Getest | Philips beauty set uit de jaren ’70

Zoals jullie je misschien nog kunnen herinneren heb ik er sinds kort een nieuwe hobby bij: het verzamelen van vintage make-up. Tijdens mijn online zoektochten op zoek naar nieuwe aanwinsten stuitte ik op een Philips Beauty Set uit de jaren ’70. Volgens de verkoopster deed ‘ie het gewoon nog. “Hoe leuk!” dacht ik. Een soort beautygadget van bijna 50 jaar oud. Dat is gewoon een halve eeuw!

De set kostte maar een tientje, dus ik kon hem daar niet voor laten liggen. Toen ik de set in huis kreeg bedacht ik me dat het misschien wel eens leuk kon zijn om hem samen met jullie op camera voor het eerst te testen. Dus, zo gezegd, zo gedaan.

Kijken jullie me naar hoe ik deze vintage Philips Beauty Set unbox en uitprobeer?

Ik vind het dus echt ZO gaaf om dit te doen. Het voelt een beetje alsof ik terug ga in de tijd en me op deze wijze een betere voorstelling kan maken van wat vrouwen in die tijd deden qua beauty en make-up. Een soort geschiedenisles, maar dan anders. En hoewel dit product bijna 50 jaar oud is, moet ik toegeven dat het best een modern en multifunctioneel apparaatje is. Destijds moet het vast en zeker dé beautygadget van dat moment zijn geweest. Ook leuk om te zien dat het min of meer een voorloper moet zijn geweest van de Philips Visapure, met al die opzetkopjes met massagefunctie.

Ik vond het in elk geval heel erg leuk om deze vintage Philips Beauty Set te testen en deze set is tevens een mooie aanvulling op mijn vintage beauty & make-up collectie (die overigens langzaam aan het groeien is, dus over een tijdje zal ik jullie weer een update geven!).

Herken jij (of je moeder) deze Philips Beauty Set misschien nog? En wat is jouw oudste make-up of beautyproduct dat je nog steeds in je bezit hebt?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

28 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Haha wow wat gaaf om dit te zien zeg. Echt fantastisch zeg. Ik zeg, meer videos met oude beauty vondsten!

 2. Nelly Doutreluingne
  28 september 2019 / zaterdag, 28 september 2019

  Hen het nog juist mijn nagels mee gedaan .Het werkt nog prima

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   Ja klopt, wat goed dat je dat nog weet! Die scoorde ik op een rommelmarkt zoveel jaren geleden en ze werkten echt nog prima!

   • Cam Dapper
    13 maart 2021 / zaterdag, 13 maart 2021

    Ik heb zelf nog zn set thuis helemaal compleet met gebruiksaanwijzingen

 3. Nadine
  7 maart 2019 / donderdag, 7 maart 2019

  Wow bijzonder hoor, ik heb nog een haarborstel uit de jaren 70 maar that’s it!

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   Nou, een haarborstel van 50 jaar oud vind ik anders ook heel gaaf! Wow, dat die nog in goede staat is joh!

 4. Danielle
  7 maart 2019 / donderdag, 7 maart 2019

  Leuk om te zien dat het nog steeds werkt. Zou je hem vaker gebruiken? Het lijkt me niet zo functioneel meer.
  Ik heb nog een Carmen kruller set van zeker 20, maar waarschijnlijk 30 jaar of ouder. Die doet het ook nog steeds. Ik heb hem laatst nog gebruikt.

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   hi Danielle,
   nee hoor, niet voor herhaling vatbaar! Ding maakt veel te veel herrie (ik kon mezelf amper horen denken, haha!) en tegenwoordig zijn er betere apparaten met dezelfde werking. Maar het was leuk om hem geprobeerd te hebben 🙂

 5. 7 maart 2019 / donderdag, 7 maart 2019

  Super leuke video. Heb net als jij een zwak voor retro beauty producten

  • m
   7 maart 2019 / donderdag, 7 maart 2019

   Waarom vind je dit fijner werken? Ik ben benieuwd want ik gebruik zo’n moderne en mij leek juist dat die oude epilatoren met zo’n coil je huid mee kunnen trekken en ook pas langere haartjes kunnen pakken dan een moderne. Maar kan zijn dat ik dat verkeerd inschat, ik heb er dus geen ervaring mee.

 6. 6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Zo origineel, love it! Heel tof 😀

 7. Krysta
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Ja! Die hadden wij vroeger thuis ook. Heb ik mijn nagels ook nog mee gedaan 🙂

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   Wat leuk dat je deze set herkent!

 8. Ann
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Wauw wat leuk om te zien , ik heb zelf de nieuwe versie van de visapure. Ik kan zo niet 1 2 3 bedenken wat mijn oudste beauty prpduct is mocht ik die hebben. Tijdens mijn verhuizing vorig jaar heel wat spulletjes weg gedaan en wie weet ook vintage spulletjes.

  Maar erg leuk om te zien.
  Thnx 4 sharing.

 9. Julivic
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Die had/heeft mijn moeder ook! Ik weet nog hoe ik ermee speelde toen ik klein was. Vooral dat dingetje met kleine bolletjes erin, geweldig vond ik die.

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   Ha, wat leuk dat je deze set herkent! Nostalgie 🙂

   • Julivic
    13 maart 2019 / woensdag, 13 maart 2019

    Wat zoek je nog meer aan vintage beautydingen? Mijn moeder had echt álles op cosmetisch gebied. Als je wilt, kan ik vragen wat ze nog heeft..

 10. Nel
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Superleuke video 🙂

 11. Rosa
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Wat een leuke video en wel echt bijzonder dat het zo goed bewaard is gebleven.

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   Vond ik ook! Maar dit zijn denk ik ook wel dingen waar men zuinig op is.

 12. Jasmijn
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Oh ja dit zal een leuke nieuwe serie zijn.
  Vernieuwend 🙂

 13. Rowan Chanel
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Grappig! Kan me voorstellen dat je helemaal happy wordt van zulke vintage beauty producten. Ik ben dan weer zo’n eut die dat ‘vies’ vind haha.
  En wat heb je een ontzettende mooie huid! Welke producten gebruik je?

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

   hi Rowan,
   momenteel drink ik elke ochtend Swisse Haar Huid Nagels, en verder gebruik ik gewoon producten met AHA/BHA om te exfoliëren.

 14. 6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Mijn vader die had ook een ladyshave en vraag mij niet waarom. Die kwam geloof ik ook uit de jaren 70, als hij niet ouder was. Maar deed het 10 jaar geleden nog steeds. Dus ja, vroeger maakte ze gewoon betere spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *