Travel report by Nena: Road trip USA!

Misschien is het jullie opgevallen dat er de afgelopen weken geen artikel van mij is verschenen op de donderdagen. Ik ben namelijk bijna 3 weken op vakantie geweest naar Amerika! Ik was van plan om vanuit Amerika te bloggen, maar vanwege de volle planning en de soms slechte WiFi verbindingen (of het ontbreken daarvan) is dit niet gelukt. Sinds afgelopen vrijdag ben ik terug en ik heb jullie genoeg te vertellen! Ik verdeel mijn ervaringen over 2 artikelen anders wordt het te lang 😉 Deze keer vertel ik jullie over onze road trip en volgende week krijgen jullie te zien wat ik ALLEMAAL geshopt heb 😉

Amerika is altijd al een droom van mij geweest, maar wegens vliegangst durfde ik er nooit heen. Ik had al weleens gevlogen hoor, maar dan had ik al 2 dagen buikpijn voordat ik daadwerkelijk ging vliegen naar een bestemming binnen Europa (en dus maar voor een paar uurtjes het vliegtuig in moest…). Vervolgens zit ik tijdens het opstijgen huilend in het vliegtuig (Serena heeft zelfs een keer m’n handje moeten vasthouden…) en als ik dan eenmaal op bestemming ben heb ik alweer de zenuwen voor de terugreis :(. Ik denk wel dat vliegen minder eng wordt naarmate je het vaker doet. Al zal ik er nooit veel plezier aan beleven, maar ik doe het wel!

Dit jaar moest ik er dus aan geloven! Mijn vriend probeerde me al 3 jaar over te halen (het was ook zijn droom) en uiteindelijk was het verlangen om Amerika eens te bezoeken groter dan de angst. Hierboven zie je een foto van de route (gemaakt met mijn telefoon tijdens de vlucht, excuses voor de kwaliteit van de foto). Even in 11 uurtjes over de oceaan! Wow, wat is dat ver… Maar na het eerste spannende uurtje gelukkig goed te doen. We vlogen met Arkefly en het personeel was vriendelijk. Er werd goed voor ons gezorgd met een hapje en een drankje. We hadden kussentjes en een deken en tegen betaling een entertainment pakket. Zoals je op de foto kunt zien zijn we naar het westen van Amerika gevlogen. Daar begon onze reis! Vervolgens hebben we daar een auto gehuurd en wilden we de volgende route afleggen en bezienswaardigheden bezoeken:

Misschien lijkt de auto niet zo groot….
Maar dat was hij wel!

A – Landen in Oakland, San Francisco
B – Yosemite National Park
C – Sequoia National Park
D – Kingsburg
E – Las Vegas
F – Grand Canyon
G – Los Angeles, Hollywood, Universal Studios
H – San Leandro
I – San Francisco

Oakland
Na de nodige controles, vingerafdrukken, foto, fouilleren etc. mochten we dan eindelijk het land in! Wauw, wat bizar om ineens in Amerika te zijn. We waren om 11.00 vertrokken uit Nederland en landden 11 uur later om 14.10 in Amerika. Je maakt dus een sprong terug in tijd van 9 uur! We hadden dus nog de hele middag voor ons, maar waren wel moe van de reis. Gelukkig konden we de auto binnen 15 minuten ophalen (autoverhuur was naast het vliegveld) en naar onze eerste bestemming: Een hotel aan de haven in Oakland, Marina Inn. Prima hotel en heerlijk geslapen!

Yosemite National Park, Californië

Yosemite is een erg mooi natuurpark, zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in de Sierra Nevada. Yosemite is door de jaren heen gegroeid tot zijn huidige omvang van 3080,73 km². Het park staat bekend om zijn hoge watervallen, grote bomen, alpenweiden en wilde rivieren. In 1984 is het park toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Toen wij het park bezochten was het overdag vrij warm (35C), dus het was erg lekker om af en toe even wat verkoeling te zoeken bij het heldere water. Er werd gewaarschuwd voor beren, maar wij hebben niet meer gezien dan een paar mooi gekleurde vogels en grappige eekhoorntjes! We zijn hier 2 dagen naartoe gegaan. Een beetje gewandeld en genieten en nog steeds bijkomen van de reis.

Sequoia National Park, Californië
Het volgende park dat wij graag hebben bezocht is het Sequoia National Park in het zuidelijk deel van Sierra Nevada. Het is een prachtig natuurpark dat erg bekend is om zijn gigantische bomen. Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen ook wel Sequoia’s genoemd. Om je een idee te geven van het formaat. Op de collage hierboven zit ik links onderin IN de boom (achter een stukje schors) en op de middelste foto zit ik op een hekje voor een andere boom.  Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Sherman Tree. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog.

Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in The Giant Forest. (Als je goed kijkt zie je me hierboven lopen.) Wij vonden het erg indrukwekkend en hebben dan ook heel veel mooie foto’s gemaakt!

Las Vegas

Via een overnachting in Kingsburg zijn we doorgereden naar the city that never sleeps, oftewel: Las Vegas!  Na een paar honderd mile door de woestijn zie je Las Vegas ineens voor je liggen. Echt bizar. Van enorme vlaktes of bergen naar zo’n levendige stad midden in de woestijn! Warm, dat was het er zeker wel… Overdag zo’n 40C tot 45C! Gelukkig loop je veel langs allemaal hotels en winkels waar de airco goed zijn werk deed, daardoor was het wel te doen.

Wij overnachtten in het Caesars Palace, dat ligt aan ‘de strip’. De Strip is wel zo’n beetje the place to be in las Vegas. Hier bevinden zich alle luxe hotels, (luxe) winkels en casino’s. Op bovenstaande foto’s zie je Las Vegas by day.

En zo ziet Las Vegas er ‘s nachts uit! Echt zoals in de film! Druk, gezellig, muziek, feestjes en kleurige knipperende verlichting! Natuurlijk heb ik hier en daar wat gegokt. Af en toe wat gewonnen, maar uiteindelijk ook weer wat verloren. Met mijn eerste $2,- won ik deze voucher en dus $75,- :). Echt een leuke ervaring, maar het is mooi genoeg om er 2 nachten te blijven. Dan heb je het ook wel gezien 😉 Je kon hier ook ontzettend goed shoppen! Meer daarover lees je in mijn artikel van volgende week!

Grand Canyon

We besloten om vanuit Las Vegas in een keer door te rijden naar The Grand Canyon. Een rit van zo’n 6 uur. Het Grand Canyon National Park is een van de oudste nationale parken in Amerika en ligt in Arizona.  Het is eigenlijk een een diepe en steile kloof uitgesneden door watererosie van de rivier de Colorado en haar zijrivieren. De Grand Canyon wordt als één van de grootste natuurlijke wereldwonderen beschouwd. Het park is 4927 km² groot.

Eenmaal aangekomen bij ons hotel wilden we HEM eigenlijk toch wel graag zien 😉 We dropten onze bagage en stapten direct weer in de auto. Daar hebben we geen spijt van gehad! Onderweg kwamen we deze groep herten tegen en als de Grand Canyon nog niet indrukwekkend was, dan is hij dat zeker wanneer de zon bijna ondergaat… Wauw, wat is dit ontzettend mooi. Ik raakte er zelfs door ontroerd. Wat je ziet is niet te beschrijven en valt niet af te leiden uit een foto of plaatje. Je moet het echt met eigen ogen zien!

Prachtig…

Los Angeles, Hollywood, Universal Studios
Na alle indrukken van de Grand Canyon reden we naar Los Angeles. We hebben even zitten twijfelen of we nog ergens een tussenstop (overnachting) zouden plannen, maar ook deze keer zijn we in een keer doorgereden. Een rit van ongeveer 8 uur, maar het was goed te doen. Ik had via Booking.com een goede deal gezien voor een hotel midden in Hollywood aan the Walk of Fame, namelijk het Roosevelt Hotel. Luxe en centraal gelegen, dus dit werd ons verblijf voor de komende 3 nachten. (Eigenlijk hebben we alleen de eerste overnachting van tevoren geboekt en de rest steeds tijdens onze reis.) Het is waar wat ze zeggen: Los Angeles zelf is niet zo heel spannend. Er staan erg mooie woningen, je kan er leuk winkelen en eten, maar verder is het gewoon een drukke stad met wat bijzonderheden. Zodra we ons hotel uitliepen zetten we onze voeten op The Walk of Fame. Dat was dan wel weer erg gaaf, maar na een dag is dit ook maar gewoon ‘een winkelstraat’. Het Hollywood logo in de bergen is indrukwekkend om eens in het echt te zien, wel kleiner dan ik had verwacht.

We hadden 2 volle dagen in Los Angeles, waarvan we toch ook wel een dagje naar het strand wilden gaan. Het is het wel bekende Venice Beach geworden. Een mooi strand, zoals je er niet snel eentje tegenkomt.

 Mensen zijn hier gewoon buiten aan het fitnessen, in de hitte, zien en gezien worden!

En natuurlijk volop aan het basketballen!

Verder is het een gezellige boulevard met winkeltjes (wordt voornamelijk rommel verkocht) en velen (muziek)acts. Het is echt een super groot schoon strand dat op de dag dat wij er waren heel rustig was. Het water had een lekkere temperatuur, dus we hebben ook nog even gezwommen, heerlijk!

De andere dag zijn we naar Universal Studios gegaan! Echt een aanrader als je in de buurt bent! Je krijgt een kijkje ‘behind the scenes’ van bekende films en series en kan zo af en toe bekende acteurs tegenkomen die aan het draaien zijn op de sets..

Zoals deze bekende presentator Jimmy Fallon!

Of je rijdt ineens door de set van War of the Worlds een goede film met o.a. Tom Cruise (dat blauwe huisje was hun thuis).

En er zijn natuurlijk allemaal geweldige attracties van bekende films! Transformers The Ride 3D was de nieuwste en erg gaaf!

In ons hotel kwamen we trouwens ook een bekende acteur tegen… Toen we aan het zwembad lagen zei ik tegen mijn vriend: “Hey, kijk dat lijkt die ene acteur Colin Farrel wel…” “Ja, dat kan wel kloppen… Het is hem ook!” En ja hoor hij ging lekker bij de bar wat drinken 🙂

We zijn bijna aan het einde van onze reis, dit allemaal hebben we gezien in zo’n 1,5 week. Nu nog een weekje bijkomen…

San Leandro, San Francisco
We hadden een leuk en goed hotel gevonden aan de haven in San Leandro. Een klein plaatsje 20 minuutjes bij het drukke San Francisco vandaan. In deze week stond niets in de planning (behalve shoppen), maar er valt genoeg te zien in San Francisco! We hebben o.a. The Golden Gate Bridge bezocht. Deze stond helaas bijna de hele week in de mist. Het beste was hij nog te zien toen we op Alcatraz waren, vanaf daar konden we de foto linksonder maken. Verder heb je natuurlijk de bekende Zeeleeuwen bij Fishermans Wharf (Pier 39) Chinatown, Lombard street en veel shopping malls! Te veel om op te noemen! Eigenlijk moet je er gewoon eens naartoe! Tot op de laatste dag hebben we ons vermaakt.

Het was een geweldige vakantie om nooit meer te vergeten! Het was het vliegen meer dan waard en ik zou zelfs nog een keer terug durven 😉 Ik vlieg nu in ieder geval gemakkelijker binnen Europa, dus ik heb Serena al laten weten dat we weer samen gaan vliegen! Wij zijn uiteindelijk 20 dagen in Amerika geweest en voor de plaatsen die we bezocht hebben was dit precies goed. Niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Als je langer in het land bent, dan zou ik nog meer gaan bezoeken. Er zijn nog zo veel plaatsen die we nu niet hebben bezocht…

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn ervaringen in Amerika te lezen! Ik vond het in ieder geval erg leuk om er een verslag over te schrijven 🙂

Zijn jullie al eens in Amerika geweest of zou je dat graag willen? En hoe staan jullie tegenover vliegen? Heb je tips of andere suggesties, deel ze gerust in de comments!

Liefs Nena

Volg je mij al op Twitter en/ of Instagram (nenaburger)?

 

Volg:

167 Reacties

 1. Evelien
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Trouwens nena,
  De goldengate bridge staat bijna altijd in de mist 😉 dat is de hele deal

 2. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Wauw Nena, wat een geweldige reis heb je gemaakt! ^-^ Als ik dat zo hoor, was het inderdaad echt de moeite waard om over je vliegangst heen te stappen. Het klinkt als een droom!

 3. Kimberley
  23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

  Hee Nena,

  Wat ontzettend leuk om je verslag te lezen! Ik ben zelf (met mijn vriend) ook een enorme USA-fan en vanochtend terug gekomen uit zuid-Californie. We zijn ook onder andere in Santa Monica, Hollywood, de verschillende beaches, Universal Studio’s en LA geweest. Vorig jaar zijn we naar Chicago, San Fransisco, Las Vegas en Washington geweest en het jaar ervoor in Orlando, Florida. We hebben voor volgend jaar zelfs alweer geboekt: Miami, Orlando (jep, zo leuk was het!) en de Bahamas in 1 trip.

  Wat jij hebt gedaan een auto huren en langs de parken en de Grand Canyon staat zeker ook nog op mijn wishlist! Heel gaaf die foto’s!

 4. JoycevdB
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Super tof, Nena!
  Complimenten voor het uitgebreide verslag en de prachtige foto’s!

 5. Liesbeth
  18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  Amerika is prachtig! De vele uurtjes vliegen zijn niets eens je daar bent en alles hebt gezien.
  Ik ben naar New York, Washington, Toronto, Boston, Philadelphia, … geweest.
  Echt prachtig!

 6. Mingo
  18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  Wat grappig, je zat bij mij aan boord op de terugreis. Ik heb jullie schermpjes nog geactiveerd! Niks gemerkt hoor van die viegangst! Ik herkende je tijdens het instappen al maar ik durfde niks te zeggen…

  • Nena
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Inderdaad wat leuk! Aah, ik vind het leuk als je me aanspreekt hoor, volgende keer gewoon doen 😉 Nee, had je niets van m’n vliegangst gemerkt? Ik had wel een slechte nacht achter de rug… Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee!

 7. 17 september 2012 / maandag, 17 september 2012

  Ik ben vorig jaar heen geweest, ongeveer hetzelfde rondje als dat jij hebt gedaan. Leuk om te zien dat je het ook zo onwijs gaaf hebt gevonden . Leuk om te lezen dat je op allemaal plaatsen bent geweest waar ik ook heb gestaan. Zelf heb ik mijn hartje verloren in Amerika. Wat een prachtig land

 8. Laura
  15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

  Hey Nena! Wat een super gave reis heb je gemaakt en een heel mooi reisverslag. Het komt ook echt precies op het goede moment, want mijn vriend en ik hadden het plan om volgend jaar deze reis ook te maken. Ik heb eigenlijk wat specifieke vragen.. Zou het mogelijk zijn om jou hierover te mailen? Zo ja, wat is je e-mailadres? En zo nee, dan begrijp ik het heel goed dat je hier geen tijd voor hebt hoor 😉 Hoor het graag! Groetjes Laura

  • Nena
   16 september 2012 / zondag, 16 september 2012

   Hoi Laura,
   Natuurlijk kan dat! Mijn emailadres is Nena@beautylab.nl. Stel je vragen gerust 🙂

 9. Akkelien
  15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

  Wauw nu begint het enorm te kriebelen! Heel leuk beschreven en wat een prachtige foto’s. Ik en mijn vriend hebben het al 2 jaar over een roadtrip door het westen van Amerika. We zijn vorig jaar naar New York geweest en we want more of the United States!!

 10. Jasmien
  15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

  Ik ben zo geobsedeerd met reizen haha. Ik vind alle plaatsen op de wereld interresant behalve Nederland. Het is ook een van m’n grootste dromen om later in Amerika, Engeland of Australie te wonen…

 11. nina
  15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

  Ik heb al deze dingen ook gezien in 2011, erg leuk!

 12. Ginny
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Ahw wat cool! Ik zou ook wel weer terug willen.
  Jammer dat je geen wilde beren hebt gezien in Yosemite park (ik namelijk wel 😀 ) ZELFS met kleintjes ahhhhhhhw 🙂
  Waarom ben je niet naar Death valley geweest?
  En welke stad vond je uiteindelijk het leukst?

 13. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wat leuk om te lezen 🙂 Bedankt om het te delen ^-^

 14. Evelien
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Vorig jaar heb ik een vergelijkbare reis gemaakt: San Diego – Grand Canyon – Page – Bryce Canyon – Las Vegas – Yosemite – San Francisco – Los Angeles! Heerlijk om jouw verhaal te lezen, want dit geeft mij weer flashbacks naar mijn onvergetelijke reis!

 15. lyn
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  oppassen!! : ik zie dat je gezwommen hebt in het water van deYosemite National Park, Californië!!!! daar is momenteel de hantavirus. zeer gevaarlijk! zelfs dodelijk!!

 16. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Waauw! Een roadtrip in Amerika is ook al sinds mijn 10de een droom van mij, het liefst naar elke staat.. Ik hou juist heel erg van vliegen dus dat zal niet zo’n groot probleem zijn. Kan niet wachten tot ik echt ooit kan gaan 🙂

 17. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wauw, wat super vet!
  Ik herinnerde me trouwens opeens weer een serie van Bassie en Adriaan hierdoor, hahaha. Die waren op dezelfde plekken geweest (:

 18. hulya
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Handig artikeltje. Ik en mijn vriendinnen willen dit ook heel graag doen alleen weten we niet aan welk budget we moeten denken. Kan jij ons misschien vertellen hoeveel je opzij moet leggen voor zo een mega vakantie?

  • Nena
   14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

   Gaaf dat je dat met je vriendinnen wilt doen. Ik heb toevallig in een eerdere comment al een klein beetje uitleg gegeven. Waar het op neer komt is dat het wel wat kost, maar dat je het ook voor een groot deel zelf in de hand hebt. Wij hadden een aanbieding voor de vlucht bij Arkefly en hebben een gloednieuwe auto voor 20 dagen gehuurd met navigatie. Samen kom je dan al op ongeveer €2500,00 (voor 2 personen) Dan moet je nog rekening houden met overnachtingen en benzine. Een volle tank kost daar ongeveer $40 dollar, dus een stuk goedkoper dan in Nederland, maar je legt wel grote afstanden af. Qua overnachtingen kan je goedkoop zitten (Hotel aan de snelweg of motel voor €50 pppn) Of Extra luxe in Las Vegas (aan de strip), Hollywood aan de walk of fame in LA en dan betaal je veel meer. Plus ga je alleen maar naar natuurparken à $80 per auto of ga je ook veel shoppen 😉 Oh en je moet natuurlijk ook elke avond eten… Tsja houd het op €3000 p.p. en dan zit je denk ik gemiddeld..

   • hulya
    15 september 2012 / zaterdag, 15 september 2012

    Super bedankt! dat word dus nog even flink sparen maar inderdaad het is het zeker waard!

 19. Tamara
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  ooo echt TE vet!! dit is echt mn droomvakantie!

 20. Cynthia
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  zo te horen een superleuke vakantie gehad, ik zou ook nog wel is keertje naar Amerika willen, lijkt me zo gaaf om te zien!

 21. renoeka
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wauw echt tof! Ik zou een keer naar new york willen gaan en

 22. chell
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  trouwens nog even kort vraagje, Welke camera heb jij en raad jij een Backpack (heb ik) of koffer aan? ik twijfel heel erg welke ik mee zal nemen

  • Nena
   14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

   Ja een goede camera is wel een must! Wij hebben een Nikon D60, een spiegelreflex. Tsja wat is handig. Ik heb zelf een grote koffer meegenomen en als handbagage een goede rugtas. Het ligt een beetje aan wat je wilt doen. Wij hebben de ene helft veel natuur bezocht en daar is de rugtas handig voor, maar de tweede helft ook veel geshopt. Toen was ik weer blij met mijn koffer 😉 Ben je van plan veel mee terug te nemen zeg ik koffer. Ga je alleen maar wandelen, dan is je backpack beter… Succes!

   • chell
    14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

    Ik en mijn Lief gaan vijf weken inclusief auto, en het wordt een mix van natuurparken en steden. Ik denk dat ik lekker mijn koffer op wieltjes meeneem, ben niet zo goed in graaien 🙂 Thanx voor je tip!

 23. Claudia
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wat bizar, ik ben net een maand terug van San Fran, Vegas en NYC. Het eerste gedeelte van de reis is erg vergelijkbaar 🙂

 24. Layla
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Ik ben 3 keer (3x 3 maanden) in Amerika geweest, omdat mijn love daar woonde 🙂 Hij woonde eerst in Portland, OR en daarna in Seattle, WA. Ik vond beide steden ontzettend leuk en ik heb er echt de tijd van m’n leven gehad.
  Inmiddels zijn we 4 jaar getrouwd en woont hij nu 5 jaar bij mij in NL. Met Kerst gaan we naar z’n moeder in Seattle en ik heb er zoooo veel zin in. Ze neemt me erg graag mee uit shoppen, ik heb de coolste schoonmoeder ooit 😀

 25. Kirsten
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Hoi Nena,
  ziet er allemaal echt super uit! Ik wil ook héél graag een keer naar Amerika om een rondreis te doen, als ik afgestudeerd ben ga ik daar ook zeker voor sparen!
  Ik wilde wel even nog iets kwijt, en dit is ab-so-luut niet lullig bedoeld, eerder als head’s up, maar ik las laatst op internet over een virus dat zich verspreidde in Yosemite park en dat ze bezoekers oproepen zich te laten testen bij de GGD. Ik weet niet óf je dit al wist en of je dit misschien allang gedaan hebt, maar is misschien even iets om aan te denken.
  Ik kijk al uit naar het volgende artikel!

  • Nena
   14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

   Hoi Kirsten,
   Bedankt voor je tip. Totaal niet lullig hoor, eerder lief dat je eraan denkt!
   Ik had het inderdaad al gehoord en gelezen. Er werd tijdens onze reis in Amerika al erg veel aandacht aan besteed in het nieuws. Wij behoren niet tot de risico groep, want we hebben niet in (tent) cabines geslapen. Eigenlijk hebben we helemaal niet in het park overnacht maar net buiten het park in een appartement. Maar we houden onze gezondheid wel netjes 6 weken in de gaten.

 26. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Ik hou van Amerika! Wij hebben ook ongeveer dezelfde route gereden, alleen hebben we wat andere parken bezocht. Amerika blijft geweldig, nu 3 keer rondgereisd daar! 😀

 27. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wat ontzettend gaaf en hele mooie foto’s! Mijn droom is ook om naar Amerika te gaan. Dan voor een wat langere tijd! Hele gave reis!!

 28. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wauw, wat super gaaf!! Dit wil ik zó graag eens een keer doen! Ik hoop echt binnen een paar jaar naar Amerika te gaan en ook zo’n reis als deze te maken! Ik ben tot nu toe alleen één keer in New York geweest en vliegen vind ik gelukkig niet erg hihi. Echt heel leuk om het reisverslag te lezen en de foto’s te zien!

 29. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wat ontzettend gaaf, jaloers!

 30. fenna
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wow, wat vet. mijn zus is ook 3 weken naar amerika gegaan, ook naar dezelfde plekken geweest als jij. zij heeft alleen wel beren gezien en een prairiehondje 😀

 31. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wow super gaaf! Het lijkt mij echt super, een roadtrip! Iets wat ik aan mijn wishlist kan toevoegen.

 32. Melanie
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wat een mooie foto’s, leuk om te lezen dat jij en je vriend het zo naar jullie zin hebben gehad in Amerika. Ik vind het echt super knap van je dat je toch in het vliegtuig bent gestapt terwijl je het eigenlijk best eng vond! Ik ben ook heel benieuwd naar je volgende post. 😀

 33. Hoi-Yi
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  waaaauw.
  Ik ben jaloers!

 34. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Wauw super vet!
  Lijkt me een geweldige reis;)

 35. Melissa
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Wat toevallig, ik heb een aantal weken geleden precies dezelfde reis gemaakt(alleen nog meer plaatsen bezocht zoals bijv monument valley). Hoe grappig dat alles zo groot is, en we toch een aantal preciés dezelfde foto’s hebben haha.

  Ik begrijp meteen wat je bedoelt bij de grand canyon, het was zo’n vreemd gevoel ik voelde me inderdaad ontroerd(kan je dat zo noemen?). Mijn vriend voelde precies hetzelfde.

  Maar ik kan nog wel 10 pagina’s aan comments zetten, je moet het inderdaad zelf meemaken!

 36. Birgit
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Lijkt me super leuk maar super veel geld!

 37. Linda
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Te gek, ik ga deze reis over een kleine twee maanden ook doen, maar dan plakken we er nog een weekje New York voor. Hebben jullie Alcatraz van tevoren geboekt?

  • Nena
   13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

   Alcatraz moet je wel een paar dagen van tevoren boeken inderdaad. Wij gingen gewoon naar het loket waar ze kaartjes voor cruises verkochten en kregen daar te horen dat er dan plek is voor een paar dagen later. Wij waren $28 per persoon kwijt voor de tocht en een audio tour op ‘t eiland. Zeer de moeite waard!

   • Linda
    14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

    Bedankt voor je antwoord! 🙂

 38. 13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Zeg me dat je een koffer hebt gekocht daar en hebt gevuld met Lady Speed Stick en dat je een mega win actie gaat doen?! Verder is het overduidelijk dat je een top trip hebt gehad en dat je je vliegangst vet hebt overwonnen, mooie foto’s en wat een droomreis joh!

  ps. wat een grote auto zeg, je lijkt wel een kleuter ernaast.

  • Nena
   13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

   Ik heb wel een aantal Lady Speed Sticks gekocht ja! Toevallig had ik er laatst al vast eentje verloot op Twitter…

 39. Joëlle
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Ik ga volgend jaar naar florida omdat mijn ouders 25 jaar getrouwd zijn dan. Supergaaf :)!

 40. sammy
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  die bomen, daar zijn bassie en adriaan ook een keer geweest haha.
  het lijkt me zo geweldig om een keer naar Amerika te gaan en ook rond te reizen zo als jij!

 41. Malou
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Suuuper gaaf! Leuk dat je zo’n uitgebreid verslag met foto’s voor ons hebt gemaakt : ) Ik ben zelf afgelopen oktober naar New York geweest en was meteen verkocht, wauuuw wat een stad!! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *