Gold & Brown eyelook

Vorige week had ik twee dagen twee prachtige snuffelstagiaires (mini-stage voor middelbare scholieren) op bezoek, genaamd Isis en Ella. De groene smokey eyelook van Isis konden jullie vorige week zien, maar vandaag is het de beurt aan Ella (14). Ella mocht van mij zelf verzinnen wat ze als ooglook wilde, en ze koos voor een neutrale eyelook met goud en bronze.

Ella heeft grijsgroenblauwe ogen met een prachtige, gouden rand rondom haar iris. Om deze gouden rand extra mooi te accentueren werken goudtinten heel goed voor Ella’s ogen. Goed gekozen, dus! Bovendien werd er een tijdje geleden gevraagd om een eyelook waarbij je opvallende lipstick kunt dragen, dus dat komt goed uit.

Wat heb je nodig?

 • Matte crème oogschaduw – zoals Urban Decay ‘Skimp’
 • Goudkleurige oogschaduw – zoals Urban Decay ‘Chase’
 • Bruine of bronzekleurige oogschaduw – zoals Urban Decay ‘Deeper’
 • Zwarte eyeliner of oogpotlood – ik gebruik zwarte gelliner van INGLOT
 • Mascara – ik gebruik Pupa Ultraflex mascara

gold bronze eyelook_01 Dit is Ella’s oog zonder make-up. Hier breng ik een dun laagje eyeshadow primer over aan van Urban Decay.

gold bronze eyelook_02 Ik begin met het aanbrengen van matte crèmekleurige oogschaduw over het gehele bewegende ooglid. Dit doe ik eigenlijk bijna altijd, omdat het de oogleden egaliseert en later het blenden vergemakkelijkt.

gold bronze eyelook_03 Vervolgens breng ik een goudkleurige oogschaduw aan over het bewegende ooglid.

gold bronze eyelook_04 Met een bronzekleurtje veeg ik heen en weer in de arcadeboog en daarboven. Ik zorg er voor dat de lijnen gelijk lopen aan de lijnen van haar (prachtige!) wenkbrauwen.

gold bronze eyelook_05 Zo ziet het eruit na het blenden.

gold bronze eyelook_06 Dezelfde bronze kleur breng ik met een lippenseeltje van de HEMA aan onder het oog. Dit zorgt voor een wat dikker, smudgy lijntje en een zwoele oogopslag.

gold bronze eyelook_07 Teken met een zwart oogpotlood of eyeliner (ik gebruik een gel liner van INGLOT) een lijntje boven het oog. Het mag strak, zoals hier, of juist een beetje smudgy.

gold bronze eyelook_08 Breng als laatste stap mascara aan, boven en onder.

gold bronze eyelook_18 De look ik verder af met wat Bobbi Brown shimmer bricks in bronze over haar wangen en een felgekleurde lipstick. Dit is de kleur ‘Megan Fuchsia’ van de Catrice Made to Stay Smoothing Lip Polish. Op haar wenkbrauwen draagt ze poeder uit de Catrice Eyebrow Set.

gold bronze eyelook_17 Hier draagt ze de kleur ‘Mission PINKpossible’ van de Catrice Made to Stay Smoothing Lip Polish.

Close-ups:

gold bronze eyelook_15 gold bronze eyelook_12 gold bronze eyelook_14 gold bronze eyelook_13 Deze eenvoudige look in combinatie met nude lips – hier draagt ze Bobbi Brown lipgloss in de kleur Honeysuckle – is perfect voor overdag. Deze natuurlijke aardekleuren geven Ella een stralende, frisse oogopslag. Het geheel ziet er helder, puur en naturel uit en vooral haar dromerige ogen vallen extra op. Love it!

gold bronze eyelook_10 gold bronze eyelook_09 gold bronze eyelook_16 gold bronze eyelook_11Het is erg belangrijk dat je de vorm van je ogen leert kennen wanneer je oogschaduw wilt gaan aanbrengen. Zelf vind ik het fijn om de vorm van de wenkbrauwen als ‘leidraad’ te gebruiken, dus het is handig om je wenkbrauwen eerst bij te tekenen voordat je aan de slag gaat met je oogschaduw. Volg de vorm van je oog en laat de kleuren schuin omhoog lopen voor een verleidelijke oogopslag met een liftend effect.

Ik vind Ella prachtig met deze naturel kleurtjes op haar oogleden, en zij en Isis vonden de look zelf ook zeer geslaagd.

Wat vinden jullie van deze eenvoudige eyelook? Wat een verschil kunnen twee kleurtjes maken, hè?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

105 Reacties

 1. Maria
  9 maart 2014 / zondag, 9 maart 2014

  Die bronzer is heel mooi en past inderdaad bij Ella’s oogkleur. Maar dat roze kleurtje bij der lippen vind ik niet echt passen.. sorry :) Ze heeft best dunne lippen dus misschien zou een lichter kleurtje passen :) Ik geef gewoon mijn mening

 2. 27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

  Mooi! Dit is eigenlijk hoe ik mijn dagelijkse make-up altijd doe…

 3. Warsha
  26 februari 2014 / woensdag, 26 februari 2014

  Wauw, heel mooi! En wat een knap meisje is ze! :)
  De nude version (lips) vondt ik iets mooier, toch wat meer gepaster voor haar leeftijd.

 4. 26 februari 2014 / woensdag, 26 februari 2014

  Ziet er mooi uit! Zowel de look als ella zelf! Verder echt prachtige foto’s.

 5. do
  25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

  waaauwwww, ik heb nog nooit iemand gezien met dezelfde oogkleur als ik!
  super mooie look!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *