs.

 16. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Wowz dat ziet er heerlijk uit! 😀

 17. Nynke
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ziet er goed uit!

 18. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Jummie! Echt balen dat mijn moeder die vormpjes heeft weggegooid toen ik daar “te groot” voor werd, je wordt toch nooit te groot voor home-made ice!?

 19. Zwaan
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Leuk zeg! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *